56. Venetsian biennaali, ohjannut Okwui Enwezor

Venetsian biennaali 2015 paviljongit

Venetsian biennaali, ohjannut Okwui Enwezor

Dramaattinen esitys taiteesta, arkkitehtuurista ja suunnittelusta, mutta ei sellainen, jota normaalisti taidefoorumilla odotettaisiin – näin kriitikko Aaron Betsky havaitsi Venetsian taidebiennaalissa. Hänen mukaansa suunnittelijat ja arkkitehdit tarjosivat siellä suhteellisen vähän teknisestä näkökulmasta.

Mutta mitä se tarkoittaa??

Venetsian biennaali 2015

Venetsian biennaali 2015 -logosuunnittelu

Betskyn arvion perusteella päättelemme, että Venetsian biennaali Tänä vuonna ennen kaikkea rakennuksen, modernin ja nykyaikaisen taiteen välinen yhteys politiikkaan ja maailmankehitykseen näkyy erittäin voimakkaasti. Kaunien kuvien ja rakenteiden tavoittelu on haalistunut taustalle. Paljon enemmän riippuu esineiden ilmaisemista poliittisista viesteistä.

Taidetta kaduilla romanttisessa italialaisessa kaupungissa

Venetsian biennaali 2015 katutaide

Nykytaide

Venetsian kaksivuotinen taidearkkitehtuuri ja muotoilu

Poliittiset viestit ja moderni arkkitehtuuri

Taide ja arkkitehtuuri ovat ilmaisseet poliittisia viestejä vuosisatojen ajan. Sinulla on oltava se sinussa, jotta voit ymmärtää ne hyvin. Kahden viimeisen Venetsian biennaalin arkkitehtuuri ja suunnittelutyöt yrittävät tehdä meistä valppaampia ja sitoutuneempia maailmanlaajuisiin ongelmiin. Okwui Enwezor johtaa tämän vuoden numeroa. Katsotaanpa kuinka hän täytti tämän väitteen.

Biennaalin keskusgalleriassa

Venetsian biennaali 2015

Taide ja arkkitehtuuri poliittisten viestien ilmentymänä

Venetsian biennaali 2015 kuvaa mielenkiintoisia faktoja

Ideologinen keskus

Katsotaan ensin, mitä kriitikko Aaron Betsky kutsuu ideologiseksi keskukseksi. Kyse on Venetsian biennaalin keskusgalleriasta. Lavalla erittäin korkeassa huoneessa eri näyttelijät esittivät Karl Marxin teoksen “Poliittisen talouden kritiikki”.

Taidenäyttelyt ja esitykset

Venetsian biennaali 2015 Taide, arkkitehtuuri ja muotoilu

Ensi silmäyksellä tämä esitys vaikuttaa varsin epäviralliselta, eikä sillä näytä olevan juurikaan tekemistä rakentamisen ja suunnittelun kanssa. Tarkemmin tarkasteltuna idea toimii hyvin vain, jos teknikot ja rakennusasiantuntijat tekevät täydellistä yhteistyötä. Esityksen aikana he toivat täydellisesti esiin ympäröivän arkkitehtuurin edut.

Paviljongit ja taidenäyttely

venetsian kaksivuotinen paviljongin taidenäyttely

Fiona Hall Australian paviljonki Venetsian biennaali 2015

Kaikella – näyttämön rakentamisesta valaistukseen ja akustiikkaan – oli tärkeä rooli näyttelijän esityksen havaitsemisessa.

Lavan on rakentanut arkkitehti David Adjaye. Esitys on elokuvaohjaaja Isaac Julienin työ.

Liikkuvat puut ovat osa taideinstallaatiota

Venetsian biennaali 2015 Art Architecture Design -näyttely

Thomas Hirshhorn

Aaron Betsky kiinnittää artikkelissaan erityistä huomiota näytteilleasettaja Thomas Hirshhorniin. Hän loi “Root Off” -huoneen, jossa hän avasi katsojalle erilaisia ​​rakennuksen osia. Siellä näet muun muassa muoviset jouset ja ilmakanavat. Arkkitehti osoittaa, että rakennus voidaan ymmärtää paitsi lopputuloksena myös siirtymänä.

Root Off -huoneen kautta Thomas Hirshhorn ottaa selkeän kannan siitä, miten yhteiskunnan tulisi nähdä tämän päivän todellisuus. Näyttely symboloi asennetta, joka meillä pitäisi olla voidaksemme arvioida ympäröivää maailmaa oikein.

Meidän pitäisi ymmärtää hieno ero “villi” ja “rehevä”. Ensimmäinen antaa meille vapauden ja toinen on pinnallinen. Meidän pitäisi myös hyväksyä kaaos, eikä olla pakkomielle järjestyksen tavoittelusta.

Dramaattinen esitys taiteesta, arkkitehtuurista ja suunnittelusta

Heri Dono Voyage Trokomod Venetsian biennaali 2015

Chiharu Shiota

Japanilainen paviljonki herättää myös erityistä kunnioitusta Aaron Betskyltä. Hän kutsuu sitä “avaimeksi kädessä”. Paviljonki esittää kalastusveneen asennusta. Se on kääritty johonkin punaiseen pilveen, jossa on paljon avaimia.

Chiharu Shiota Japanin paviljonki 

Chiharu Shiota Japanin paviljonki Venetsian biennaali 2015

Venetsian biennaali Chiharu Shiota Japanin paviljonki

Kuten Aaron Betsky itse kirjoittaa, Venetsian biennaali osoittaa seuraavaa: Hyvä moderni taide voi onnistuneesti ja kauniisti muuttaa tilan, jossa se sijaitsee.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80