7 hylättyä arkkitehtuurin ihmettä – nostalgista eleganssia

arkkitehtuurin ihme aave talo kolmanskop namibia nuhjuiset suuret ikkunat

Arkkitehtoninen ihme

Asukkaat ovat hylänneet upeat linnat, normaalit esikaupunkitalot, pilvenpiirtäjähuoneistot ja pystysuorat slummit, jotka ovat raunioina. Olipa sitten rikkaiden rikkaat pyhäkköt tai jotkut maailman järkyttävimmistä köyhyyden olosuhteista, nämä 7 aavemaista hylättyä asuinrakennuksen ihmettä ovat herkullisen kammottavia ja oudon kauniita, joskin hieman surullisia.

Chateau de Noisy, Belgia

hylätty arkkitehtuurin ihme ja lumottu jalo chateau de noisy

Vanha suuri portaikko näyttää täysin tuhoutuneelta

arkkitehtuurin ihme hylätty ja jalo chateau de meluisa portaikko

 Kammottava tunnelma mustavalkoisena

ihme arkkitehtuuri hylätty ja jalo chateau de meluisa musta valkoinen

arkkitehtuurin ihme hylätty ja jalo chateau de noisy

Virallisesti nimetty Chateau Miranda, tämä uusgoottilaisen linnan rakensi vuonna 1866 englantilainen arkkitehti, joka kuoli ennen valmistumistaan.

Ennen toista maailmansotaa sitä käytettiin varakkaan perheen kesäasunnona, ja natsit takavarikoivat sen. Belgialaiset katutyöläiset käyttivät Chateau Mirandaa muutaman seuraavan vuosikymmenen ajan hotellina ja majoituspaikkana lapsille, mutta vuonna 1991 tulipalo johti hylkäämiseen. Siitä lähtien se on tullut yhä lähemmäksi hajoamistaan.

Kierros pilalla olevassa linnassa on varsin vaarallinen, koska suurin osa ylemmistä kerroksista on hajonnut. On sääli nähdä jotain, joka oli kerran niin kauniisti purettu. Kaupunkitutkijat ottavat kauniita kuvia sisätiloista TalkUrbex.com päällä.

Sathornin ainutlaatuinen pilvenpiirtäjä, Thaimaa

arkkitehtuurin ihme sthorn pilvenpiirtäjä thaimaassa alhaalta arkkitehtuurin ihme mahtava ja upea

47-kerroksinen Sathorn, ainutlaatuinen torni, oli suunniteltu hyvin varustetuksi ja moderniksi asuinalueeksi varakkaille Bangkokin, Thaimaan kansalaisille. Nyt se on aave torni, joka seisoo uskomattoman tyhjänä ja edelleen kaupungin horisontin edessä ja jonka betonipinnat ovat jo likaisia ​​ja ruosteisia.

Yrittäjät muodostivat tämän ja monet muut pilvenpiirtäjät Bangkokissa talouden nousukauden aikana, mutta omaisuus laski, yrittäjät menivät konkurssiin ja rakennukset pysyivät tyhjinä. Myrskyssä raunio putoaa kadulle. Sisällä se on melkein pimeää ja avoimet metalliputket ja kehykset saavat tutkijat ihmettelemään, milloin he ovat viimeksi saaneet jäykkäkouristusrokotuksen. Ylhäällä on kuitenkin erittäin helppo ymmärtää, miksi tästä voisi tulla yksi kaupungin arvostetuimmista osoitteista.

Hylätty prinssin talo, Venäjä

arkkitehtuurin ihme prinsessa talo Venäjällä ulkopuolelta  arkkitehtoninen ihme prinsessa talo Venäjällä kävelytie upeilla sarakkeilla

Ehkä hylätyt kartanot, linnat ja linnat ovat niin kiehtovia, koska monien meistä on vaikea ymmärtää, miksi kalliita omaisuuksia jätetään rappeutumaan. Joku on kohdannut kaikki vaikeudet talon suunnittelussa, koriste -elementtien valinnassa ja hienojen varusteiden ostamisessa, jotta kaikki muuttuu yksinkertaisesti raunioiksi liian pian. Tämä venäläisen prinssin talo, joka sijaitsee Mustanmeren rannalla Abhasiassa, on esimerkki tästä. Mitä tulee siihen, mitä venäläisten ylempi luokka kutsui “Venäjän rivieraksi”, tämä linna on lähes 200 vuotta vanha.

Talo, kuten monet muutkin asiat, menetti loistonsa Neuvostoliiton aikoina. Stalinin tilauksesta se muutettiin Hotel Seemöweksi, joka on miesten miesviranomaisten kesäasunto Moskovasta. Se hylättiin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen, ja Georgia on sodassa niin usein, että kunnostaminen tuskin olisi ensisijaista.

Kolmanskop, Namibia

arkkitehtuurin ihme hylätty kolmanskopin aavikolla Namibiassa

Muurien smaragdinvihreää voi edelleen ihailla 

arkkitehtuurin ihme aave talo kolmanskop namibia nuhjuiset suuret ikkunat

Vanha siirtomaa -nainen

arkkitehtuurin ihme ghost house kolmanskop namibia

Yksi surrealistisimmista sulkemisista on vanha timanttikaivoskaupunki Kolmanskop Namibiassa. Tämä aavekaupunki oli aikoinaan pieni, mutta erittäin vauras kylä, täynnä saksalaisia ​​kaivosmiehiä, jotka olivat kiinnostuneita nopeasta ja helposta vauraudesta. Se on rakennettu saksalaiseen arkkitehtoniseen tyyliin. Kaupunki laski ensimmäisen maailmansodan jälkeen ja hylättiin kokonaan vuonna 1954.

