Kiipeily, kiipeily, kiipeily: kesäiltojen kauneimmat kohteet maailmanlaajuisesti

Voit viettää koko elämän kiipeilijänä Alpeilla, mutta jos todella haluat nähdä kaiken, sinun on lähdettävä matkalle ympäri maailmaa

Matterhorn? Tylsä! Zugspitze? Turisti -magneetti! Mont Blanc? Haukotus! Jos ajattelet näin, kun katsot luetteloa suosituimmista Alppien huipuista, sinulla on yleensä katseesi muille mantereille: Haluatko uhmata Kalliovuorten elementtejä? Tai ehkä jossain muualla kokonaan: Kiipeä Andeille Etelä -Amerikassa? Tai haluatko mieluummin kiivetä Mount Everestille “maailman katolle”, todellinen “pomojen pomo” korkeuden ja arvovallan suhteen? Tai jos olet jo Aasiassa, tee kiertotie Australiaan?

Vuorikiipeilijät ja todelliset kiipeilyseikkailut eivät useinkaan aloita arvostetuimmista muureista, vaan vain sisäpiiriläiset tuntevat tiensä

Summiteersin tavoitteet kiipeävät vuorikiipeilijät maailmanlaajuisesti

Maailma on täynnä matkakohteita, jotka odottavat kiipeämistä koukkujen, kourujen ja paljon kestävyyttä. Seuraa meitä maailmankiertueella ympäri maailmaa vuorikiipeilyn suhteen. Kiertueemme johtaa Amerikan kaksoismantereelta itään Australian yksinäisille alueille. Ja vaikka jotkut vuoret eivät ole vain fanien tiedossa, ne ovat myös osa tätä erityistä maailmankarttaa, joka ei halua olla yksi asia ennen kaikkea: tylsää.

Kalliovuoret, Pohjois -Amerikan laajin vuoristo, tarjoavat samanlaisia ​​ilmasto -olosuhteita kuin Alpeilla

Vuorikiipeilijöitä ja kesävierailijoita ympäri maailmaa

1) Amerikan kaksoismantereet

Alaskan ja Tierra del Fuegon välisiltä vuoristoalueilta on kirjoitettu kokonaisia ​​kirjoja: Amerikan kaksoismanner ei ole enää vain kiipeilykohde paikallisille, vaan se on usein unelmakohde “Vanhan Euroopan” seikkailijoille. Mutta mistä kokenut alppikiipeilijä voi aloittaa? Ehkä Utahissa, jota kutsutaan lempinimellä “kiipeävä Eldorado” syystä.

1.1 Utah – Kiipeävä Eldorado

1.1.1 American Fork 

Mormonien aro -osavaltio Länsi -Yhdysvalloissa. Se, että Utahanit tekivät yhden kuuluisimmista pojistaan, insinööri John Moses Browningin kunniaksi hänen suunnittelemansa pistoolin kansalliseksi symboliksi, osoittaa, että kellot kulkevat täällä eri tavalla. Valtio tarjoaa kaiken, mitä kiipeävä sydän haluaa: Kesällä saapuvat voivat kiivetä halkeamiin paahtavassa kuumuudessa ja talvella, kun valtio katoaa lumipeitteen alle, jääfanit saavat rahansa.

Fantastic: Voit viettää monia kiipeilylomia Utahissa ilman, että siitä tulee koskaan tylsää

Summiteers Vuorien huiput maailmanlaajuisesti Vuorikiipeilijät

Kaupunki voisi olla lähtökohta tällaiselle kiipeilykierrokselle Amerikkalainen haarukka olla osavaltion pohjoisosassa. Sijaitsee suoraan Wasatch -vuoristossa, se ei ole vain hiihtäjien magneetti puuterilumen takia, vaan tarjoaa myös kiipeilijöille paljon jännittävää.

