31 uger gravid: Hvad er tegn og symptomer?

Du er nu officielt gået ind i den sidste fase af din graviditet. Du er mere gravid end nogensinde. Din store mave ville nu være så stor, at du sandsynligvis ikke vil kunne se dine egne fødder. Du vil bemærke, hvor meget ubehag der starter i graviditetsuge 31. Dette ubehag opstår ved, at barnet ekspanderer i livmoderen, og når det gør det, lægger det et stort pres på alle dine organer omkring det.

Her er en interessant læsning om 31-ugers gravide symptomer og alt, hvad der er relateret til det.

“En baby er noget, du bærer inde i dig i ni måneder, i dine arme i tre år og i dit hjerte, indtil du dør.” –Mary Mason

Som engang plejede at holde dig oppe om natten, snorker nu væk med dig. Den, der før fik dig til at føle, at dine følelser flyder over, deler nu en bid i din ydmyge mad og ånder gennem dig. Fosteret nu vokset og stærkt inde i dig buldrer rundt og lader dig vide, at han er klar til verden.

31 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Måned og trimester || Symptomer || Fosterudvikling || Babyposition ||
 • Aktiviteter || Kost || Motion || Ultralyd || Sådan overvinder du stress ||
 • Medicinske test og scanning || Tips og forholdsregler || Tjekliste ||

31 uger gravid: Hvilken måned og trimester er du i?

Du er i din syvende graviditetsmåned og i tredje trimester. 31 uger gravid baby vægt er omkring 3,3 pounds. Det betyder, at en gravid uge på 31 uger er omtrent hovedet på en courgette. Det er også omkring 16 tommer i højden.

31 uger gravide symptomer:

Hele de 40 uger, der er forklaret før dette, er yderligere opdelt i tre faser. Første trimester er, når moderen endnu ikke skal vænne sig til de ændringer, der hurtigt sker i hendes krop. Den næste trimester omtales som den gyldne trimester, hvor barnet og moderen danner en forståelse godt nok. Tredje trimester, den 31. uge, der betragtes i den, ser igen problemerne igen.

Her er hvad der sker med dig og din krop.

1. Rygsmerter:

Lige nu ville du føle en skarp smerte, der skyder ned ad ryggen lige midt om natten. Du ville vågne op med et ryk og ligge i timevis og forsøge at få smerten til at forsvinde, men så længe du er på ryggen, vil den aldrig gøre det. Dette skyldes, at med babyen vokser indeni, lukker den plads, han kræver, langsomt ind på ham. Som et resultat, når du ligger på din ryg, skubber han rundt for mere plads og til sidst skubber din rygsøjle tilbage for at rumme og give plads til ham. Undgå dette ved at sove på din side. For at overvinde denne uro skal du prøve at sidde oprejst, da dette begrænser din babys bevægelse. Gør det dog ikke hele tiden, da dette hæmmer hans spilletid inde i din livmoder.

2. Subsidiære problemer:

De sædvanlige problemer i de første uger af graviditeten vil være tilbage nu. Den hyppige vandladning er tilbage sammen med uregelmæssige afføring. Aldrig før har du vågnet klokken fire om natten for at skynde dig på badeværelset, men nu kan du bare. Udover dette kan din ked af appetit vige for fordøjelsesbesvær eller halsbrand, som skyldes overproduktion af kvindelige hormoner, der roder med de andre kropshormoner. En måde at overvinde denne situation på er at begrænse dine væskeindtag som kaffe, te og sukkerholdige drikkevarer.

3. Graviditetsmaske:

Mens nogle har en glød over dem i denne fase, er der nogle, for hvem dette skinnende tørklæde under graviditeten måske ikke er fejlfrit. De ender med at opleve en graviditetsmaske, der maskerer vores ansigt sammen med irrelevante kropsdele. Ryg acne, strækmærkerne er bare en bivirkning af de brune pletter eller fregner, dit ansigt dyrker nu. Også dette skal bebrejdes de kvindelige hormoner, der ville aftage, når de 40 uger er forbi. Aloe Vera er din ven nu, og du har brug for det for en gunstig oplevelse med din hud. Selvfølgelig løser det ikke dine karakterer, men det fungerer helt sikkert på en måde at reducere det.

4. Åndenød:

Åndenød er et almindeligt problem, kvinder står over for under graviditeten. Dette skyldes hovedsageligt fostrets vækst, som lægger pres på blodkarrene og iltforsyningen til hjernen og fører til vejrtrækningsbesvær. Udvidelse af ribbenene sker også under graviditeten, og læger anbefaler ikke at bære stramt tøj, da de kan komprimere ribbenene, hvilket kan føre til åndenød.

