Kígyótípusok: 20 népszerű faj, amit tudnia kell!

Tudta, hogy a világon mintegy 3000 kígyófajta létezik? Igen! Ezeknek a hüllőknek a világa meglehetősen lenyűgöző, története szinte a dinoszauruszok korszakáig nyúlik vissza. Bár ezeket a teremtményeket istenségként tiszteljük a világ egyes részein, például Indiában, mélyen gyökerező félelem van a fejünkben, mérgező testüket figyelembe véve!

Már ezeknek a nyálkás, csúszkáló lényeknek a gondolata is libabőrössé tesz bennünket, és hidegrázást kelt a gerincen! De nyugi fiúk! Nem minden kígyó mérgező! Mielőtt a félelem fóbiává alakulna, javasoljuk, hogy szánjon egy kis időt ezekre a csodálatos lényekre!

Ebben a cikkben végigvezetjük Önt a kígyótípusok fantasztikus világán, elmagyarázva a sokféle kígyót, azok jellemzőit, étrendjét és még sok mást HD minőségű képekkel..

Készen áll arra, hogy találkozzon néhány sssss..kígyóval?

Mi a kígyó, és milyen jellemzői vannak?

A kígyó egy hosszú hüllő, végtelen, cső alakú testtel. Ez gerinces, és fajtól függően lehet opivarikus (tojik) vagy ovoviviparous állat (élő fiatalokat szül).

Főbb jellemzők:

 • A kígyók húsevők, amelyek apró madarakon, rovarokon, sőt olyan nagy állatokon is boldogulnak, mint a szarvasok és kanok.
 • Hidegvérű lények, amelyek testük hőmérsékletét a környezetnek megfelelően tudják beállítani.
 • A kígyóknak nincs foga, és egészüket lenyelve dolgozzák fel táplálékukat. Rugalmas szájuk lehetővé teszi számukra, hogy a saját méretük dupláját meghaladó állatokat ehessenek.
 • Nincs szemhéjuk, és a villás nyelv érzékszervként működik.
 • Néhány kígyó mérget fecskendezve öli meg zsákmányát, mások pedig a zsákmány elfojtásával.
 • A kígyók évente 3-4 alkalommal hullatják le bőrüket, mivel a növekvő test nem fér bele a meglévő bőrrétegbe.

A kígyók osztályozása:

A kígyókat általában két típusba sorolják:

 • Mérges kígyók: Ezek a kígyók éles fogakon keresztül mérgező anyagot fecskendeznek a zsákmányba, amelyet „Venom” -nak neveznek.

Példák: King Cobra, Black Mamba, Copperhead Snake, Common European Viper, Russel’s Viper, Western Diamondback Rattle Snake, maláj krait stb..

 • Nem mérges kígyók: Bár nem termelnek mérget, erős izmos testük van, amely megfojthatja vagy összezúzza a zsákmány testét, és perceken belül megöli.

Példák: Emerald Tree Boa, Python, Bull Snake, Black Rat kígyó, Milk Snake, Anaconda, Eastern Garter Snake, Northern Water Snake, Négysoros kígyó stb.

20 különböző típusú kígyó a világon, képekkel:

Olvassa el, hogy megtudjon néhány érdekes információt a különböző kígyókról:

1. Kobra király:

királykobra

Készüljön fel arra, hogy találkozzon a világ legmérgezőbb és leghalálosabb kígyójával – A király Kobrával, akit tudományosan Ophiophagus Hannah -nak hívnak! Szembesülve ez a kígyó fel tudja emelni a csuklyáját, és fel tudja emelni testének harmadát a földről. Nyugodj meg! King Cobras szégyenlős kígyók, és megpróbálják elkerülni az embereket, amennyire csak lehetséges.

Ők őshonosak India vad erdeiben, ahol nemzeti hüllőnek és más délkeleti országoknak tekintik. Ez egy napi kígyó, amely nappal vadászik, és halálos méreggel öli meg zsákmányát, mielőtt lenyeli.