1.1.1.1 Lyhyt kuvaus

American Forkilla on osavaltion vaikeimpia kiipeilyreittejä. Paras aika saapua on kevään ja kesän lopun välillä. Sitten alkaa talviurheilukausi ja se täyttyy, mutta jääkiipeily on mahdollista monessa paikassa. Kiipeilykauden aikana ei ole lainkaan liikenneruuhkia tai odotusaikoja alueen laajentumisen vuoksi.

1.1.1.2 Kohokohdat

Niiden, jotka uskaltavat, pitäisi mennä Helvetin luola vaellus ElDiablo Wallin ja Hell Wallin välillä. Siellä odottaa muuri, jonka vaikeustaso on 5.13a. Vaikka se on etelään päin, helvetiluola on varjoisa ja miellyttävän viileä jopa kesällä.

1.1.1.3 Reittien, materiaalien ja muiden keskeisten tietojen lukumäärä

Suurin osa American Forkin maaperästä on kalkkikiveä. Alue käsittää yhteensä 60 kiipeilyosaa, jotka kaikki on jaettu eri reitteihin ja jotka on kastettu nimillä, kuten The Bone Cave tai Cannabis Wall – yhteensä yli 500.

1.1.1.4 Laitteet

Sinun on otettava vain vähimmäisvarusteet mukaasi: Utahissa on paljon kauppoja. Ostaminen sen sijaan, että otat mukaasi, voi olla kannattavaa dollarin vaihtokurssin ja lentokoneen erikoismatkatavaran hinnan mukaan.

Vuorikiipeilijät Summiteers Summiteers Kuva 1

1.2 Vermont – jääpuhaltimille

Pieni Vermont löytyy Yhdysvaltojen koillisosasta. Valtiolla on kaikki kiipeilijöille: Lake Placid ei ole vain talviolympialaisten paikka, vaan myös Pisgah -vuori.

1.2.1 Pisgahin vuori

Varo hämmennystä: Yhdysvalloissa on kahdeksan Pisgah -vuorta. Pohjois -Vermontissa sijaitseva on kuitenkin jääkiipeilijän unelma. Useat väittävät, että kaikkien mannermaiden kauneimmat jääreitit löytyvät täältä.

Asiantuntijat sanovat, että Pisgah -vuorella on parhaat jääreitit koko Pohjois -Amerikassa

Summiteers vuorikiipeilijät kauniita luontokuvia ympäri maailmaa

 1.2.1.1 Lyhyt kuvaus

Mount Pisgah sijaitsee Willoughby -järven itärannalla, ja sinne pääsee helposti parkkipaikalta. Jos matkustat jääkiipeilyyn, tee se tammikuun ja maaliskuun välillä. Tänä aikana jää on saavuttanut suurimman paksuuden ja kiipeilylaadun. Muuten, reitistä riippuen, myös sekalaiset tyylit ovat mahdollisia 1.2.1.1 Lyhyt kuvaus 1.2.1.1 Lyhyt kuvaus

1.2.1.2 Kohokohdat

Alppijääkiipeilyyn tottuneiden tulisi omistautua 150 metrin pituiselle Last Gentleman Wallille. Ole varovainen aurinkoisina päivinä: Silloin jääruuvit voivat sulaa nopeammin kuin haluat.

1.2.1.3 Reittien, materiaalien ja muiden keskeisten tietojen lukumäärä

Pisgah -vuoren pohjapinta koostuu kalliosta, sen yläpuolella talvijäässä, joka on erityisen helppo kiivetä. Säästä riippuen on yhteensä 31 reittiä, joiden vaikeustasot ovat välillä WI2 ja WI6. Mitä nämä asteet tarkoittavat, selitetään seuraava viesti.

1.2.1.4 Laitteet

Jääruuvit ja poimijat ovat täällä välttämättömiä. Abalakov -hihna voi auttaa turvaamaan itsesi. Kuten jääkiipeilyssä yleensä, pää on suojattava Pisgahin korkealaatuisella kiipeilykypärällä, joka ei ainoastaan ​​suojaa putoavilta kiviltä, ​​vaan myös putoavan jään aiheuttamilta vammoilta. Vaihtoehtoja on useita, kuten seuraavassa kuvassa näkyy:

Mountaineer Summiteer Summiteer Graafinen asiakaslinkki

*Lähde: http://www.sportscheck.com/ausruestung/helme/ratgeber-helme-modelle-und-sicherheit/

1.3 Peru – ilmassa

Eurooppalaisten, jotka haluavat sanoa hyvästit sivilisaatiolle, on istuttava lentokoneessa pitkään: Perussa ei ole vain musiikkikohteita, vaan myös paljon toimintaa vuorikiipeilijöille. Eikä vain siksi, että täällä on useita 6000 metrin huippuja.

1.3.1 Cordillera Blanca – Andit

1.3.1.1 Lyhyt kuvaus

Nimi White Mountains tai, parempi, White Cordillera viittaa siihen, mitä Pohjois -Perussa on: nimittäin paitsi kaksoismantereen korkein vuorijono, jossa on 33 huippua yli 5500 metriä, mutta myös voimakas jäätikkö, jonka alue sekä jäälle että kalliokiipeilijöille tekee se mielenkiintoista. Kenttäraportti vaelluksesta Cordillerassa löytyy osoitteessa welt.de Lue.

Cordillera Blancassa on peräti 17 6 ​​000 metrin huippua, jotka odottavat vuorikiipeilijöitä. Mutta ole varovainen: maasto on niin korkea, että sopeutuminen on väistämätöntä

Vuorikiipeilijöiden tavoitteet maailmanlaajuisilla kesäilmoilla Luontokuvia

Cordillera Blanca ulottuu lähes 200 kilometriä Länsi -Perun läpi. Vuorikiipeilijöitä odottaa yhteensä 722 jäätikköä, 663 lumihuippua ja 17 6000 huippua. Mutta ole varovainen: vain Alpeihin tottuneiden tulisi sopeutua koko alueen korkeuden vuoksi.

1.3.1.2 Kohokohdat

Jos haluat nousta erittäin korkealle (ja sinulla on asianmukainen kokemus näillä korkeuksilla), sinun pitäisi mennä 6746 metriä korkeaan Huascarániin, joka on Perun korkein vuori. Kaksoiskokouksen eteläosa on 91 metriä korkeampi, mutta se on suosituin. Perusleiri sijaitsee 4200 metrin korkeudessa.

Vuorikiipeilijä Summiteer Summiteer Graafinen 2

1.3.1.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

Vain kaksi reittiä johtaa Huascarániin: Normaali reitti on vaikeusasteeltaan PD – AD. Alpinisten.info selittää tässä Euroopan vaaka -asteikot täydelle nopeudelle. Toinen reitti on nimeltään The Shield ja se on huomattavasti vaativampi D +: n kanssa. Pohja koostuu kivestä ja jäätiköstä. Jos sinulla ei ole kokemusta, voit vuokrata oppaita paikan päältä.

1.3.1.4 Laitteet

Via ferrata -laitteet ovat pakollisia, vaijerit ja tikkaat on esiasennettu reiteille, mutta kalliokoukut ja vasarat tulee olla mukana.

2) Afrikka

Kun ajattelet Afrikkaa, mieleen tulevat yleensä safarimatkat, leijonat, tiikerit ja kaikenlaiset muut “mustalla mantereella” elävät eläimet. Mutta täällä on myös jotain mielenkiintoista kiipeilijöille.

Vaikka kansankieli haluaa tehdä vuoren Kilimanjarosta, nimi kuvaa koko vuorijonoa. Korkein kolmesta tulivuorista on Kibo

Kilimanjaron summiteer -vuorikiipeilijä kohtelee vuoria ympäri maailmaa

2.1 Tansania – äiti Afrikka

2.1.1 Kilimanjaro

Tansaniassa, mantereen kaakkoisosassa, on itse asiassa juuri tämä edellä kuvattu safarimaa. Lisäksi siellä nousee Afrikan mantereen suurin vuorijono Kilimanjaro.

