Kotihoito ruokahalun säätelemiseksi

Lopuksi saavuta haluttu paino! Unelma, joka ajaa lukuisia naisia ​​ja miehiä – mutta monet eivät onnistu toteuttamaan sitä. Heidän tiellään on yksinkertaisesti heidän ruokahalunsa. Monet tuntevat sen: Menit vain syömään kiinalaista ystävien kanssa tunti sitten, ja haluat jo makeisia. Ja viimeistään kun katsot jännittävää elokuvaa illalla, halu napostella kasvaa jälleen. Nälkä tuntuu loputtomalta, vaikka olet jo syönyt tarpeeksi. Toiset taas tuntevat itsensä väsyneiksi ja löysiksi – jatkuvan ruokahaluttomuuden vuoksi he kieltävät kehonsa tärkeät ravintoaineet.

Tällaisissa tapauksissa sinun ei tarvitse mennä suoraan apteekista peräisin oleviin kemiallisesti tuotettuihin vaikuttaviin aineisiin. Pikemminkin tietoinen ruokavalinta auttaa usein. Seuraavassa esittelemme sinulle joitakin elintarvikkeita, joiden avulla voit säätää ruokahaluasi terveellisellä tavalla.

Luonnolliset ruokahalua estävät aineet

Ihmisille, jotka kokevat ruokahalua säännöllisesti, voi usein auttaa Vaihtaminen proteiinipitoisempaan ruokavalioon. On teorioita, että tunnemme nälkää, kunnes hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien tarve täyttyy. Koska ruoat, kuten sirut ja suklaa, tuskin sisältävät proteiinia, ihmiset voivat syödä niitä liikaa tuntematta kylläisyyttä. Joten tyydytetään proteiinitarpeemme kohdennetusti, kyllästymme nopeammin. Munat, palkokasvit, pähkinät ja kala ovat hyviä proteiinin lähteitä. Mutta muut elintarvikkeet auttavat myös vähentämään ruokahalua:

  • vettä: Itse asiassa itsestäänselvyys – monet kuitenkin unohtavat juoda tarpeeksi vettä jokapäiväisessä elämässään. Vesi sisältää 0 kaloria ja varmistaa silti, että tunnet olosi täyteen nopeammin. Lisäksi se stimuloi aineenvaihduntaa ja lisää siten myös kaloreiden kulutusta.
  • Vihreä tee: Tämä tee sisältää kasvitieteellisiä aineita, jotka auttavat lisäämään ruokahalua tukahduttavan kolekystokiniinihormonin tasoa. Olemme tiivistäneet lisätietoja vihreän teen laihduttamisesta tässä artikkelissa.
  • Omenat: Omenat täyttävät vatsan, jolloin ne tuntevat olonsa kylläisiksi, mutta ovat samalla vähäkalorisia. Ne sisältävät myös pektiiniä, joka alentaa verensokeria ja estää ruokahalua.
  • pellavansiemenet: Koska pellavansiemenet sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja ja proteiineja, ne eivät ole vain erittäin terveellisiä, vaan saavat myös tuntemaan olosi täyteen pidempään.

16793198472_0f9b8a6686_z

Kuvan oikeudet: Flickr Ole hyvä ja Apple DLG -kuvat CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Ruokahalua herättäviä ruokia

Useimmat ihmiset kärsivät ruokahalusta, joka on pikemminkin liian suuri kuin liian pieni, mutta on myös tapauksia, joissa kärsivien on pakotettava itsensä syömään. Tähän on monia mahdollisia syitä: ruoansulatuskanavan sairaudet voivat johtaa ruokahaluttomuuteen, samoin kuin diabetes tai mielisairaudet. Viimeaikaiset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että endokannabinoidijärjestelmän häiriöt voivat myös vaikuttaa nälän tunteeseen ja siten edistää anoreksian ja anoreksian kehittymistä. Lääkkeelliset kannabisuutteet voivat auttaa tällaisissa syömishäiriöissä, että sairastuneille kehittyy jälleen normaali nälän tunne. Mutta on myös lukuisia ruokahalua parantavia kotihoitoja, jotka eivät vaadi reseptiä ja joita saat helposti lähimmästä supermarketista. Herkullisia ruokia ovat:

  • Mausteet kuten kaneli ja inkivääri: Yleensä on hyödyllistä, jos ruokahalu on heikentynyt Ruokien maustamiseen voimakkaammin. Tämä parantaa hajua ja makua, mikä saa sinut usein nälkäiseksi.
  • sinappi: Tämä kuuma mauste stimuloi ruoansulatusmehuja ja lisää myös ruokahalua. Tl aterioiden välillä tekee ihmeitä.
  • Erilaisia ​​teetä: Monet teetyypit stimuloivat myös ruoansulatusmehujen tuotantoa. Ruokalajeja ehkäiseviä teetyyppejä ovat ydin, ruusunmarja, humala ja voikukkateet.

6438482177_9764aa6df9_z

Kuvan oikeudet: Flickr Paino -ongelmat A m o r e Caterinas CC BY-ND 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään