Kost til ammende mødre – fordele og ulemper

Den første ting, der kommer ind i vores sind, når vi hører om graviditet, er maden. Vi ved alle, at en gravid kvinde skal indtage mange kalorier, så hendes baby holder sig sund og rask. Denne proces starter lige fra den første graviditetsdag, men dette slutter ikke, efter at barnet er født. Barnet lever af moderen i lang tid efter at han er født, så det er moderens ansvar, at hun fortsætter med at spise alle de gavnlige næringsstoffer, så hendes baby ikke bliver frataget en sund kost.

Mange kvinder konsulterer en diætist for en amningsplan, så de indtager alle de sunde ting. Kosten for alle de ammende mødre bør være tung og ernæringsmæssigt nok til at give barnet alle de ting, han skal have.

Amning Kost

Kost til ammende mødre – fordele og ulemper:

Vi har nogle do’s and don’ts, som alle mødre skal huske på, så deres baby forbliver rask og rask-

GØR:

1. Jern, protein, calciumrige fødevarer:

Barnet har på dette tidspunkt brug for alle de næringsstoffer, der kan hjælpe ham med at vokse bedre og sundere. Han kan ikke spise og er derfor helt afhængig af moderen for sin kost og sit helbred.

Moderen bør indtage alle de jernrige fødevarer som korn, fuldkornsprodukter, bladgrøntsager, tørre frugter, ærter osv..

For proteinrige fødevarer at spise æg, mejeriprodukter, planteprodukter osv. Produkter som kødbrød og kylling indeholder en stor mængde proteiner og jern. Hvis moderen vil indtage fødevarer, der er rige på proteiner, vil det hjælpe med den korrekte tilførsel af næringsstoffer fra moderen til barnet ved at forbedre strømmen og kvaliteten af ​​mors modermælk.

Til kalkrige fødevarer skal du bruge produkter som mørkegrønne grøntsager, juice, korn, sojamælk, frossen yoghurt osv. De hjælper med at gøre barnets knogler stærke og holdbare og hjælper med korrekt dannelse og vækst af babyens ledbånd og væv.

Jern, proteiner, calciumrige fødevarer-amning

2. Overvej tillæg:

Hvis du nogensinde vil besøge en læge vedrørende din amningskost, vil han give dig kosttilskud. Vitamin b-12-tilskud-Det findes mest hos dyr, så det er svært at opretholde en vegetarisk kost. Din baby har brug for B -vitamin for at optage calcium og fosfor, og det er meget vigtigt for udviklingen af ​​babyens hjerne.

3. D -vitamintilskud:

Hvis der er mangel på D -vitamin, vil det føre til blødgøring og svækkelse af babyens knogler. For D -vitaminfødevarer skal du indtage korn, komælk og også forhindre at gå for meget i solen. For stor eksponering for varme kan forårsage alvorlige hudproblemer, hvilket ikke er særlig godt for barnet såvel som moderen. Det betragtes altid som en del af en sund amningskost.

4. Fisk:

Alle slags skaldyr er meget gavnlige og rige på proteiner. Skaldyr er også rig på kviksølv, og en stor mængde kviksølv kan udgøre en trussel mod babyens helbred. Alle kvinder med spædbørn, der stadig plejer dem, bør undgå fisk og skaldyr med en stor mængde kviksølv.

Fisk, du spiser, skal også komme fra klart vand og ikke fra forurenet vand, som kan forårsage mange sundhedsproblemer. Fiskeopskrifter bør altid inkluderes i din amningsplan.

Fisk-ammende diæt

Alle disse varer betragtes som den vigtigste del af kosten for ammende mødre.

Ikke at:

Du bør altid have en sund ammemenu, så du er opmærksom på alle de ting, der passer til din baby, og de ting, der ikke gør det.

1. Alkohol:

Alkohol under graviditeten er et stort nej. Intet alkoholindhold i en mors modermælk er sikkert eller sundt for barnet. Fjernelse af alkohol fra din krop er en lang proces, og det er meget tid. Indtil da er det stadig til stede i din krop, hvilket kan være meget skadeligt for din baby. Det kan aldrig være sundt for barnet såvel som for moderen, hvis nogen af ​​dem indtager alkohol. En sund amningsplan vil aldrig indeholde selv en lille smule alkohol.

2. Koffein:

Triste nyheder for alle kaffeelskere. Kaffe indeholder koffein, som du bør undgå at drikke for meget, da det kan have en negativ indvirkning på din babys adfærd. Du bør prøve ikke at drikke mere end to til tre kopper koffein om dagen, da det kan irritere dit barn en smule, eller barnet kan få søvnmangel.

Koffein har aldrig været en stor del af en sund ammekostmenu. Hvis du tror, ​​at din koffeinholdige drink har en effekt på dit barn, og han er begyndt at opføre sig usædvanligt og ophidset, er det bedre at begrænse denne drink med det samme eller stoppe med at indtage den.

3. Ingen slankekure:

Slankekure under amning er ikke særlig godt, da det har mange bivirkninger, der kan skade dit barn såvel som din baby. Hvis du vil tabe din graviditetsvægt, bør du prøve forskellige øvelser, som ikke har nogen negativ effekt frem for slankekure.

Du bliver nødt til at spise så meget som barnet har brug for dig, fordi hans helbred og mængden af ​​næringsstoffer, der overføres til hans krop, helt afhænger af dig. Så det er dit ansvar at passe din kost fuldstændigt og indtage alle de sunde fødevarer og næringsstoffer.

Ingen diæt-amning kost

Der er mange ting i din kost, som kan påvirke babyens humør og adfærd. Det foretrækkes, at du fører en maddagbog for at bestemme dit barns humør og adfærd. Hvis du ved at spise noget bemærker ændringer i din babys adfærd og vaner, skal du stoppe med at spise den særlige ting.

En maddagbog kan hjælpe dig med at huske eller vide de ting, dit barn er allergisk over for, og de ting, der passer bedst til dit barn. Hvis du fokuserer på dine sunde valg og kost, så vil det helt sikkert påvirke din baby på en god og positiv måde.

Ingen slankekure