 • Átlagos hosszúság: 10-12 láb
 • Élettartam: 20-30 év
 • Közös zsákmány: Madarak, gyíkok, tojások, más kisebb kígyók, kis -nagy emlősök
 • Természetes élőhely: Mangrove erdők, bambusz bokrok, gyepek stb.

2. Anaconda:

Anakonda

Az Anaconda a világ egyik legnagyobb kígyója, amely félelmetes hírnevet szerzett a hollywoodi horrorfilm – „Anaconda” – után. Az Anaconda tudományos neve „Eunectus”, amely görög szó „jó úszót” jelent. A Boas családhoz tartozik, és általában Dél -Amerika mocsaras vidékein található.

Az Anaconda félig vízi, nem mérgező kígyó, erős izmos testtel, vastag nyakkal és keskeny fejjel. Késő esténként és éjszaka aktívak, és még nagy zsákmányállatokra is vadászhatnak, mint az aligátorok.

 • Átlagos hosszúság: 9-15 láb
 • Élettartam: Körülbelül 10 éve
 • Közös zsákmány: Halak, madarak, vaddisznók, aligátorok, madarak, emlősök és más hüllők
 • Természetes élőhely: Trópusi esőerdők, mocsarak, mocsarak, patakok

3. Rézfej:

Rezes fejű kígyó

A rézfej egy meglehetősen nagy méretű mérges kígyó, amely nevét a fején lévő réz árnyékról kapta. Ennek a kígyónak a tudományos neve Agkistrodon contortrix, és az Egyesült Államok déli és keleti régióiban található. A rézfejű kígyó elnyeri hírnevét, hogy Amerikában a legmérgezőbb kígyócsípéseket okozza hatalmas népessége miatt.

Ez a kígyó mérge azonban nem olyan halálos, mint a többi mérgező kígyó, és ritkán okozhat halált. A rézfejek kiváló éjszakai vadászok, és az orrlyukak és a szemek közötti kis hőérzékelő bemélyedések segítségével észlelik áldozatukat.

 • Átlagos hosszúság: 24-36 hüvelyk
 • Élettartam: Kb 18 éve
 • Közös zsákmány: Békák, gyíkok, rovarok, madarak, patkányok és szalamandrák
 • Természetes élőhely: Sziklás, vad erdők, elhagyott helyek, mocsaras területek stb.

4. Csörgőkígyó:

Csörgőkígyók gyakoriak Lake County -ban (jóvoltából fotó)

A Csörgőkígyó megkapja a tudományos neveket – Crotalus és Sistrurus, amelyek görögül és latinul nagyjából „farokcsörgőt” jelentenek. A „csörgő” elnevezés a „csörgő” farokból származik, amely zörgő hangot ad, amely figyelmezteti ragadozóit. Ez egyfajta mérges kígyó, amely Amerikában, Délnyugat -Kanadában és Közép -Argentínában található.

Nagyjából 36 fajta csörgőkígyó létezik, köztük a keleti gyémánthátú csörgőkígyó, az arizonai Bridgenosed csörgőkígyó és a Praire csörgőkígyó. A csörgőkígyók ovoviviparous hüllők, akik tojásrakás helyett élő utódokat szülnek. Lakosságukat súlyosan fenyegeti az élőhely pusztulása, a nagy ragadozók, mint a sólymok és a királykígyók, valamint az orvvadászat.

 • Átlagos hosszúság: 3-6 láb
 • Élettartam: 10-15 év
 • Közös zsákmány: Rágcsálók, rovarok, kis hüllők
 • Természetes élőhely: Sivatagok, gyepek, bokrok és mocsarak

5. Cottonmouth:

Cottonmouth

A képre nézve könnyen meg tudja találni, hogy miért nevezik a kígyót „vattaszájnak”. A kígyó fehér pamut típusú anyagot tartalmaz a szájában, ezért elnyeri az egyedi nevet. Ezt a félig vízi kígyót tudományosan Agkistrodon piscivorus néven ismerik. A Cottonmouth kígyó Észak -Amerikában őshonos, és az ország egyik nagyon kevés mérges kígyója.