Noin 4800 neliökilometrin alueella vuoristo ulottuu korkeista metsistä länteen. Koko alue sijaitsee Itä -Afrikan halkeamisjärjestelmällä, joten se on tuliperäistä alkuperää.

Kibon tulivuoren kalliolle tarvitaan vähemmän klassisia kiipeilyvarusteita kuin hyvät vaelluskengät ja korkea kestävyys

Vuorikiipeilijöiden tavoitteet maailmanlaajuisesti, kesäurheilijat extreme -urheilu

2.1.1.1 Lyhyt kuvaus

Kilimanjaro koostuu suurelta osin karuista pakkasraunioista, jotka ulottuvat vuoriston kolmen lepotilan tulivuoren ympärille. Kun korkeusmittarien määrä pienenee, alue muuttuu hitaasti aarniometsiksi, kun taas ylempänä on lumikenttiä. Korkein kolmesta tulivuorista ja siten myös mantereen korkein huippu on Kibo.

2.1.1.2 Kohokohdat

Kuten mainittiin, Kibo on lepotilassa oleva tulivuori. Hänen satulansa kulkee Kilimanjaron vuorella noin 4300 metrin korkeudessa, huippu nousee vielä 1598 metriä ja tekee Kibosta 5895 metriä korkean. Huippukokousta hallitsee 4,5 neliökilometrin kraatteri, joka, kuten muutkin huippukokouksen osat, on osittain jäinen – jolloin ilmaston lämpeneminen vähensi merkittävästi.

2.1.1.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

Pelkästään Kilimanjarolla on kuusi erilaista kiipeilyreittiä ja seitsemän vaellusreittiä. Jos haluat kiivetä tulivuoren materiaaliin, huomaa, että klassinen kalliokiipeily Kibolla ei ole mahdollista, rinteet eivät ole tarpeeksi jyrkät siihen. Kiertue ei kuitenkaan ole helppo: muutama vuosi sitten Der Spiegel kutsui sitä myös ”Maailman vaikein kävely“.

Vuorikiipeilijät Summiteers Summiteers Kuva 3

2.1.1.4 Laitteet

Kiipeilyvarusteita tarvitaan harvoin Kibonurilla. Toisaalta mukavat vaelluskengät ovat paljon tärkeämpiä. Jopa ne, joilla on sauvat “eläkelaitteille”, eivät saisi saapua ilman niitä, koska ne auttavat valtavasti joskus jyrkissä osissa. Täydellinen luettelo laitteista löytyy täältä.

3) Eurooppa

Kyllä, monien eurooppalaisten vuorikiipeilijöiden alue on myös osa tällaista maailmankierrosta, varsinkin koska tämä on alppikiipeilyn kehto. Alpeilla ei ole enää kiipeämätöntä vuorta, mutta siellä on joitain kohteita, jotka jokainen kiipeilijä pitää jännittävänä.

Alpit: Tästä kaikki alkoi monille eurooppalaisille vuoristofaneille. Ja samaan aikaan täällä on vielä paljon löydettävää

Vuorikiipeilijä tavoittelee maailmanlaajuisia kesävuoria

3.1 Alpit – klassikot

3.1.1 Pitztal

Yksi näistä kohteista on Itävallan Tirolin Ötztalin Alpeilla: The Pitztal.

3.1.1.1 Lyhyt kuvaus

Pitztal on Innin sivulaakso, jonka pituus on noin 40 kilometriä, ja sijaintinsa vuoksi yksi Tirolin kuivimmista alueista. Vuorikiipeilijät voivat viettää täällä monta päivää, koska laaksossa on 62 vuorikiipeilyreittiä.

Itävallan Pitztalin ympärillä alppikiipeily on mahdollista alkuperäisimmässä muodossaan

Vuorikiipeilijä tavoittelee maailmanlaajuisesti Sumiteer High Mountains Snow

3.1.1.2 Kohokohdat

Ne, jotka haluavat hankkia kokemusta, voivat kiivetä 3201 metrin korkeuteen PitztalerUrkundiin. Kiertue johtaa pohjoista harjannetta ylös ja eteläharjanteen yli takaisin Urkundin satulaan. Vaikeustaso on III-. Etuna: eteläharjalla on vain rappelling -käytävä, ammattilaiset voivat kiivetä ylöspäin ilman turvallisuutta.