Mielenkiintoisin asia Kolmanskopissa on se, että sen talot, sairaala, juhlasali, koulu ja muut rakennukset ovat nyt täynnä hiekkaa, joten ne näyttävät häviävän hiekkaan. Tämä tarkoittaa, että tuulinen aavikkoilma puhaltaa hiekkaa kaikkien ikkunoiden ja ovien läpi.

Steve Jobsin hylätty kartano Kaliforniassa

arkkitehtuurin ihme Steve Jobs olohuone Kaliforniassa

Yöllä – Meksikon romantiikkaa

arkkitehtuurin ihme ohjaa töitä ulkopuolelta yöllä

Kauniit värikkäät laatat näyttävät edelleen uusilta

arkkitehtoninen ihme steve jobs hylätty talo Kaliforniassa

Steve Jobsin elämä on jo legenda, mutta tässä on tarina, jota monet ihmiset eivät tiedä: Jobsin hylätyn kartanon Woodsideissa, Kaliforniassa. Jackling Mansion rakennettiin vuonna 1925 kuparikaivostoiminnan paroni Daniel Cowan Jacklingin ja hänen perheensä asuinpaikaksi, ja sen on suunnitellut arkkitehti George Washington Smith espanjalaiseen uuskolonialistiseen tyyliin. Steve Jobs osti 153 neliömetrin talon vuonna 1984 ja asui siellä noin 10 vuotta ennen vuokraamista. Vuonna 2000 Steve Jobs ilmoitti lopettavansa rakennuksen huollon ja se hajosi. Ei kulunut kauaa ennen kuin historiallinen rakenne alkoi murentua, sen valtavat elementit – esimerkiksi massiivinen urut – lahoamaan.

Jobs suunnitteli alkuperäisen kartanon purkamista ja uuden rakentamista sinne, mutta joukko paikallisia luonnonsuojelijoita vastusti sitä, mikä johti oikeudelliseen taisteluun, joka kesti vuoteen 2011. Jobs lopulta voitti oikeuden purkaa talo, ja se purettiin vain kuukausia ennen hänen kuolemaansa. Onneksi valokuvaaja pystyi Jonathan Haeber ota nämä kuvat suhteellisen vakaassa rakennuksen tilassa.

45 000 hylättyä taloa Detroitissa

arkkitehtuuri ihme hylätyt talot detroitin punaisissa tiilissä  Voit silti nähdä tyylikkään arkkitehtuurin arkkitehtoninen ihme hylätyt talot detroitin entisessä eleganssissa arkkitehtoninen ihme hylättyjä taloja detroitissa

Detroitin rauniot ovat hämmästyttäviä. Kaupungista on tullut voimakas taloudellisen ja sosiaalisen romahduksen symboli, ja tuhannet asukkaat pakenevat autoteollisuuden heikkenemistä, joka on johtanut vaikeimpaan ja dramaattisimpaan köyhyyteen ja sosiaalisiin konflikteihin. Detroitissa on arviolta 45 000 hylättyä kotia, ja hylättyjen kiinteistöjen kokonaismäärä saavuttaa satoja tuhansia. Jopa sen julkiset puistot suljetaan.

Tämä on johtanut aavemaiseen kaupunkimaisemaan, joka on täynnä ihmisten asumisen mätääviä jäänteitä. Luonto on ohittanut monet talot, jotka ovat naamioitu ympäröivään vihreään vihreään.

Edificio Sao Vito, Brasilia

arkkitehtuurin ihme hylätty ja jättimäinen sao vitossa graffitien kanssa

Katsaus alhaalta

arkkitehtuurin ihme hylätty ja jättimäinen sao vito koko julkisivu

Julkisivu näyttää melkein apokalyptiseltä

arkkitehtuurin ihme hylätty ja jättimäinen Sao Vitossa

Edificio São Vito tunnettiin sen olemassaolon aikana vuosina 1959–2004 São Paulon suurimmaksi pystysuoraksi köyhäksi kaupunginosaksi. Paikalliset kutsuivat sitä Treme-Tremeksi (vapina-vapina), 27-kerroksinen, 110 metriä korkea rakennus suunniteltiin ratkaisuksi suosituille asunnoille, jotka on suunnattu freelancereille, maahanmuuttajille, matkustajille ja muilta kaupungeilta. Alun perin siinä oli 624 huoneistoa, joista jokainen oli 27 neliömetriä. Vuoteen 1985 mennessä siinä asui kolme tuhatta ihmistä, joista suurin osa oli pienituloisia, ja huoneistot on alettu jakaa useisiin yksiköihin. Jätepalvelujen puute tarkoitti sitä, että roskat ja likainen vesi heitettiin yksinkertaisesti ulos ikkunasta. Vuonna 2002 vain yksi kolmesta hissistä oli toiminnassa, ja se kesti puoli tuntia odotusta. Rakennuksesta on tullut erittäin vaarallinen – väistämätön kuolema tulipalon sattuessa. Vuosien aikana asukkaat ovat alkaneet poistua rakennuksesta korkean rikollisuuden vuoksi, kunnes se lopulta hylätään. Se evakuoitiin vuonna 2004 ja lopulta purettiin vuonna 2011.