A hüllő agresszív viselkedést mutat fenyegetéskor, és kinyitja nagy száját, hogy megtámadja a ragadozót. Óvakodik! Ennek a kígyónak a mérge nagyon halálos lehet! Ezek a kígyók kiváló úszók, és fejüket a víz felszíne felett tartják. Éjszakai hüllők, és éjszaka is aktívak maradnak.

 • Átlagos hosszúság: 30-42 hüvelyk
 • Élettartam: Kevesebb mint 10 év
 • Közös zsákmány: Vízi állatok, például halak, teknősök, kígyók, gyíkok, békák stb.
 • Természetes élőhely: Vízelvezető árkok, tavak, tavak, folyók, mocsarak és mocsarak

6. Harisnyakötő kígyó:

Sikló

A harisnyakötő kígyók nem mérgező kígyók, amelyek Közép- és Észak-Amerikában találhatók. Egyes fajaik kis mennyiségű neurotoxikus mérget tartalmaznak, ami nem jelent veszélyt az emberi életre. Ártalmatlan, „szelíd” jellege miatt a harisnyakötő kígyókat kedvtelésből tartott állatokként kezelik. A „Harisnyakötő” elnevezés a testen lévő harisnyakötőszerű csíkokból származik.

Fenyegetés esetén a név kellemetlen szagú pézsmát bocsát ki, amely taszítja a ragadozót. Egy másik feltűnő jellemzője ennek a kígyónak a kettős színű nyelv, az agyarak helyett kis fogakkal. A Gartner kígyókról is ismert, hogy belépnek a „Brumation” nevű hibernációs állapotba, és hosszú utakat tesznek meg.!

 • Átlagos hosszúság:18-26 hüvelyk
 • Élettartam:4-5 év
 • Közös zsákmány: Giliszták, csigák, rovarok, piócák, rágcsálók és kis állatok
 • Természetes élőhely: Mezőgazdasági területek, vizes élőhelyek, mocsaras területek, sziklás helyek és erdők

7. Hálózatos Python:

Hálózatos Python

A MalayopythonReticulatus, közismert nevén a Reticulated Python, a világ egyik legnagyobb kígyótípusa, amely hírhedt „halálos” öleléséről. A faj Délkelet- és Dél -Ázsiában őshonos, és bőséges populációja miatt a „legkevésbé aggasztó” kategóriába került. A rácsos pitonok úgy támadnak, hogy gyorsan becsomagolják az áldozat testét, és elég erősen összenyomják ahhoz, hogy eltörjék a csontokat.

Miután a zsákmány elpusztult, lassan lenyeli a test egészét azáltal, hogy elég szélesre nyitja a száját, hogy elférjen. A test mérete kétszeresére tágul, és az anyagcsere is körülbelül 40%-kal növekszik. 10 napon belül az étkezés megemésztődik, és a fizikai változások visszaállnak az eredeti állapotba.

 • Átlagos hosszúság: 10-14 láb és 20 láb között
 • Élettartam: 12-20 év
 • Közös zsákmány: Madarak, kisemlősök, majmok, sertések, szarvasok, patkányok stb.
 • Természetes élőhely: Gyepek, erdők, esőerdők stb.

8. Boa Constrictor:

Boa

A Boa Constrictor a közönséges boa vagy a vörösfarkú boa tudományos neve és közneve. Ez egy nagy méretű, nehéz testű kígyó, általában a karibi szigeteken, valamint Dél- és Közép -Amerika trópusi régióiban található. A Boa Constrictors nem mérgező kígyók, amelyeket gyakran fogságban és háziállatként tenyésztenek.

