20 bedste antialdringsfødevarer og næringsstoffer, der skal medtages i din kost!

Aldring er uundgåelig; men med passende pleje kan det blive forsinket. Der er mange kosttilskud mod ældning, superfoods, der modvirker aldring, fødevarer, der vender ældning og fødevarer, der forhindrer fine linjer og rynker. Vores krop har brug for aminosyrer, omega 3 fedtsyrer, vitamin D, vitamin E, vitamin C og vitamin B for at forsinke for tidlig ældning. Det er meget vigtigt at have frugt, grøntsager og nødvendige fedtstoffer for at opretholde en sund livsstil. Lad os tale detaljeret om de bedste fødevarer, der er gavnlige som fødevarer mod aldring. Læs mere for at vide mere.

ANTI AGING FOODS

Essentielle næringsstoffer & Vitaminer til at se yngre ud

1. Aminosyrer:

Aminosyrer er nødvendige for flere faktorer i kroppen. Det kan ikke laves i vores krop og kan hentes fra den mad, vi spiser. Det hjælper med at opbygge muskler og regulere vores immunsystem. Kreatin er en vigtig aminosyre for at holde vores hud sund og bremse aldring (1).

For afbalancerede aminosyrer på listen over fødevarer mod aldring er det vigtigt at spise kød, æg, sojabønner, bønner, græskarkerner, nødder, fuldkorn, ost, hytteost, jordnødder, rosiner, dadler, linser, kylling og korn. Frugter som blåbær, æbler, figner, avocado, oliven og bananer er rige på aminosyrer.

2. Omega-3 fedtsyrer:

Omega 3 fedtsyrer er ekstremt gavnlige for en sund hjerne og krop og super aldring mod superfood. De er stærke antioxidanter og bekæmper rynker. Når eksterne faktorer som forurening og solskader udløser betændelse, virker de antiinflammatoriske egenskaber ved Omega 3 mod disse. De holder også huden godt hydreret. Omega – 3 fedtsyrer hjælper huden med at styre olieproduktionen og reducerer risikoen for acne, minimerer for tidlig ældning af huden (2).

Omega – 3 fedtsyrer leveres hovedsageligt af fisk (fed fisk), laks, nødder, frø, valnød, rapsolie, æg, nyrebønner, sojabønner osv..

3. D -vitamin:

D -vitamin siges at hjælpe med rynker og fine linjer. Det gavner for det meste huden på grund af dets evne til at fungere som en antioxidant. Det hjælper kroppen med at kæmpe mod frie radikaler, som menes at forårsage for tidlig ældning, når vi bliver ældre. D -vitamin bidrager til hudcellevækst og reparation (3).

D -vitamin kan fås gennem kost, kosttilskud mod aldring og sollys. D -vitamin findes naturligt i fed fisk som tran, sværdfisk og laks og ultraviolet udsatte svampe, beriget med produkter som mælk og appelsinsaft.

4. E -vitamin:

E -vitamin er meget afgørende for en sund hud, da det hjælper med at reducere eventuelle ar og mærker. Det hjælper også med at opretholde blød hud. Når E -vitamin påføres topisk, kan det blokere frie radikaler og også genopbygge lipider. Det hjælper med at bremse hudens aldringsproces. E -vitamin hjælper med at reducere rynker, fine linjer og holder huden ung og en af ​​de bedste fødevarer til hudens ældning (4).

De bedste kilder til E -vitamin er nødder som jordnødder, hasselnødder og mandler. Det findes også i frø som solsikkefrø, som også er blandt de bedste kilder til at få E -vitamin.

5. C -vitamin:

C -vitamin øger hudens fasthed og fyldighed og gør huden glat ved at reducere de fine linjer og rynker. Antioxidanterne i huden kæmper med radikaler og skader på grund af UV -stråling. C -vitamin kan fås gennem aktuelle applikationer. C -vitamin er meget vigtigt for sårheling, tør hud og elasticitet. Kost og topisk ascorbinsyre har gavnlige virkninger på hudceller (5).

De bedste kilder til C -vitamin er solbær, blåbær, broccoli, guava, kiwi, appelsiner, papaya, jordbær og søde kartofler. For yderligere hudpleje er der C -vitamin serum og cremer til rådighed, som også kan påføres.

6. B -vitamin:

Mangel på vitamin B kan skabe ødelæggelse på din hud i form af udslæt, skællende hud og rynker. En af de bedste fødevarer mod aldring findes i vitamin B5 (svampe, kalkun, avocado, broccoli, sød kartoffel, bælgfrugter, kylling osv.) Holder huden fugtet, forbedrer hudens elasticitet og reducerer ældningstegn. Vitamin B6/Pyridoxine (tun, spinat, kalkun, oksekød, kylling, kartofler, bananer, solsikkekerner osv.) Regulerer søvn og forhindrer derved hudproblemer. Vitamin B9 (folinsyre) er en antioxidantbekæmpelse mod solskader, der fører til ældning og hjælper med at få fastere hud. Det kan findes i bladgrøntsager, okra, asparges, broccoli, citrus, nødder, bønner, rødbeder og bælgfrugter.

I vores daglige liv er det altid fordelagtigt at spise mad, der forhindrer aldring og rynker i form af frugt og grønt. Det er bedst at inkludere superfoods mod aldring til god hudpleje i stedet for kun at stole på kosttilskud mod aldring. De kan let findes i:

 • Fed fisk
 • Grønne og mørke bladgrøntsager
 • Æg
 • Hørfrø
 • Linser
 • Bønner og kikærter
 • Avocado
 • Olivenolie

Top 20 fødevarer mod aldring, der får dig til at se yngre ud

ANTI ALDER KOST

1. Blåbær:

Blåbær er en del af fødevarer, der bekæmper aldrende hud og har flest antioxidanter, og de reducerer DNA -skader. De indeholder polyfenoler og er rige på vitamin K, C, mangan og fiber. De er fyldt med antioxidanter og phytoflavinoider og bremser aldringsprocessen. Blåbær forsvarer huden mod frie radikaler, der ødelægger hudens bindevæv og forhindrer uddybning af fine linjer og rynker (6).

Blåbær bortset fra at spise kan påføres en gang om ugen maske. En blåbær smoothie kan laves ved at blande blåbær med yoghurt, honning og is. En ansigtsmaske kan laves med en kombination af blåbær sammen med drues citronsaft, manukahonning og aloe vera gel. Påfør ansigtet og lad det sidde i 10 minutter, vask med varmt vand.

2. Granatæble:

Blandt antialdringsfødevarer til ansigtet hjælper granatæbler med at opnå glat og fast hud ved at fremme elastinproduktion og kollagen. Granatæbleolie kan trænge dybt ind i huden og er nyttig til behandling af tør hud. Granatæbler indeholder høje niveauer af antioxidanter end andre frugtsaft. Disse antioxidanter hjælper med at fjerne frie radikaler og beskytter celler mod skader, reducerer inflammation. Granatæbler har anti-aging planteforbindelser, som hjælper med cellulær regenerering, der holder slap hud og rynker i skak (7).

En ansigtsmaske kan laves ved at male granatæblefrø og blande havregrynpulver og blande godt. Påfør dette forsigtigt med cirkulære strøg. Lad det stå i 30 minutter, før det vaskes med koldt vand.

3. Vandmelon:

Vandmelon med et højt vandindhold er rig på antioxidanter. Den indeholder lycopen, C -vitamin og vitamin A. En kost, der indeholder fødevarer, der er gode til at aldrende hud, hjælper med at reducere frie radikaler, der kan bremse aldringsprocessen. Forbrug af A -vitamin fremmer væksten af ​​elastinceller og kollagen, hvilket hjælper huden med at forblive ung og smidig. Vitamin A er kendt for at have en anti-aging effekt. De rigelige vitaminer, der findes i vandmelonekstrakt, bruges i kosmetiske produkter på grund af deres evne til at fugte, opfriske og blødgøre huden.

Vandmelon kan påføres i ansigtet enten som frugtkød eller juice og kan vaskes af efter 15-20 minutter. Det kan spises eller tages som juice for sundhedsmæssige fordele.

