15 ainutlaatuista esimerkkiä bioniikasta arkkitehtuurissa

Oppia Luontoäidiltä elämämme kaikilla osa -alueilla? Luonnon toiminnallisuus ja estetiikka ovat aina kiehtoneet ja inspiroineet ihmiskuntaa. Varsinkin rakentamisen ja kuljetuksen osalta löydät lukuisia esimerkkejä bioniikasta. Jotkut niistä ovat peräisin muinaisista ajoista tai renessanssista. Esimerkiksi Leonardo da Vinciä pidetään bioniikan esi -isänä kekseliäillä lentävien koneiden prototyypeillään. Hän omaksui tämän periaatteen linnun siivistä. Alla voit selvittää, mitä termi bioniikka tarkalleen tarkoittaa. Voit myös katsoa hienoja esimerkkejä näistä arkkitehtuurin ja rakentamisen aloilla.

Fiera Milano Rho -messujen bioninen katto

bioniikan esimerkkejä arkkitehtuuri fiera milano rho fair

Mikä on bioniikka?

Yksinkertaisesti sanottuna, bioniikka on symbioosi biologiasta ja tekniikasta. Pohjimmiltaan kyse on luonnon neron teknisestä toteuttamisesta optimaalisella tavalla ja sen käyttämisestä ihmiselämän eri osa -alueilla. Itse termi vakiintui 1960 -luvulla. Amerikan ilmavoimien majuri Jack E: tä pidetään sen keksijänä.

Steele. Jäljitelmämuodon lisäksi optimaalinen toimivuus, vakaus, energiatehokkuus ja pitkäikäisyys ovat ratkaisevassa asemassa bioniikassa. Siksi ei ole vain tärkeää jäljitellä biologisia ilmiöitä, vaan ennen kaikkea löytää sille oikea rakennusmateriaali tai pikemminkin keksiä se. Tiedosta itsestään on pitkä matka lopputuotteeseen. Tämä käy läpi abstrakteja tietokonemalleja, ensimmäisiä prototyyppejä ja monia käytännön kokeita, ja sen tekevät yhdessä biologit, fyysikot, rakennusinsinöörit ja arkkitehdit. Aluksi tutkijat käyttävät usein erittäin tärkeää prosessia – laajennettujen mallien luomista.

Hunajakennot ovat suosituimpia esimerkkejä bioniikasta rakentamisessa ja suunnittelussa

esimerkkejä bioniikasta arkkitehtuurissa

Rakennusbioniikan kevytrakenneperiaate

Kuten jo mainittiin, arkkitehtuurissa on melko vähän esimerkkejä bioniikasta. Jotkut niistä ovat jopa melko kuuluisia, kuten Eiffel -torni Pariisissa. Vaikka tämä on melko suuri ja näyttää erittäin raskaalta, se rakennettiin kokonaan rakennusbioniikan kevyen rakenneperiaatteen mukaisesti. Torni jäljittelee täsmälleen ihmisen luiden rakennetta ja on itse asiassa tehty vähän materiaalista. Sen optimaalinen vakaus ja ilmavuus lumoaa jokaisen nykypäivän tarkkailijan.

Uusimpien innovatiivisten komposiittien ja polymeerien luomisen avulla on jo mahdollista jäljitellä hienoimpia rakenteita ja mekanismeja kasvistosta ja eläimistöstä. Ne reagoivat valoon, ilmankosteuteen ja lämpötilaan ja säästävät siten paljon energiaa, jota muuten tarvittaisiin eri elementtien vastaavaan toimintaan. Yksi lukuisista arkkitehtuurin bioniikan esimerkeistä on arkkitehti Achim Mengesin ”hengittävä” puutarhapaviljonki.

Korealaisen Expo 2012 -teemapaviljongin inspiroi paratiisilinnun kukka (Strelizie)

expo 2012 korealaisia ​​paviljonki bioniikan esimerkkejä

Javier Senosiainin Nautilus -talo Meksikossa muistuttaa etanankuorta

bioniikan esimerkkejä nautilus house javier senosiain

15 erinomaista esimerkkiä bioniikasta arkkitehtuurista

Joskus bioniikan kaltaisten arkkitehtonisten luomusten joukossa on mustia lampaita, kuten Pekingin olympiastadion. Se näyttää linnunpesältä ja sitä kutsutaan myös sellaiseksi. Stadioni muistuttaa vain pesien rakennetta eikä niiden toimivuutta ja kestävyyttä. Tässä on joitain futuristisia rakennuksia, jotka kiehtovat bionisella arkkitehtuurillaan. Jotkut ovat jo todellisuutta ja toiset ovat edelleen projektissa. Joka tapauksessa on aina uskomatonta, kuinka orgaaniset muodot muuttuvat arkkitehtonisiksi muodoiksi ja ilmentävät samaa keveyttä täydellä vakaudella.

Lava -torni Abu Dhabissa

bioinik esimerkkejä laavatornista Abu Dhabissa

Taiteiden ja tieteiden kaupunki Valenciassa

bioiniikan esimerkkejä valencian tiedepuiston rakentaminen bioniikka

Scaly Tower Zhuhaissa Kiinassa

bioinik esimerkkejä arkkitehtuuri hilseilevä torni zhuhai kiina

Hanke Zaha Hadid – Tokion kansallinen stadion

bioinics esimerkkejä zaha hadid -projekti kansallinen stadion Tokio

Kaareva rakennus Lontoon kaupungintalolta

bioniikan esimerkkejä arkkitehtuuri kaupungintalo lontoo

Metropol Parasol Sevillassa, Espanjassa

metropol päivänvarjo sevilla bionics esimerkkejä arkkitehtuurista

Turia -puisto Valenciassa

bioniikka esimerkkejä arkkitehtuuri rakentaminen bionics

     Xanadun kodit Floridassa

xanadu house florida bionics esimerkkejä arkkitehtuuri

La Saine Musicale Pariisissa

la saine musicale paris bionics esimerkkejä

Le Palais Bullet Ranskassa

le palais bulles ranska kupla talo bioniikka esimerkkejä arkkitehtuuri

Projekti – Endless City Lontoossa

bioink esimerkkejä loputtomasta Lontoosta

Lagoonsin tornit Dubaissa

dubai tornit laguunit bioniikka esimerkkejä arkkitehtuurista