Amla-fordele for sundhed, hår og hud: 15 forskningsbaserede ordsprog

Kan du huske vores barndomsdage, da vi spændt ventede på Winters ankomst for at bide i nogle Amlas? Frisk, saftig Amlas drysset med et strejf salt og chilipulver lavede en hurtig snack, der fyldte vores mund med lækker godhed. Lidt vidste vi, at vi ubevidst nød de fantastiske amla -fordele for et godt helbred!

Amla bruger

Amla (videnskabeligt navn “Emblica Officinalis”) er en grønfarvet frugt, der almindeligvis findes i Indien, og navnet stammer fra sanskritord “Amalaki”, hvilket betyder “guddommelig nektar”. De andre indiske navne til denne frugt er indisk stikkelsbær (engelsk), Usirikaya (Telugu), Nellikai (Tamil, Kannada), Amlaki (bengali) osv..

Amla ernæringsmæssige fordele:

Lad os se nærmere på ernæringsfakta for Amla pr. 100 gram portion:

Total energi: 44 kalorier

 • Kulhydrater (i alt): 10,18 g
 • Fedt (i alt): 0,6 g
 • Protein: 0,88 g
 • Kostfibre: 4,3 g
 • Calcium: 3% af DV
 • Mangan: 7% af DV
 • Kobber – 4% af DV
 • Jern – 2% af DV
 • C -vitamin – 33% af DV
 • B6 -vitamin – 6% af DV
 • Vand – 87,87 g

Anbefalet dosering af Amla:

Amla kan være usædvanligt sund, hvis den indtages med måde. Den anbefalede daglige tilførsel af Amla er 1-2 frugter om dagen for voksne og en lille frugt til børn. Hvis du drikker Amla juice, skal du begrænse dit indtag til 10-20 ml om dagen.

Evidensbaserede Amla-fordele for sundhed, hår og hud:

Amla blev betragtet som “Dhatri” af de gamle indianere, hvilket betyder et stof, der plejer os som en mor. Det blev også kendt som “Tridoshahara” i ayurvedisk sammenhæng, hvilket betyder, at det balancerer alle de tre doshaer – Vata, Pittha og Kapha. Denne frugt har også fem forskellige smage (sød, sur, bitter, skarp, astringerende).

Fascinerende, ikke sandt? Lad os nu diskutere nogle af de bedste medicinske anvendelser af Amla til vores krop.

Amla sundhedsmæssige fordele:

Her er vores 9 videnskab bevist – indiske stikkelsbær sundhedsmæssige fordele. Lad os tage et kig på dem.

1. Holder forstoppelse i skak:

Hvis du kæmper med dårlig fordøjelse og forstoppelse, er Amla en mad, du skal prøve i din kost. Den er rig på kostfibre – opløselige og uopløselige. Undersøgelser viser, at kostfibre spiller en central rolle i at opretholde dit fordøjelsessystems sundhed ved at regulere afføringen og frigøre din tarm (1). At spise en hel Amla hver dag kan hjælpe med en bedre fordøjelse af mad og fremskynde dit stofskifte.

2. Fremmer hurtigere vægttab:

Mange undersøgelser er blevet udført for at forstå sammenhængen mellem kostfibre og vægtregulering. Nogle af dem viser, at at spise fiberrig mad som Amla kan fremme hurtigere vægttab ved at reducere sultbehov og fremskynde elimineringsprocessen (2). Amla er også en kaloriefattig mad, der kan holde dig mæt længe for at hjælpe dig med at tabe dig og reducere risikoen for fedme.

3. Kontrollerer blodsukkerniveauer:

En anden imponerende fordel ved Amla for sundheden er dens evne til at kontrollere forhøjede blodsukkerniveauer. Amla indeholder store mængder klorogensyre, som vides at sænke blodsukkeret og HbA1C (3). Dette gøres ved at bremse optagelsen af ​​kulhydrater og glukose under fordøjelsen og øge insulinfølsomheden.

4. Forebygger hypertension og hjertesygdomme:

En undersøgelse viser, at Amla fungerer som et hypolipidæmisk middel (kolesterolsænkende), som kan reducere lipidprofilniveauer i kroppen sammen med at sænke blodtryksniveauer (4). Dette kan reducere risikoen for hypertension og hjerte -kar -sygdomme.

5. Fungerer som et afgiftningsmiddel:

Indisk stikkelsbær er et vidunderligt detoxmiddel, der hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen. Det virker som et naturligt afføringsmiddel for Aida bedre afføring og skyller det uønskede affald ud af kroppen (5). I denne proces muliggør Amla bedre funktion af mave -tarmkanalen for at understøtte hurtigere fordøjelse og opnå bedre vægttabsresultater.

6. Reducerer risikoen for hjernesygdomme:

Mange undersøgelser viser, at Amla er gavnligt for at forbedre hjernens funktionalitet og bedre hukommelseskraft. Amla indeholder store mængder antioxidanter som ascorbinsyre, gallinsyre og andre phenolforbindelser, som kan være effektive til at reducere degenerative sygdomme i hjernen som Alzheimers, hjerneslag osv. (6).

7. Øger immunsystemet:

En af de største fordele ved Amla for kroppen er dens evne til at styrke immunsystemet. Amla er rig på C -vitamin, antioxidanter og flavonoider, der bekæmper frie radikaler på cellerne (7). Disse forbindelser hjælper også med at bekæmpe virusinfektioner, sæsonbetonet hoste & forkølelse og endda visse former for kræft.

8. styrker synet:

Forskning tyder på, at Amla -ekstrakt var gavnligt til at reducere tykkelsen og sværhedsgraden af ​​grå stær hos rotter (8). Forskere tilskriver dette til flavonoider som anthocyaniner, der forbedrer blodcirkulationen i optiske nerver for at fremme bedre syn og en reduceret risiko for degenerative øjensygdomme.

