10 jääkylmää temppua ja vinkkiä auton hoitoon talvella

Tämän arvokkaan neuvon avulla voit ajaa rauhallisemmin ja rennommin kylmänä vuodenaikana

Talvi -ajo -olosuhteet ylikuormittavat joskus autoa ja tekevät auton huollosta vaikean tehtävän. Epämiellyttävien tilanteiden välttämiseksi auto on valmisteltava talveksi. Autosi on kunnossa kevään tuloon saakka.

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito

Pakkasneste – Tarkista aina, että pakkasneste on täytetty uudelleen ennen kuin nouset autoon. Pakkanen voi aiheuttaa paljon päänsärkyä. Auton mekaanisiin osiin liittyvien ongelmien lisäksi se voi jopa aiheuttaa moottorivaurioita. Jäähdyttimen täyttäminen pakkasnesteellä on välttämätöntä tähän aikaan vuodesta.

Kiinnitä huomiota merkkiin ja älä täytä liikaa nesteellä.

Ilmastointi – Ilmastointilaite on tarkastettava ja sitä on käytettävä ympäri vuoden, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Tämä estää korroosiota ja epämiellyttäviä hajuja autossa. Talviolosuhteissa on suositeltavaa jättää ilmastointilaite päälle muutamaksi minuutiksi ennen kuin poistut autosta.

Auton akku – Tarkista auton akku ennen talvea, jotta se ei petä sinua jonnekin tiellä. Akun käyttöikä on noin 5 vuotta. Huomaa, että äkillinen lämpötilan muutos voi vaikuttaa akkuun. Jos akku on vanha, vaihda se ennen kylmää vuodenaikaa. Voit myös käyttää moottoria vähän ennen ja jälkeen matkan. Näin generaattori lataa auton akkua hieman.

Jarrut – Tarkista jarrujen toiminta välittömästi ennen ajoa. Varo myös jarrulevyjä. Siinä ei saa olla ruostetta tai naarmuja. Jos olet epävarma, kysy neuvoa autotallista. Kuluneiden jarrujen, kylmän sään ja jäisten teiden yhdistelmää ei suositella ollenkaan.

Talvirenkaat – Monet ihmiset käyttävät ympärivuotisia renkaita säästääkseen rahaa eivätkä vaivaudu vaihtamaan niitä. Huomaa kuitenkin, että talvirenkaat ovat paras ratkaisu jäisille teille. Kulutuspinnan tulee olla vähintään 2-3 mm, jotta rengas soveltuu talveen. On myös tärkeää tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti.

Oikeat renkaat helpottavat auton hoitoa talvella 

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito rengasketjut

Rengaspaineiden tarkastus on tärkeä osa autonhoitoa

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito ilmanpaine

Kulutuspinta on joskus ratkaiseva jäisille teille

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito ilman pinta

Hyvä autoakku kestää muutaman talven

Valot – Vialliset ajovalot tai hehkulamput voivat aiheuttaa ongelmia. Tarkista kaikki ajoneuvon valot: ajovalot, jarruvalot, suuntavilkut ja peruutusvalot. Näkyvyys ajon aikana talvella on erittäin tärkeä tekijä liikenneonnettomuuksien välttämisessä. Siksi on tärkeää pitää valojen ulkopinta puhtaana ja valot säätää ammattilaisten toimesta.

Öljy – Öljymäärän säännöllinen tarkastus on ehdottoman välttämätöntä ennen talviaikaa. Vähentynyt määrä moottoriöljyä voi tarkoittaa, että joudut etsimään uuden auton etukäteen. Tällaisessa ongelmassa talvella et voi edes lämmetä autossa odottaessasi apua.

Etu- ja sivuikkunat – Autossa on aina hyvä olla pullo pakkasnestettä. Tarkista myös tuulilasinpyyhkimien toiminta ja takalasin lämmitys, muuten se voi olla vaarallista ajon aikana.

Polttoaine – Polttoaineen määrä ja kunto autossa on tarkistettava alhaisissa lämpötiloissa. Vialliset sytytystulpat tai sylinterit voivat aiheuttaa ongelmia vaikeissa talviolosuhteissa.

Muita työkaluja – On toivottavaa, että tavaratilassa on muutama ylimääräinen tarvike, kuten rengasketjut. Hyvä idea on pystyä tekemään tämä ennen kuin jää jumiin lumimyrskyyn. Hyppykäynnistimet, jääkaavimet, lapiot ja hinausköydet voivat myös olla erittäin hyödyllisiä.

Talvella ajamisella on omat erityispiirteensä ja tietyt riskit. Se on haaste sekä kuljettajalle että autolle. Kun olet valmis tähän, sinun on noudatettava yllä lueteltuja neuvoja, jotta et näy töihin myöhään aamulla. Toivotamme sinulle hyvää matkaa ja aja aina varovasti!

Hyvä auton akku kestää muutaman talven

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito hyppykäynnistin

Hyvin hoidetuilla auton ajovaloilla voi olla tärkeä rooli vaikeissa olosuhteissa

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito

Autonhoito – selkeä näkymä talvipäiviin

auton hoito talvirenkaat auton akku ajoneuvon hoito ajovalojen hoito

Hyvin valmisteltu ja riittävästi lisävarusteita odottamattomiin talviolosuhteisiin

auton hoito talvirenkaat auton akku pakkasneste ajoneuvon hoito auto tarvikkeet

Oikea apuvälinevalinta autoon

autonhoito talvirenkaat ajoneuvonhoito auto tarvikkeet hyppykäynnistin