Forskellige typer banker, deres funktioner og mere: En vejledning

Vi besøger alle banker og har vores transaktioner fra vores egne respektive filialer til vores daglige behov og nødvendigheder. Men ved du, at der er flere typer banker i landet, og hver er specielt designet til at imødekomme forskellige krav ?! Mens de fleste af os går til vores almindelige banker, har nogle ikke transaktioner. Men i stedet giver du bare lån til eller få banker, der kun fokuserer på investeringer.

Interessant, ikke sandt? Lad os lære noget nyt i dag og vide alt om forskellige klassifikationer af banker i landet, og hvordan de fungerer. Nu sker det!

typer af banker

Hvad er en bank, og hvad er dens funktioner?

Hvad er egentlig en bank og typer af banksystemet? Vi ved alle, hvad det betyder. Men ofte undlader det at forklare og forstå. Bankinstitutter, der accepterer vores indskud og gemmer vores indskud på vegne af os med vores ejerskab. Hvilket hjælper med at trække det samme tilbage på forespørgsel. De hjælper de almindelige daglige borgere og ethvert offentligt arbejde med økonomi, forvalter pengene og forsikrer hver person lovligt om vores indskuds sikkerhed.

Afhængigt af de forskellige banktyper ændres driften og funktionerne. Imidlertid er der generelt set to væsentlige og hovedfunktioner for hver bank. Lad os forstå dem kort. Først og fremmest løber bankerne til at acceptere vores indskud, hæve dem efter anmodning og yde lån til offentligheden. Selvom disse er de primære funktioner, har banker også deres egne agenturfunktioner. Såsom indsamling af checks, overførsel af midler, forvaring af værdigenstande, udstedelse af checks eller kreditter og have deres egne periodiske samlinger.

Forskellige typer banker:

Lad os nu komme i gang og vide alt om de forskellige slags og kategorier af banker med deres funktioner i vores land.

1. Centralbank:

Hvert land har en centralbank, der regulerer og tager sig af andre bankers mekanismer inden for den. I Indien har vi Reserve Bank of India, Central Bank. Som fungerer som en bank for regeringen, styrer pengepolitikken og -systemet og vejleder andre banker og institutioner. Tilsvarende har hvert land deres centralbank, f.eks. Federal Reserve i USA. Det tager sig også af udstedelse af valutaen og fører tilsyn med de overordnede økonomiske anliggender og systemer i landet. I betragtning af at det er en generel parentes og hoved for hele det finansielle system, er det også kendt som bankmandens bank.

2. Handelsbanker:

Kommercielle banker er blevet til i henhold til lov om bankvirksomheder fra 1956, som findes i landdistrikter og byområder. Som navnet antyder, er hovedbanen for disse banker at generere overskud. Der findes både offentlige såvel som private (indiske og udenlandske) kommercielle banker i dette land. Den primære kilde til drift for disse banker er de eneste offentlige indskud og kunder.

Eksempler på forskellige former for kommercielle, offentlige banker omfatter State Bank of India (den mest betydningsfulde offentlige sektor i Indien), Canara Bank, Bank of India osv. De private banker omfatter HDFC, ICICI Bank, Axis Bank osv. . Der er også udenlandske banker i Indien, såsom HSBC, Standard Chartered bank osv. Handelsbanker, både offentlige og private, er til stede over hele kloden.

3. Regionale landdistrikter:

RRB’erne, også kendt som de regionale landdistrikterne, falder ind under kommercielle banker i underklassen, der kun yder lån til landbrug og allierede aktiviteter. Disse banker er etableret i henhold til RRB -loven fra 1976 og er et joint venture mellem centralregeringen, statsregeringen og kommercielle banker. Disse banker har som hovedformål kun at fokusere på bestemmelser til udlån og bankfaciliteter til mennesker på tværs af landdistrikter. Nogle af RRB -eksempler omfatter Andhra Pragathi Grameena Bank i AP under sponsorering af Syndicate bank, Bihar Gramin Bank i Bihar under sponsorering af UCO bank.