9. Naturlig kropskølemiddel:

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor mange mennesker har Amla -juice i løbet af sommeren? Fordi Amla er en naturlig kropskølemiddel, der reducerer produktionen af ​​overskydende varme under fordøjelsesprocessen (9). Dette kan hjælpe med at beskytte din krop mod hjerte-relaterede bivirkninger som bylder, udslæt osv.

Amla -fordele for hud:

Her er vores top 2 amla -anvendelser til hud. Lad os tage et kig på dem.

Amla -fordele til hud, hår og amp; Sundhed

10. forsinker for tidlige tegn på ældning:

Amla er også en fremragende anti-aging mad, der kan forsinke tegn på for tidlig ældning på din hud. Visse undersøgelser viser, at antioxidanterne i Amla bekæmper frie radikaler for at reducere oxidativ stress på hudcellerne. Det kan også forbedre hudens fasthed og elasticitet ved at fremme bedre kollagensyntese (10). Således fordeler Amla sig i forebyggelsen af ​​rynker, fine linjer, mørke pletter osv. For at hjælpe dig med at opnå en yngre hud.

11. Letter pigmentering:

En gruppe undersøgelser udført på Amla viser, at frugten har en høj antioxidantstyrke, som kan være til gavn for hudens lysning og hvidning (11). Amla er også kendt for at beskytte vores hud mod UV -skader for at minimere tab af fugt, hudfald, garvning og pigmentering.

Amla fordele for hår:

Her er vores 4 bedste amla -frugtfordele til hår. Lad os tage et kig på dem.

12. Kontrol Skæl:

Amla er et kraftfuldt antiinflammatorisk og antimikrobielt middel, der effektivt kan bekæmpe gærvækst og betændelse i hovedbunden. Det kan også opretholde pH -værdierne i din hovedbund for at reducere symptomerne på kløe og hvide flager.

13. Virker som en naturlig hårbalsam:

Amla er også en naturlig hårbalsam, der kan behandle tørhed og krus. Dens dybderensende handling fjerner produktopbygning på håret for at efterlade din hovedbund knirkende ren. Du kan bruge Amla-pulver i din præ-shampoo-maske til at dybdegøre dit hår og gøre det silkeblødt.

14. Amla reducerer for tidlig grånende hår:

Amla er meget udbredt i indiske hårtoner og olier for at opnå pigmentering på hår (12). Det vides, at Amla er rig på mineraler som kobber, hvilket øger blodcirkulationen og dannelsen af ​​melanin, et mørkt pigment, der er ansvarligt for sort hår. Brug af Amla i form af olie eller hårmaske kan styrke rødderne og nære trådene indefra.

15. Forhindrer hårtab og skaldethed:

En undersøgelse viser, at Amla -ekstrakt kan være fordelagtigt til at forsinke degenerering af hårsækkene for at forhindre skaldethed på grund af aldring (13). Brug af hårplejeprodukter med Amla -ekstrakt som en vigtig ingrediens kan forbedre hårets kvalitet og skabe et udseende af en tykkere manke.

Sådan bruges Amla?

Amla kan bruges i forskellige former til spiselige og aktuelle applikationsformål. Nogle af de bedste måder at bruge denne frugt på er:

 • Hele frugter: Vask og rengør frugt. Skær det i stykker og kassér frøet. Tilsæt det til dine salater eller drys lidt salt for at nyde smagen.
 • Pulveriseret form: Diverse Amla stykker og formalet dem til et fint pulver. Tilsæt dette til varmt vand og drik det hver dag for bedre fordøjelse og hurtig absorption af næringsstoffer.
 • Juice: Du kan ekstrahere juice ud af Amla stykker og fortynde det med vand. Dette kan fås en gang om dagen for at fremme bedre fordøjelse og overvågning af mave -tarmlidelser.
 • Tør slik: Sug Amla -stykkerne i salt eller sukker og tør dem i solen for at nyde velsmagende Amla Candy kaldet Amla Murabba.
 • Syltede agurker: Du kan lave en krydret Amla-sylteagurk med salt, chilipulver og olie for at nyde årelang godhed.
 • Tabletter: Der er mange mærker, der sælger Amla -tabletter til hurtig optagelse af næringsstofferne.

For skønhed:

 • Bland Amla Powder med andre ingredienser som Henna, Hibiscus pulver, Neem pulver osv. For at lave en DIY hårpakke
 • Påfør fortyndet amlajuice på din hud til behandling af acne, pigmentering og kedelig hud.

Amla bivirkninger:

Amla er måske en superfood, men den er ikke helt fri for bivirkninger. Her er nogle af bivirkningerne ved at indtage denne mad i overskud:

 • Øger risikoen for blødning hos mennesker, der har gennemgået operationer eller dem, der bruger blodfortyndere.
 • Kan sænke blodsukkerniveauet med diabetesmedicin justeres ikke i henhold til den forbrugte mængde.
 • Overforbrug kan føre til hyperaciditet, mavesmerter, kvalme og opkastning.
 • Personer med følsom hud og hovedbund kan opleve rødme, irritation, brændende fornemmelse osv., Mens Amla påføres topisk.

Da videnskaben fortæller os så mange vidunderlige Amla -fordele for vores krop, har vi ingen undskyldninger for at ignorere det! Den sure Amla bringer faktisk masser af sødme i vores liv, ikke sandt? Så sørg for at du sluger disse fantastiske frugter for at nyde deres sunde godhed. Hvis du har flere sådanne fordele eller Amla -opskrifter, så lad os vide det, vi viser dem gerne her!

Fordele ved amla