Lisää unta talvella – vinkkejä ja temppuja hyviin yöuniin

Halusimme hyväksyä sen tai emme, aika ja sää ovat ratkaisevassa asemassa elämässämme. Ne vaikuttavat työtehtäviin, tunteisiimme ja suunnitelmiin. Jopa unemme. Kyllä, päivänvalon puuttuessa ja pakkasessa tunnemme enemmän unen tarvetta. Kyllä, mutta todellisuus on hieman erilainen: monet ihmiset eivät nukkuneet pidempään, vaan eivät saa kunnollista ja levollista yöunia talvikuukausina. Miksi näin on ja mitä asialle voidaan tehdä? Seuraavassa annamme sinulle fiksuja vinkkejä siitä, kuinka voit nukkua pidempään yöllä ja aloittaa uuden päivän hyvin levänneenä ja hyvällä tuulella aamulla. Pysy kuulolla ja opi lisää aiheesta!

Hemmottele itseäsi hiljaisilla tunneilla illalla ennen nukkumaanmenoa

Erityisesti talven viimeisten viikkojen aikana monet ihmiset tuntevat olevansa pitkän ja kylmän kauden täysin sortamia, ja he ovat jatkuvasti väsyneitä ja puutteellisia. Useimmat heistä reagoivat hermostuneesti hyvin tavallisiin arjen tilanteisiin ja menettävät nopeasti tasapainonsa. Aihe, josta usein keskustellaan ystävien ja perheen kesken, on talv masennus.

Valitettavasti! Lisääntynyt stressitekijä työssä, turhautuminen kumppanuussuhteessa ja lukuisat jokapäiväiset tehtävät vaikuttavat tavanomaiseen elämänrytmiimme ja antavat myös hormonien vaikuttaa. Mikä sitten on tulos: monet ihmiset tuntevat itsensä väsyneiksi päivällä ja pysyvät hereillä myöhään yöllä! Sinulla ei ole terveitä yöunia ja heräät aamulla hieman uupuneena virkistymisen sijaan. Oletko sinäkin joutunut noidankehään??

 Voitko nukkua hyvin yöllä?

Lisää unta talvella

Miksi se on näin? Olemmeko kaikki unohtaneet, että talvi on erittäin rauhoittava ja hyvin romanttinen aika. Päivän aikana voit ihailla lumen peittämiä vuoria ja lumen peittämiä maisemia, nauttia kodikkaista halaustunneista illalla rakkaasi kanssa sohvalla savukekotelon edessä tai käydä pitkiä keskusteluja hyvässä seurassa räiskyvän avotulen edessä tietysti pullon hyvää viiniä. Ura, ammatillinen menestys ja raha ovat valitettavasti erittäin tärkeitä yhteiskunnassamme, minkä vuoksi yksinkertaiset elämän ilot jäävät taka -alalle. Tai monet ovat sitä mieltä, ettei heillä ole tällä hetkellä aikaa siihen. Lisää unta koskevien vinkkien ansiosta voit muuttaa paljon elämääsi ja nauttia ansaitusta unesta.

Hanki ansaitsemasi uni

Lisää unta talvella Anna itsellesi parhaat yöunet

  • Miksi tarvitsemme enemmän unta talvella??

Keho vaatii enemmän unta pimeänä vuodenaikana. Tarkkaile esimerkiksi eläimiä luonnossa, he nauttivat pitkästä lepotilasta pimeinä kuukausina! Mutta ihmiset tarvitsevat nyt myös enemmän unta! Pitkäaikainen päivänvalon puute saa meidät väsymään ja uupumaan. Pimeyden vuoksi keho alkaa vapauttaa enemmän unihormonia melatoniinia, minkä vuoksi emme edelleenkään herää aamulla hyvin ja tunnemme olosi levottomaksi. Tarvitsemme vain auringonpaistetta! Vain luonnonvalo pysäyttää melatoniinin tuotannon ja vie meidät tasapainoiseen unen ja heräämisen rytmiin. Neuvomme on: on parempi olla heti pohtimatta mahdollisuutta järjestää valohoitoa kotona itsellesi ja rakkaillesi, vaan käytä kaikki mahdollisuudet viettää mahdollisimman kauan ulkona joka päivä.

