26 uger gravid: Alt hvad du behøver at vide om er her!

Er du nervøs for, hvad du kan forvente ved 26 ugers graviditet? Vi får din følelse. Hvis du er 26 uger gravid, så er her en komplet guide til din graviditet i denne uge !! Menneskehedens største revolution er den livskæde, der foregår fra en generation til en anden. Og når først graviditetsprocessen begynder, sker der forskellige ændringer i kroppen og endda i moderens krop. Der sker flere ændringer i den 26. uge af graviditeten. At kende til disse ændringer gør hele processen meget lettere, da der ikke er noget at bekymre sig om.

Et almindeligt spørgsmål, der stilles af mange kvinder på dette stadium, er ‘Jeg er gravid i uge 26, og hvad skal jeg bekymre mig mest om?’ Der er flere ting, man skal være opmærksom på i denne periode, da dette er halvvejs i graviditeten periode. Disse ændringer er nye for moderens krop, hvis det er hendes første barn og endda for menneskerne omkring hende, der tager sig af hende. Graviditet vil ikke kun antænde de hormonelle ændringer, men vil også hjælpe med andre fysiske såvel som psykologiske ændringer, som en kvinde kan være vidne til i denne fase !! Denne graviditetsguide i 26. uge hjælper med at forstå og studere de ændringer, din krop har og kender tips og forholdsregler, som hjælper dig med at håndtere dine bekymringer let.

26 ugers graviditet

Indholdsfortegnelse:

 1. Måneder & Trimester, der angiver til 26 uger gravid
 2. Fysiske og psykologiske ændringer i en gravid gravid kvinde på 26 uger (symptomer)
 3. 26 uger gravid babystørrelse & Vægt
 4. Baby & Maven ligner graviditet i 26 uger
 5. Babypositionering i løbet af 26 uger af graviditeten (Foster & Fysisk udvikling)
 6. Graviditetskost & Øvelser i løbet af 26 uger gravid
 7. Medicinske test & Scan mens 26 uger graviditet
 8. Hvad er tipsene & Forholdsregler, der skal tages i løbet af 26 uger af graviditeten?
 9. Hvilke risici står der overfor i løbet af 26 uger af graviditeten?
 10. Tjeklister i løbet af 26 uger gravid

Måneder & Trimester, der angiver i 26 uger gravid:

26 uger gravid, hvor mange måneder? Det kan være problematisk at beregne den nøjagtige graviditetsmåned. Lignende er tilfældet for gravide kvinder i 26. uge. Men det er bare ikke for kompliceret. Denne uge 26 af graviditeten refererer til den sjette måned på din rejse. Og du er på nippet til at fuldføre dit andet trimester. Så held og lykke med resten af ​​turen!!

Fysiske og psykologiske ændringer i en gravid gravid kvinde på 26 uger (symptomer):

Da du er meget tæt på at afslutte to tredjedele af din graviditetsrejse, vil din krop være vidne til mange ændringer. 26 uger gravid babystilling ændrer sig hele tiden, og der vil også være 26 uger gravide babybevægelser. Nogle af ændringerne og 26 ugers graviditetssymptomer skyldes de nedenfor anførte ting:

26 uger af graviditeten

1. Blodtryk:

Blodtryk er et regelmæssigt problem for gravide kvinder. Det kan være højt eller måske lavt; det afhænger helt af moderens kropstilstand sammen med produktionen af ​​kvindelige hormoner. Men en 26. uges gravide kan også lide af præeklampsi, en forhøjet blodtrykstilstand. Derudover kan forbruget af lavere saltgrænse endda forværre din situation.

2. Træthed:

På grund af babyens stigende vægt vil moderens krop også observere træthed. Også udmattelse er meget almindelig i denne fase af graviditeten. Den bedste måde at håndtere dette problem på er ved at have en rutinemæssig kontrol og passe godt på dit helbred.

3. Datterselskabsbekymringer:

I denne fase af graviditeten vil damen sandsynligvis også møde nogle bivirkninger som halsbrand og åndenød. Da den voksende baby får sit værelse ved at skubbe dine organer sidelæns. Dette tryk kan også forårsage lunge- eller livmoderskader. For at klare denne situation bør moderen indtage en sund kost sammen med masser af vandindtag.

4. Falske sammentrækninger:

Fra denne uge og fremefter vil den gravide kvinde også sandsynligvis møde falske veer. Vær ikke overrasket, da disse veer er meget almindelige og er ansvarlige for at forberede din krop med leveringsprocessen. Men hvis den 26. uge gravide føler meget smerte, foreslås det straks at kontakte en læge.

5. Snorken:

Snorken er et andet almindeligt, men alligevel graviditetsrelateret problem, som hovedsagelig er vidne til af kvinder. Din krops skiftende hormoner må udelukkende bebrejdes denne tilstand. Men hvis din snorken er et problem for din partner, foreslås det at bruge en nasal strip til at kontrollere eller undgå snorken.

6. Benkramper:

Gravide damer er også tilbøjelige til kramper i benene, især i nattetimerne. Det kan skyldes babyens stigende pres på din krop. Det tilrådes således at massere anklen forsigtigt og læggen for at lindre smerterne. Du kan dog også bruge placere varmtvandsposen eller den varme siliciumpose på det berørte område for at lette smerten!!

7. Soveproblemer:

De 26 uger gravide symptomer tegner sig også for søvnforstyrrelser. Det er en anden meget standardfaktor vidne til under graviditeten. Denne tilstand kan behandles med blide øvelser og brug af ekstra puder til at bringe din sunde søvn tilbage.

8. Hævelse:

Vandophobning i kroppen kan resultere i hævelse af ansigt, hånd eller fødder. Det bør ikke undgås; i stedet kan det være et tidligt stadie af præeklampsi. Bedre at kontakte din læge med det samme for at reducere komplikationer.

9. Hovedpine:

Det er en anden tilstand, som damerne vidner om på grund af de hormonelle ændringer i kroppen. Denne tilstand kan helbredes med meditation og yoga. Derudover kan du også vælge akupunkturbehandling eller andre biofeedback -behandlinger for at lindre denne tilstand.

10. Hukommelsestab:

De hormonelle ændringer i din krop kan også resultere i hukommelsestabsfaktor. Det betragtes således som en god vane, hvis du begynder at udvikle en skrivevane. Det minder dig om de ting, du skal udføre i løbet af din dag!!

26 uger gravid babystørrelse & Vægt:

På dette tidspunkt af graviditeten vil dit ufødte barn observere mange ændringer, der tegner sig for dets stigende længde fra krone til hæl, hans forhøjede vægt kombineret med udviklingen af ​​hans organer. 26 uger gravid mave vil også stige i størrelse og udvikle sig, som det sker med hvert fremskridt. I gennemsnit vil din 26 ugers babyhøjde være omkring 14 tommer eller 35,6 cm lang i højden; der henviser til, at babyvægten på 26 uger vil være omkring 760 gram. Indtil dato vil din baby være i stand til at åbne øjnene og vil reagere mere på lyden. Desuden kan du også denne gang mærke en stigning i bevægelser. Indtil slutningen af ​​denne uge vil din baby svare til størrelsen af ​​courgette.

Baby & Maven ligner graviditet i 26 uger:

Ved udgangen af ​​26 ugers graviditet forventes det, at den gravide dame vil tage på i vægt på omkring 16 til 22 pund i tilfælde af et enkelt barn. Hvorimod, for tvillinger, vil din vægt sandsynligvis blive øget med 27 til 42 pund. Babyvæksten ved 26 uger vil også være forudsigelig med den stigende størrelse af babybumpen. I tilfælde af maven vil din 26-ugers graviditet imidlertid resultere i at øge livmoderen med cirka 2,5 tommer over navlen. Imidlertid vil din mave blive ved med at vokse omkring en halv tomme hver uge. Alle disse ændringer er helt normale med den nuværende periode af din graviditet. Glem ikke og bekymre dig, da tingene vil falde tilbage til det normale, kort tid efter leveringen!!

Babypositionering i løbet af 26 uger af graviditeten (Foster & Fysisk udvikling):

Din graviditetsrejse kan opdeles i tre trimestre. Første trimester er, hvor barnet simpelthen i en blæsecyste form fastgør sig selv og stadig er i en fremmed form. Gennem ugerne bliver han til et embryo og derefter et foster. Anden og tredje trimester markerer babyens fremskridt. Den 26. uge er den sidste uge i ‘guldtiden’, som er et andet navn for andet trimester. Nogle af de ændringer, der er set i din baby i denne uge, vil omfatte:

I sin 26. uge afrunder barnet nu op til godt to kilo i vægt og en 23 cm lang måling. Efterhånden som den udvikler sig, forstærker sanserne rygsøjlen, hvilket giver en fri chance for bevægelse efter behag. Disse bevægelser er nu med de uger, der går, blevet mere og mere fremtrædende. Når hendes greb strammes, kan han eller hun nu lege med sig selv- trille rundt eller tumle i maven eller lege med ledningen fastgjort. Derfor kan du nogle gange føle 26 uger gravid smerte. Følgende er udviklingen i et 26-ugers foster.

EN). Hud:

Lanugos i hendes krop er nu langsomt ved at blive blødere og forsøger at kantne væk. Med dette begynder et tyndt lag fedt også at aflejres i kroppen, hvilket giver hende en perfekt babyform.

B). Øjne:

Højdepunktet i denne uge er, at babyen nu endelig kan tilpasse øjnene til synsgaven, da hun endelig åbner øjnene for at se omgivelserne omkring hende. Hun blinker og rydder øjnene og kan nu se, hvad eller hvor hun har vokset hele tiden. Barnet i sine tidlige stadier lukker øjnene, men oplever langsomt lysfølsomhed på grund af udviklingen af ​​iris. Her er den 26. uge, ultralydet kan få hende til at blinke indenfor nestlet hyggeligt, mens hendes øjne ser sig omkring. Øjnene er imidlertid lysere i farven på grund af mangel på pigmentering i iris, som ændrer sig efter fødslen.

C). Kønbestemmelse:

På nuværende tidspunkt er babyens køn fremtrædende og tydeligt. Før dette var køn noget klart, hvormed lægerne kunne se forskel, men nu er de vokset fremtrædende. For en dreng i denne uge vil hans testikler endelig falde ned til hans nu fuldt dannede pung, og for pigerne er deres tunneler til æggestokkene nu blevet etableret, der allerede huser godt seks til syv millioner primitive æg. Tællingen kommer dog ned på to, når barnet er født.

D). Hjerte:

På nuværende tidspunkt kan en af ​​dine slægtninge eller venner lægge øre til din mave og høre barnets hjerteslag, da det er blevet stærkere for hvert vågne øjeblik. Nu pumper hjertet blod ind i hendes krop og kan også skabe røde blodlegemer.

E). Respiration:

I løbet af denne uge er babyens lunger og næsebor begyndt at udvikle sig, i slutningen af ​​ugen vil det være færdig med deres vækst. Næser er afgørende, og det vil derfor blive afsluttet snart, men lungerne er ikke så hurtige på grund af alveolerne, det begynder at dække lungerne. Lunger hjælper din baby med at trække vejret godt og sundt.

F). Vægt:

Din baby er stadig ikke vokset til et fuldgyldigt menneske, som de vil komme ud som og stadig er i vækstprocessen. Han vejer hvor som helst under et kilo, men oftest er det 900 gram eller deromkring. Han vil bevæge sig rundt og lege, og derfor er det normalt at føle 26 uger gravid, føtal bevægelse. Der er stadig lang vej for ham i scenen, men det meste af din bekymring vil ende ved slutlinjen i denne uge.