Közép -Amerikából származó egyes fajai nem túl „barátságosak”, és többször is sztrájkolnak, amikor zizegéskor sziszegő hangot adnak ki. Sok zavaró eset történt, amikor a nagy konstruktőrök lenyelték a tulajdonosukat, amikor túl közel merészkedtek. Ezek ovoviviparous állatok, amelyek élő fiatal kígyókat szülnek.

 • Átlagos hosszúság: 1,8 m – 3 m
 • Élettartam: 20-30 év
 • Közös zsákmány: Rágcsálók, kígyók, gyíkok, madarak, denevérek stb.
 • Természetes élőhely: Sivatagok, gyepek, nedves trópusi erdők, mezők stb.

9. Kukorica kígyó:

Kukorica kígyó

A kukoricakígyók, tudományosan Pantherophisguttatus néven ismertek, nem mérgező kígyók, amelyek szűkítéssel megölik áldozatukat. A fejükön feltűnően hasonló rézárnyalat miatt az ilyen típusú kígyókat gyakran összetévesztik a mérges rézfejekkel. A kukorica kígyók azonban meglehetősen ártalmatlanok, és nem jelentenek komoly veszélyt az emberekre.

Mérlegeik vonzó mintái és engedelmes természete miatt a kukoricakígyókat gyakran kedvtelésből tartott állatokként tartják. Ismeretes, hogy a „kukorica” név a szokásos zsákmányából származik, amely patkányokból és patkányokból áll, amelyek kukoricával táplálkoznak. A kukoricakígyók a rágcsálók etetésével segítik a gazdákat, ami károsítja a terményeket.

 • Átlagos hosszúságMérete: 61-180 cm
 • Élettartam: 6-8 év
 • Közös zsákmány: Patkányok, egerek, tojások, kis hüllők
 • Természetes élőhely: Mezők, elhagyatott épületek, fakéreg stb.

10. Hognose Snake:

Hognose Snake

A Hognose Snake Észak -Amerikában őshonos, amelyet felfelé fordított pofájuk alapján lehet azonosítani. A kígyókat nagyjából a Heterodon nemzetségbe sorolják, és a Colubridae családba tartoznak. A hognose kígyók egyedi formájú orrukat használják a föld ásására. Bár ártalmatlanok, ezek a kígyók hangos sziszegéssel és ismételt ütéssel fenyegetik ragadozóikat.

Incase a ragadozó nem adja, gyorsan cselekszik holtan, hogy felborul a földön nyitott szájjal és elcsüggedt nyelvvel. A hognose kígyók meglehetősen nehéz testűek és szeplős megjelenésűek. Általában varangyokon boldogulnak, és képesek semlegesíteni az ilyen lények által kiválasztott mérget.

 • Átlagos hosszúság: 14 hüvelyk – 36 hüvelyk
 • Élettartam: 18 év
 • Közös zsákmány: Patkányok, varangyok, madarak, szalamandrák, apró emlősök stb.
 • Természetes élőhely: Homokos talaj, termőföldek, mezők, erdők, tengerparti területek

11. Szarvas sivatagi vipera:

Szarvas sivatagi vipera

A szaharai szarvú viperának is nevezik, a szarvas sivatagi vipera egy mérges kígyó, amely Afrika sivatagában és az Arab -félszigeten található. A tudományosan Cerastes cerastes néven ismert kígyókat két „szarv” jellemzi a fejükön, amelyek természetes védelmi rendszerük részei lehetnek. Néhány fajuk azonban, mint az arab szarvú vipera, szarv nélkül létezik.

A szarvú viperák mérges kígyók, és halálosnak bizonyulhatnak, ha a mérgezést a testbe fecskendezik. Mindegyik kígyó körülbelül 8-23 tojást rak, amelyek körülbelül 50-80 napig tartanak. Magányos lények, és éjszaka is aktívak maradnak.

