20 forskningsbaserede Amla Juice-fordele til hud, hår og sundhed

Internettet går gaga over de fantastiske Amla juice fordele for sundhed, hår og hud. Men er de alle sande? Er Amla juice virkelig hypen værd? Videnskaben siger ja! Denne gamle ayurvediske medicin vinder nu opmærksomhed i den moderne verden for sin utrolige næringsværdi og terapeutiske fordele.

Amla Juice eller indisk stikkelsbærjuice er væsken ekstraheret fra Amla -frugt (Emblica Officinalis). Den har en grønlig-gul farve og smager surt, sammentrækkende og skarpt. Det er en vigtig ingrediens i mange ayurvediske og urtemedicin.

Nogle af de forskellige navne til Amla juice på populære indiske sprog er -Nellikaya juice (Tamil og Kannada), Usirikaya rasam (Telugu), Amlaki Rasa (Bengali), Nellikka juice (Malayalam) osv..

fordele ved Amla Juice

Ernæringsfakta om Amla Juice:

Lad os se nærmere på ernæringsprofilen for Amla -juice pr. 30 ml portion:

Total energi: 20 Cal

 • Kulhydrater i alt – 4,8 g
 • Total fiber- 1,2 g
 • Protein – 0,2 g
 • Fedt – 0 mg
 • Calcium – 3% af DV
 • Jern – 2% af DV
 • Kalium – 2% af DV
 • Magnesium – 2% af DV
 • Natrium – 0% af DV (1,8 mcg)
 • C-vitamin- 525% af DV
 • A -vitamin – 0% af DV (3,2 mcg)

Sådan tilberedes Amla Juice derhjemme?

Selvom Amla juice er tilgængelig som en drikkevare, der er klar til at indtages på markedet, er renhed og kvalitet et stort spørgsmål. Hvis du har adgang til friske stikkelsbær, er det bedre at tilberede hjemmelavet Amla -juice for at nyde maksimale fordele uden risiko for kemikalier og konserveringsmidler.

Her er opskriften:

Ingredienser:

 • Hårdhakkede Amla stykker – 1 kop (frøfrø)
 • Vand – ½ kop

Hvordan man gør:

 • Tilsæt amla stykker og vand til en blenderglas.
 • Blend indtil glat.
 • Brug en sil til at adskille saften fra frugtkødet.
 • Server saften med det samme.

Serveringsforslag: Du kan tilføje en klat honning for at reducere surheden i denne saft.

Bemærk: Hvis du ikke har adgang til frisk Amlas, kan du købe Patanjali Amla juice, Dabur Amla juice eller andre pålidelige indiske mærker.

Anbefalet dosering af Amla Juice pr. Dag:

Amla juice gør masser af godt for din krop, når den blev spist i moderate mængder. Den anbefalede daglige mængde af denne saft er normalt 5 ml til 20 ml. Doseringen afhænger af individuel sundhedstilstand, alder og tolerancegrænser.

Bedste tid at drikke Amla Juice:

Amla juice er bedst at have på tom mave tidligt om morgenen. Du kan fortynde 5-10 ml amlajuice i en kop vand og få det. Men hvis du lider af sure opstød eller en brændende fornemmelse i maven, skal du prøve at spise det imellem måltiderne eller kontakte din læge for at bestemme et passende tidspunkt for dig.

Amla Juice -fordele for sundhed, hud og hår:

Ayurveda hylder Amla som en ‘livseliksir’! Ved du hvorfor? Men de gamle healere mente, at Amla bogstaveligt talt kunne helbrede enhver form for lidelse, og dette er ikke langt fra sandheden. Så lad os nu se de bedste anvendelser af Amla juice til kroppen, understøttet af videnskabelige fakta.

Sundhedsmæssige fordele ved Amla Juice:

Her er vores 12 bevisbaserede sundhedsmæssige fordele ved stikkelsbærjuice. Lad os tage et kig på dem.

Sundhedsmæssige fordele ved Amla Juice

1. Cures respiratoriske problemer:

Hvis du lider af hyppige angreb af hoste, kulde og vejrtrækningsproblemer, er det tid til at inkorporere Amla -juice i din daglige rutine. En undersøgelse viser, at Amla juice indeholder kraftfulde antioxidanter, som kan forhindre en række lungerelaterede sygdomme som astma, bronkitis osv. (1). Andre undersøgelser viser også, at blanding af Amla juice med honning kan fungere som en fremragende tonic til at helbrede kronisk hoste og feber.

