Mitä tiedät italialaisesta pizzasta?

Pizzan himo?

Jokainen, joka on käynyt Italiassa, on huomannut italialaisten huolimattomuuden, rakkauden elämään ja intohimon ruokaan … ja mitä tulee italialaiseen pizzaan, joka on tyypillinen kulinaarinen symboli niemimaalla … no, se yhdistää kaikki kolme yhteen. keksijöistään keskenään. Mutta onko pizza todella “syntynyt” Italiassa? Lukuisten arkeologien ja historioitsijoiden mielestä kaikki sivilisaatiot tiesivät pizzan maun vuosisatoja sitten; Suurin osa pizzavaihtoehdoista löytyi kuitenkin Välimeren alueelta, ja tuolloin tunnetut reseptit olivat hyvin samankaltaisia ​​kuin nykyiset. Ajan myötä pizzasta tuli yhä herkullisempaa, jokainen sivilisaatio mukautti pizzan maun ja sen valmistuksen omiin ruokailutottumuksiinsa ja ruokailutottumuksiinsa. Miljoonat ihmiset eri kansallisuuksista, ikäryhmistä ja kulttuureista nauttivat pizzaa välipalana työtauon aikana tai hienona ruokalajina ravintolassa – se imartelee makua ja tarjoaa kaikille ympäri maailmaa unohtumattoman kulinaarisen kokemuksen!

Miten pizza syntyi?

herkullista italialaista pizzaa

Muinaisessa Egyptissä faraon syntymäpäivänä tarjoiltiin pieniä, litteitä pyöreitä leipiä, jotka oli ripoteltu erilaisilla mausteilla (nykyään ne tunnetaan Italiassa nimellä pizza bianca, “valkoinen pizza”). Muinaisina aikoina hellenit söivät samanlaisia ​​pyöreitä rullia eri kastikkeilla ja lisukkeilla.

Toinen historiallinen lähde johdattaa meidät Napoliin 1500 -luvulla – ajan myötä tästä paikasta tuli suuri rannikkokaupunki, jossa on toimiva mutta erittäin köyhä väestö. Niin kutsuttu pizzaioli (muuten sitä kutsutaan edelleen Italian pizzantekijöiksi nykyäänkin) valmisti pyöreitä rullia tomaattikastikkeella työväenluokalle; Ajan myötä he alkoivat lisätä juustoa, sardellia, valkosipulia, mausteita ja oliiviöljyä.

Viime vuosien tutkimuksen mukaan yli 93% maailman väestöstä on

syönyt pizzaa ainakin kerran elämässään

italialainen pizza napoli margherita

Huolimatta aristokratian kielteisistä reaktioista ja väitteistä tämän porvariston huonosta ruokailutottumuksesta, pizza nautti melko menestystä alhaisen hinnan vuoksi. Voidakseen tehdä vaikutuksen Italian kuninkaan Umberto I: n ja hänen vaimonsa Margaretin Savoian vierailuun Napoliin vuonna 1889 ja saadakseen (toivottavasti) miellyttävän yllätyksen, napolilaiset tarjoilivat heille perinteistä italialaista pizzaa. Pyöreän leivän päälle laitettiin mozzarellaa, punaisia ​​tomaatteja ja vihreää basilikaa – ainesosien värit symboloivat Italian lippua. Aristokraattinen perhe nautti suuresti tästä yksinkertaisesta ruoasta, joten tämäntyyppinen pizza nimettiin kuningattaren mukaan – Margherita! Siitä hetkestä lähtien pizzaa ei pidetty enää ”köyhien viljelijöiden ruoana”, vaan pikemminkin herkullisena, nopeasti täytettävänä täyteaineena. 1900 -luvun 40 -luvulla pizzan maine ylitti Italian rajan ja sai laajan tunnustuksen kaikkialla Euroopassa ja Amerikassa.

Italialaisen pizzauunin valmistus

Ensimmäinen oikea pizzeria avattiin vuonna 1830 Via PortAlba 18 Napolissa avattiin ja nykyään houkuttelee edelleen paljon kävijöitä ympäri maailmaa. Tärkeintä tässä on jähmettyneestä laavasta valmistettu uuni, joka mahdollistaa jopa 400 asteen paistolämpötilan ja takaa siten pizzataikinan rapeuden. Lisäksi pizzeria on varustettu suurella marmorisella keittiölautasella, jolle pizza valmistetaan aivan vieraiden edessä, ja monilla pienillä seinähyllyillä, joille on asetettu erilaisia ​​ainesosia.

