Arkkitehtuurin opiskelu – joitain perusteluja sille!

Opiskele arkkitehtuuria ja muuta kaupunkikuvaa 

Aiotko aloittaa arkkitehtuurin opiskelun pian vai oletko valmis suorittamaan sen? Sitten olet varmasti innoissasi kaikista hienoista uramahdollisuuksista, jotka pian avautuvat sinulle? Ensinnäkin sinun on kuitenkin oltava varma, että olet tietoinen siitä, kuinka ajantasainen käsityksesi arkkitehdin ammatista on.

Mitä tämä työ tuo meille käytännössä ja mitä haasteita meidän on otettava huomioon? Alta löydät vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin sekä hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja.

Miksi haluat opiskella arkkitehtuuria??

opiskele arkkitehtuuria 2

Opiskelet yliopistossa, mutta et opi työtä itse

Yliopisto voi auttaa sinua vain, jos sinulla on todellista lahjakkuutta ja jos yhdistät oppimasi käytännön kokemukseen. Jos sinulla ei ole näitä kahta edellytystä, kurssi antaa sinulle puhtaasti teoreettista tietoa, jota ei ole niin helppo toteuttaa käytännössä.

Arkkitehtuurin tutkinto vaatii valtavaa mielikuvitusta 

opiskele arkkitehtuuria 3

Ylempi korkeakoulututkinto ei takaa hyvää suunnittelutaitoa

Nykyaikaisessa arkkitehtuurissa hyvä muotoilu on ennen kaikkea hyvin innovatiivista. Teoreettinen yliopistotieto ja olemassa olevien esimerkkien analysointi ovat epäilemättä erittäin tärkeitä, mutta ne eivät yksin voi johtaa lopulliseen positiiviseen tulokseen. Sinun on ensin yritettävä havainnoinnilla, intuitiolla ja sitten tietysti käytännössä kehittää tulevaisuuden hyvä suunnittelu itse. Innovatiivisuus yhdistettynä omaperäisyyteen ja kyky visualisoida ideoita ovat tärkeimpiä asioita, joita tarvitset tehtävien suorittamiseen.

Kauneuden ja toimivuuden tavoittelu näkyy arkkitehtuurissa 

opiskele arkkitehtuuria 4

Keskustelua ja tiimityötä

Perusteellinen tieto, tapaamiset ja työskentely monien ihmisten kanssa ovat yhä tärkeämpiä päivittäin. Hierarkia vetäytyy yhä enemmän kaikista ihmissuhteista ja tämä koskee myös arkkitehtuuria. Riippumatta siitä, kuinka pätevä olet, sinun täytyy aina tulla hyvin toimeen muiden ihmisten kanssa. Opi tämä kehittäessäsi lahjakkuuttasi ja arvokkaita ideoitasi arkkitehtuurin alalla.

Aloittavien arkkitehtien tulee olla älykkäitä, innovatiivisia ja avoimia 

opiskele arkkitehtuuria 5

Kutsu asioita niiden oikeilla nimillä

Arkkitehtuuriin liittyy valtava vastuu ja valtavat haasteet. Nämä kasvavat jopa päivä päivältä. Rakennukset kasvavat ja kasvavat, ja rakennushankkeet on toteutettava monimutkaisissa ulkoisissa olosuhteissa.

Arkkitehdit käyttävät erityistä kieltä, joka takaa maksimaalisen tarkkuuden. Sinun pitäisi oppia käyttämään näitä eikä muita välttääksesi väärinkäsitysten vaaran.

Lahjakas, luova ja kykenee myös moniajoon 

opiskele arkkitehtuuria 6

Arkkitehdilla pitäisi olla organisointikyky 

opiskele arkkitehtuuria 11

Opi mainostamaan itseäsi

Itseluottamus on osa menestyvän arkkitehdin luonnetta. Sinun täytyy saada realistinen kuva omista kyvyistäsi ja tuoda ne esille mahdollisimman selkeästi ja selkeästi, jotta niitä voidaan käyttää käytännössä.

Ilmaise itseäsi selkeästi monin keinoin 

opiskele arkkitehtuuria 7

Hanki oma mielipiteesi arkkitehtuurin historiasta

Perinteinen ja tunnettu arkkitehtoninen historia on täynnä väärinkäsityksiä ja virheitä. Esimerkiksi naisten rooli on laiminlyöty siellä ja poliittisista syistä joillekin rakennuksille annetaan enemmän painoarvoa kuin toisille. Kun opiskelet arkkitehtuuria, sinun tulee kehittää oma tuntemuksesi arkkitehtuurin historiasta ja sen opetuksista. Tietenkin tämä auttaa sinua edelleen rakentamaan tämän terveen perustan.

On visioita 

opiskele arkkitehtuuria 9

Sinun on luotettava siihen, että sinulla on paljon opittavaa työssä!

Opit paljon uutta urallasi ja uudet tiedot ja kokemukset seuraavat sinua jatkuvasti urallasi. Sinun pitäisi olla tietoinen tästä eikä odottaa, että tiedät jo kaiken valmistumisen jälkeen.

Ole utelias muiden työstä 

opiskele arkkitehtuuria 8

Ajattele globaalisti ja laatikon ulkopuolella 

opiskele arkkitehtuuria 10

Anna itsesi inspiroida kauneudesta 

opiskele arkkitehtuuria 12

Harkitse ihmisten turvallisuutta 

opiskele arkkitehtuuria 13

Hänen portfolionsa on arkkitehdin ansioluettelo 

opiskele arkkitehtuuria 14

opiskele arkkitehtuuria 14