3.1.1.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

Pitztaler Urkund Tour johtaa 2434 metrin korkeudesta 3201 metrin korkeuteen. Paras aika kiertueelle on kesäkuun alusta syyskuuhun. Maaperä on kallioista ja huipulla vuorikiipeilijät voivat odottaa erityisen vaikuttavaa näkymää ympäröiviin huippuihin.

3.1.1.4 Laitteet

Klassinen vuorikiipeilyvarustus. Säästä riippuen korsuista voidaan luopua, mutta eteläharjun 50 metrin pituinen yksittäinen köysi on otettava mukaan sekä kiinnityslaitteet ja pidennettävät pikavetimet.

3.1.2 Eiger – ammattilaisille

3.1.2.1 Lyhyt kuvaus 158 vuotta ensimmäisen nousunsa jälkeen Eiger on edelleen vuorikiipeilyn kohokohta koko Alpeilla. Vaikka erittäin vaikea pohjoispinta hallitsee havaintoa, Eiger on yleensä erinomainen vuori kiipeilyyn. Lisää vuoren historiasta lue täältä.

Erehtymättömän Eigerin pohjoispinta on edelleen erittäin “kova pähkinä” jopa kokeneille kiipeilijöille.

Vuorikiipeilijä tavoittelee vuoristoja ympäri maailmaa kesällä

Eigerin huippu ulottuu 3970 metrin päähän Bernin Alpeilta. Normaali reitti johtaa länsipuolen yli. Eteläinen kylki nousi ensimmäisen kerran vasta vuonna 1932. North face sen sijaan joutui odottamaan vielä kuusi vuotta ensimmäistä nousuaan. Tuolloin vielä surmattu murhamuurina muutamien kuolleiden kiipeilijöiden vuoksi, Ueli Steck kiipesi pohjoispuolelle 2 tunnissa ja 22 minuutissa vuonna 2015 – ennätys Spiegel Online raportoi yksityiskohtaisesti.

3.1.2.2 Kohokohdat

Eigerin kohokohta on edelleen sen pohjoispinta, lähinnä siksi, että se esittelee myös kokeneille kiipeilijöille modernit laitteet ja suuria haasteita. Heckmairin reittiä ensimmäisten kiipeilijöiden Heckmairin, Vörgin, Harrerin ja Kasparekin jälkeen voidaan pitää klassisena. Mielenkiintoista: kuka haluaa, voi täällä käytännössä kiivetä pohjoiseen.

3.1.2.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

Vaikka pohjoispinta siltaa “vain” 1650 metrin korkeudessa, vuorikiipeilijöiden on katettava tämä lähes kolme kertaa, koska seinä on monimutkainen. Nykyään pelkästään pohjoispuolella on 33 reittiä – kaikki vähintään vaikeustason V ja sitä korkeammat. Eiger koostuu pääasiassa kalkkikivestä, johon on sekoitettu muita kiviä.

3.1.2.4 Laitteet

Pohjoisen kasvot koostuvat kivestä ja jäästä. Heckmairin reittiä kulkevien ei pitäisi aloittaa ilman korkean matkan retkivälineitä, kiipeilyretkiä ja jäävarusteita. Turvallisuuden vuoksi sinulla on aina oltava sopivat koukut mukanasi, koska seinän seinät ovat usein huonoja.

4) Aasia

Tuskin vuorikiipeilijä voi ohittaa jättimäisen Aasian mantereen, joka on asettanut tavoitteekseen todella seisoa “huipulla”. Koska maapallolla ei ole muita korkeampia pisteitä kuin täällä.

