Top 8 yogastillinger til effektiv vægtforøgelse!

I en verden besat af “vægttab”, er der mange mennesker, der lever i den modsatte ende af vægtspektret. Tynde, tynde mennesker, der altid har drømt om at have en muskuløs krop, lever i høj grad i samfundet. På trods af at de spiser en kaloririg kost, har de svært ved at tage et enkelt kilo på. Yoga for vægtøgning er en velsignelse for sådanne mennesker, da det kan hjælpe med at vende deres kropsstruktur. Sammen med at forbedre massen kan Yoga også hjælpe med at styrke kroppen og bringe en positiv ændring i deres liv. I denne artikel lærer vi fordelene ved Yoga for at øge vægten sammen med detaljerede yogatrin til vægtforøgelse!

Yoga udgør en effektiv vægtforøgelse

Yoga til vægtøgning med billeder:

1. Bhujangasana eller Cobra Pose:

Også kendt som Bhujangasana Pose, er Cobra -stillingen en af ​​de effektive yogastillinger til vægtforøgelse. Det er en rygbøjet yogastilling, som styrker din rygsøjle og forbedrer din vejrtrækningsevne. Det skal udføres hver dag for synlige resultater.

yoga til vægtøgning

Hvordan man gør:

 • Vi skal ligge på vores front og løfte overkroppen op og holde den der ved hjælp af hænderne.
 • Indåndings- og udåndingsprocessen fortsætter derefter.
 • Dette er den mest basale yogastilling til behandling og toning af mavemusklerne.
 • Det skal udføres i sæt på 15 sekunder hver med en ti sekunders pause imellem.

Fordele:

Cobra Pose forbedrer blodcirkulationen i din krop sammen med din fordøjelse. Det kan også holde dine skjoldbruskkirtelhormoner under kontrol.

2. Sarvangasana Yoga:

Sarvangasana, også kendt som skulderstående stilling, er en genvejstast til fordele såsom optimering af skjoldbruskkirtlernes funktion, rensning af blodet. Det er en af ​​de avancerede yoga -asanas til vægtøgning, som kan udføres hver dag på tom mave.

yoga til vægtøgning

Hvordan man gør:

 • Liggende på ryggen tvinges den nederste del opad og holdes i den position ved hjælp af skulderblade.
 • Skulderen bærer hele byrden for resten af ​​kroppen.
 • Hænderne bruges til at støtte taljen.
 • Dette letter vægtforøgelsen med succes, hvis en ordentlig kost følges sammen med yoga asana.

Fordele:

Denne pose giver mange fordele for vores krop. Det fremmer god blodcirkulation til din mave og hjælper med bedre fordøjelse. Det reducerer også stressniveauerne i kroppen, hvilket indirekte bidrager til vægttab.

3. Vajrasana Yoga:

Gad vide, hvordan man tager på i vægt ved yoga? Prøv Vajrasana! Også kendt som diamantposen eller tordenbolten er en anden af ​​yogateknikkerne til vægtforøgelse. Det er en simpel, nybegynderpose, der kan udføres efter et måltid for bedre fordøjelse. Øv det i 5 til 10 minutter om dagen for at mærke forskellen.

yoga til vægtøgning

Hvordan man gør:

 • Knæ på gulvet siddende på hælene, rygsøjlen er oprejst og håndfladerne hviler på knæene.
 • Indånding og udånding af luft sker langsomt.

Fordele:

Vajrasana virker direkte på fordøjelsessystemet og fjerner maverelaterede lidelser som forstoppelse, oppustethed eller mangel på appetit. Det kan også styrke din underkrop som lår, lægmuskler og hofter.

4. Pavanamuktasana:

Den vindaflastende pose er meget hjælpsom, når det kommer til toning af kroppen og letter vægtøgning. En sund kost ved siden af ​​denne asana vil helt sikkert give dig de resultater, du desperat kræver. Det skal øves på tom mave hver dag i cirka 5 minutter. Dette er en af ​​de effektive yoga øvelser til at øge vægten!

yoga asanas til vægtøgning

Hvordan man gør:

 • Læg dig fladt på ryggen og hold dine fødder sammen.
 • Placer dine arme ved siden af ​​din krop.
 • Tag en dyb indånding og tag knæene tæt på brystet, mens du ånder ud.
 • Hold knæene stramt under processen.
 • Indånd nu langsomt og slip grebet.
 • Gentag i 5 til 10 gange.

Fordele:

Det lindrer dig fra rygsmerter, sammen med at reducere oppustethed i din mave. Posen skyller vinden ud af din mave og forbedrer dit stofskifte. Du vil også opleve nedsatte sure opstød og brændende fornemmelse.

5. Matsyasana Yoga:

Matsyasana eller fiskeposen er en anden god yoga, hvor personen sidder med benene sammen og derefter bøjer baglæns i en bue støttet af albuerne, mens hånden er stukket ind i hofterne. Hovedet går mere bagud, indtil det rører jorden. På denne måde åbnes blodcirkulationen i hovedet og hjælper med bedre hårforhold.

Matsyasana Yoga

Hvordan man gør:

 • Læg dig fladt på maven og saml dine ben.
 • Placer dine håndflader under hofterne og albuerne vinkelret på jorden.
 • Træk langsomt ind og løft din talje og dit hoved mod jorden.
 • Ånd ud og slip det med hovedet tilbage til normal position og ryggen til jorden.

Fordele:

Matyasana lindrer spændingen i ryggen og stimulerer fordøjelsessystemet. Det kan også forbedre din balance og kropsholdning. Du kan også opleve fleksible nakke- og skuldermuskler i kroppen.