 • Átlagos hosszúság:50-70 cm
 • Élettartam: 10-14 év
 • Közös zsákmány: Rágcsálók, madarak, gyíkok stb.
 • Természetes élőhely: Homokos sivatagok, köves és félszáraz vidékek

12. Bikakígyó:

Bikakígyó

A Bullsnake, tudományosan Pituophiscatenifersayi néven ismert, Észak -Amerika egyik legnagyobb kígyója. Nem mérgező kígyók, amelyek gyakran harapnak, és fertőzésekhez vezetnek, ha nem gondoskodnak időben. A bikakígyók szűkítéssel megölik áldozatukat, halálra fojtogatva őket.

A bika kígyók mérlegei érdekes mintákkal rendelkeznek, hogy balesetet biztosítsanak. Érdekes viselkedést mutat, amikor fenyegetve utánozza a csörgőkígyót. A kígyó felfújja a testet, sziszeg, és gyorsan megrázza a farkát. Az eddig ismert leghosszabb bika kígyó körülbelül 8 láb!

 • Átlagos hosszúság: Legfeljebb 5 láb
 • Élettartam:12 év
 • Közös zsákmány: Békák, rágcsálók, madártojások, egerek, mókusok stb.
 • Természetes élőhely: Homokos régiók, nyílt gyepek, termőföldek stb.

13. Maláj krait:

Maláj Krait

A maláj Krait halálos mérge miatt a világ egyik legféltettebb kígyója. Tudományos neve Bungaruscandidus, és Blue Krait néven is emlegetik. Ez a kígyó megtalálható a délkelet -ázsiai országokban, például Indonéziában, Jáván stb..

Bár meglehetősen félénkek, ezek a kígyók gyorsan támadhatnak, ha megriadnak vagy fenyegetnek. Harapás közben képesek megcsavarni az állkapcsot, még akkor is, ha a fejét fogják, hogy növeljék a kockázatot. A halálos méreg elég erős ahhoz, hogy a harapást követő néhány órán belül megöljön egy embert.

 • Átlagos hosszúság: 3-5 láb
 • Élettartam:10-12 év
 • Közös zsákmány: Kis kígyók, egyéb kraitok, egerek, gyíkok stb.
 • Természetes élőhely: Rizsföldek, mocsarak, víztestekhez közeli helyek, erdők

14. Paradicsomi repülő kígyó:

Paradicsom repülő kígyó

A paradicsomi repülő kígyó, tudományosan Chrysopelea paradisi néven egy lenyűgöző kígyófaj, amely siklik a levegőben. A „repülést” úgy érik el, hogy előrehajtja magát, és a test alsó felét „S” alakúra fordítja, amely a kívánt lendületet adja. A fej stabil marad az irány és a sebesség szabályozásához.

Ezek a műrepülő típusú kígyók a siklótechnikát használva gyorsan mozognak az egyik fáról a másikra, és menekülnek ragadozóik elől. A repülő kígyók általában India és Indonézia közötti magas lombkorona erdőkben találhatók. Bár enyhe mennyiségű mérget tartalmaznak, a repülő kígyók nem jelentenek közvetlen veszélyt az emberi életre.

 • Átlagos hosszúság: 2-4 láb
 • Élettartam: Nem ismert
 • Közös zsákmány: Denevérek, madarak, tojások, gyíkok, békák stb.
 • Természetes élőhely: Erdők, kertek, erdők stb.

15. Russell Vipera:

Russell Vipera

Daboia russelii, közismert nevén Russel vipera, Chain Viper vagy Daboia. A mérges kígyó őshonos Indiában, Kínában, Tajvanon és Délkelet -Ázsiában. A Russell Vipers lapos, háromszög alakú fejjel, tompa orral jellemezhető. A testet térdelt pikkelyek borítják, amelyek általában sötétbarna, sárga és bézs színűek.

A kígyó szilárd talajon virágzik, és gyakran foltos a napon sütkérezve. Éjszakai lény, amely éjszaka vadássza zsákmányát. A Russell viperákat Ázsia egyes régióiban vadásszák húsuk és bőrük miatt. Élő fiatalokat szülnek 20-40 között.