Graviditetskost & Øvelser i løbet af 26 uger Gravide:

Der er altid måske 26 ugers graviditetskomplikationer. Derfor er opretholdelse af en ordentlig kost under graviditeten en anden væsentlig faktor, der bør tages hånd om i perioden. Fremover er det nødvendigt at opretholde et godt helbred, da det er den eneste mulige måde at fodre dit foster på. Det er således obligatorisk, at din gode og 26-ugers graviditetskost skal bestå af følgende ting:

Kost:

1. Frugt og grøntsager:

Frugt og grønt anses for at være en vigtig del af din kost. Da de er rige på vitaminer og mineraler. Frugtfadet bør bestå af æbler, appelsiner, bananer, vandmelon og andre frugter, der glæder dig. Tværtimod skal veggiedelen fyldes med grønne bladgrøntsager, såsom spinat, bønner, gulerødder, blomkål osv..

2. Rå fødevarer:

26-ugers gravid dame bør undgå at spise rå mad. Alle frugter eller grøntsager skal blancheres i varmt vand, inden de indtages. Selv frisk kylling skal behandles og koges godt inden spisning!!

3. Væskeindtag:

Vand eller væsker bør være passende til bekæmpelse af dehydratiseringsfaktoren. Det fugter også din hud og regulerer kropstemperaturen. Væskeforbruget vil også sikre fostrets korrekte næringsindtag!!

4. Kosttilskudets rolle:

Det er vigtigt at supplere din krop med essentielle næringsstoffer. Lægerne vil dog ordinere dig med de væsentlige i det tidlige stadie af graviditeten. Men alligevel anbefales det at stole på de naturlige kilder til disse kosttilskud, da det vil gavne din krop på en bedre måde!!

5. Kyllingeforbrug:

Hvis du er en kyllingeforbruger eller en kyllingelsker, bør din kost bestå af magert kød. Da det er sundere end i forhold til andre. Forbruget af kylling i din kost vil underholde din krop med en rigelig mængde proteiner og dermed reducere behovet for sådanne proteinrelaterede kosttilskud. Men i stedet for at købe billige kødprodukter, anbefales det dog, at disse kødprodukter fra en autentisk kilde, da kødprodukter er opført i kategorien letfordærvelige fødevarer.

Øvelser:

Desuden er det vigtigt for en 26 ugers gravid dame at træne dagligt for at være stressfri og fri for muskelstrammende problemer. Hvis du ikke er i stand til at træne regelmæssigt, eller hvis du føler dig doven, anbefales det at tilmelde dig til det nærmeste fitnesscenter eller yogacenter. Da de vil sørge for, at du regelmæssigt følger træningsrutinen. Den 26-ugers gravide øvelse kan bestå af følgende for en sund vækst af barnet.

A. maveudvidelse:

Sid med benene overlappende og lænden støttet og praktisk på maven. Hold din ryg og skuldre gradvist indåndet over din næse, når du forstørrer din mave. Gør det i 5-10 minutter om dagen.

B. Squat:

Squat er den bedste øvelse, da dette hjælper med at forbedre din kropsholdning og give mere plads til lænden for ekspansion. Der er flere variationer af squats, og den store squat vil blive antaget din tilstand.

C. Strækning:

På denne fase vil det være udfordrende at sove i din normale position, du skal strække dig lidt under graviditeten, og det vil give dig fleksibiliteten, og det styrker også dine ben og muskler.

D. gå:

At gå under graviditeten vil hjælpe dig med at reducere vejrtrækningsproblemerne og al stress, gåture vil bevare din krop og sind friskhed. Det vil holde dig og din baby såvel som sund, hvis du går regelmæssigt.

E. mavejustering:

Prøv at bevare dit tyngdepunkt, så det vil gøre det mere behageligt at arbejde på din position og prøve nogle øvelser.

Det forventes, at denne regelmæssige træning vil lindre din stress og opfriske dig til den næste dags opgave!!