4. Andelsbanker:

Typer af andelsbanker er de respektive statskontrollerede og administrerede banker i henhold til deres lov og regler for at fremme social velfærd blandt deres borgere. De passer på anliggender og giver lån til landbrug og andre allierede levebrødsaktiviteter i hver stat. Andelsbankerne opererer i tre-lags strukturer: statsniveau, hvor SBI, statslige regeringer direkte regulerer dem. Disse omfatter banker som NABARD. Derefter har vi i anden række også henholdsvis andelsbanker på distriktsniveau, og den tredje række omfatter landbrugskooperative banker i landsbyer.

5. Lokale banker:

Lokalbankerne introduceres først omkring 1996 som hovedformålet med kun at køre i lokalområder for at generere overskud. Kommercielle private banker administrerer disse banker. Der er dog ikke mange lokalbanker i Indien. Nogle af dem inkluderer Coastal Local Area Bank i Andhra Pradesh, Subhadra Local Area Bank i Kolhapur, Capital Local Area Bank i Punjab og Krishna Bhima Samruddhi Local Area Bank i Telangana.

6. Specialiserede banker:

Som navnet antyder, er der kun få banker, der er opstået til særlige formål. De har forskellige specifikke roller og mål for at udvikle den særlige årsag økonomisk. Eksemplerne under Specialiserede banker inkluderer Small Industries Development Bank of India (SIDBI) til at give lån til små industrier og enheder, for at opmuntre dem, EXIM bank for økonomisk bistand til at yde til eksport og import til andre lande, NABARD for at hjælpe med at hjælpe og give finansiering i landbrugsudvikling, landsby og landdistrikter.

7. Små finansbanker:

De små finansbanker er specifikt til stede for at undersøge behovene og den økonomiske bistand fra små og mikroindustrier, landmænd og den uorganiserede sektor i Indien. Centralbanken i Indien styrer dem overordnet. Et par eksempler på små finansbanker inkluderer AU Small finance bank, Equitas small finance bank, Fincare small finance bank osv..

8. Betalingsbank:

Betalingsbanker er mere et nyt fænomen, som vi har været vidne til i den seneste tid. Disse betalingsbanker er konceptualiseret og udviklet af Reserve Bank of India, hvor de maksimalt kan indbetale beløbet op til Rs. 1.00.000. Disse banker kan imidlertid ikke yde lån, udlån eller kreditkort. Dog kan man have adgang til online- og mobilbank under Payments -banken. Så man kan sige, at næsten alle har de samme typer internetbank, netbank, detailbank, elektronisk bank og andre digitale metoder også her. Nogle af Indiens mest populære betalingsbanker er Airtel Payments Bank, Paytm Payments Bank, Jio Payment Bank, India Post Payment Bank, NSDL Payment bank osv..

9. Børsbanker:

Børsbanker er kun underlagt udenrigshandel og børser. De administrerer udenlandsk regning indsamling, rabat og sælge udenlandske valutaer for at hjælpe folk konvertere deres penge til fremmed valuta. I de fleste tilfælde varetager få specialiserede filialer af forretningsbankerne denne funktion, og de separate børsbankeres tilstedeværelse er mindre.

10. Investeringsbanker:

Disse investeringsbanker er temmelig velkendte i de vestlige lande. Bankerne som Morgan Stanley, Goldman Sachs osv. Er populære investeringsbanker. Disse banker har funktionen til at hjælpe og hjælpe enkeltpersoner og institutioner med at rejse kapital, udstede værdipapirer og investere indkomsten. De er også ret populære til handel med værdipapirer, aktier og instrumenter.

Vi håber, at du har lært alt om de forskellige banktyper, der findes på tværs. Selvom vi alle for det meste kender til vores daglige forretningsbanker selv, er det interessant at finde ud af de forskellige funktioner og slags bank, hvert land har.

Ansvarsfraskrivelse:

Alle oplysninger om forskellige typer banker gives kun fra de kilder, der findes på internettet og uddannelseswebsteder. Disse oplysninger må udelukkende bruges til vidensformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl.