Luonnollinen elämä: Käytännöllisiä sisustusvinkkejä ja inspiroivia ideoita

Tietysti elää, kiitos! Koska se ei ole vain hyväksi meille ihmisille, vaan myös ympäristöllemme. Samaan aikaan “luonnollisesti eläminen” on myös yksi tämän kesän kuumimmista asuntotrendeistä. Rottinki, puu ja valkoiset sävyt ovat nousussa! Ei myöskään ole ihme, kun otetaan huomioon elektrosmogin kielteiset vaikutukset ja monien huonekalujen ja kodintekstiilien epäpuhtaudet. Terveellisellä elämällä sinun pitäisi tietysti aloittaa asuinrakennuksen rakentamisesta. Siksi ekologinen rakentaminen on ollut pitkään kuuma aihe. Luonnollinen elämäntapa on kuitenkin myös perustavanlaatuinen. Miten asennat? Mitkä materiaalit ja kankaat ovat parempia huonekaluille ja kodintekstiileille? Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa? Entä värit ja tekstuurit?

Luonnollinen elämä on terveellistä ja kestävää

massiivipuiset huonekalut ruokapöytä pukeutuja ruokasali perustettu

Kaikissa näissä kysymyksissä kalustustyyleistä, kuten skandinaavisesta elämäntyylistä tai Kaukoidän sisustusteoriasta Feng Shui, on paljon hyötyä. Nämä luonnolliset sisustuskonseptit vaikuttavat yksinkertaisella hienostuneisuudellaan ja kodikkaalla yksinkertaisuudellaan, ja niistä on tulossa yhä suositumpia.

Materiaalit, värit ja tekstuurit

“Luonnollisesti elämisen” suhteen suositellaan luonnollisia materiaaleja.

Luonnonkiveä, puuta, korkkia ja marmoria lattianpäällysteisiin tai keittiön työtasoon, värjäämätöntä puuvillaa ja nahkaa pehmustettuihin huonekaluihin, lasia, rottinkia, villaa ja hamppua useisiin kodin tarvikkeisiin ja koriste -elementteihin.

Hiljaiset värit ja tyylikkäät tekstuurit

Olohuoneen kalustus luonnollisesti muhkeat huonekalut valkoiset sohvapöydän lattialaudat

Valitse paitsi mykistettyjä ja neutraaleja värejä, kuten kerma, valkoinen, ruskea tai beige, mutta myös raikkaampia värejä, kuten korallia, celadon vihreää, taivaansinistä, alastomia tai sileitä pastellisävyjä oman makusi mukaan. Tällä tavalla voit paitsi parantaa elinympäristöäsi, myös tuoda lisää dynaamisuutta ja iloisen tunnelman omiin neljään seinään.

Myös pintojen tuntumaa ja kontrasteja ei pidä aliarvioida. Voit esimerkiksi yhdistää avoimet betoniseinät aidosta puusta valmistettuihin parketti- tai lattialaudoihin. Tällainen tila näyttää erittäin kodikkaalta ja harmoniselta ja samalla antaa huoneelle hienostuneen ilmeen.

Kärki: Älä maalaa puupintoja, vaan lasita tai öljy ne. Tällä tavoin puu säilyttää hengityskykynsä ja parantaa sisäilmaa.

Harmoninen kontrasti lisää huoneen viihtyisyyttä

sisustusideoita-olohuone-luonnollinen-elävä-syvä-paalumatto-pehmustetut-huonekalut-tiiliseinät

Kodin tarvikkeet ja sisustus

Jos haluat elää luonnollisesti, sinun pitäisi yleensä olla valmis vähemmän huonekaluihin ja vähemmän sisustamiseen … Sen sijaan sinun pitäisi keskittyä enemmän optimaalisesti toimiviin kohteisiin. Tässä se on ehdottomasti totta: vähemmän on enemmän! Vältä siis halpoja huonekaluja, kodin asusteita ja tekstiilejä. Lopulta suojelet paitsi ympäristöä myös laukkua – olettaen, että saat oikean laadun rahoillesi. Laadukkaat huonekalut ja kodin lisävarusteet vaativat alussa suurempia investointeja, mutta ne maksavat aina jälkikäteen, koska ne ovat erittäin kestäviä ja jopa ikääntyvät jaloilla tavoilla.

Luonnollinen puu ja aito nahka kulkevat käsi kädessä luonnollisessa elämässä

luonnonpuinen ruokapöytä valkoiset nahkatuolit koristavat ruokasalia

Muuten sanotaan: Kaikki käsintehty on etusijalla tässä elämäntyylissä – astiat käsintehtyinä, neulotut, kudotut, karkeat narut tai hieno metalliverkko … makusi ja henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan.

