Totuus yksinkertaisista modernin arkkitehtuurin yksityiskohdista

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat litteä katto suuri kuisti

Totuus yksinkertaisista modernin arkkitehtuurin yksityiskohdista

 Ne eivät ehkä näytä niin kalliilta ja helposti valmistettavilta, mutta oven karmi ja paneelit tarvitsevat tarkan käden.

Yksi projekteista, joihin osallistuin, oli 1970 -luvun rakennuksen laajentaminen Chicagon esikaupungin North Shore -alueelle.

Tässä talossa on kaikki modernit rakennusominaisuudet: leveät lasiseinät, ovipalkki, litteä viisto katto ja sisäiset kattokaivot. Kaikki nämä yksityiskohtaiset rakenteet olivat epätyypillisiä niiden projektien arkkitehtoniselle tyylille, joilla enimmäkseen työskentelin.

Tämän seurauksena ja koska halusimme laajennuksen saumattomasti suureksi rakennukseksi, minulla oli hauskaa rakentaa tämä moderni koti.

On selvää, että tämän kokoisen modernin kodin rakentaminen maksaa enemmän kuin vastaavan perinteisen kodin. Saatat ajatella, että ilmeinen yksityiskohtien puute tekee projektista kustannustehokkaamman. Olet väärässä sen suhteen.

Tässä on muutamia moderneja arkkitehtonisia yksityiskohtia ja miten ne tehtiin.

Paljastus

Paljastus on klassinen moderni elementti. Esimerkki tästä on, kun sokkeli on asetettu samalla tasolla ylemmän kipsilevyn kanssa, mutta se on erotettu ilmaraolla tai paljastaa niiden välissä. Tämä yksityiskohta on klassisesti moderni. Vaikka jokainen osa on vapaa liikkumaan, se on samalla tasolla. Ja se on toimiva, koska pohja kestää jalanjälkiä.

Vaikka tämä on todella suloinen pieni yksityiskohta, se vaatii paljon työtä

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat paljastavat

Ensinnäkin Rigips -paneeleissa on tyypillisesti kaksi kerrosta kuin tavallinen, mikä tietysti kaksinkertaistaa näiden seinien kustannukset. Kipsilevyn pohjakerros levitettiin lattiasta kattoon, samoin kuin monet muut kipsilevyt.

Ensinnäkin kipsilevyn ulompi tai ylempi kerros on koristeellinen verhous, jolla on erityinen muoto. Tarkoitus on saada ulomman poikkileikkaus täysin suoraksi ja tasaiseksi.

Paljastusta voidaan käyttää myös ovien ja ikkunoiden avaamiseen

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat ergonominen nojatuoli ottomaanilla

Ovikehyksen ympärillä olevan paljaan rakenne on paljon monimutkaisempi kuin pohja. Ja aivan sokkelin tavoin, suora, yhtenäinen paljastus, joka sulautuu runkotasoon, ei ole helppoa.

Elementin viimeistelemiseksi ovenkehys on ensin asetettava paikalleen, ja vasta sitten voidaan aloittaa kipsilevyn asennus. Tämä ei vastaa normaalia teknistä prosessia ja voi heittää kokematon rakentajan pois linjalta.

Tietysti ylimääräistä materiaalia ja työtä lisätään. Seinäverhoukseen valitusta materiaalista riippuen tällainen elementti voi lisätä projektin kustannuksiin noin 40 euroa neliömetriä kohti.

Ja siellä hän on! Tämä on rappaus, joka tehdään portaiden ja nousuputkien välillä. Juuri tämä luo illuusion, että portaikko katoaa seinän taakse.

Kuten muidenkin paljastusten kohdalla, tässä tarvitaan ylimääräistä kipsilevykerrosta ja tarkkaa ammattitaitoa

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat kapea minimalistinen portaikko

Ovi paneeleista

Toinen moderni elementti on ovi, joka on valmistettu paneeleista, joissa on ylempi ja alempi kääntölaakeri ja tyypilliset perhossaranat. Kääntölaakerit on kiinnitetty sekä lattiaan että oven yläkehykseen.

