Kolme silmiinpistävää esimerkkiä moderneista puutaloista kolmesta maailman kolkasta

Puutalot ovat erittäin suosittu aihe ja ne ovat olleet useita vuosia. Heidän ympäristöystävällinen ja terve luonteensa on tärkein argumentti tähän. Lisäksi ne luovat siihen ihanan, kodikkaan ilmapiirin. Tämä pitää myös kustannukset hyväksyttävissä rajoissa. Puutalojen rakentamisessa on erilaisia ​​lähestymistapoja ja menetelmiä. Seuraavat esimerkit edustavat kolmea tyypillistä.

Puutalo Moloney Architectsilta

puutalon etupiha

Moloney Architectsin malli puulaatikoille

Tämä rakennus on moderni laajennus historiallisesta viktoriaanisesta rakennuksesta. Tämä on tyypillistä kaupungille, jossa talo sijaitsee. Tämä on Ballarat Australiassa.

Nykyinen asuinalue oli liian kapea.

Siksi “puulaatikko” kiinnitettiin takaosaan. Näitä kahta yhdistää huone, jossa on alakatto. Tämä toimii myös varjoalueena kahden rakennuksen välillä. Tuloksena on moderni, avoin pohjaratkaisu, jossa historiallista kontekstia kunnioitetaan täysin.

Puutalo avautuu pohjoispuolelle pystysuuntaisten ikkunoiden kautta. Tämä tekee huoneesta erittäin kodikkaan, mutta myös valoisan. Tällä rakenteella on vahva positiivinen psykologinen vaikutus. Ennen kaikkea se tekee Ballaratin pitkistä talvista erittäin viihtyisiä.

Puu on myös vahvasti edustettuna materiaalina sisustuksessa. Yhdistelmä mustien pintojen ja vihreiden eksoottisten kasvien kanssa tekee huoneesta erityisen houkuttelevan ja modernin.

Eri materiaalien yhdistäminen luo yhtenäisen ilmeen. Voit saavuttaa tämän selkeiden linjojen ansiosta. Lisäksi kaikki käytetyt materiaalit ovat karkeita ja paikallisesti hankittuja.

Puutalo studiolta PIKAPLUS

PIKAPLUS-luonnossa

Hanke Sloveniassa, studio PIKAPLUS

Vuonna 2016 tämä rakennus julistettiin Slovenian parhaaksi puutaloksi. Se näyttää parhaan mahdollisen sumentaa sisä- ja ulkopuoliset rajat. Lisäksi tämä rakennus osoittaa puumateriaalin erilaiset ominaisuudet. Ulkopuolella ne ovat erityisen vahvoja ja puupinnat ovat erittäin pehmeitä. Joten sinulla on turvallisuuden ja mukavuuden tunne samanaikaisesti.

Talon asemointi

Talo sijaitsi ulkona. Sen ei pitäisi vaikuttaa alueen luonnon kauneuteen ollenkaan. Siksi puumateriaali osoittautui sopivimmaksi. Pientä aluetta käytettiin optimaalisesti. Rakennus vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta silti erittäin tehokkaalta. Metallivärinen kalteva julkisivu ja leveät lasit saivat aikaan erittäin mielenkiintoisia vaikutuksia.

Puutalo Studio Nollasta

Studio Nolla -näkymä ulkopuolelta

Puutalo, jonka on suunnitellut Architecture Studio Nolla Japanissa

Kolmas osa tässä kuvatuista puutaloista on Kagoshimassa, Japanissa. Se on rakennettu vuonna 2015. Siellä asuu neljän lapsen perhe ja kaksi lasta. Yhteys alueen ympäristöön ja perinteiseen arkkitehtuuriin on muodostettu.

Talo nousee suorakulmaiseen neliöön. Leveä katto perustuu hybridi -puurakenteeseen. Ulkoseinät on valmistettu liimatusta laminoidusta puulevystä. Puun rakenne- ja lämpöominaisuuksia käytetään moniin eri toimintoihin. Tämän vuoksi voit sallia itsellesi huonon rakenteen. Tämä vähentää merkittävästi elinkustannuksia.

Massiivisten seinien rakenne on erityisen vankka. Tämä on erityisen tärkeää Japanissa, koska maanjäristysten vaara on erittäin suuri. Talon eri puolia pitävät yhdessä L-muotoiset rakenneosat kulmissa. Tämä imee kaikki puun siirtymät. Kuten monissa puutaloissa, käytetään muita materiaaleja. Niiden jakaminen rakentamiseen tähtää koko rakentamisen optimointiin ja vakauteen.

Moloney Arkkitehdit

ulkona kirkas

kirkas sisustus

puutalo australian sisäänkäynti

puutalo australia karkeat materiaalit puutalo-penkki-mukava

studio PIKAPLUS

ylimmän kerroksen pikaplus

vaalea puu on tummien sisustuselementtien vastakohta

valoisa huone

picaplus yöllä

makuuhuoneen picaplus

portaikko pikaplus

Studio Nolla

ulkopuolinen näkymä yöllä Studio Nolla

näkymä sisältä ulos

Katsaus Studio Nolla -portaikkoon

puutalojen tunnelma yöllä