Himalaja – tässä ilmakuva – ovat maan korkeimmat vuoret ja samalla geologisesti nuorin

korkeiden vuorien vuorikiipeilijä tavoittelee maailmanlaajuisia kesäiltoja

4.1 Himalaja

Intohimoisten alpinistien ei tarvitse kertoa enempää maailman katosta. Maallikoille kuitenkin joitain tietoja: hyvä miljoona neliökilometriä Pakistanin ja Burman, Intian ja Kiinan välillä. Kymmenen maailman 14 8000 metrin huipusta sijaitsee täällä, ja Himalaja on geologisesti planeettamme nuorimmat korkeat vuoret.

4.1.1 Mount Everest – pomo

Se sijaitsee Himalajan Nepalin osassa, maan korkeimmalla vuorella ja myös yksi kuuluisimmista huipuista, jotka lähes jokainen lapsi tietää: Mount Everest.

4.1.1.1 Lyhyt kuvaus

8848 metriä korkea – taipumus nousta johtuen Intian mannerlaatan siirtymisestä pohjoiseen. 1920 -luvulla ensimmäiset nousumatkat, jotka kaikki epäonnistuivat. Edmund Hillary ja Tenzing Norgay pääsivät huipulle vasta vuonna 1953. Vaikka Everestin nousuja on kaupallistettu 80 -luvulta lähtien, pomojen pomon kiipeäminen ei ole halpa yritys: useita kymmeniä tuhansia dollareita on käytettävä lupiin, kuljettajiin ja laitteisiin (katso alla oleva kuva).

Vaikka se on maailman korkein vuori ja erittäin vaikea kiivetä, Everest ei ole Himalajan vaikein vuori – tämä titteli johtuu Annapurnasta, joka on myös 8000 metrin huippu, johon on tähän mennessä kiipeillyt vain 190 ihmistä

Vuorikiipeilijöiden tavoitteet kaikkialla maailmassa, kesämiehet kaikista mantereista

4.1.1.2 Kohokohdat

Siitä huolimatta Everest ei ole helppo vuori ja kohokohta itsessään. Ennen kaikkea arvaamaton sää vaikeuttaa nousua, varsinkin kun sääsyistä on vain muutama aikaikkuna – mikä puolestaan ​​johtaa ruuhkien muodostumiseen joissakin käytävissä.

4.1.1.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

Yhteensä 20 reittiä johtaa Everestin huipulle – mutta vain pohjois- ja eteläreittejä kiivetään säännöllisesti (jälkimmäinen oli ensimmäinen nousu). Suurin osa muista reiteistä kiipesi kerran ja on vielä vaikeampaa. Lopullinen nousu pääasiassa graniittirinteille kestää yli päivän. Jokainen, joka joutuu viettämään toisen yön lähellä huippukokousta, on akuutissa kuoleman vaarassa hypotermian uhan vuoksi. Koko vuorella on vaikeustaso 4E. Ilman kokemusta alppiluokasta AD ja rutiinista yli 6000 metrin korkeudessa sinun ei pitäisi edes ajatella nousua.

4.1.1.4 Laitteet

Everestin äärimmäisten olosuhteiden vuoksi tarvitaan myös sopivia laitteita: happi, suojavaatetus ja kaikki tarvittava kiipeilyyn köysitiimeissä ja pitkiä köysiä pitkin. Sherpoja ja jakeja vaaditaan myös laitteiden kuljettamiseen perusleirille. Tässä on katsaus siihen, mitä britit käyttivät retkikunnilla 1920 -luvulla.

Vuorikiipeilijät Summiteers Summiteers Kuva 4

5) Australia

Vaikka monet ajattelevat vain Ayers Rockia ajatellessaan viidennen maanosan, Australiassa on vielä muita paikkoja, jotka sopivat erinomaisesti kiipeilyyn.

