Kyyhkysten ajaminen – miksi se on välttämätöntä ja miten se tehdään!

Tarkastellaan ensin totuutta ja myyttejä kyyhkysvaarasta. Hyvin usein näitä lintuja kutsutaan “ilmarottiksi”. Usein sanotaan, että kyyhkyset levittävät monia erilaisia ​​sairauksia. Oletko koskaan miettinyt, miksi valkoisia kyyhkysiä pidetään rauhan linnuina? Et voi olla noin paha! Itse asiassa kyyhkyset voivat olla epämukavia monista eri syistä, mutta ne eivät todellakaan ole niin vaarallisia. Jos näet loukkaantuneen linnun kadulla, voit auttaa sitä pelkäämättä terveyttäsi. Tietysti kädet on pestävä sen jälkeen! Lisäksi tällaisessa tapauksessa sinun on vietävä lintu eläinlääkäriin. Hän neuvoo sinua varmasti terveydestäsi. Pysytään aiheessa: Kuinka voimme ajaa pois kyyhkyset ja lempeällä tavalla, jotta linnut eivät kärsi, mutta samalla katot ja parvekkeet pysyvät puhtaina.

Kyyhkyset ovat osa monien suurten kaupunkien kaupunkikuvaa

kolme suurta harmaata kyyhkyä katolla

Kyyhkysten karkottaminen: pesän työ alkaa

Kyyhkysten pesät ovat melko yksinkertaisia ​​- lähistöllä on varmasti pari oksaa ja se tekee. Jos löydät tällaisen rakenteen parvekkeeltasi tai katoltasi, ensimmäinen asia, jonka voit tehdä, on poistaa se.

  Pysyvä strategia kyyhkysten määrän vähentämiseksi kaupungissa on poistaa kaikki tai monet munat pesistä. Tällä tavalla lintuja ei pelotella heti pois, vaan niiden populaatiota rajoitetaan. Voit tietysti tuhota ne kokonaan ja puhdistaa parvekkeen perusteellisesti. Silloin linnuilla ei ole mitään syytä palata luoksesi.

Kyyhkysiä on monia erilaisia

alus kahdella kyyhkysellä

Huolellinen hygienia ennaltaehkäisynä

On kaksi pääasiallista syytä, miksi kyyhkyset pitävät parvekkeestasi tai katostasi. Toisaalta siellä voisi olla hyvin suojattu paikka, jossa he voivat rakentaa pesänsä hyvin. Nämä ovat yleensä paikkoja, jotka on hyvin suojattu tuulelta ja muilta epämiellyttäviltä sääolosuhteilta. Lisäksi kyyhkyset haluavat olla paikoissa, joissa heillä on jotain syötävää. Jos sinulla on kyynärpäät ja muut syötävät esineet parvekkeen roskakorissa, tämä on suuri houkutus näille linnuille. Jos siivoat kaikki parvekkeesi alueet ja kulmat säännöllisesti, voit ajaa kyyhkyset pois, koska niillä ei ole tarvittavaa rauhaa ja hiljaisuutta, jota he yleensä tarvitsevat pesän rakentamiseen.

Kyyhkysiä kaupungin muurilla

kyyhkysiä rakennuksen seinällä

Verkot ja muut ennaltaehkäisevät toimenpiteet

On olemassa joukko ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joista voi olla apua jonkin aikaa. Tämä sisältää muun muassa erikoisverkot, jotka eivät ole rakenteeltaan lainkaan silmiinpistäviä. Ne on usein kiinnitetty suuriin kaupunkitaloihin. Myös ns. Muovipiikit tai muovista valmistetut erityiset maadoituspiikit ovat yhtä tehokkaita. Jotkut asunnonomistajat päättävät pelotella rypäleitä tai pelotella lintuja tuulivoimaloilla. Kaikki nämä ovat hyviä ja helppoja toteuttaa, mutta niiden vaikutukset ovat rajalliset. Kyyhkyset ovat varsin älykkäitä lintuja ja ne tarkkailevat ja huomaavat, kun vaara ei ole enää voimassa. Internetissä on useita hauskoja kuvia, kuten kyyhkysiä, jotka rentoutuvat kyyhkysverkon vieressä tai kyyhkynen. Joidenkin aineiden yhdistäminen voi kuitenkin olla tehokkaampaa, varsinkin jos siivoat säännöllisesti ja vietät aikaa parvekkeella.

Sinun on usein ajettava kyyhkysiä aurinkokatoilta

kyyhkyset aurinkokattojärjestelmässä

Tahmeat aineet ja vahingolliset toimenpiteet eivät saa olla!

Kyyhkyset ovat mielestämme ärsyttäviä, koska ne heikentävät mukavuuttamme, mutta itse asiassa näillä linnuilla on oikeus olla olemassa. Ilmatila ja ympäristö eivät kuulu vain ihmisille. On ehdottomasti kiellettyä ryhtyä aggressiivisiin ja vahingollisiin toimenpiteisiin, vaikka haluat ajaa pois kyyhkysiä. Lintuja ei saa koskaan ampua tai loukata millään muulla tavalla. Se on rangaistava teko! Jotkut parvekkeiden omistajat käyttävät tahmeita aineita päästäkseen eroon linnuista. Se ei ole kiellettyä, mutta se ei ole mitenkään hyvä idea. Ensinnäkin se ei ole ollenkaan tehokasta. Ainoa asia, mitä se tekee, on se, että se satuttaa lintuja. Jalkasi muuttuvat tahmeiksi ja siten ne myös loukkaantuvat tietyllä tavalla. Lisäksi on osoitettu, ettei se ole tehokas toimenpide, ja teet parvekkeestasi likaisen. Tahmeista aineista on todella vaikea päästä eroon.

Verkostot voivat auttaa, mutta eivät aina tehokkaita

kuva kyyhkynen katolla

Nykyaikaiset järjestelmät, joissa on sähkö, ultraääni ja infraääni

Nyt on olemassa erityisiä sähköjärjestelmiä, joilla voidaan ajaa pois kyyhkyset ja muut hyökkääjät. Virran on oltava pieni, jotta eläimet eivät loukkaannu. Sen vaikutukset ovat kuitenkin riittävän hyviä, jotta saadaan todella tehokkaita tuloksia. Ultra- ja infraäänijärjestelmät saavuttavat samanlaisen vaikutuksen ihmisille kuulumattomilla äänillä. Tämä voi kuitenkin olla ärsyttävää myös joillekin lemmikeille. Tietyllä tasolla tämä voi mahdollisesti olla haitallista myös ihmisten terveydelle.

Valkoiset kyyhkyset ovat rauhan symboli

kyyhkyset - rauhan symboli

Harmaita kyyhkysiä nähdään usein keskellä kaupunkia

kyyhkyset katolla

Siellä on myös värikkäitä kyyhkysiä

kyyhkyset oksalla

Kyyhkysiä on vaikea ajaa pois, jos lähistöllä on ruokaa

kyyhkyset syövät munkin

Kaikenlaisten kattojen alla on kyyhkysiä

kyyhkyset aurinkokaton alla