17 Chokerende Amla Juice -bivirkninger på hud og sundhed

Amla eller indisk stikkelsbær kaldes en guddommelig frugt i Ayurveda. Denne utrolige frugt er kendt for sine fantastiske sundhedsmæssige fordele for menneskeheden. Stikkelsbær indtages i former som hel frugt, juice, pulver og endda olie. Amla juice også kaldet Amalaki Juice (sanskrit), Nellikai Juice (Kannada) og UsiriRasam (Telugu) anbefales ofte til behandling af flere helbredsproblemer, især til bekæmpelse af hyppige angreb af bakterielle infektioner. Stikkelsbærsaft bruges også til at styrke luftvejene og understøtter fordøjelsessystemet. For meget af noget kan dog være dårligt. Mange mennesker har en tendens til at overdosere forbruget af Amla juice og ende med uønskede helbredskomplikationer. I denne artikel vil vi diskutere amla juice bivirkninger i detaljer.

Overraskende Amla Juice -bivirkninger på hud og sundhed

Amla Juice -bivirkninger:

Selvom Amla juice har flere sundhedsmæssige fordele, kan forbrug af det mere end den anbefalede 10 ml mængde udgøre visse sundhedsrisici. Læs nedenfor for at vide om indiske stikkelsbærjuice -bivirkninger.

1. Mavesmerter:

En af de almindeligt oplevede amla juice bivirkninger er mavekramper. Det ses ofte, at folk, der indtager amla i form af juice hver dag for at få sundhedsmæssige fordele, ofte kan lide af kramper. Disse kan være abdominale og kan være meget farlige. Hvis en person har sådanne problemer, skal de søge lægehjælp, før de indtager dette. Det høje indhold af C -vitamin forårsager ofte mavebesvær, hvis det indtages i store mængder.

2. Påvirker hypertensionniveauerne:

Sænket blodtryksniveau kan være en af ​​Nellikai juice -bivirkningerne. Dette kan være problematisk for mennesker, der lider af hypertension eller stress. Derfor, hvis en person lider af disse problemer med stress og andre blodtryk, bør de konsultere læger om de korrekte doser og derefter indtage dette. Amla er kendt for at sænke blodtrykket, så hvis du er på blodtryksmedicin, er det bedre at konsultere en læge, før du drikker amlajuice på grund af dets tendens til at sænke blodtrykket.

3. Overdreven forbrug kan forårsage diarré:

Det er blevet set, at når dette regelmæssigt indtages i en lille mængde med meget vand, så kan dette være meget godt for de mennesker, der har tarmproblemer. Det er imidlertid også blevet set, at hvis dette indtages i overskud, kan dette forårsage alvorlig diarré. Det kan kræve lægehjælp og kan være farligt. Selvom dette er naturligt, bør dette stadig indtages under ordination af en læge og også under-foreskrevne doser. C -vitamin i amlajuice er koncentreret, og for meget af det vil forårsage ondt i maven og diarré. Gravide kvinder og babyer bør undgå amlajuice.

4. Diabetes kan påvirkes:

Indtagelse af amla juice er godt for helbredet. Men når en person begynder at få dette, falder mængden af ​​blodsukker, og dette kan resultere i hypoglykæmi. Derfor er det tilrådeligt, at folk indtager amlajuice under kontrol af diabetikerkonsulenten, der holder øje med andre lægemidler, som personen allerede tager regelmæssigt og samtidig. Ellers kan virkningerne være farlige og sundhedsskadelige, hvilket kan give anledning til andre problemer. Dette bør undgås, hvis en person allerede er hypoglykæmisk. Amla juice kan forstyrre foreskrevet medicin, og da det naturligt har tendens til lavere blodsukker, hvis du allerede tager insulin eller tabletter, er det bedre at undgå at drikke amla juice.

5. Overdreven hovedbundsforhold:

Dette er en vitaminrig frugt. Imidlertid kan øget forbrug regelmæssigt forårsage overdreven tørhed, fordi det korrekte indtag af 3 til 4 liter drikkevand også er vigtigt. Hvis dette ikke følges korrekt, kan en person begynde at se flager og skaldethed over tid på grund af overdreven tørhed i hovedet. Antioxidanterne og C -vitamin, mens det er gavnligt for kroppen, kan resultere i tørhed og skæl, hvis der indtages for meget.

6. Allergier og bumser:

Mange mennesker kan have kløe i ansigtet eller udslæt på bagsiden af ​​ører, albuer. Der kan være mavekramper på samme tid eller andre rødme og flager, dette kan betyde, at en person lider af allergi på grund af dette og ikke bør have dette hver dag. Undgå amlajuice og kontakt en læge, hvis du oplever følgende, da det kan betyde, at du er allergisk over for frugten: Kvalme, hævet, rød mund, kløende rødt ansigt, nældefeber, vejrtrækningsbesvær, hovedpine, svimmelhed.

7. Huden kan begynde at vise tidlige tegn på aldring:

Det ses ofte, at forbrug af ekstrakterne i flydende form regelmæssigt kan føre til, at teksturen falder. Dette kan få epidermale lag til at miste sin fugtighed, og derfor kan tidlige tegn på ældning forekomme på grund af de vanddrivende egenskaber.