2. styrker immunsystemet:

Det vides, at Amla juice har immunmodulerende virkninger på kroppen, hvilket hjælper med at styrke vores immunsystem (2). Forskere tilskriver dette til store mængder antioxidanter og C -vitamin i denne saft bekæmper effektivt frie radikaler, der skader dine celler. De stærke antimikrobielle egenskaber ved Amla juice bekæmper fremmedlegemer i kroppen for at reducere risikoen for infektioner.

3. Beskytter leveren mod skader:

En af de største fordele ved Amla juice er dens evne til at forhindre leversygdomme. En undersøgelse viser, at Amla kan neutralisere de toksiske virkninger af lægemidler som paracetamol, ethanol, tungmetaller osv., Som skader levervævet (3). Amla juice betragtes også som et hepatoprotektionsmiddel med dets antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber for at reducere betændelse i leveren og potentiel degeneration af organet.

4. Kontrol Diabetikere:

En række undersøgelser blev udført for at bestemme fordelene ved Amla juice til diabetespatienter. Det vides, at Amla juice har en høj koncentration af phenolforbindelser, som kan øge antioxidantaktiviteten i kroppen for effektivt at styre diabetes (4). Det vides også, at patienter, der indtog Amla regelmæssigt, rapporterede om lavere faste- og postprandialt blodsukkerniveau.

5. Reducerer risikoen for kræft:

Nylige undersøgelser viser, at Amla kan være en fordel i forebyggelsen af ​​mange typer kræft (5). Amla -saftens antioxidantegenskaber kan bekæmpe frie radikaler, der fjerner sunde celler ved at forårsage oxidativ stress. Det er også kendt, at administration af visse doser af denne frugt hæmmer væksten af ​​tumorceller i de tidlige stadier.

6. Fungerer som en blodrenser:

Amla juice hjælper med rensning af blod for at understøtte bedre cirkulation af ilt og fjernelse af kuldioxid fra kroppen (6). De antioxidanter og polyfenoler, der findes i denne saft, hjælper med at skylle toksiner i blodet ud for at fremme en sund funktion af systemet.

7. Reducerer sure opstød:

Amla juice er en basisk mad, der beskytter din tarmforing mod at blive beskadiget på grund af de høje mavesyreniveauer. Det er også kendt, at mennesker, der indtog Amla -juice, oplevede nedsat sværhedsgrad af halsbrand på grund af gastroøsofageal reflukssygdom (7).

8. Forbedrer tarmsundheden:

Undersøgelser bekræfter, at Amla juice kan styrke fordøjelsessystemet ved at fremskynde nedbrydning og absorption af mad. Ifølge principperne i Ayurveda kan Amla stimulere fordøjelsesbranden (Agni) uden bivirkning af overskydende syresekretion. Stikkelsbærsaft har også fordele ved håndtering af fordøjelsesproblemer forårsaget på grund af Pitta -ubalancen (8).

9. Afkøler kropstemperatur:

Amla juice fungerer som en naturlig kropskølevæske om sommeren. Under fordøjelsesprocessen balancerer den mavesyrerne uden at generere varme i kroppen (9). Amla juice fungerer som en varmebuster for at forhindre bylder, udslæt på huden og også lindre dig fra træt og træthed.

10. Forbedrer synet:

Visse undersøgelser viser, at en urtekoncentration lavet med Amla juice og honning kan hjælpe med at forhindre øjenrelaterede problemer som konjunktivitis og glaukom (10). Indtagelse af denne saft regelmæssigt i en periode kan også skærpe dit syn og forsinke risikoen for makuladegeneration.

11. Bedre absorption af jern:

Folk, der lider af anæmi eller jernmangel, kan få gavn af Amla -juice. Det er højt indhold af C -vitamin, som kan understøtte bedre optagelse af jern fra eksterne kosttilskud (11).

12. Understøtter vægttab:

Amla juice er en glimrende sundhedsdrik fyldt med næringsstoffer. Det er en kaloriefattig mad, der kan give din krop energi og holder dig mæt længe. Desuden kan denne safts fordøjelsesegenskaber hjælpe med at fremskynde kroppens stofskifte for at opnå effektive vægttabresultater. Amla juice indeholder også mange antioxidanter, der bekæmper fedme (12).

Amla Juice -fordele til hud:

Her er vores 3 bedste fordele ved nellikai juice til huden. Lad os tage et kig på dem.

