Amningstip, information og råd til nye mødre

Amning er dybest set fodring af et spædbarn med modermælk frem for kemisk mælk. Det første amning betragtes som meget vigtigt for barnets vækst. Den er meget rig på vitaminer, proteiner, antistoffer. Ammerfaring er meget speciel og gavnlig for dit barn. Der er en glædelig tilknytning til barnet, og der er knyttet mange sunde fordele til amning. En nation drager fordel af ammende mødre, da den reducerer dødeligheden for børn med et stort statistisk tal.

Amningstip Information og råd

Amningstip, information og råd:

Information:

Modermælk er en velsignelse for en mor. Nogle af fordelene ved amning er:

1. Den første mælk betragtes som flydende guld:

Den første tykke gule mælk, der kommer ud af brystet lige efter fødslen, er meget rig på næringsstoffer og antistoffer og beskytter babyerne mod forskellige sygdomme.

jegt er meget fordøjeligt: for babyer og for tidligt fødte børn er modermælk meget let at fordøje og indeholder meget protein i den. Det er meget let og derfor fordøjes det godt af nybegynderen.

2. Det bekæmper sygdomme:

Bekæmper sygdomme som øreinfektion og diarré, da den indeholder antistoffer, celler og hormoner. Den kemisk formulerede modermælk kan aldrig matche den unikke formel for naturlig modermælk.

3. Det kan få dig til at føle dig godt:

Den fysiske kontakt med barnet hjælper med bindingen og får dig til at føle dig varm, behagelig og sikret. Hud -til -hud kontakt med nybegynderen øger produktionen af ​​oxytocinniveauer. Dette er et hormon, der beroliger moderen og hjælper med korrekt strøm af mælk.

4. Det kan bekæmpe forskellige sundhedsproblemer hos kvinder:

Det er forbundet med lavere risiko for at følge sygdomme som f.eks

  • Type 2 -diabetes
  • Livmoderhalskræft
  • Brystkræft
  • Postpartum depression

5. Det hjælper med vægttab:

Undersøgelser viser, at ammende mødre har større chancer for vægttab end ikke -ammende mødre.

Tips:

1. Første amning efter fødslen:

Der skal være en varm berøring og kontakt mellem mor og baby.

2. Kom godt i gang:

Den første mælk er råmælk rig på næringsstoffer og vitamin. Maven hos en nybegynder er meget lille og kan ikke rumme for meget mælk. At fodre barnet resulterer ofte i mere mælketilførsel.

3. Vær opmærksom på babyens kropsur:

I stedet for at fastsætte tidspunktet for amning efter ur, skal du se på babyens ønsker og derefter beslutte. Babys tidlige tegn på sult er at rodfinde, slikke læber og lægge hænder i munden. I de første uger skal det gøres 8 eller flere gange.

Hvis amning er godt og ofte udført, er andre væsker slet ikke påkrævet af kroppen.

4. Produktion af mælk:

Jo mere mælk baby suger, jo mere mælk produceres som følge heraf. I løbet af de første vækstmåneder er der brug for mere mælk.

5. Det er en komplet mad:

I de første 6 måneder er det den eneste mad og drikke, en baby har brug for. Hvis fodringen udføres korrekt, er babyens vækst også korrekt.

Råd:

jeg) Når amningen er veletableret efter 6 måneder, og moderen er tilbage på arbejde, kan hun udtrykke mælk og opbevare en beholder, der kan køles i 3 dage. Det bør køles i rene flasker, og opvarmning foreslås ikke, da det dræber de næringsstoffer, der kræves af barnet.

ii) Sov godt. Amning er ofte på bekostning af mødres søvn. Så man bør forsøge at sove på det tidspunkt, hvor baby sover, for når babyen er vågen og sulten, skal man rejse sig, uanset hvor søvnig man er.

iii) Inviter kun gæster og besøgende, når du føler dig aktiv og klar. En ammende mor er ofte træt ved at passe barnet. Så de bør kun møde andre, når barnet er afslappet, og de sover.

iv) Vær ikke genert, og tag altid hjælp fra din partner. Han har jo også et vist ansvar over for barnet.