Derfor er det meget vigtigt at forblive hydreret, og sørg for at drikke mindst 2 liter vand dagligt, hvis du spiser amlajuice regelmæssigt.

8. Kan føre til kulde og hoste:

En anden almindelig bivirkning af Amalaki Juice er irritation i halsen og hoste. Dette er en fordel at holde kropstemperaturen afkølet og er meget godt for helbredet, når det indtages i færre mængder. Dette kan føre til, at temperaturen falder og kan få kroppen til at blive udsat for en sæsonbetonet forkølelse og hoste. Selvom C -vitaminindholdet i det er godt for forkølelse, vil for meget af denne saft sænke din kropstemperatur og gøre din forkølelse eller hoste værre. Drik det som Triphala ved at blande med honning og fortynde.

9. Hovedpine og svimmelhed:

Amla Juice kan have nogle bivirkninger, der kan få en person til at føle sig svimmel. Dette kan betyde, at en person ikke bør bruge dette regelmæssigt. En lille del af dette kan være godt. En person bør dog kontrollere dette til en konsulterende læge for behandling af dette. Hovedpine og svimmelhed kan skyldes, at du kan være allergisk over for amla. Stop med at indtage det og se en læge.

10. Forstoppelse:

Selvom amlajuice er meget god til maveproblemer og forstoppelse, kan det at drikke for meget, især hvis den er koncentreret, faktisk forårsage forstoppelse. Afføringen har en tendens til at hærde, hvilket gør det svært at passere. Hvis du drikker saft, skal du sørge for at den er fortyndet med vand.

11. Tør hud og ældning:

Amla er rig og C -vitamin og antioxidanter og taget i de korrekte mængder er det meget godt for din hud, holder frie radikaler i skak og undgår infektioner og udslæt. Imidlertid kan for meget af disse vitaminer have en negativ effekt, da det tørrer huden og forårsager huddehydrering og rynker.

12. Hyperaciditet:

Igen på grund af store mængder C -vitamin er surhedsgraden høj. Indtagelse af for meget amla kan forårsage sure opstød i maven samt en brændende fornemmelse ved vandladning samt tab af vand og fugt, der fører til dehydrering og nogle gange urinvejsinfektioner.

13. Hjertelidelser:

Hvis du lider af nogen form for hjertesygdom, ville det være klogt at undgå for meget amla. Frugten virker som stimuli i kardio, og selvom der ikke er tegn på negative virkninger, ville det være klogt at konsultere en læge, der spiser denne frugt.

14. Kontraindikationer med foreskrevet medicin:

Amla juice kombineres muligvis ikke godt med ordineret medicin på grund af dets mange egenskaber. Undgå at tage med diabetes medicin på grund af den glukose reducerende effekt amla har. Det sænker også blodtrykket for at undgå at tage, hvis du er på hypertension medicin. Hvis du tager medicin til hjertet, f.eks. Antikoagulantia, skal du undgå amla, fordi det forårsager blødning og blå mærker.

15. Vægttab:

Dette er for mange måske ikke en bivirkning. Men hvis amla indtages i store mængder, dehydrerer det kroppen ved at forårsage vandtab og dermed udløse vægttab. Når vægttabet er pludseligt, kan dette i sig selv forårsage problemer i kroppen.

16. Bivirkninger af Amla Juice under graviditet:

Selvom det anbefales og hjælper at drikke Amla -juice under graviditeten, kan overskridelse af dagpenge føre til bivirkninger som sure opstød, maveforbrænding, opkastning, diarré. Det kan også føre til sænket blodtryk og kan være skadeligt for moderen. Det anbefales altid at tage en fortyndet form af Amla -juice under graviditeten.

17. Bivirkninger af Amla Juice til spædbørn:

Amla juice anbefales ikke til babyer under 18 måneder. Der er ingen etablering af anbefalet dosering af Amla juice til børn i denne aldersgruppe, og derfor kan overdosering være mulig. Amla juice kan udløse maveforstyrrelser, opkastning og endda sår på øm mave. Hvis det skal gives, tilsættes en eller to dråber i et glas vand.

Hvor meget Amla Juice er sikkert at indtage om dagen?

Ifølge råd fra Ayurveda -læger er den sikre mængde Amla -juice om dagen 10 ml hos voksne. Det er også bedst at forbruge fortyndet Amla juice ved at blande 1 del Amla juice med 2 dele vand. Ved at gøre dette kan du opnå fordelene ved Amla juice og også undgå uønskede bivirkninger.

Som de siger, kan alt i overskud være dødeligt! Dette gælder selv i tilfælde af Amla juice. Selvom Amla -juice har vidunderlige fordele, kan det at opveje det mere end det anbefalede daglige tilskud opveje dets fordele. Situationer kan forværres, når du overskrider mere, end hvad der anbefales til dig. Det er også en almindelig praksis at tage Amla juice på tom mave. Læger fraråder dette, da det kan irritere din mave og forårsage maveforbrændinger og sår. Det er bedst at indtage Amla juice efter et måltid, blandet med to dele vand. Du kan også nyde Amla juice ved at tilføje et par dråber i din urtete for en afslappet krop og sjæl!