13. Forsinkelser tegn på aldring:

Amla juice bekæmper de synlige tegn på for tidlig ældning med sin antioxidantrige profil. Disse midler forhindrer dannelse af mørke pletter, rynker, fine linjer og tørhed i huden ved at reducere celleskader forårsaget af frie radikaler (13). Amla juice understøtter også kollagensyntese for at øge hudens elasticitet for et ungdommeligt, strålende udseende.

14. Beskytter huden mod UV -skader:

En undersøgelse udført på mus viser, at Amla juice ekstrakt var effektivt til at reducere UV -skader på huden (14). Saften indeholder mange vitaminer, mineraler og phenolforbindelser, som kan forhindre de negative virkninger af solskader som tør og skællet hud, dårlig elasticitet og rynker.

15. Fremmer glødende hud:

Amla juice er et glimrende detox -middel, der kan skylle uønskede toksiner ud af kroppen. Det fugter dine hudceller og forhindrer tab af fugt. Ved at øge kollagenniveauet hjælper Amla juice også med at forbedre hudens elasticitet. De store mængder C -vitamin, der findes i denne ingrediens, kan lette din teint og give en naturlig glød (15).

Amla Juice -fordele til hår:

Her er vores top 3 amla ras fordele for hår. Lad os tage et kig på dem.

16. Stimulerer sund hårvækst:

Amla juice er rig på mange hårvækster, der understøtter mineraler, vitaminer og phytonutrienter. Undersøgelser viser også, at Amla juice, når det bruges sammen med andre urteingredienser, kan være gavnligt til behandling af alopeci eller hårtab og fremme hårvækst til en tykkere manke (16).

17. Behandler skæl:

Amla juice kan være yderst fordelagtig ved behandling af hovedbundssygdomme som skæl med dets antiinflammatoriske egenskaber (17). Denne saft er også rig på C -vitamin, som effektivt kan bekæmpe de frie radikaler i hovedbundscellerne og forhindre tørhed for at bekæmpe skæl..

18. Virker som en naturlig hårtoner:

Amla juice er ret nærende for dit hår. Det kan øge hårvæksten og også øge melanincellerne i dine tråde for at forhindre for tidlig gråning. Ved at bruge fortyndet Amla -juice som hårskylning kan du opleve en synlig forskel i dit hårs pigmentering (18).

Andre fordele ved indisk stikkelsbærjuice:

Her er nogle flere fordele ved Amla juice til vores krop:

19. Holder dårlig ånde ved bugten:

Hvis du lider af dårlig ånde og tandproblemer, kan Amla juice være en frelser. Amla har antibakterielle egenskaber, der kan holde orale bakterier i skak (19). Skylning af munden med fortyndet Amla -juice kan forbedre mundhygiejnen og forhindre dannelse af plak, hulrum osv.

20. Forbedrer hjernefunktionalitet:

Amla juice har mange antioxidanter som ascorbinsyre, gallesyre osv., Som forhindrer degeneration af hjerneceller, hvilket kan føre til Alzheimers ’, pludselige hjerneslag osv. (20). Det understøtter også bedre hjernefunktionalitet og forbedret hukommelsesstyrke.

Sådan bruges Amla Juice til vægttab?

Som nævnt ovenfor kan Amla juice understøtte vægttab, når det kombineres med en sund og aktiv livsstil. Eksperter anbefaler at have 10-20 ml Amla juice fortyndet i varmt vand og indtage det tidligt om morgenen. Dette kan aktivere dit fordøjelsessystem og stimulere bedre afføring. At have Amla juice på tom mave kan også øge dit stofskifte for at forbrænde flere kalorier under din træning.

Amla Juice -bivirkninger:

Amla juice er ikke egnet til alle. Hvis du har lave tolerancegrænser for surhedsgraden af ​​denne drink eller har indtaget for meget, kan du opleve følgende bivirkninger:

 • Ondt i maven
 • Maveproblemer
 • Sænket blodtryksniveau (hvis du tager BP -medicin)
 • Et pludseligt fald i sukkerniveauer (hvis du allerede tager insulin eller medicin mod diabetes)
 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Hudtørhed
 • Overskydende vægttab (hos dem med højere stofskifte)
 • Interferens med visse lægemidler (hypertension, hjerte-relateret og diabetes)

Det ser ud til, at der er masser af grunde til at begynde at drikke Amla juice for et godt helbred! Med så meget at byde på, fortjener Amla -juice bestemt den opmærksomhed, den får fra læger og sundhedsaspiranter. Så hvis du tror på naturens kraft, er det tid til at tilføje denne superfood til din daglige kost!