Datoer (Khajoor) for vægttab. Fordele, ulemper og fordele

Har du nogensinde haft lyst til noget sødt, men trækker dig tilbage på grund af alle de kalorier? Hvis du føler dig træt og vilde efter noget sødt, kan dadler være den ideelle mellemmåltid for dig. Disse klæbrige, tørrede frugter er fulde af naturlige sukkerarter, der vil pifte dig op med det samme.

Datoer for vægttab

Datofrugten har eksisteret i tusinder af år. Rig på flavonoider (1), det har antioxidant-, antiinflammatoriske og kræftbekæmpende egenskaber. Det har også mange terapeutiske anvendelser. Datoer er fremtrædende traditionelle afgrøder i Irak, Iran, Arabien og Nordafrika vest til Marokko. Nogle varianter af datoer, der er tilgængelige på markedet, er Dayri, Amber, Khadrawi, Medjool, Barhi og Zahidi -datoer. Ikke underligt at hilse på en gæst med datoer er en tradition i mange mellemøstlige stater. Her er nogle af de bedste fordele ved dadler til vægttab. Lad os tage et kig på dem.

 • Hvordan hjælper datoer med vægttab
 • At spise hvor mange datoer hjælper dig med at tabe dig
 • Bedste tidspunkt at spise datoer for vægttab
 • Fordele ved datoer for vægttab
 • Sådan bruges datoer til vægttab – måder at indarbejde datoer i din kost

Hvordan hjælper datoer med vægttab:

Ja! Datoer kan hjælpe med at smide de uønskede kilo ud af din krop. De er en glimrende kilde til proteiner, der hjælper os med at holde os i form og endda holde vores muskler aktive. De er rige på kostfibre og essentielle fedtsyrer, der hjælper vægttab. Datoer har antioxidanter (2), der har frie radikaler, der fjerner egenskaber.

Spise hvor mange datoer hjælper dig med at tabe sig:

Datoer er rige på mikronæringsstoffer (3) såsom jern, fiber, magnesium og kalium. De kan tilfredsstille dit trang til en sød eller tage det som en snack med te eller kaffe. Det er okay at spise omkring fire til seks dadler i løbet af dagen. Datoer er super nyttigt til at tabe disse kilo ved at indtage med måde.

Bedste tidspunkt at spise datoer for vægttab:

Det bedste tidspunkt at indtage dadler er til morgenmad. Start din dag med en kost inklusive datoer. De er rige på kostfibre og har et højt mæthedsværd og er også fedtfattige. Slug et par dadler om morgenen sammen med varmt vand kontrollerer uønsket spisning, forhindrer uheldige kostmønstre og arbejder på at reducere vægten.

Fordele ved datoer for vægttab:

For at fastslå og tage stilling til funktionen af ​​dadler i vægttab, lad os overveje dets egenskaber, fordele og ulemper ved at bruge datoer til vægttab og andre fordele ved datoer.

Datoer:

Datortræer når typisk omkring 21–23 meter i højden, vokser enkeltvis eller danner en klump med flere stængler fra et enkelt rodsystem. Datoer (Kajoor) er ovale-cylindriske, 3 til 7 centimeter lange og cirka 2,5 centimeter i diameter, lige fra knaldrød til lysegul (4), afhængigt af sorten. Datoer kan betegnes som Drupe, hvor den kødfulde del af frugten opslukker det skallignende frø. Den friske frugt, når den er umoden, er rødlig gul, der til sidst mørkner, når dadlerne modnes og bliver helt mørkebrune, når de tørres. Datoer i form af korn er mere fordelagtige for vægttab end på tørret måde. Det er også populært kendt som khajoor, hajj og Medjool.

Fordele ved datoer for vægttab:

1. Giver øjeblikkelig energi:

De fleste kalorier i dadlerne er fra kulhydrater. Det er en energiføde med medium densitet. Friske dadler foretrækkes frem for de tørrede, da de friske giver mere kraft og færre kalorier. Mens de tørre er koncentreret, bidrager de med flere kalorier sammen med energien. Korrekte mængder glucose, fructose og saccharose i dadler kan give dig øjeblikkelig energi. Så hvis du føler dig kedelig, eller hvis der er et fald i dit blodsukker, skal du have 2-4 dadler.

2. Høj i fiber:

Vil du tabe dig? Derefter skal du optimere din fordøjelse, da det direkte påvirker vægten. Datoer har den rigtige mængde kostfibre, der får os til at føle os mætte. Så at spise dadler hjælper dig med at belaste din krop med nok fiber. Fibrene i dadler kan være gavnlige for blodsukkerkontrollen og have et lavt glykæmisk indeks (GI) (5). Det bremser også fordøjelsen og kan hjælpe med at forhindre blodsukkerniveauet i at stige for højt efter at have spist. Fibrene i dadler er gavnlige til at forhindre forstoppelse og blodsukkerkontrol.

3. Fremragende kilde til vitaminer:

Rig på vitaminer og mineraler, dadler fungerer som det perfekte morgenmineral og vitamintilskud. Hver portion dadler har vitamin A, B6, B12, C og K og andre næringsstoffer. Det er en af ​​de bedste kilder til jern, calcium, magnesium, kalium og fosfor. Den indeholder alle B-komplekse vitaminer og en rigelig mængde phytotilskud som carotenoider og flavonoider i overflod. For alle dem, der bruger dyre vitamintabletter. Prøv og nyd et par dates.

