Apua värivalintaan: kuinka luoda kaunis väripaletti kotona

kaunis värivalikoima kotona tyydyttyneet värit olohuone itämainen

 Värinpoisto -ohje: Kuinka luoda kaunis värivalikoima kotona

Älä lannistu. Näiden strategioiden avulla yhtenäisen paletin rakentaminen koko kotiisi on vähemmän vaikeaa kuin näyttää.

 Katsotaanpa nyt uudelleen työtämme ja etsitään uusia tapoja saada väriinspiraatio ympärillemme.

Tänään olemme valmiita vastaamaan viimeiseen ja ehkä suurimpaan haasteeseen, viimeistelemään värisarjamme viimeisen osan: Tänään haluamme puhua siitä, kuinka voit piristää koko taloa väreillä! Hieno aihe, eikö totta?

Jos maalin värin valinta on vaikeaa, miten löydät sopivat maalit koko kotiin? Mistä tiedät, että he menevät yhteen? Mistä aloitat Liity kanssamme navigoidessamme värien valitsemiseen koko talolle ja kerää inspiraatiota (ja ehkä hieman rohkeutta) taistelemaan omia seiniäsi vastaan.

Huomaa, mitkä huoneet ovat näköetäisyydellä toisistaan

kaunis värivalikoima kotona perinteinen sisustus keittiö ruokasali

Käy läpi talosi ja kirjoita muistiin kunkin huoneen alueet, jotka näet. Käytä pohjapiirrosta (karkea luonnos on hyvä) seurataksesi asioita.

Viereiset huoneet ovat osa sitä, mutta saatat pystyä näkemään melko vähän pidemmälle – esimerkiksi käytävällä ja keittiössä. Nämä muistiinpanot muodostavat koko talosi värimaailman perustan, joten pidä ne lähellä.

Aloita valitsemalla väri suurimmalle, keskeisimmälle huoneelle

kaunis väripaletti kotona perinteiset sisustusseinähyllyt

Tämä on todennäköisesti olohuoneesi tai keittiösi, ja se on hyvä paikka aloittaa työskentely koko talosi alueella.

Jos valitut värit ovat rasittaneet sinua, valitse päähuoneeseen pehmeä, neutraali sävy, mikä helpottaa muiden värien valitsemista. Ja et todellakaan voi tehdä mitään väärää valkoisella maalilla.

Tai aloita huoneesta, jonka haluat maalata rohkeimmalla värillä

kaunis väripaletti kotona perinteinen sisustus lampunvarjostin ruokasali

Jos pidät väristä ja sinulla on tietty väri mielessä tietylle huoneelle, voit aloittaa siitä. Katso rohkea värillinen huone ja valitse pehmeämpi väri seuraavaan huoneeseen. Voit tietysti laittaa rohkeita värejä vierekkäin, mutta se tarkoittaa riskin ottamista – maalari, ole varovainen!

Luo paletti samanvärisillä sävyilläkaunis värivalikoima kotona perinteiset sisustussiirtokuvat

 Kun olet valinnut ensimmäisen huoneen värin, helppo tapa on valita saman sävyn sävyt viereisiin huoneisiin tai seiniin. Voit valita sävyn lähellä olevasta värikortista, seuraavan värin ylös tai alas samalla värikortilla tai jopa sekoittaa saman värin valkoiseen vaaleamman version.

Tässä menetelmässä on mukavaa, että voit myös olla varma, että värit sopivat hyvin yhteen.

On strategia valita värit avoimeen tilaan

kaunis värivalikoima kotona perinteiset kaide -sohvat matot nahka

 Kun suuri osa talosta on näkyvissä kerralla, kuten tässä avoimessa suunnitelmassa on esitetty, erityisen sopivien värien valitseminen on erityisen tärkeää. Saman sävyn värit tai sävyt (värit ovat tummempia, sävyt vaaleampia) voivat toimia hyvin tämän tyyppisissä huoneissa. Toinen tapa on käyttää yhtä ympäristöä inspiraationa koko huoneeseen. Värit, jotka sopivat hyvin yhteen luonnossa, toimivat myös maalauksen väreinä.

Työskentele ylä- ja ala -alueilla

kaunis väripaletti kotona perinteinen sisustus kirkas siirtymäportaikko

 Jos kerrosten välillä on todellinen ero, voit helposti luoda erilaisen tunnelman yläkerrassa valitsemillasi väreillä.

Varmista, että liitosalueet ovat neutraalit

kaunis värivalikoima kotona perinteinen sisustusportaat nojatuoli puu

Valkoinen, beige, harmaa ja muut vastaavat ovat melko yksinkertaisia ​​vaihtoehtoja hallille ja laskuille, ja ne antavat silmälle lepopaikan tyydyttyneempien alueiden välillä.

Toisaalta, jos päätät pitää kiinni valkoisista tai pehmeistä neutraaleista huoneessasi, salit voivat tuntua hyvältä kokeilualueelta. Sen ei tarvitse olla suuri poikkeama muista käyttämistäsi väreistä – vain sävy tai kaksi tummempaa, jotta se vaikuttaisi.

Testaa potentiaalinen paletti

kaunis väripaletti kotona paperiarkki sininen vivahteita

Testaa potentiaalinen paletti. Kun olet kaventanut värivaihtoehtojasi ja luulet, että sinulla voi olla voittajia, tuo kotiin testimaaliruukut. Esimerkkikortit, jopa suuret, voivat olla petollisia.

Maalaamalla omat värimallisi voit päästä käsiksi kaikkiin huoneen väreihin. Näin voit arvioida ne ja varmistaa, että värit voivat toimia yhdessä visuaalisesti linkitetyillä alueilla.

        Kirkas tunnelma olohuoneessa – raikkaat vihreät väritkaunis värivalikoima kotona vihreä valkoinen yhdistetty olohuoneen seinäpeili

Käytävällä – mahdollinen väripaletti tummissa väreissä

kaunis väripaletti kotona kasvi kukkaruukku lipasto laatikot puu

Tyylikkäät makuuhuoneen kalusteet lämpimillä väreillä

kaunis väripaletti kotona makuuhuone parivuode mukava

Väripaletti ylelliseen ja ylellisesti sisustettuun olohuoneeseen

kesämökin värivalikoima raidat matto nahka sohva nojatuoli ruskea