Kärki: Olisi ihanteellista suosia vain tuotteita, jotka ovat peräisin alueellisesta tuotannosta, eivät sisällä haitallisia aineita ja jotka valmistetaan ja myydään reilun kaupan periaatteiden mukaisesti.

Vältä saastumista

Epäpuhtauksista puheen ollen! Valitettavasti useimmissa tapauksissa et voi nähdä tai haistaa niitä. Toisin kuin savukkeiden savu, jonka voi tuntea heti, liuottimien, pehmittimien tai liimojen haitalliset aineet ovat enimmäkseen piilossa seinämaaleissa, lakoissa, rakennusmateriaaleissa, puhdistusaineissa ja muovissa. Nämä vapautuvat loogisesti huoneilmaan ja hengittävät sitten meitä tai imeytyvät ihon läpi. Tuloksena on lukuisia epämiellyttäviä allergisia reaktioita sekä päänsärkyä ja verenkiertohäiriöitä.

Muoviset tai lastulevystä valmistetut huonekalut ovat z. B. melkein aina turvallinen vaara pilaantumisen kannalta. Massiivipuiset huonekalut ovat toisaalta suurelta osin vaarattomia tässä suhteessa ja niitä suositellaan erityisesti terveelliseen elämään.

Jalokkaat, korkealaatuiset massiivipuukalusteet tuovat lisää asumismukavuutta ja viihtyisyyttä

massiivipuiset huonekalut antiikki luonnollinen elävä elävä trendi 2017

Puukalusteiden ja kodin lisävarusteiden kanssa kannattaa kuitenkin aina kiinnittää huomiota materiaalin alkuperään ja käsittelyyn. On parasta valita puuta, joka on peräisin paikallisista, kestävästi hoidetuista metsistä. Saksan vanhin ympäristömerkintä “Sininen enkeli”Muiden laatumerkintöjen, kuten FSC: n ja PEFC: n, ansiosta kuluttajat saavat enemmän selvyyttä ja ennen kaikkea enemmän turvallisuutta. Tämä tarkoittaa, että valitset sosiaalisesti ja ympäristön kannalta yhteensopivia tuotteita ja samalla varmistat, että ekologinen jalanjälkesi on minimoitu.

Kalusta tyylikkäästi ja yksinkertaisesti

sohva päiväpeite lattialaudat pöytävalaisin

Vinkki 1: Suorita säännöllinen jaksottainen ilmanvaihto – vähintään 3-4 kertaa päivässä – ja vältä tuuletusta kallistusikkunoiden läpi. Tällä tavoin sisäilma vaihdetaan tehokkaammin raikkaaseen ilmaan ja huonetila paranee huomattavasti.

Vinkki 2: Varmista, että sinulla on oikeat huonekasvit täydellisinä ilmanpuhdistimina, vaikka sinulla ei olisi vihreää peukaloa. Nämä sitovat pölyä ja epäpuhtauksia ja rikastavat huoneilmaa runsaalla hapella. Lisäksi kasvit antavat kotillesi sopivan osan todellisesta luonnosta ja kodikkuudesta.

Kuluta vähemmän, mutta laadukkaammin! Päätä “elää luonnollisesti” ja luo terveellinen hyvinvointikeidas kotiisi!

Toimitus toivottaa teille paljon hauskaa asennuksessa!

Etsi laadukkaita huonekaluja ja kodin sisustusta

puuvilla -pellava pyöreä matto olohuoneen ideoita

lattialaudat puu valkoiset vaaleat puiset tuolit ruokapöytä luonnollisesti elävä

aito puuparketti makuuhuoneen nojatuoli kelta-vihreä keraaminen sivupöytä

vaaleat puuhuonejakajat huonekasvit koristetyynyt ja sohva

puu marmori keittiökalusteiden ideoita baarituoli baaritiski keittiö saari

korkki sohvapöytä pyöreä sisalimatto sininen sohva punainen nojatuoli

Merenkulku luonnonmateriaaleista puu rottinki

massiivipuiset huonekalut terveellisesti elävä ruokapöytä soikeat puiset tuolit

luonnon olohuoneen sisustus sisalmatto vaatekaappi laatikot valkoinen

rottinkikalusteet puu ruokapöytä keittiö ruokailuhuone sisustus vitriini lipasto

maalaismainen sisustus luonnolliset elävät puupalkit keittiö ruokasali penkit ruokapöytä

seinäpaneelit lanka riippuvalaisimet skandinaavinen elävä

seinäverhous puulaudat diy ideat lattialaudat aito puu parketti olohuone ideoita nahkahuonekalut

olohuone ideoita elävä luonnollisesti sisalmatto nahkasohva puu sohvapöytä

huonekasvit oliivipuu olohuone sisustusideoita couchitsch ottomaanien sohva