Joitakin mielenkiintoisia tietoja ja faktoja joulutähdestä

Joulutähti on suosituin talvikukka, ja sitä kutsutaan edelleen joulutähdeksi, adventtitähdeksi tai joulutähdeksi. Riippumatta siitä, kuinka kutsut sitä, joulutähti on epäilemättä erityinen ilmiö kasvimaailmassa. Tämä kaunis talvinen kukinta tekee vaikutuksen kylläisillä väreillä ja tyylikkäillä muodoilla. Sen lehdet alemmalla alueella ovat syvänvihreitä ja niiden yläpuolella on houkuttelevia punaisia ​​lehtiä. Joulutähti ilahduttaa silmiä ja sielua erityisesti adventin aikana. Mutta jos huolehdit joulutähdestäsi oikein, voit pitää sen verenpunaiset lehdet pitkään. Edellisessä artikkelissa olemme jo antaneet sinulle tärkeitä hoitovinkkejä tähän. Tänään haluamme jatkaa aihetta. Alla kerromme muista tämän kauniin talvikasvin hoidosta ja kerromme mielenkiintoisia faktoja joulutähdestä. Koska olemme sitä mieltä, että sinäkin saatat olla kiinnostunut siitä. Pidä kiinni siitä ja saat lisätietoja joulutähdestä.

Joulutähden punaiset lehdet herättävät aina huomiota.

Joulutähti punaiset kantalehdet kiinnittävät silmään joulun symbolin

  • Miksi joulutähdellä on kirkkaan punaiset lehdet??

Joulukuusi on eksoottinen eteläamerikkalainen. Luonnollisissa olosuhteissa sen veripunaiset lehdet ovat silmiinpistäviä ja houkuttelevat hyönteisiä ja mehiläisiä. Tämä helpottaa lisääntymistä. Luonnossa houkutteleva kasvi saa valoa noin 12 tuntia päivässä.

Valaistusolosuhteet ovat myös kriittinen kohta kasvatetuille yksilöille. Jos joulutähti altistuu luonnolliselle tai keinotekoiselle valolle yli 12 tunniksi, sen kauniit lehdet putoavat pian. Kukkakaupat väittävät, että joulutähti tulisi jättää pimeään joka päivä noin 13 tunniksi. Jatkuvan pimeyden vuoksi vihreisiin lehtiin kehittyy prosessi, jossa kannat muuttuvat punaisiksi. Tästä pitäisi päätellä, että kasvi pitää myös pimeästä. Tämä on elintärkeää joulutähdelle ja ratkaisevaa sen luonnolliselle kauneudelle ja veripunaisille kanteleille.

Valoisa punainen ja kylläinen vihreä muodostavat klassisen väriyhdistelmän joulutähden lehdille.

Joulutähti punaiset vihreät lehdet klassisen väriyhdistelmän alapuolella

  • Myös muut bract -värit ovat mahdollisia

Me kaikki tiedämme joulutähden klassisen väriyhdistelmän – vehreät lehdet alaosassa ja kirkkaanpunaiset lehdet yläpuolella. Koska kasvia on kasvatettu viime vuosisadan puolivälistä lähtien, on myös muita mahdollisia värivaihtoehtoja. Esimerkiksi vaaleanpunaiset lehdet ovat myös erittäin suosittuja. Jotkut ostajat jopa pitävät parempana näytteitä, joissa on kellertävänoransseja lehtilehtiä. Nämä näyttävät erittäin herkiltä valkoisena tai kermanvärisenä, koska molemmat värit ovat voimakkaasti kontrastissa kasvin vehreiden lehtien kanssa. Tällaisia ​​joulutähtiä, joissa on lohenkeltaisia ​​tai kanelinvärisiä lehtilehtiä, löytyy myös kukkakaupoista. Kuten huomaat, jokaiselle maulle ja tyylille löytyy jotain.

Joulutähti, jossa on herkkiä lehtiä, on yhtä kaunis kuin klassikko ja siitä on tulossa yhä suositumpi.

Viime vuosina on löydetty myös kaksisävyisiä tai pilkullisia joulutähtiä.

Löydät kukkakaupoista kaksisävyisen joulutähden tai pilkullisia lehtiä

  • Onko joulutähti myrkyllinen??

Tämä kysymys koskee kaikkia lemmikkien omistajia. Joulutähden houkuttelevat lehdet houkuttelevat usein koiria, kissoja ja lintuja. He haluavat jopa napostella kaunista kasvia. Valitettavasti joulutähden lehdet ovat myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa lemmikkisi oksentelua, vapinaa ja lihaskouristuksia. Hyvin vakavissa tapauksissa voi esiintyä jopa ripulia ja munuaisten vajaatoimintaa. Tällaisia ​​reaktioita voi esiintyä myös pienillä lapsilla, jos he ovat syöneet joulutähden lehtiä tai varret. Pienet on sitten vietävä välittömästi päivystykseen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että vain Meksikossa kasvavan joulutähden villi muoto on myrkyllistä. Viljeltyjä huonekasveja voidaan kuvata myrkyttömiksi. Varoita kuitenkin etukäteen ja pidä pikkulapsesi ja lemmikkisi kaukana houkuttelevasta joulutähdestä.

 Tämä joulutähti, jossa on maitovalkoisia kantoja, kiehtoo sen luonnollisella kauneudella.

Joulutähti maitomainen valkoinen tuo paljon luonnon kauneutta

Joulutähti maitomainen valkoinen tuo paljon luonnon kauneutta

Mutta vaaleanpunaisilla lehtilehdillä se on todellinen katseenvangitsija!

Vaaleanpunaiset joulutähdet ovat todellinen katseenvangitsija

 Kilpailija, jolla on vaalean keltaiset kannet!

Vaaleankeltaiset joulutähdet herättävät kaikkien huomion

 Pidä kuitenkin pikkulapsesi ja lemmikkisi poissa tästä lehtien runsaudesta!

Joulutähti, herkkiä vaaleanpunaisia ​​lehtilehtiä, mutta lehdet ovat hieman myrkyllisiä

Joulutähti, herkät vaaleanpunaiset lehdet, mutta lehdet ovat hieman myrkyllisiä

Voit ihailla tätä värimerkkiä kukkakaupoissa, mutta vain lyhyesti ja kerran vuodessa adventin aikana!

Joulutähti monet kasvit eri väreissä meren värit kukkakaupassa jouluksi