5. Klodset:

En følelse af klodsethed kryber ind på grund af overvægt og smerter forårsaget under kraftige sammentrækninger. Kvinder føler sig ugudelige, og undersøgelser viser, at en fjerdedel af kvinderne falder under graviditeten. Tilføjelse til de hormonelle ændringer påvirker musklerne i bækkenet, hvilket er hovedfaktoren for at falde ned. Ødem i benet forårsager prikkende fornemmelse på grund af trykket fra væskeretentionen på nerverne.

31 uger gravid fosterudvikling:

1. Ændring i bevægelser:

Indtil et bestemt tidspunkt har baby ingen mening med at gengælde, men som dagene går, begynder babyens sans at vokse. Langsomt og stabilt genkender han de omgivelser, han befinder sig i. Han genkender de faktorer, der holder ham i live, og hans krop mestrer kunsten med normale menneskelige kropsfunktioner. Det hele hober sig op til det punkt, hvor han kan arbejde alene. Nu stabiliseres hans muskler, og han kan flytte dem efter behag. Det er, når bevægelserne begynder. Den indledende fase registrerer, at barnet tumler rundt og ruller forbi, men inden den 31. uge ændres bevægelserne. Barnet begynder nu at sparke og slå og lade moderen vide, at han føler sig trang på stedet.

2. Høreapparat:

Barnets øre arbejder nu i fuld form og modtager støj og ændrer det til at føle, når hjernens impulser sparker op for at arbejde fuld fart på det. Et menneskeligt øre kan kun afkode en lyd, når ikke kun øreelementerne arbejder sammen, men også når impulsen, der høres eller modtages, kan opfattes og afkodes af hjernen. Ved den 31. uge er hjernen allerede begyndt at tage en ordentlig form og kan nu modtage impulser og arbejde med det. Derfor er din babys hørbare registrering af din stemme og omgivelser muligvis ikke en overraskelse for dig. Hun kan nu høre din stemme, enhver bestemt musik eller historier, som du læser.

3. Dobbelte sig selv:

Nu vejer din baby godt 3,5 kilo, og med sin vækstspurt slutter han nu op til en 18 tommer give eller tage. Halvdelen af ​​denne vægt tilhører de nu fedtlag, der vokser under huden. Armene begynder nu at tage en buttet form sammen med tarmen og lårene. Fostervæsken, hvor din baby var flydende hele tiden begyndte nu at reducere sig selv for at give mere plads til den voksende baby.

4. Ufrivillige handlinger:

I den 31. uge har babyens reflekshandlinger optaget en bred vifte. Ultralydet afslører nu ikke kun hans høreevne højt og tydeligt, men læger siger, at hvis du blinker et skarpt lys midt i navlen, kan din baby bare reagere på det ved enten at flytte hovedet væk eller mod lyset. På nuværende tidspunkt har de flittende små kigger lidt vænnet sig til lysets følsomhed. Den anden reflekshandling indebærer nu gabning, som kan bemærkes, hvis den er heldig ved at fange et øjeblik af det på ultralydet. Han har måske endda sin yndlings soveposition, der måske er klar i denne uge. Disse subtile handlinger i denne uge vil forberede din baby til omverdenen.

5. Træk vejret væk:

Med tiden udvikler babyens lunger sig mere og mere. dette sker ikke på en dag, men det ville kræve noget tid, men vær sikker på inden udgangen af ​​denne uge, at han ville få en sund lunge til at ekspandere og trække sig sammen til de nu røde blodlegemer, som ingen andre end ham selv producerede. Lungerne, der modnes langsomt, hjælper også luftrøret eller luftrøret med at åbne sig, så baby ikke længere kræver, at moderens navlestreng optager ilt og ånder kuldioxid ud.

6. Hjerte:

Mad og iltforsyning fra moderen gennem moderkagen gør arbejdet for, at fosterets hjerte fungerer. Efter fødslen varetages arbejdet af babyens lunger. I løbet af den tredje uge af fostrets vækst begynder hjertet at slå, og inden den 30. uge er barnet allerede på bækkenbunden klar til at komme til verden.

Baby position:

En gravid uge på 31 uger er et sted midt i en vækstspurt. Han/hun vil også begynde at akkumulere fedt under huden. Barnet er også meget aktivt nu, hvilket er et godt tegn. Barnet er lodret med hovedet nedad og fødderne opad mod brystet.

31. uges aktiviteter:

I løbet af 31. uge er det ikke muligt at udføre alle aktiviteter som det, der blev udført i første og andet trimester på grund af fostrets vækst, hvilket forårsager mere belastning af musklen og påvirker kvinders tyngdepunkt, hvilket vil føre til ubalanceret kropsholdning og udøve pres på rygmarven.

