Kuinka arvioida antiikkihuonekalujen laatu oikein

Laadukas antiikkikalusteiden kuvioitu klassinen pukeutumispöytä

Antiikkihuonekalujen laatu

Uudet ja kokeneet antiikkiesineiden ostajat kysyvät jatkuvasti itseltään kysymyksen: Onko ostopaikka todella hyvä vai ei? Onko maksamani hinta todella oikeudenmukainen?

 Jollain tasolla nämä kysymykset ovat itse asiassa merkityksettömiä.

Jos rakastat teosta todella ja se parantaa tunnelmaa, voidaan sanoa, että se oli sen arvoista.

 Mutta on muitakin tapauksia, joissa kappale on erittäin kallis ja ihmetellään, onko se todellinen hinta. Asiantuntijat sanovat, että jopa maallikko näkee virheet heti, jos hän tutkii kappaleen huolellisesti.

 Katso kappaletta erittäin huolellisesti

Laadukas antiikkikalusteilla koristeltu kuvioitu puinen lipasto

 Siirrä kappale seinältä ja myös muista esineistä. Joten näet kaikki sen sivut. Katso kappaletta voimakkaassa valaistuksessa. Kysy myyjältä, haluatko ottaa sen pois. Jos hän on töykeä, lähde heti.

 Varmista, että se on kiinteä

Antiikkikalusteilla koristeltu olohuoneen tuolityynyjen laatu

 Kun ostat tuolin, liikutat kehoasi edestakaisin. Jos tuoli liikkuu kanssasi, se on vain kiinnitettävä. Jos se on toimisto tai pöytä, aseta käsi nurkkaan ja ravista sitä. Sinun ei pitäisi heilua liikaa.

 Kuinka vaikea kappale on

Antiikkikalusteilla koristeltu kirjoituspöydän puuläpän laatu

Jos kappale ei ole liian raskas, yritä nostaa tätä hieman. Jos se on vaikeaa, se on merkki vakaasta rakenteesta ja siitä, että rakentaminen on hyvälaatuista. Mahonkipuu, jossa on viilureunat, voi olla erittäin hyödyllinen.

 Etsi merkkejä, jotka osoittavat ikää

Laatua antiikkihuonekalut tartu kahva rinnassa

Onko olemassa merkkejä siitä, että huonekalu on hyvin vanha? Todella antiikkisessa kappaleessa on hieman enemmän likaa rakoissa, koska niitä on todella vaikea puhdistaa.

Jos niitä ei ole, se ei ehkä ole todella vanha

Antiikkikalusteilla koristeltujen sohvatyynyjen laatu puurunko

  Etsi sitten maalipisaroita nähdäksesi tarkasti, onko se aito pala.

 ViljaLaatu antiikkihuonekaluja perinteisesti design patsas

Katso viilua tarkasti. Jos ydin vaikuttaa mielenkiintoiselta ja korkealaatuiselta, pala on todennäköisesti todella korkealaatuista. Valmistelut on tehty varoen ja se on edelleen hyvä sijoitus.

 Harkitse pintaa

Antiikkikalusteiden puukamman laatu

Ulkoasun on oltava tasainen. Ainoat poikkeukset ovat merkit, jotka on luotu sääelementtien päivittäisen näytön perusteella.

Muotovaurioita ja naarmuja voi esiintyä hyvin. Palovammat voidaan poistaa leikkaamatta puuta. Jos käytät yli 300 dollaria kappaleeseen, siinä ei pitäisi olla näkyviä kynsiä.

 Kaipaako mitään?

Laatu antiikkihuonekaluja kuviopuuta

Tarkista, onko jotain rikki tai onko alueita, jotka on tehty eri väreillä.

 Tarkista sisältä, alta ja takaa

Laatu antiikkihuonekalukuvioitu puu kaiverrettu

Kappaleen sisä- ja takaosa voivat olla eri värejä, mutta sinun on oltava johdonmukainen. Epäjohdonmukainen ulkonäkö osoittaa, että joitakin alkuperäisiä osia on saatettu vaihtaa.

 Tutki huolellisesti kulmiin sijoitetut lohkot. Nämä voivat olla tuolin, kaapin ja pöydän alla. Niiden tulee olla samanvärisiä kuin ympäröivä puurakenne. Muunnelmat osoittavat, että ne on korvattu.

 Tutki laatikoita

Laadukas antiikkikalusteiden kuvioitu kulunut kangas

Laatikoita avattaessa ja suljettaessa ei saa olla heilumista. Sosiaalisen aikakauden alkamisen jälkeen luodut kappaleet voidaan erottaa sinkin mukaan. Aiemmin tuotetut eivät ole yhtä tarkkoja.

 Onko lisävaruste alkuperäinen?

Puuttuuko nuppeja tai laatikoita? Onko eri muotoisia tahroja, jotka osoittavat meille, että jotain on vaihdettu?

Katso kappaleen takaosaa.

Näetkö porausreiät tai kaikki lisävarusteiden nykyaikaiset versiot?

Vaihdot eivät sinänsä ole huonoja, mutta uusien kappaleiden tulisi sopia tyyliin. On tarkistettava, onko asia todella näin.

 Kysy rohkeasti kaikki kysymyksesi

Antiikkihuonekalukuvioisen vaatekaapin laatu massiivinen

– Antaako myyjä minkäänlaista takuuta? Jos on, tämä on mainittava yksityiskohtaisesti kappaleen kuvauksessa. Jos teet ilman sitä, et yleensä ole täysin varma alkuperästä.

– Kysy, oliko pala koskaan korjattu. Se ei sinänsä ole niin paha asia, mutta ihmisellä on oikeus tietää siitä.

– Katso myyjää silmiin ja kysy, onko tämä tuote rahan arvoinen. Vastaus ei ole niin tärkeä kuin se, miten se annetaan. Katseesi välttäminen luo epävarmuutta.

 Kysy toista vaihtoehtoa

Antiikkihuonekalujen laatikoiden laatu keraaminen kulho

Sinun pitäisi kuulla ystävän mielipide, jos olet epävarma. Pyydä myyjää pitämään kappale, kunnes tulet takaisin. Jos hän ei tee niin, kysy itseltäsi, miltä sinusta tuntuu, jos näin ei tapahdu, kun tulet takaisin. Jos pettymys menetettyyn tarjoukseen on suurempi kuin epärealistisen hinnan maksaminen, mene eteenpäin ja osta se!

 Viimeinen varoitus

Laadukas antiikkikalusteiden kuvioitu klassinen pukeutumispöytä

Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että antiikkihuonekalujen ostaminen ei rikastu kovin nopeasti. Älä osta kappaletta pelkästään sijoitustarkoituksiin, koska se voi mennä pieleen nopeasti.

Voitko tehdä ostoksia nyt luottavaisemmin? Toivottavasti nautit siitä!