Medicinske test & Scan mens 26 uger graviditet:

Lægens rolle er afgørende under hele graviditetsfasen. 26. uge af graviditeten kan medføre ændring af medicin. Desuden kan medicin indtages efter konsultation af en registreret læge til behandling af nogle af de medicinske tilstande som astma og forhøjet blodtryk. Nogle lægemidler, der anbefales til at undgå hoste, allergi, mave, smerter kan omfatte følgende:

 • Aches- Acetaminophen. Forkæl dig ikke med Ibuprofen og Naproxen.
 • Allergi- hvis du er allergisk under graviditeten, bør du tage antihistaminer eller et strejf af loratadin. Undgå brug af Pseudoephedrin og dekongestanter, f.eks. Phenylephrine.
 • Hoste- ved kraftig kulde, prøv Dextromethorphan.
 • Maveproblemer-Undgå afføringsmidler og mineralolie.
 • Hjerteforbrænding og sår – undgå at brænde hjertet, prøv antacida sirup og tabletter.

Sørg for, at uanset hvad du tager, skal du tjekke med din læge igen.

Hvad er tipsene & Forholdsregler, der skal tages i løbet af 26 uger af graviditeten?

Det er vigtigt for den gravide at passe godt på dit helbred. I løbet af den 26. uge af graviditeten bør kvinder dog tage sig af følgende tips og forholdsregler:

1. Sig farvel til hæle:

Fokus for en gravid dame bør være på tyngdekraften med den voksende 26 ugers gravid mave. Det tilrådes derfor at bære fladt fodtøj under graviditeten, og damen bør være væk fra hæle i denne tidsperiode!!

2. Overvågning af kosten:

Det er vigtigt at følge indtagelsen af ​​26. uges gravide, da hun kan klage over symptomerne som surhed, halsbrand eller gasrelaterede problemer. Undgå også junkfood eller fastfood for tiden!

3. Forøg væskeindtag:

Det foreslås at øge forbruget af væske i løbet af denne graviditetstid. Den 26-ugers graviditetsdiæt skal angives med en tilstrækkelig mængde vand, supper, shakes, juice, kokosvand osv..

4. Tilstrækkelig søvn:

Gravide rådes til at tage ordentlig 8 timers søvn. Hun kan dog også blive underholdt med power naps i løbet af dagtimerne. Det vil også hjælpe hende med at håndtere problemerne med morgenkvalme.

5. Medicinforbrug:

Det tilrådes kun at indtage ordineret medicin, da forbrug af unødvendige lægemidler kan være sundhedsfarligt. Spring aldrig over at konsultere din læge, før du tager sådanne lægemidler.

6. Start med at planlægge ting:

Shopping er den bedste stress-lindrende terapi for kvinder. Og du føler det samme; så kan du begynde at shoppe efter din ufødte helt !! Denne shopping kan omfatte køb af sødt lille blødt legetøj, trøjer, sokker osv. Dette vil give enorm glæde og øge din evige magt til at klare 26 ugers graviditet.

De sidste uger af graviditeten vil blive ved med at minde dig om de kommende ansvarsområder, som vil være en lykkeligere tid for dig med den nuværende 26 uger gravide fosterbevægelse. Din baby vil blive ved med at minde dig om hans eller hendes eksistens. Din lykke, kærlighed, sorg, sorg vil også være vidne til barnet, og derfor anbefales det at være glad og fri for stress. Det forventes, at disse tips, der er nævnt ovenfor, vil være gavnlige for dig og hjælpe dig med dine eksisterende graviditetsproblemer. Håber du klarer det fra side til side i næste trimester lige så problemfrit som dette. Og ønsker dig held og lykke i fremtiden!!

Hvilke risici står der overfor i løbet af 26 uger af graviditeten?

