Moderni arkkitehtuuri – tarvitsetko todella käytävää?

moderni arkkitehtuuri eteinen puukalusteet käytäväikkuna

Moderni arkkitehtuuri – Upea muotoilu antaa sinulle kaiken mitä tarvitset pienimmissä tiloissa

Mitä itse määrittäisit suureksi muotoiluksi? Mielestäni kyse on vähemmän ulkonäöstä kuin elämisen tunteesta. Kuka tarvitsee arkkitehtejä, jotka suunnittelevat kauniita laatikoita, joita he eivät koskaan eläisi itsessään?

Upea muotoilu antaa sinulle kaiken mitä tarvitset pienimmissä tiloissa. Joten tietysti sinun on myös käytettävä vähemmän rahaa. Ensimmäinen vaihe on pohjapiirroksen optimointi. Voit vähentää kiertotilaa ja integroida paksut seinät ja tarpeettomat lattialaudat käyttöalueelle.

Moderni arkkitehtuuri – mitä itse määrittäisit suureksi muotoiluksi?

1. Arkkitehtuuri ja muotoilu

2. Lautan rooli

3. Avaa oleskelutilat

4. Optimaalinen asuntosuunnitelma

Muuta sali sinulle erityiseksi asuinalueeksi

moderni arkkitehtuuri käytävä käytävä puukalusteet kuvake seinäkoriste

Puhutaan nyt tarkemmin lattialaudasta. Mielestäni sen ei pitäisi koskaan olla kapea, pimeä polku kahden eri huoneen välillä. Käytävän on otettava paras käytettävissä oleva tila ja oltava erittäin käytännöllinen.

Tiedän kaksi tehokasta lähestymistapaa: Voit poistaa käytävän kokonaan tai varustaa sen olohuoneen toiminnoilla.

 Jos et voi poistaa lankkua, tee siitä käyttökelpoinen ja käytännöllinen

moderni arkkitehtuuri eteinen puukalustehylly

Voit sisällyttää huoneen muiden huoneiden kiertokulkualueelle. Jos avaat nämä toisilleen, lankku sinänsä on tarpeeton. Yllä olevassa esimerkissä olohuone ja ruokailutila on yhdistetty. Tällä tavalla hallin tarve on nyt voitettu.

Avoin, suuri tila saa talon näyttämään suuremmalta

moderni arkkitehtuuri eteinen puukalusteet olohuone

Avoin tila ei toimi kaikkialla. Monet ihmiset pitävät parempana muodollista erottamista kotiensa päähuoneiden välillä. Se on tietysti täysin ok. Lopulta kotisi on SINUN!

Ehkä voit kuitenkin viettää jonkin aikaa ajatellen kodikkaampaa muotoilua.

Tässä näemme esimerkin pohjapiirroksesta, jossa on paljon liikkumisvapautta. Asiakas tuli, halusi laajentaa taloaan pienellä rahalla. Hänellä on myös tiettyjä ongelmia rakennusluvan kanssa.

Pohjapiirros asunnosta, jossa on paljon levytilaa

moderni arkkitehtuuri käytävä käytävä puukalusteet luonnos suunnitelma

Lattialaudan poistaminen kotoa säästää häntä paljon huolta ja rahaa. Tässä kaaviossa näet kiertotilan oranssina ja asuintilan sinisenä. Asunnon kokonaispinta -ala on 261 neliömetriä ja noin 85 näistä on osoitettu lattialaudoille. 32% on selvästi liikaa!

Tässä näemme toisen käsitteellisen pohjapiirroksen. Tässä talossa on neljä kylpyhuonetta ja neljä makuuhuonetta. Yleinen pinta -ala on 233 neliömetriä, josta 11 neliömetriä on varattu käytäville. Vain 4%! Tätä kutsun optimaaliseksi asuntosuunnitelmaksi!

Tältä näyttää optimaalinen asuntosuunnitelma

moderni arkkitehtuuri käytävä käytävä puukalusteet luonnos suunnitelma

Joten kysytään itseltämme kysymys: miksi meillä on lankkuja? Joskus sinulla ei vain ole vaihtoehtoja. Tarvitset vain kulkuväylän eri huoneiden välillä. Mutta eikö tässäkin tapauksessa ole mahdollista määrittää toinen toiminto käytävälle? Onko kenties tilaa pienelle lukukulmalle tai käytännölliselle kirjahyllylle?

On monia älykkäitä ja luovia valintoja, jotka voivat tehdä asuintilasi suuremmaksi

moderni arkkitehtuuri eteinen puukalusteet makuuhuone