Ja haluamme tukea tätä neuvoa tieteellisen tiedon perusteella: suljetuissa tiloissa lampun valo saavuttaa enintään 500 luksia, harmaina talvipäivinä ulkona on noin 7000 luksia. Jätämme johtopäätökset sinun tehtäväksesi! Olemme kuitenkin varmoja, että joka päivä viettää aikaa ulkona raikkaassa ilmassa on sinulle 100% hyväksi!

 Mikä tahansa liikunta on erittäin hyödyllistä ja terveellistä.

Enemmän liikuntaa ulkona, enemmän yöunia

 Urheilu talvella pitää sinut huippukunnossa!

Urheilua talvella

  • Lisää liikuntaa ja enemmän unta talvibluusia vastaan

Unen tutkijat ja tutkijat sanovat, että liikunnan puute talvella on syy unihäiriöihimme pimeänä ja kylmänä vuodenaikana. Olemme samaa mieltä heidän kanssaan ja sanomme vain – mene kävelylle useammin, jopa talvella! Jokainen liike raikkaassa ilmassa on terveellistä! Älä anna sääntöjen, sumun ja kylmyyden estää sinua, keho tarvitsee enemmän liikuntaa ja kiittää sinua siitä lisää unta. Talvella voi tehdä nopeita mutta rentouttavia kävelylenkkejä lumessa, sauvakävelyä hyvän ystävän kanssa, pyöräilyä, lenkkeilyä ja paljon muuta. Mikä tahansa urheilutoiminta on hyväksi kehollesi ja sielullesi ja takaa paremmat yöunet!

 Lumessa lenkkeily on hauskaa monille ihmisille ja pitää heidät kunnossa ja terveinä

Hölkkä lumessa

  • Hemmottele itseäsi enemmän sisäisellä rauhalla ja harmonialla kotona!

Kuten tiedetään, unemme riippuu tunteistamme ja kokemuksistamme päivän aikana. Siksi kehotamme kehoa valmistautumaan hyviin yöuniin. Hemmottele itseäsi mukavuudella ja paljon lepoa kotona. Ei väitteitä, ei stressiä illalla! Hiljaiset keskustelut, rentouttavat hetket kahdelle ja kevyt illallinen ovat joitakin parhaista lepoharjoituksista. Voit hemmotella itseäsi lasillisella viiniä räiskyvän avotulen edessä ja nauttia yhdessäolosta kumppanisi kanssa. Asiantuntijat neuvovat ottamaan kuuman kylvyn ennen nukkumaanmenoa. Tämä rentouttaa ja tekee hyvää keholle ja sielulle. Ja kun yhdistät sen aromaterapiaan tai eteeriseen öljyhierontaan, nukut todella kuin vastasyntynyt.

Haluamme toivottaa sitä sinulle! Noudata hyviä vinkkejämme, koska ansaitset epäilemättä enemmän unta talvella!

Kuuman kylvyn, jossa on kylpysuolaa, on oltava korkealla tehtäväluettelossasi

Kylpy kylpyammeilla

 Eteeristen öljyjen hoito voi tehdä ihmeitä – silloin tunnet olosi hyväksi ja nukut yön yli!

Hoito eteerisillä öljyillä

 Voit hemmotella itseäsi puhtaalla rentoutumisella kylpyammeessa

Rentouttava kylpyamme

 Hyödynnä pieni talvinen aurinko

Hyödynnä pieni auringonpaiste ja lähde ulkoilemaan

Ja aloita uusi päivä lenkillä kahdelle lumessa!

Lumikenkiä kaikissa sääolosuhteissa Tee paljon urheiluvinkkejä saadaksesi enemmän unta

Tai kävele paljon!

Kävele paljon lumessa, tuntuu hyvältä, nukkuu paremmin

 Valmista sitten kuuma yrttiteetä lämpimässä kodissasi

yrttitee

Yrttiteetä on välttämätöntä kylminä talvipäivinä ja sillä on erittäin rauhoittava vaikutus

Yrttiteetä

Rauhallisuuden ja tyyneyden suhteen voit vaihtaa vaihteen

 Nauti rauhasta ja hiljaisuudesta omissa neljässä muurissasi

 Löydä kauneus yksinkertaisissa asioissa

Avaa tuli taustalla

Vietä ilta hyvässä seurassa

Tulipalon sosiaaliset kokoontumiset, kaksi ihmistä juttelee, juo teetä

Tee olosi mukavaksi kotona ja nauti hedelmiä ja lasillinen punaviiniä takan edessä

Rentoudu saadaksesi enemmän unta