Orgaaninen arkkitehtuuri: Frank Lloyd Wrightin opetukset

orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wrightin opetukset orgaanisesta arkkitehtuurista

Artikkelin kirjoittaminen Frank Lloyd Wrightin kaltaisista ihmisistä on suuri haaste. Vain yhden teoksen kuvauksesta voi helposti tehdä erillisen kirjan. Siksi kiinnitämme säännöllisesti huomiota hänen kaltaisiinsa ihmisiin linkittämällä heidän nimensä tarkempaan asiaan.

Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wrightin muotokuva

Suuri arkkitehti studiossaan

orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright studiossa

Tänään otamme joitakin erityisiä näkökohtia hänen työstään. Nämä ovat opetuksia ja asenteita, joiden uskomme vaikuttaneen voimakkaasti orgaanisen arkkitehtuurin kehitykseen. Joten käsittelemme tätä termiä hieman pidemmälle. Tämä on luultavasti tarpeen, koska orgaanisella arkkitehtuurilla on edelleen tärkeä rooli tänään. Tuskin se on vähemmän tärkeä seuraavien vuosikymmenten aikana.

Orgaanisen arkkitehtuurin kehitys

arkkitehti Frank Lloyd Wright

Arkkitehti soittamalla

suuri arkkitehti Frank Lloyd Wright

Prairien tyyli

Aloitetaan pienellä selityksellä. Frank Lloyd Wrightilla ei ole mitään tekemistä käsitteen “orgaaninen arkkitehtuuri” kanssa. Hän loi preeria -tyylin. Tämä seurasi luonnollisia linjoja ja tuli antipodeksi viktoriaanisen aikakauden rakentamiselle. Orgaaninen arkkitehtuuri on kehitetty preeria -tyyliin. Tästä syystä monet Frank Lloyd Wrightin rakentamista ja suunnittelua koskevat opetukset soveltuvat tähän tyyliin.

Käytämme joitain Frank Lloyd Wrightin opetuksia artikkelin painopisteenä. Löydät lainaukset tästä seuraavassa artikkelissa.

Orgaaninen arkkitehtuuri on kehitetty preeria -tyyliin

orgaaninen arkkitehtuuri, Frank Lloyd Wrightorgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright toimii

Arkkitehdin on voitava katsoa kymmenen vuotta etukäteen

Frank Lloyd Wrightin mukaan arkkitehdin on oltava jonkinlainen profeetta. Hänen on kyettävä katsomaan vähintään muutama vuosi etukäteen. Orgaaninen arkkitehtuuri täyttää tämän vaatimuksen. Selkeät, luonnolliset linjat mahdollistavat monia muutoksia ja muutoksia.

Hyvä rakennus ei saa vahingoittaa maisemaa

klassinen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright

talo Fallingwater luonnon keskellä

orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wrightin talon putoava vesi

Alkuperäinen tulkinta

Voisitko vastata selkeästi ja yksinkertaisesti kysymykseen siitä, miksi jotkut arkkitehdit julistetaan mahtaviksi ja toiset eivät? Jokainen voisi ymmärtää, kuvata ja toistaa tyylin. Tietyssä mielessä mekin teemme niin. Mutta luoda niin alkuperäinen rakennus, että sinulla on tunne, että sillä on sielu – se on jotain muuta. Tämä on nero.

Frank Lloyd Wright kannattaa tyylien omaa tulkintaa. Orgaaninen arkkitehtuuri on tässä suhteessa ainutlaatuisen onnistunut. Se perustuu vain luonnostaan ​​olemassa olevien muotojen jäljittelyyn. Niillä on aina ainutlaatuinen vaikutus itsessään!

Talo New Jerseyssä

orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wrightin talo New Jerseyssä

Sisustus

Bachman Wilson Housen orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright

Rakennus on ilmeisesti kasvanut luonnostaan ​​ympäristössä

Frank Lloyd Wrightin väitöskirjaa voidaan jossain määrin käyttää orgaanisen arkkitehtuurin määrittelyyn. Sama koskee seuraavia asioita:

  • Hyvä rakennus ei saa vahingoittaa maisemaa. Sen on tehtävä niistä kauniimpia.
  • Arkkitehtuuri on elämää tai animoitua muotoa.

Jos luemme vain nämä Frank Lloyd Wrightin teesit, luulisimme, että hänen rakennuksensa ovat täysin synonyymi orgaaniselle arkkitehtuurille. Älä johda harhaan. Jotkut hänen opetuksistaan ​​olivat todella kiistanalaisia. Monet olisivat ristiriidassa ajatuksemme kanssa orgaanisesta arkkitehtuurista tai saisivat jotain irti sen kirjoista. Siitä huolimatta tämän tyylin juuret löytyvät hänen ja hänen aikalaistensa rakennuksista.

Lisää rakennuksia tekijältä Frank Lloyd Wright

orgaaninen arkkitehtuuri, arkkitehti Frank Lloyd Wrightorgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright taliesin länsi -aamuvalo penfield -talo orgaaninen arkkitehtuuri Frank Lloyd Wright