Italialainen pizza – klassikot

herkullista italialaista pizzaa

Jauhot, hiiva, sokeri, suola, oliiviöljy ja vesi ovat klassisen pizzataikinan välttämättömiä ainesosia – sinun täytyy vaivata taikina käsin, antaa sen nousta ja rullata se sitten pallosta ohueksi taikinalevyksi. Pizzan voi syödä myös terveenä – korvaa vain valkoiset jauhot täysjyvätuotteilla! Mutta mitkä ovat klassiset pizzat ja miten ne eroavat toisistaan?

 • Margherita – tähän pizzaan tarvitset kaksi suurta tomaattia, valkosipulia, mozzarellaa, oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa. On outoa, että italialaiset alkoivat käyttää tomaatteja pizzan valmistuksessa vasta 1700 -luvun puolivälistä. Leipureilla kesti kauan tottua tähän vihannekseen – italialaiset pitivät Yhdysvalloista 1600 -luvun alussa saatuja tomaatteja myrkyllisinä ja kasvattivat siksi niitä alun perin koristekasveina.
 • Capricciosa – tai toisin sanoen “kaikki mitä sinulla on jääkaapissa” … Paprika, sienet, oliivit, tomaatit, juusto, salami ja munat ovat ainutlaatuinen yhdistelmä, jonka maku ja maku eivät unohdu pitkään aika!

pizza capricciosa italia

 • Diavola – useimpien miesten suosikkipizzalle on ominaista melko mausteiset ainesosat – perinteiset italialaiset salamit, paprikat, chili ja kuuma pippuri ovat “syttyvää” seosta!
 • Quattro formaggi – mozzarella, gorgonzola, parmesaani ja emmental sulavat kokonaisuudeksi!
 • Calzone – Napoli ei vain antanut maailmalle klassista Margherita -pizzaa, vaan myös tämän taikinapeitetyn pizzan. Ricotta, mozzarella, salami, prosciutto, tomaattikastike ovat välttämättömiä ainesosia, mutta voit aina kokeilla ja lisätä jotain uutta. Joissakin paikoissa (erityisesti Pugliassa ja Milanossa) kalkkikivien valmistukseen käytetään friteerauskeitintä perinteisen uunin sijasta! Hämmästyttävää, eikö olekin..?

  Mielenkiintoisia faktoja italialaisesta pizzasta

pizza erittäin kallista

Joka tapauksessa pizza on nautittava miellyttävässä ympäristössä hyvien ystävien ja perheen kanssa, jotta he voivat nauttia täysin kulinaarisesta nautinnosta. Muuten, pizzasta on joitain outoja faktoja, jotka saavat kaikki pöydän ääressä hymyilemään ja nauramaan!

 • Lokakuu on Yhdysvaltojen virallinen pizzakuukausi!
 • Vuonna 2005 Italian pääministeri Silvio Berlusconi loukkasi suomalaista ruokaa. Kolme vuotta myöhemmin suomalainen pizza sai ensimmäisen sijan kansainvälisessä pizzakilpailussa ja italialainen pizza pysyi näin ollen toisella sijalla. Pizzan voittaja oli Pizza Berlusconi. Tutustu tähän piilotettuun ironiaan?
 • Maailman kallein pizza maksaa 12 000 dollaria – kaikki Ludvig XIII -pizzan valmistus tapahtuu kotona sommelierin, apukokin ja itse kokin läsnäollessa. Ainekset – kolmenlaisia ​​kaviaaria, punaisia ​​katkarapuja , Välimeren hummeri jne. Oikeuttavat suuren määrän. Saat myös Remy Martin -brandyn ja pullon Krug Clos du Mesnil -samppanjaa!
 • Las Vegasissa järjestetään vuosittain kansainvälinen pizzanäyttely! Amerikkalaisten suosituin pizza on pepperoni!

Pizza Bianca tarjoillaan usein alkupalana italialaisissa ravintoloissa

italialainen pizza bianca

Italialainen pizza – maailman paras pizza valmistetaan Italiassa

 italialaisen pizzan paistaminen

Italialainen pizza – marmorikeittiön työtaso ei saisi puuttua!

italialainen pizza -marmorilautanen

Pizza Diavola – kaikkien miesten suosikki pizza ympäri maailmaa

italialainen pizza maukkaita ainesosia

Italialainen pizza mausteisella salaamilla ja chilillä

pizza diavola italia mausteinen

Italialainen pizza – Quattro Formaggi niille, jotka haluavat syödä juustoa

pizza neljä erilaista juustoa herkullista

Calzone on suosittu nuorten ja vanhojen keskuudessa

calzone pizza italia