 • Átlagos hosszúság: Legfeljebb 4 láb
 • Élettartam: Kevesebb mint 15 év
 • Közös zsákmány: Rágcsálók, skorpiók, kis hüllők stb.
 • Természetes élőhely: Hegyek, síkságok, füves területek és bokrok

16. Fekete mamba:

Fekete mamba

Egy kis harapás a Black Mamba -ból akár 45 perc alatt megölhet egy felnőtt embert! Annyira halálos a mérge! A fekete mamba, tudományosan Dendroaspispolylepis néven ismert, Afrikában őshonos, és a világ egyik rendkívül mérgező kígyója. Fekete szájuk miatt kapják a „fekete” nevet, és a bőr a szürkétől a sötétbarna színig terjed.

Egy teljesen kifejlett fekete mamba akár 14 láb hosszú is lehet, így Afrika legnagyobb kígyója. A 12,5 mérföld / óra csúszási sebességgel ez a kígyó a világ egyik leggyorsabb kígyójának rekordját is tartja. Csupán két csepp fekete mamba méregbe telik, hogy percek alatt megölje zsákmányát, és még a fiatal kígyók is olyan veszélyesek, mint az érett.

 • Átlagos hosszúság:8,2 láb és 14 láb között
 • Élettartam: 11-20 év
 • Közös zsákmány: Madarak, rágcsálók, denevérek, mókusok stb.
 • Természetes élőhely: Sziklás dombok, Savannák, termeszhalmok, üreges fák stb.

17. Mozambiki köpködő kobra:

Mozambiki Köpködő Cobra

Vegyen részt a Mozambiki Köpködő Kobrával, és végleges vaksággal fog végződni, mert ez a kígyó akár 3 méteres távolságra is pontosan köpheti a halálos mérget! A köpködő kobra a világ egyik nagyon mérgező kígyója, amely őshonos afrikai országokban, mint Mozambik, Angola, Zambia stb. Ezeknek a kígyóknak a színe a palaszürketől a feketéig vagy a sötétkékig, a nyakán rózsaszínes és fekete sávokig terjedhet..

Fenyegetés esetén a kígyó felemeli a csuklyáját, és „leköpi” a mérget a ragadozóra. A mérgezés súlyosan megégetheti a szöveteket a helyi régióban, és akár vakságot is okozhat. A köpködő kígyó ritkán harap embereket, és ha igen, akkor a szervek visszafordíthatatlan károsodása következhet be. Petefészek kígyó lévén a köpködő kobra tojással rakja szaporodását.

 • Átlagos hosszúság: 3 láb – 5 láb
 • Élettartam: Kevesebb mint 20 éve
 • Közös zsákmány: Kígyók, madarak, tojások, rovarok, apró emlősök stb.
 • Természetes élőhely: Savannák, Afrika trópusi és szubtrópusi régiói

18. Scarlet Kingsnake:

Scarlet Kingsnake

A Scarlet Kingsnake a világ egyik legszínesebb kígyója, amelynek mérlegén váltakozó mintázatú piros, fekete -fehér vagy sárga sávok láthatók. A skarlát kígyók nem mérgezőek és viszonylag kisebb méretűek, mint más fajok. Hegyes pofájúak és fényes vörös hajúak. Tudományos nevén Cemophora coccinea, a skarlátvörös kígyók csak az Egyesült Államokban találhatók.

Ezek a kígyók meglehetősen ártalmatlanok, és általában nem harapnak vagy támadnak, amikor felveszik őket. Kannibalista viselkedést tanúsítanak, és más kígyókat esznek a szokásos étrenddel együtt, elsősorban rágcsálókból. A skarlát kígyókat néha tejkígyóknak nevezik, a mítosz miatt, hogy a tehenek tőgyéből isznak az istállóban, ahol szabadon mozoghatnak.