Punainen maa, punainen kivi: Australiassa kiipeilijät odottavat paitsi vuorikiipeilyä myös optisia kohokohtia

Vuorikiipeilijä tavoittelee maailmanlaajuisia kesäilijöitä kiipeämään äärimmäisiin urheilulajeihin

Vuorikiipeilijät Summiteers Summiteers Kuva 5

5.1 Siniset vuoret

Esimerkiksi Uuden Etelä -Walesin osavaltion Blue Mountains -vuorilla voit kiivetä – vuorijono, joka on vain noin 1000 metriä korkea, mutta joka ulottuu yli 300 kilometriä pohjoisesta etelään.

5.1.1 Yorkin vuori

5.1.1.1 Lyhyt kuvaus Vain 1061 metriä korkea Mount York on yksi tämän artikkelin matalimmista vuorista, mutta hiekkakivivuori on edelleen ainutlaatuinen. Lähinnä siksi, että se sijaitsee luonnonsuojelualueella ja se on osa kiipeilykoodia, jossa käytetään mahdollisimman vähän koukkuja, jotta vuori ei vahingoitu.

York -vuori sijaitsee keskellä laajoja eukalyptusmetsiä ja on myös suurelta osin näiden kasvien peitossa.

Blue Mountains, täällä Echo Point, sai nimensä eukalyptusmetsien hohtavan sinisen sameuden vuoksi, joka lähes aina roikkuu alueen yli

Vuorikiipeilijä kohtelee kesäiltoja ympäri maailmaa

5.1.1.2 Kohokohdat

Klassinen kalliokiipeily on mahdollista kaikkialla vuorella. Se on erityisen mukavaa Barden’sLookoutissa, jonka vaikeustaso on 5.11a ja joka on myös varustettu kiinteillä tarrakoukuilla.Boulderointi on joskus mahdollista myös siellä, ts. Suojaamaton kiipeäminen seinille matalalla korkeudella, jolla mahdollinen pudotus tai hyppy jalat on helppo pehmustaa.

5.1.1.3 Reittien lukumäärä, materiaalit ja muut keskeiset tiedot

York -vuori koostuu lähes kokonaan hiekkakivestä ja sillä on yhteensä kymmenen kiipeilyreittiä, jotka kaikki ovat alle 5.12. Monet australialaiset kiipeilijät tulevat alueelle, erityisesti viikonloppuisin, jotta saattaa olla ruuhkia ja odotusaikoja

5.1.1.4 Laitteet

Kuten jo mainittiin, vuorelle tulisi kiivetä varovasti, joten liimakoukut ovat pakollisia. Muuten normaali via ferrata -laite riittää. Joka tapauksessa pieni kamera on otettava mukaasi suuren panoraaman vuoksi.

6) Yhteenveto

Kiipeilijöitä on tasan kahdenlaisia. Ensimmäinen menetti sydämensä tietylle alueelle ja ei voi edes kuvitella koskaan kiipeävänsä muualle. Siinä ei ole mitään vikaa, loppujen lopuksi Alpit yksin tarjoavat enemmän kuin tarpeeksi kiipeilykohteita koko ihmiselämäksi. Toiselle tyypille ei kuitenkaan ole kysymys vain vuorijonon luonteesta, vaan he haluavat nähdä enemmän. Ja jos kuulut tähän ryhmään, voi olla järkevää suunnitella seuraavaa matkasi suunnittelua nähdäksesi mitä kiivetä on lomakohteessasi. Loppujen lopuksi voit kiivetä kaikkialle, tarvittaessa seuraavalle hotellin vieressä olevalle kalliolle.

Vuorikiipeilijät lumessa tavoittelevat maailmanlaajuisia kesäiltoja

Kuvalähteet:

1) pcdazero (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

2) Poista roiskeet (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

3) tpsdave (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

4) Simon (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

5) piccaya © fotolia.com

6) kubikactive © fotolia.com

7) LUMIERIT © fotolia.com

8) Poista roiskeet (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

9) Schröder © fotolia.com

10) Holger Schultz © fotolia.com

11) hbieser (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

12) Simon (CC0 -lisenssi) © pixabay.com

13) sara_winter © fotolia.com

14) pelooyen © fotolia.com

15) atmstudio (CC0 -lisenssi) © pixabay.com