Kost og øvelser i løbet af 31 uger gravid:

31 uger gravid kost:

 • Hvis du er vegetar, bør tofu og sojabønner hjælpe dig med at vedligeholde dit proteinniveau. På den anden side, hvis du er en ikke-vegetar, skal dit sædvanlige magre kødindhold klare sig fint.
 • For en sund udvikling af blodlegemer i dit barn, glem ikke dine jerntilskud og folsyre i din kost. Spinat og bananer bør være dit varme valg.
 • Mejeriprodukter bør også være til stede i scenen. Du kan ikke tage calciumtilskud som en erstatning for naturlige diætprodukter.
 • Din afbalancerede kost bør også indeholde vigtige grøntsager. Kål, græskar, tomater og bønner er vores personlige valg.
 • Frugt kan være en god morgenmadskilde og en god måde at starte din dag og din kost på. De kan også fungere som din snacktid.

31 uger gravid træning:

 • Åndedræt asana anbefales stærkt; der hjælper med at rydde luftvejspassagen og rense lungerne.
 • For en perfekt graviditet squat; fod fra hinanden vinklet til skulderniveau og hænder løftet ud og parallelt med gulvet og langsomt sænket ned i en squat position med hæle på jorden og knæet bør ikke stikke ud foran foden og med ryggen lige. Træk vejret, mens du rejser dig og træk vejret ud, mens du kommer ned i squat position.
 • Det kan virke mærkeligt, men på dette tidspunkt med babybumpen vokser på dig helt oppe, vil det være svært at sove i din sædvanlige position og mere som en øvelse, du skal mestre.
 • I den 31. uge af graviditeten er gåtur den bedste træningsform, som ikke har brug for apparater
 • Aqua aerobic kan udføres for at lette trykket på fødderne.

Sex under graviditeten i 31. uge:

Sex eller samleje frarådes i løbet af sidste trimester. Kontrol af følelsesmæssig faktor er nøglen til normal levering og reducerer chancerne for enhver form for infektion.

31 uger gravid ultralyd:

I denne uge, når du går til din ultralyd, vil du bemærke, hvordan babyen faktisk ser ud, næsten klar til at komme ud. Det er perfekt med alle de rigtige organer. Du vil tydeligt kunne se lemmerne og spore bevægelsen. En 31-ugers graviditets babybevægelser vil ofte omfatte regelmæssigt spark.

En gravid uge på 31 uger er en mave, der konstant udvider sig. Huden vil strække sig yderligere, og du vil også bemærke, at strækmærkerne dannes. Husk kun at have behageligt graviditetstøj og løstsiddende bukser på.

Sådan overvinder du stress under graviditeten:

 • Værdsæt din nye fase, der snart er ved at ankomme. Nyd med mennesker rundt og gør miljøet mere positivt.
 • Nedsættelse af arbejdsbyrde og arbejdstid.
 • Vær ærlig om dig selv over for din partner. Forældreskabet er rigtigt for jer begge. Stress ikke og overbelast dig selv ved ikke at dele noget.

Medicinske tests og scanning, mens 31 uger er gravid:

Månedlig kontrol kan også hjælpe med at opdage kromosomale abnormiteter i de tidlige stadier såvel som i sidste trimester ved hjælp af scanning og blodkontrol, og eventuelle fødselsdefekter kan diagnosticeres på dette stadium ved hjælp af ultralydsscanning eller vævsrelateret scanning med MR

 •  Ømhed– Acetaminophen. Lad dig ikke forkæle med ibuprofen og naproxen.
 • Allergi– Antihistaminer og Loratadine. Undgå brug af pseudoephedrin og dekongestanter som Phenylephrine.
 •  Hoste– Dextromethorphan.
 •  Forstoppelse- Metamucil. Undgå mineralsk olie.
 •  Halsbrand- Antacida.

Tips og forholdsregler, der skal tages i løbet af 31 uger af graviditeten:

 1. Forkæl dig selv kan være en god idé på dette tidspunkt, da du skal føle dig bedre og løfte dit humør.
 2. At strikke eller male hjælper med at reducere stressniveauet
 3. Afvej dit helbred og dine risici, og beslut dig for, hvad der er bedst for dig. Lad ikke andre bunke deres beslutninger om dig og arbejde dig op.
 4. Gå til regelmæssige kontroller for at undgå stress om, hvordan babyens helbred. Dette er ikke kun nødvendigt, men stopper også med at ødelægge dit helbred, når du bekymrer dig om hele situationen. 31 uger gravide smerter er almindelige. Ved, hvornår du skal tale med din læge.

Tjekliste:

 • Start med at købe tøj til din baby, og få ham/hende nogle farverige legetøj til at gøre dit værelse mere levende.
 • Køb noget graviditetstøj, herunder løstsiddende bukser og komfortable brassieres.
 • Lav en liste over ting, du skal have med på din arbejdsdag.

At slappe af med yoga og positive stemninger vil være en god frelser i denne uge. Du vil klare dig godt med din graviditet, sådan som du har hidtil. Gør dig selv så behagelig som muligt. 31 uger gravide smerter er ikke noget at bekymre sig om, kun hvis det bliver intens, hvis du er ligeglad.