4. Rig på proteiner:

Ønsker du at fylde på proteiner? Tilføj nogle datoer til din kost, der kan hjælpe. Når vi vil tabe os, har vi en tendens til at spise mad, der er lav i kalorier, men nogle gange bliver vital ernæring galt. Da dadler er meget nærende, er det stærkt tilrådeligt at indarbejde dadler i kosten, da de vil tage sig af proteiner. Datoer er også rigelige i protein, og de er svære at fordøje. Overgangstiden for proteiner i tyktarmen er længere, hvilket får dig til at føle dig fyldigere i længere tid.

5. Reducerer sukkertrangen:

Vi har alle oplevelsen af ​​at gå på slankekur for at tabe sig. Det ville være fremragende, hvis der var en måde at have en snyde dag hver dag og også tabe sig. Lyder utroligt. Men nej! Ved at inkludere dadler i dit vægttab -regime, slipper du af trangene, da deres sukkerholdige smag hjælper med at mætte trangen. De er naturligt søde; derfor kan du nyde et par dadler og smide sukkerholdige fødevarer væk for at tabe dig effektivt.

6. Det er en sund erstatning for kunstige sødestoffer:

Mange mennesker har en sød tand, så for at reducere sukkerindholdet i maden tilføjer de kunstige sødestoffer. Datoer er et kraftværk sødemiddel. For eksempel, når man forbereder laddoos, er dadler mere effektive i stedet for kunstige sødestoffer (6) eller sukker. Datoer giver den samme mængde sødme uden at tilføje ekstra kalorier. De er ikke kun naturligt rige på sukker og fiber, men deres sødme har også en tydelig karamelagtig smag, der ikke er muligt at replikere. Datoer er en kilde til fructose, som er en naturlig sukkertype, der findes i frugt.

7. Højt umættet fedtsyreindhold:

Store mængder umættet fedtsyre i dadler hjælper med at reducere betændelse. Med alle faciliteter og arbejdsform har gjort os inaktive, og indtagelse af usund mad kan forårsage øget betændelse (7), hvilket øger chancerne for vægtforøgelse. Ikke alle fedtstoffer er dårlige. De umættede fedtsyrer, der findes i dadler, hjælper med at reducere betændelse. Vanskeligheden er, at betændelse ofte er relateret til fedme, insulinresistens, diabetes, leversygdom osv. Da dadler har den rigtige mængde umættede fedtsyrer, kan du ved at indtage dem reducere betændelse og derved sænke dine chancer for at tage på i vægt.

Ulemper ved datoer for vægttab:

 • Den anden side ved at spise dadler er, at indtagelse af dem i store mængder kan resultere i vægtforøgelse. Derfor skal en person, der ønsker at tabe sig, enten spise moderat eller være meget aktiv for at forbrænde de kalorier, som disse datoer giver.
 • Hvis du har en sart mave, kan dadler nogle gange forårsage løse bevægelser.
 • Det er vigtigt at vide, at selvom dadler er rige på fibre og næringsstoffer, er de stadig rimeligt høje i kalorier og indtages bedst med måde.

Andre fordele ved datoer:

1. Forbedrer teint og tilføjer glød:

Mennesker på slankekur taber ofte vægt, og i processen bliver dit ansigt kedeligt og mørkt. Vitaminerne C og D, der findes i dadler, virker på din huds elasticitet og holder også din hud glat. Datoer giver også fordele mod ældning og forhindrer ophobning af melanin (8) i din krop.

2. God til vision:

Datoer besidder A -vitamin, der hjælper med at beskytte overfladen af ​​øjet (hornhinde), hvilket er afgørende for et godt syn. A -vitamin er fremragende til at helbrede natblindhed og forbedrer også synet. Personer med regelmæssig indtagelse af dadler er kendt for at have godt syn.

4. Sænker kolesterol:

Datoer er fremragende til at reducere det dårlige kolesterol, og hjælper dermed med at holde hjertet bedre og stærkere. Datoer har forskellige mineraler, der hjælper med at reducere niveauet af LDL -kolesterol, hvilket gør dem til de ideelle hjertebeskyttelsesmidler.

5. Hav et godt holdbarhed:

Opbevaring bliver et stort problem, når vi skal rejse og ikke vil springe vores kostplan over. Tørrede dadler kan opbevares godt og indtages efter behov. Med datoer er deres opbevaring aldrig et problem, da datoer ikke bliver forkælet hurtigt. Datoer fås i store varianter, og de tager ikke kun sig af den søde tand, men er også gavnlige for vægttab. Næste gang du får lyst, skal du beholde en pakke dadler derhjemme og nyde dig selv uden at føle skyld.

Sådan bruges datoer til vægttab – måder at indarbejde datoer i din kost:

 • For at høste de maksimale fordele, skal du spise frø dadler sammen med andre nødder og tørre frugter.
 • Skiver dadler kan blandes med andre frugter og lave en velsmagende salat for at nyde dens smag.
 • Du kan helt undgå hvidt sukker ved at lave en dadelpasta. I denne opskrift blandes dadler med vand i en blender for at få en glat pasta. En tommelfingerregel er at erstatte sukkeret med et forhold på 1: 1 dadelpasta. Hvis opskriften f.eks. Kræver 1 kop sukker, erstatter du den med 1 kop dadelmasse.
 • Mælk og dadler er trendy kombinationer til at fremme vægttab.

Slip forarbejdede snacks fra din rutine, og tilføj datoer til din kost og høst alle fordelene. Det er bedst at spise disse frugter før din daglige træningsrutine, så din krop kan bruge ekstra sukker til energi. Afslutningsvis kan ernæring fra dadler hjælpe med at tabe sig. Så skaff dig en pakke dadler og tab det overskydende flab for at se smukt ud.