4. Jordbær:

Jordbær er en af ​​de bedste antialdringsfødevarer at spise. Det er rig på C -vitamin, fiber og folsyre. Alt dette hjælper den med at holde huden sund og ødelægge kollagen, eliminere skadelige toksiner fra kroppen og holde huden fri for acne og bumser og hudcelleregenerering. De kraftfulde antioxidanter, der findes i denne frugt, beskytter huden mod skadelige UV -stråler.

Bortset fra at spise og nyde denne saftige frugt, kan du også anvende dens maske. En jordbærmaske hjælper med at fjerne overskydende olie fra fedtet hud, nærer og revitaliserer huden.

5. Citroner:

Citron er kendt for sine stærke anti-aging effekter og er ideel anti-aging mad til huden. Den rigelige mængde antioxidanter i citron hjælper med at forhindre rynker. Citronsaft har alfa-hydroxysyre, som bruges i behandlinger mod ældning og hjælper med at skrælle døde hudceller væk. Citron øger også immuniteten og holder huden godt hydreret. C -vitamin i citron hjælper også med at reducere rynker og forhindrer for tidlig ældning af huden (8).

Citronsaft kan påføres huden for at bekæmpe rynker, da den fjerner død hud. Lad det blive i 10 minutter og vask. At drikke citronsaft på tom mave skyller ud toksiner og forbedrer hudens sundhed.

6. Gulerødder:

Gulerod er en grøntsag, der kan spises både rå eller kogt, og en af ​​de bedste fødevarer for at forhindre ældning. Gulerødder er rige på carotenoider. Carotenoider hjælper med at forbedre hudfarven og det generelle udseende. Dette resulterer i at give din hud en sund glød. Gulerødder er fulde af vitamin A og vitamin C.Det hjælper også med at balancere hormonerne i din krop (9).

Gulerødder kan indtages rå i salater, f.eks. Saft og endda som en dessert i form af halwa. Gulerod ansigtsmasker kan bremse aldringsprocessen og kan laves ved at blande kogt gulerod med honning og havregryn.

7. Broccoli:

Broccoli er en mad, der stopper ældningen. Det er ekstremt rig på C -vitamin, calcium og selen. Broccoli hjælper med at afgifte ved at fjerne uønskede kemikalier fra kroppen. Broccoli hjælper med at helbrede allergier, øger immuniteten, forbedrer stofskiftet. Antioxidanterne i broccoli hjælper med at forbedre hudens sundhed og bremse aldring. C -vitamin hjælper med kollagenproduktion, som gør det muligt for huden at se yngre ud og giver huden en naturlig glød.

Broccoli er fødevarer, der stopper ældningen og kan spises i flere former; blancheret i salaten, i supper, dampet i salater, tilberedt som en grøntsag og mange flere. Broccolibuketter med honning og afkølet grøn te kan blandes til en fremragende ansigtsmaske til huden.

8. Agurk:

Agurk kan bruges til behandling af irriteret hud, og vandindholdet i agurk giver huden fugt. Det er en af ​​de bedste fødevarer til at forhindre ældning af huden. Agurkeskal indeholder silica og en masse andre fordele, der fastgør slap hud. Den er rig på vitaminer og mineraler, som forbedrer hudens tekstur og holder den forynget. De er kraftfulde antioxidanter og anti-aging krigere. Agurker er rige på vitamin A, som producerer kollagen og reducerer rynker og linjer. C -vitaminet og koffeinsyren i agurker er antioxidanter, der hjælper med at afværge aldring, solskader og hjælper med at fugte huden.

Agurker kan spises rå som salater og kan også bruges i masker på grund af dets fugtgivende og afkølende effekt.

9. Tomater:

Tomater hjælper med at reducere alderspletter, for tidlige rynker, slap hud; den behandler også de skader, Sun. Tomater kan være øverst på listen over madvarer, der modvirker aldring. Tomater er fyldt med carotenoider, der hjælper med at forhindre solskader på huden. Ved at indtage tomater virker lycopen antioxidant som en solcreme indefra og hjælper med at bekæmpe celleskader. Det virker som en naturlig snerpende og hjælper med at reducere fine linjer.

Tomat og sukker udgør en ideel eksfolierende maske og fjerner det døde hudlag. Tomater kan bedst spises rå i salater eller indtages som en juice.

10. Avocado:

Avocado indeholder oliesyre, som hjælper med at reducere inflammation, rødme og bekæmpe rynker. De er rige på vitaminer, der nærer huden. Avocado hjælper med at forebygge og reparere rynker. Vitamin A og E findes begge i avocado. A -vitamin tager sig af talgproduktionen for at holde huden fugtet, og E -vitamin reparerer skader på huden og producerer kollagen, der glatter huden. Frugten er også fuld af antioxidanter, der kan vende tegn på ældning (10).

Anti aging -midler inkluderer en ansigtspakke, der kan fungere fantastisk godt til at vende for tidlig ældning. Dette kan laves med en halv avocado sammen med 1 spsk rå honning, påfør og lad det stå i 15 minutter. Skyl ansigtet af med varmt vand.

11. Grøn te:

Grøn te er en af ​​de naturlige fødevarer, der stopper aldring. Den indeholder katekiner, der arbejder på at forbedre huden på flere måder. Grøn te beskytter huden mod solskader og giver også genopretning. Det hjælper med at reducere betændelse. Den er rig på en anti-aging antioxidant kaldet EGCG, der hjælper med at bekæmpe rynker. EGCG forhindrer også DNA -beskadigelse fra ultraviolette stråler. Det er en potent anti-aging ingrediens, der bekæmper tegn på tidlig ældning, når den påføres topisk eller indtages. Grøn te er også et stærkt antibakterielt middel, der har kraftfulde antioxidanter, som kan hjælpe med for tidlig ældning af huden (11).

Vi kan ikke kun drikke grøn te, men kan påføre det i ansigtet, men sikre, at du ikke efterlader det i mere end 5 minutter på huden, og det bruges bedst to gange om ugen.

12. Rødvin:

Det fandt af forskere, at drikke rødvin forynger gamle celler og får dem til at se yngre ud. Antioxidanterne i rødvin fjerner skadelige frie radikaler, der er involveret i aldersrelaterede sygdomme. Rødvinsfødevarer, der stopper lagring og er velegnede til hud og moderat indtag af rødvin dagligt, kan få din hud til at gløde. Huden begynder hovedsageligt at ældes på grund af frie radikaler. Rødvin indeholder antioxidanter, der bekæmper disse frie radikaler og forhindrer aldring af huden.

Sammen med at drikke rødvin bruges den meget almindeligt i ansigtsbehandlinger, da den er fremragende og fuld af antioxidanter.

En ansigtspakke rødvin med yoghurt og honning ville gøre en ideel maske, som kan vaskes af efter at have ladet den stå i 15 minutter.

13. Gurkemeje:

Gurkemeje er et indisk krydderi, der er en ældgammel effektiv anti-aging mad til huden. Det er antiseptisk, som helbreder flere hudproblemer og renser kroppen indefra. Det har også sunde antioxidanter, som hjælper med at stimulere den nye cellegenerering og kontrollerer hudskader (12).

Gurkemeje kan tilsættes til enhver mad for smag, og det hjælper med fordøjelsen og hudforbedringen. Sammen med det er der et par drinks lavet med gurkemeje; gurkemeje mælk, gurkemeje te, etc. som er meget gode for huden. Gurkemeje, mælk og honning ville gøre en god ansigtsmaske, når den først er tør, fjernes med et fugtigt håndklæde.

14. Hvidløg:

Hvidløg kan forynge huden, forbedre energiniveauerne og blodcirkulationen og er et middel mod aldring i ansigtet. Det kan bremse hudens ældning, hvilket igen forårsager rynker. Den er fuld af antioxidanter som allicin, der bekæmper rynker og fine linjer på grund af (UV) solstråler. Hvidløg er en fødevare, der modvirker aldring i Indien, som bruges regelmæssigt i madlavning og ikke forårsager bivirkninger bortset fra lugt fra krop og mund. Hvidløg er fuld af C -vitamin, faktisk mere end en tomat, der fremmer, dannelse af nye celler og forhindrer rynker. Det regulerer også blodsukkeret, hvilket igen er meget vigtigt for en sund hud (13).

Hvidløg kan spises rå, tilberedes i mad, dampes, koges i vand og steges i ghee.

