LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat rakennus- ja kiinteistösektoria

Tekoälystä on tulossa yhä tärkeämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Toissapäivänä yritys kehittyi Doxel uusia älykkäitä robotteja, jotka voivat parantaa merkittävästi rakennus- ja kiinteistösektoria. Varustettu Järjestelmä LIDAR, Lyhyesti sanottuna “valon tunnistus ja etäisyys”, Doxelin uudet robotit voivat tarkistaa paremmin kuin mikään arkkitehti, etenevätkö rakennusprojektit todella suunnitellusti. Ne seuraavat, miten rakennusprosessit kehittyvät, mitä ja minne asentaa, onko materiaali oikeassa paikassa oikeaan aikaan jne. Jos autonominen robotti havaitsee virheitä työmaalla, niistä ilmoitetaan ja ne korjataan välittömästi, mikä säästää projektin aikaa ja rahaa säästää tappioita. Äskettäinen tekniikan testi lisäsi työn tuottavuutta 38% ja supisti budjettia jopa 11%!

Kun otetaan huomioon, että 98% suurista rakennushankkeista on toteutettu lähes 80 vuoden ajan, jos budjetti ylitetään ja viivästykset ovat jopa 20 kuukautta, Doxelin käsite on enemmän kuin selvä. Ratkaisu ongelmaan on jatkuva projektin tarkka seuranta, jättämättä tilaa virheille. Doxelin idea ei ole luottaa ihmisiin, vaan tarkkoihin mittauksiin ja tietoihin.

Esiohjelmoituna robotti on täysin itsenäinen

LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat pienten doxel -robottien rakentamista ja kiinteistöalaa

Kuinka Doxelin pieni robotti ja sen LIDAR -järjestelmä toimivat?

Doxelin pienen itsenäisen robotin, jossa on sisäänrakennettu LIDAR, “työpäivä” alkaa heti, kun rakennustyömaa on suljettu päiväksi. Muutaman tunnin kuluessa laite skannaa menetelmällisesti koko rakenteen. Robotilla ei ole ongelmia seurata ennalta suunniteltuja reittejä, mukaan lukien portaat, ja noin 30 viikon sisällä.

000 neliömetriä skannattavaksi.

Jopa portaat eivät ole ongelma

LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat rakentamista ja kiinteistöalaa doxel kiipeää portaita

Heti kun robotti on suorittanut mittaukset, se tallentaa kaikki tiedot pilveen. Siellä niitä vuorostaan ​​käsitellään sen 3D -algoritmeilla. Ne tunnistavat kaikenlaiset komponentit niiden muodon, sijainnin ja koon perusteella. Doxelin luoman lidar -kartan tarkkuuden ansiosta johtajat voivat varmistaa, että rakennustyöntekijät käyttävät oikeita materiaaleja oikeassa paikassa ja oikealla tavalla. Juuri tämä säästää aikaa ja rahaa. Virheitä ei tunnisteta muutamassa päivässä tai jopa viikossa. Muuten ratkaisusi maksaisi paljon enemmän aikaa, materiaalia ja työtä.

Kukaan ei voi työskennellä niin tarkasti ja nopeasti kuin Doxelin pieni robotti

LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat rakennus- ja kiinteistösektoria hitailla mittauksilla

Kaikki on hyvin, mutta onko Doxel -robotilla ja sen LIDAR -kortilla todella eroa? Lyhyt vastaus: kyllä!

Doxel on jo tehnyt käytännön testin tekniikastaan. Robotti auttoi valvomaan monikerroksisen lääketieteellisen toimistorakennuksen rakentamista San Diegossa, Kaliforniassa. Robotti skannaa rakenteen automaattisesti päivittäin yhteensä 4,5 tunnin ajan.

“Työpäivän” lopussa Doxel lähettää yksityiskohtaisen raportin

LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat rakennus- ja kiinteistösektoria tarkalla analyysillä ja virheiden käsittelyllä

Työn tuottavuus kasvoi 38% projektin aikana. Tämän seurauksena hanke jäi kokonaisuudessaan 11% alle budjetin. Tietenkin eri rakennushankkeilla on erilaisia ​​tuloksia. Rakennus- ja kiinteistöalalla jopa yksi tai kaksi prosenttia on kuitenkin erittäin tärkeä.

Doxel käyttää tällä hetkellä myös rajoitetussa määrin droneja LIDAR: n kanssa. Nämä vaativat kuitenkin edelleen kokeneiden työntekijöiden valvontaa. On helppo nähdä, kuinka robotti -autonomia voisi parantaa näiden prosessien tehokkuutta.

Doxel on löytänyt virheen ja merkitsee sen punaisella

LIDAR ja Doxelin tekoäly parantavat rakentamista ja kiinteistöalaa Tunnista virheet nopeasti ja helposti