6. Savasana:

Savasana er en anden god måde til vægtforøgelse, da den giver dig den hvile, du har brug for. Det er en let pose og kaldes ofte liget, hvor en perfekt skal ligge i en position med lukkede øjne. Det er en stor stressbuster, der giver dig mulighed for at tage på i vægt over tid.

Savasana

Hvordan man gør:

 • Læg dig ned på ryggen.
 • Placer dine håndflader ved siden af ​​din krop, opad.
 • Slap af med din krop og luk øjnene.
 • Meditere et stykke tid.

Fordele:

Denne asana kan hjælpe dig med at give dig en samlet fysisk og mental afslapning. Ved at lindre stress kan asana forbedre din appetit og søvnkvalitet, hvilket igen bidrager til vægtforøgelse. Det hjælper også med maksimal absorption af ernæring fra din mad for et sundt velvære.

7. Uttasana Yoga:

Uttasana er en bøjning fremad, som kan stimulere dine fordøjelseskirtler og øge din appetit. Det styrker også din rygsøjle og strækker dine lemmer for et afslappet fysisk selv. Dette er en grundlæggende bøjning og er en del af Surya Namaskars. Dette er den bedste yoga til vægtforøgelse for mandlige og kvindelige udøvere.

Uttasana Yoga

Hvordan man gør:

 • Stå oprejst med fødderne faste på jorden
 • Udånder nu og bøj langsomt fremad, indtil dine håndflader rører ved dine fødder
 • Hold positionen i 5 sekunder
 • Indånder langsomt og vender tilbage til den oprindelige position

Fordele:

Du vil bemærke en bedre fordøjelse og udnyttelse af næringsstofferne i din mad. Posen forbedrer også din balance og kropsholdning. Det kan også styrke din kerne og holde dig aktiv.

8. Kapalbhati Yoga:

Denne form er kendt som kapalbhati eller den forreste laprensningsteknik, hvor vejrtrækningsbevægelserne bekræftes med mavemusklerne for at træne vejrtrækningen. Når luften indåndes, blæses mavemusklerne op, mens udåndingen fører til tømning af mavemuskler. Denne positur blandt andre fordele hjælper med at lette stofskiftet, så vi let kan tage på i vægt.

Kapalbhati Yoga

Hvordan man gør:

 • Sid i en korsbenet stilling og læg dine håndflader på lårene, opad.
 • Tag en dyb indånding og bliv ved med at udånde den.
 • Lav en hvæsende støj for at tvinge toksinerne ud.
 • Gentag for hvert 5. minut.

Fordele:

Denne pose forbedrer dit åndedræts sundhed ved at øge lungernes kapacitet. Det kan også forbedre dit fordøjelsessystem og holder hormonerne i skak. Det giver også en indre ro og fylder din krop og sind med positivitet.

Selvom yoga normalt er forbundet med vægttab, er det også lige så nyttigt til vægtforøgelse. Yoga hjælper med vægtøgning ved at øge appetitten og kroppens stofskifte. Desuden styrker det også musklerne og giver fleksibilitet i kroppen. I stedet for at bekymre dig om dit tynde jeg, kan du prøve disse øvelser for selv at opleve resultaterne. Fortæl os din rejse til at tage på i vægt med Yoga.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Hvad er den bedste kost med Yoga for hurtigere vægtforøgelse?

Svar: Selvom Yoga helt sikkert forbereder din krop til en hurtigere vægtøgning, er det din kost, der gør den største forskel. Du skal kontrollere dit BMI og beregne de nødvendige kalorimængder om dagen. Forkæl dig med en sund, højt kalorieindhold kost, i stedet for junkfood som kartoffelchips. Husk, mere end tallene på skalaen, dit generelle helbred betyder meget.

Q2. Kan Yoga få dig til at tage på i vægt ved at øge appetitten?

Svar: Ja! En af de vigtigste bidragydere til en langsom vægtforøgelse er nedsat appetit. Faktorer som dårlig fordøjelse, maveforstyrrelser eller mangel på nok fordøjelsesenzymer fører til dette problem. Yoga kan stimulere din maveregion og fordøjelseskirtlerne. Visse stillinger reducerer også oppustethed og gasser, der er fanget i din mave, sammen med at forbedre din sult.

Q3. Hvordan skal jeg planlægge min kost for effektiv vægtforøgelse?

Svar: Din kost må aldrig være et tungt måltid ad gangen. Dette kan forårsage alvorligt pres på din mave og endda din lever. Del i stedet måltidet i flere elementer og nyd god mad hver 2-3 timer. Nøglen er at holde din mave aktiv og frigive enzymerne på en reguleret måde for bedre fordøjelse og absorption af næringsstoffer.

Q4. Sammen med Yoga, hvad er de andre øvelser til vægtforøgelse?

Svar: Yoga har nogle utrolige øvelser, som kan føre til en god vægtforøgelse. Mens du udfører yoga asanas, hvis du kan nyde jogging og rask gang, for at forbedre din metaboliske hastighed. Det kan også forbedre dit immunsystem og øge din appetit på at tage et par kilo på.

Q5. Hvad er bivirkningerne af Yoga for vægtforøgelse?

Der er ingen større bivirkninger ved at dyrke yoga for vægtøgning. Det siges dog, at folk, der udførte Yoga et stykke tid, normalt får uventet vægt efter at have holdt op. Dette er på grund af højt kalorieindtag med lidt eller ingen motion. Dette kan vise sig at være gunstigt for dem, der ønsker at tage på i vægt. For et sundt velvære er yoga imidlertid et must!