15. Olivenolie:

Olivenolie er de bedste fødevarer til aldrende hud og er fuld af E -vitamin og antioxidanter, som holder huden sund og giver beskyttelse. Den er rig på mono-mættede fedtsyrer. Det fugter huden så godt, at de fine linjer og rynker begynder at aftage efter regelmæssig brug. Olivenolie giver det nødvendige fedt og glød til kroppen; det regulerer også søvnen, hvilket igen giver en sund og ungdommelig hud.

Man kan tilberede mad i olivenolie, drys det over salater og supper og påfør det som en fugtighedscreme.

16. Laks:

Laks indeholder Omega – 3 fedtsyrer, som er meget vigtig for vedligeholdelse og fornyelse af huden og en af ​​de bedste fødevarer og kosttilskud mod aldring. Den indeholder også D -vitamin; det hjælper huden mod skadelige virkninger af solstråler. D -vitamin fremskynder også hudcellernes vækst og reparation. Laks hjælper med at forbedre rynker, alderspletter og hudens tekstur.

Laks spises som fiskekarré, bare dampet salat, også stegt.

17. Mørk chokolade:

Mørk chokolade er fremstillet af kakaobønner og har en højere antioxidantkapacitet end nogen anden mad. Det reducerer betændelse forårsaget af UV -stråler i huden. At spise chokolade kan forbedre blodcirkulationen og bevare fugt, hvilket reducerer forekomsten af ​​rynker og gør huden sund og smidig og derved ser yngre ud. Imidlertid har kun mørk chokolade kun disse fordele, da anden chokoladeraffineringsproces fjerner hudens fordele.

En chokolademaske er fuld af antioxidanter. Det kan genoprette et sundt udseende og reducere tegn på aldring.

18. valnødder:

Valnødder er fulde af protein og omega-3, og derfor er de de bedste fødevarer mod aldring. De er rige på fytokemikalier. De gør en god snack og er også power boosters. Valnød indeholder sammen med E -vitamin og protein omega 3 -fedtsyrer, hvilket gør det bedst i alle aspekter. Og det styrker hudcellerne, beskytter mod solskader og bremser aldringsprocessen. Det er meget sikkert og praktisk at spise. Det forbedrer endda hudens udseende.

19. Ghee:

Ghee er fuld af fordele og er en naturlig fugtighedscreme til huden og kan fugte alle hudtyper. Den indeholder essentielle fedtsyrer og giver fugt til huden og bremser aldring. Det binder sig til andre næringsstoffer og urter for at trænge igennem de dybeste lag af kroppen. Ghee er fuld af A -vitamin; E -vitamin og antioxidanter, som hjælper med at overvinde ernæringsmæssig mangel og giver den nødvendige glød og sundhed til huden. Det genopliver også den kedelige og dehydreret hud indefra.

En maske af ghee, besan og rå mælk kan få en kedelig hud til at se sund ud.

20. Bønner:

Bønner er en af ​​de aldringsfødevarer til huden på grund af deres høje niveau af antioxidanter. De har evner til at bekæmpe flere sygdomme. De er en god kilde til fiber, protein og er også fulde af folsyre. Alle disse hjælper med at opretholde en sund hud. Antioxidanterne i bønner hjælper med at bekæmpe skader på væv. Bønner forhindrer hudskader og bremser aldringsprocessen.

Nyrebønner, sorte bønner og pintobønner er et par bønner, som burde være en del af din kost.

Jeg håber, at denne artikel afslører, hvor lige så vigtigt det er at tage sig af kroppens sundhed indefra ved at træffe sunde madvalg. Kun kosttilskud mod aldring kan ikke tage sig af vores hudhelse. Det er, når vi nærer os selv med disse fødevarer, der forhindrer aldring og rynker, at vi kan bremse aldringsprocessen og forhindre for tidlig ældning. Del venligst din oplevelse med os, hvordan denne artikel hjalp dig med at passe på dit helbred og din hud.

Anbefalede artikler:

 • Top 5 Anti Aging Face Yoga til ungdommelig og glødende hud!
 • 12 Bedste DIY Anti Aging Tips og hjemmemedicin!
 • 14 Bedste anti -aging natcremer med vurderinger 2019


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80