 • Átlagos hosszúság: Maximum 1 méter
 • Élettartam: Nem ismert
 • Közös zsákmány: Gyíkok, madarak, kígyók, rágcsálók, tojások stb.
 • Természetes élőhely: Sziklák, rönkök, istállók, nedves és száraz területek

19. Szalagkígyó:

Szalagkígyó

A szalagkígyók vagy a Thamnophis sauritus kicsi, karcsú kígyók, amelyek testükön függőleges csíkos mintázatú „szalagoknak” tűnnek. Észak-Amerika keleti részein őshonosak, és nedves területeken találhatók, mint mocsarak, folyómedrek stb. Ez a félig vízi kígyó szintén jó úszó, de inkább a szárazföldön él.

A szalagkígyók nem mérgezőek, és nem mutatnak agresszív viselkedést. Ritkán támadnak, és csíkos testüket balesetként használják természetes élőhelyükön. A szalagkígyóknak valószínűleg több ragadozójuk van, mint a nagy halak, a nagyobb emlősök és a hüllők zsákmánya.

 • Átlagos hosszúság: 18-26 hüvelyk
 • Élettartam: körülbelül 10 év fogságban
 • Közös zsákmány: kis halak, férgek, ebihalak, pókok, varangyok stb.
 • Természetes élőhely: Mocsarak, patakok, vizes élőhelyek, patakok stb.

20. Gyűrűs nyakú kígyó:

Gyűrűs nyakú kígyó

A gyűrűs nyakú kígyó vagy a Diadophis punctatus Észak-Amerikában, Mexikóban és Délkelet-Kanadában őshonos, nem mérgező, ártalmatlan kígyó. Félénk, magányos lények, akik ritkán jelennek meg nappal. A királykígyókat nyakpánt jellemzi, általában vörös, sárga és sárgás-narancssárga színben. Ezeknek a kígyóknak a háti oldala világos sárgás-narancssárga színű, fekete foltokkal.

Fenyegetés esetén ezek a kígyók felcsavarják a farkukat, és kiteszik a testek élénk színű hátsó oldalát, hogy elűzzék a ragadozót. Bár enyhe mérgük van a nyálukban, harapásuk ritkán jelenthet veszélyt az emberi életre.

 • Átlagos hosszúság: 10-15 hüvelyk
 • Élettartam: Kevesebb mint 20 éve
 • Közös zsákmány: Giliszták, csigák, gyíkok, békák, kígyók stb.
 • Természetes élőhely: Fás vidékek, vizes élőhelyek, nedves helyek

Érdekes tények a kígyótípusokról:

Íme néhány érdekes tény a kígyókról:

 • A kígyók hidegvérű lények, és képesek változtatni testhőmérsékletüket. Néhány kígyó akár nulla fok alatti hőmérsékleten is képes élni!
 • A kígyóknak a szemhéjak helyett vékony membránja van, amelyet „brille” -nek neveznek, hogy megvédjék szemgolyóikat a portól anélkül, hogy elveszítenék látásukat.
 • A kígyók a nyelvüket használják az orrlyukak helyett a szagláshoz. A villás nyelv lehetővé teszi számukra, hogy vegyszereket szedjenek a környezetből, hogy megkülönböztessék a tárgyakat.
 • Nem minden kígyó él a szárazföldön. Néhányan vízben élnek, míg mások félig vízi.
 • A kígyók megpróbálják felmelegíteni testüket a napon, amelyet „sütkérezésnek” neveznek, hogy növeljék testhőmérsékletüket.
 • A világon körülbelül 1,1 millió ember rendelkezik házi kígyóval, és 4% -uk az Egyesült Államokhoz tartozik.

Szóval, hogyan találta meg az utat a kígyóvilágba? Ez a sokféle kígyó nem tölt el elragadtatással és félelemmel? Bár némelyikük teljesen ártalmatlan, általános szabály, hogy mindegyiket mérgezőnek tekintik a veszély elkerülése érdekében.

Jogi nyilatkozat: A Típusú kígyók cikkben közzétett információk kizárólag tájékoztatási és oktatási célokat szolgálnak, és nem minősülnek jogi vagy egyéb szakmai tanácsnak a témában.