Graviditetsperioden er en af ​​de væsentlige faser i en kvindes liv, og det er nødvendigt at nære den med et godt helbred sammen med en ordentlig kost. Det vil sikre moderens og babyens sunde sundhed. Der er dog et par risici, der skal tages hånd om. Derudover bør kvinderne også være forsigtige med mange sundhedsmæssige forhold, hvorpå hun kan skynde sig til lægen. Sådanne omstændigheder tegner sig for gravide smerter i maven i 26 uger, og hvis du bemærker væskelækage eller vaginal blødning.

Hvis de gravide også bemærker sløret syn eller andre 26 ugers graviditetskomplikationer, anbefales det at konsultere en læge uden forsinkelse for bedre sikkerhed og forholdsregler. Desuden bemærker du symptomer på feber eller andre sådanne tilstande; det foreslås at spørge en læge inden indtagelse af en oral dosis!!

Tjeklister i løbet af 26 uger gravide:

Din liste over denne uges graviditet inkluderer rundvisning i din barsel, for at være sikker og til tiden til uventede ting. Det tilrådes også at forhåndsregistrere sig på hospitalet; dette vil lette din hastning i sidste øjeblik. Prøv at kommunikere med din baby, da babyens hørselssanser er udviklet på dette tidspunkt. Spil også nogle religiøse bhajans eller børnerim !! Som senere vil dette være en fordel ved at lade din baby sove, da han bliver tilbøjelig til den rytme, du spiller regelmæssigt.

Brug også tid sammen med din partner, del dine følelser, og sørg for at give ham besked med de problemer, du står over for i denne periode. Din partners omsorg og hengivenhed er også gavnlig for at støtte din graviditet. Det vil også lette din graviditetsstress og reducere dit angstniveau i uge 26 af graviditeten.

Desuden er det vigtigt at fokusere på din kost. Prøv at drikke den nødvendige mængde vand, der tegner sig for 8-10 glas væsker, herunder juice, supper osv. Fokuser også på at indtage en sund kost. Og glem ikke at involvere øvelser i din daglige rutine, startende fra mild træning og slutter dagen med en 30-minutters gåtur. Start med at forberede dit barns værelse, og det tilrådes også at overvåge dit barsels sundhed!!

Graviditetsperioden er både en vigtig og vital fase i en kvindes liv. Vedligeholdelse af korrekt kostplan sammen med overvågning af dit helbred bør være et must at gøre på din liste. Tag også en aktiv interesse i at vide mere om dit 26-ugers fosters helbred og planlæg dit læge besøg i overensstemmelse hermed. Ikke kun dette, husk at bringe dine lægemidler til tiden sammen med andre essentielle væsker for at holde din krop hydreret og klar til graviditeten !! Hav en lykkelig graviditet!!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Min baby position er ikke at hovedet ned. Skal jeg bekymre mig på dette tidspunkt?

Svar: Slet ikke, med 26 uger er det i de fleste tilfælde helt normalt, at baby er i ‘tværgående løgn’ -stilling. Her er babyens hoved nær mors side, og bunden er placeret mod maven på den anden side. Barnet kan få hovedet ned når som helst senere inden 30 uger, så bare rolig.

Q2. Jeg havde ikke morgenkvalme fra de sidste par uger, og nu ser jeg kvalme komme tilbage. Er det normalt?

Svar: Ja, mange lider og klager over morgenkvalme på trods af at de er gravid i uge 26. Mens de fleste af de gravide damer genopretter af kvalme efter første trimester, lider stadig nogle, og det er normalt.

Q3. Jeg kan se en masse falske alarmer og sammentrækninger, der sker ved 26. uge gravid. Hvordan adskiller jeg mig fra normale, og er det normalt at have veer på dette tidspunkt?

Svar: Dette kaldes Braxton Hicks sammentrækninger, som er almindelige fra tredje trimester, men stadig kan starte så tidligt som i dit andet trimester. Disse er ikke smertefulde og er ikke regelmæssige, og sådan adskiller du dig fra kramper og veer. Hvis du føler dig ret stærk og sker konstant, skal du konsultere lægen.