Tämä tekniikka mahdollistaa oven ja seinän sijoittamisen samalle tasolle

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat seinäkaappi, joka on valmistettu puusta karkealla viljalla

Kun ovet suljetaan, seinällä on yhtenäinen ulkonäkö ja varmasti modernistinen luonteenpiirre. Ja kun ovi on auki …

… ikään kuin siellä olisi suuri paneeli, yksi niistä monista, joista seinä on tehty ja avattu. Arkkitehtuurisesti ovi näkyy osana seinää, toisin kuin perinteisessä suunnittelussa.

Ovi näyttää täysin erilliseltä John Lum Architecture, Inc..

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat vaaleat puupaneelit

Itse asiassa perinteisessä arkkitehtuurissa ovi seisoo pikemminkin kuin mestariteos, joka ilmoittaa huoneiden välisestä yhteydestä. Nykyaikaisessa estetiikassa ovi on alisteinen seinäpintaan.

Nämä saranat ja niiden asennus maksavat pohjimmiltaan tavallisia kuluja enemmän. Laadukkaille perhossaranoille

 maksat n. 37,00 euroa ja kääntölaakereista lisäät todennäköisesti 147,00 euroa.

Ikkunan julkisivu

Toinen nykyaikaisen arkkitehtuurin piirre on lasijulkisivu.Puurunkojärjestelmään verrattuna alumiinirunkojärjestelmän avulla voit lasittaa paljon suuremman alueen pienemmillä profiileilla ja tukiosilla.

Tuloksena olisi “lattiasta kattoon” ja “seinästä seinään” – lasitus.

Lasijärjestelmä dematerialisoi kolme seinää ja siten koko talon alueen

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat käytävällä

Kuten odotettiin, nimi juontaa juurensa siitä, että suurinta osaa näistä järjestelmistä käytetään julkisivurakenteessa, tavoitteena lasitetun alueen maksimointi.

Lasitynnyrin valmistuksessa neliömetrin kustannukset eivät ole liian korkeat tavallisiin ikkunoihin verrattuna. Nykyaikaisen kodin ikkunaseinän liiallinen koko tarkoittaa kuitenkin sitä, että lasin ja lasituksen kustannukset kasvavat.

Matalat katot

Mikä olisi moderni talo ilman tasaisia, matalia kattoja? Tällaiset katot vaativat erityistä huomiota, koska jos rakenne ja suunnittelu eivät ole oikein, ne voivat myös vuotaa.

Grafiitinharmaa ja vaalea, lämmin puu

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat tyylikäs puolikatettu terassi

Ja koska kourut ja laskuventtiili pilaavat koko ulkoarkkitehtuurin, useimmat kertaa nykyaikaiset suunnittelijat käyttävät sisäkaton viemäreitä ohjaamaan vettä katolta.

Veden ohjaamiseksi viemäreihin ja poispäin ulkoseinien ylivuotosta, katoilla on yleensä kaide tai hyvin matala seinä koko katolla. Kaide ei ainoastaan ​​ohjaa vettä pois katolta, vaan myös peittää reunan ja katon kaltevuuden. Ulkopuolella oleva kaide antaa katolle tämän täysin tasaisen ja suoran muodon, jota sillä ei muuten ole.

Suorakulmainen muoto

 Lopuksi modernistinen talo on rakennettu muotoon, joka on pohjimmiltaan suorakulmainen ja laatikkomainen. Näiden laatikoiden ulkopinta on kääritty materiaaleihin, jotka antavat yhtenäisen ilmeen, joka ei putoa yleisestä muodosta. Vaakasuora, sileä, lähes saumaton seinäverhous on tyypillinen paneelijärjestelmä. Yleensä kuitusementtiä käytetään luomaan yleinen ulkonäkö. Huomaa paljastustekniikan käyttö paneelien välillä. Kun paljastat sisä- ja ulkopuolen, saavutat elementtien johdonmukaisuuden – modernin talon tunnusmerkin.

modernit arkkitehtoniset yksityiskohdat grafiittiväriset seinäpaneelit