Trendiraportti: lääke etädiagnoosin kautta

Näyttää siltä, ​​että tänään on vain kourallinen ongelmia, joita ei voida käsitellä verkossa. Lääketiede, diagnostiikka ja lääkkeiden määrääminen olivat pitkään näiden poikkeusten joukossa, jotka verkkomaailma kiellettiin. Markkinoille ilmestyy yhä enemmän tarjouksia, jotka viime kädessä vaativat selityksen loppukuluttajalle. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, mikä on sen vaihtoehdon takana, että lääkäri saa reseptilääkkeitä ilman reseptiä.

Ehkä yhä vähemmän potilaita näkee lääkärin stetoskoopin tulevaisuudessa, koska etädiagnoosi kyselylomakkeiden kautta on trendi

trendiraportti-terveys-lääkitys-etädiagnoosin kautta

Online -reseptimenettelyn tarkoituksena on yksinkertaistaa prosessia

Online -reseptiprosessi tarjoaa yhden mahdollisuuden, miten tilata lääkkeitä laillisesti ilman reseptiä, ja se toimii näin: Sen sijaan

  • pyytää yleislääkärin aukioloaikoista aukkoa jo liian täynnä olevaan kalenteriin,
  • ajaa käytäntöön,
  • etsi parkkipaikka,
  • odottaa odotushuoneessa ja
  • sen jälkeen on hyvin rajallinen aika kuvata valitukset neuvontahuoneessa,

pitäisikö nyt olla helpompaa.

Vaihtoehto ei vain tilata lääkkeitä verkosta, vaan jopa saada diagnoosi verkossa tarjoaa yhden tavan tehdä tämä. Jotta voit saada reseptin verkossa, sinun on täytettävä kyselylomake. Tilausperiaate on aina sama. Lääkkeen valinnan, annoksen ja pakkauksen koon perusteella annetaan online -diagnoosin lähtösignaali. Sitten jo mainittu kyselylomake on täytettävä totuudenmukaisesti (1). Jos kaikki vastaukset ovat saatavilla, tämä kysely lähetetään lääkärille. Tämä tarkistaa hahmoteltujen valitusten ja valitun lääkityksen yhdenmukaisuuden. Jos asiantuntija voi hyväksyä tämän lääkkeen, hän hyväksyy online -reseptin vastaavasti ja lähettäminen verkkoapteekin kautta aloitetaan.

Huoli tämän menetelmän laillisuudesta aiheuttaa keskustelua

Kriitikot ovat huolissaan tämän menetelmän laillisuudesta. Siksi on tärkeää luottaa EU: ssa rekisteröityihin apteekkeihin ns. potilaan liikkuvuusohje. Ja juuri tämä EU: n direktiivi luokittelee kannattajiensa mukaan etädiagnoosin oikeudelliseksi prosessiksi. Lisäksi menettelyllä on joitain etuja, koska etenkin seksuaalisuuteen vaikuttavien sairauksien kanssa verkkokontaktin häpeä vähenee. Online-reseptin kannattajat jopa olettavat, että lääketieteellisissä kyselylomakkeissa annetaan enemmän rehellisiä vastauksia kuin henkilökohtaisessa keskustelussa lääkärin kanssa.

Maaliskuussa 2016 oli luonnos liittohallituksen riveistä, jotka vastustivat ja kuulosti siltä“Ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä ei saa luovuttaa, jos ennen lääkärin tai hammaslääkärin määräämää reseptiä lääkärin tai hammaslääkärin ja sen henkilön välillä, jolle lääke on määrätty, ei ollut selvästi suoraa yhteyttä. Tästä voidaan poiketa vain perustelluissa poikkeustapauksissa. ”Vaatimuksen ydin on: Ilman lääkärin ja potilaan välistä suoraa yhteyttä reseptilääkkeitä ei saa antaa.

Hyödyt kroonisesti sairaille

Tärkeimmät edunsaajat mahdollisuudesta tilata reseptilääkkeitä laillisesti verkossa ovat kroonisesti sairaita potilaita. Alustavan diagnoosin teki yleensä lääkäri paikan päällä. Mahdollisuus tilata lääkkeitä verkosta säästää kroonisesti sairaita menemästä lääkäriin ja samalla antaa heille mahdollisuuden tilata enimmäkseen halvempaa online -lääkitystä ilman kiertotietä.

Kroonisesti sairaat voivat varmasti hyötyä online -reseptivaihtoehdosta. Jopa niille, jotka eivät menisi lääkäriin väärän häpeän vuoksi, tie lääkkeeseen helpottuu

trendiraportti-lääkitys-etädiagnoosin kautta

Kroonisten sairaiden lisäksi kaikki, jotka eivät ehkä ole menneet lääkärille häpeästä, voivat hyötyä myös uudesta vaihtoehdosta. Tehokkaita pillereitä ja lääkkeitä, jotka on määrätty sukupuolitautien torjumiseksi, voidaan hankkia online -diagnoosin avulla ilman, että potilaan on mentävä lääkäriin. Lisäksi ne, joilla on jo vähän aikaa, hyötyvät vaihtoehdosta, koska he ovat vahvasti mukana työ- tai yksityiselämässään.

Kuvan oikeudet:

Kuva 1: pixabay.com © DarkoStojanovic(CC0 julkinen alue)

Kuva 2: pixabay.com © jarmoluk(CC0 julkinen alue)