Tietoja ekspressionismin taiteen historiasta ja ominaisuuksista

ekspressionismi edvard munch sun

Mitä tiedät jo ekspressionismista?

Ekspressionismitaide on yksi 1800- ja 1900 -luvun monista tyyleistä, joissa taiteilijan ja siten ihmisten tunteet ja ajatukset ovat esitysten pääkohde. Tämä taide leijuu todellisuuden yli ja välttää objektiivisuutta. Ekspressionismi on myös täynnä pessimismiä.

Tämä voidaan selittää viime vuosisadan tapahtumilla.

Ekspressionismi ilmaisee myös 1900 -luvulle tyypillisiä ongelmia. Se on yksinäisyyttä ja tunne eksyä elämään. Joten yhteiskunnan vieraantumista kuvataan ekspressionismin taiteessa, joka on modernin yhteiskunnan negatiivinen puoli.

Kaikkea tätä symboloi parhaiten Edvard Munchin vaikuttava teos ”Huuto” vuodelta 1893

ekspressionismi Edvard Munch The Scream

Ekspressionismin ominaisuudet

Ekspressionismin taiteessa on aina erittäin vahva tunneyhteys katsojan ja taideteoksen välillä. Tämä tapahtuu sekä aihevalinnan psykologisen puolen kautta, joka vaikuttaa usein nykyajan yksilöllisyyteen, että myös dramaattisen, enimmäkseen negatiivisen, epätoivoisen ja pelottavan tapaa, jolla ne esitetään.

Selkeät ja hyvin määritellyt linjat luonnehtivat myös ekspressionismia. Ne ovat myös yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa halutut vaikutukset.

Max Pechsteinin veneet

ekspressionismi max pechstein

Evoluutio ekspressionismista

Taidehistorioitsijoiden mukaan ekspressionismi sai alkunsa Saksasta. Taiteilijaryhmä Die Brücke on pääasiassa hänen syntymänsä takana. Se on liike, joka kehittyi rinnakkain ranskalaisen fovismin kanssa. Alkuperäisestä ryhmästä löytyy kaksi tunnettua nimeä, jotka olivat myös erittäin vaikutusvaltaisia ​​ja tunnettuja sosiaalisessa ja poliittisessa elämässä. He ovat Emil Nolde ja Ernst Ludwig Kirchner.

Emil Nolden naamarit

ekspressionismi nolde silta -naamarit

Berliner Strasse, kirjoittanut Ernst Ludwig Kirchner

ekspressionismi saksalainen berliner strasse kirchner

Dresdenin kirjoittanut Ernst Ludwig Kirchner

ekspressionismi straße dresden kirchner

Toinen ryhmä, joka liittyy ekspressionismiin, tulee Münchenistä. Se perustettiin Münchenissä vuonna 1919. Heidän teoksensa voidaan kuvata pyhemmäksi kuin sillan teokset. Taidekriitikot siis. Münchenin ekspressionistit ovat sitä mieltä, että minkä tahansa taideteoksen merkityksen ja merkityksen määrää tarkkailija eikä taiteilija.

Toisen maailmansodan aikana tämä taideliike, kuten monet muut älyllisesti ja filosofisesti tärkeät asiat, unohtui. Ekspressionistisia teoksia luotiin edelleen, mutta kului monta vuotta, ennen kuin ne esiteltiin yleisölle.

Ekspressionistinen liike vaikutti myös Goyaan, Goghiin ja Gauguiniin.

Ainutlaatuinen ilme August Mackelta

ekspressionismi elokuu macke

Neoekspressionismi, Anders Hingel

neo ilmaisu eri hingel

Saksalainen ekspressionismi – Rudolf Lehmann

uuslauseke saksalainen rudolf lehmann

Roy Lichtensteinin muotokuva naisesta

ilmaisu neo nainen muotokuva roy lichtenstein

Paul Ygartuan värikäs laivasto

neo ilmaisu paul ygartua

Rainer Magoldin Geisha

neo ilmaisu rainer magold geisha

Mike Savlenin Punasimppu

neo ilmaisu punainen kala mike savlen