Elää luonnollisesti kestävien materiaalien avulla

Eläminen luonnollisesti – mitkä materiaalit ovat ympäristöystävällisempiä?

Rakennusteollisuus on yksi suurimmista luonnonvarojen kuluttajista. Paljon energiaa ja vettä käytetään rakennusmateriaalien valmistukseen ja itse rakentamiseen. Kaikissa prosesseissa toksiinit jatkavat erottumistaan. Rakennusteollisuus tuottaa edelleen jätettä, jota ei voida käyttää uudelleen tai käsitellä.

Luonnollinen eläminen – sopusoinnussa luonnon kanssa

tietysti rakennustyöt rakennustyöläiset elävät

Kuten kaikilla muillakin aloilla, täältä löytyy kuitenkin ihmisiä, jotka haluavat investoida vihreisiin innovaatioihin. Yhä useammat materiaalit on merkitty vihreällä pisteellä, joilla ei ole kaikkia näitä haittoja.

Luonnossa eläminen – kestävää materiaalia käytetään modernissa arkkitehtuurissa?

tietysti elää ympäristöystävällistä rakennustyötä

Tässä artikkelissa luetellaan joitain yleisimmin käytettyjä rakennusmateriaaleja, mukaan lukien mahdolliset vaihtoehdot, joita voidaan käyttää niiden tilalle.

betoni

Onko olemassa ympäristöystävällistä betonia? Kyllä, tällainen vaihtoehto on olemassa, ja sitä tarvitaan pikaisesti, koska betonia käytetään paljon enemmän ja useammin kuin kaikkia muita materiaaleja yhdessä. Puhutaan niin sanotusta polymeeribetonista. Tätä materiaalia on monia lajikkeita. Polymeerit ja muut materiaalit yhdistetään betonin lujuuden saavuttamiseksi.

Polymeeribetoni on ympäristöystävällinen vaihtoehto betonille

kestävät materiaalit betoni korvaa polymeerin

Tuhka rakennusmateriaalina

Viime vuosisadan lopusta lähtien suurten sähkötyöpajojen tuhkaa on käytetty rakennustiloissa. Sitä käytetään pääasiassa tienrakennuksessa, mutta myös monissa muissa rakentamisessa. Tuhkaa voidaan käyttää myös betoniseoksen lisäaineena. Siitä tehdään myös tiiliä. Jälkimmäiset ovat ympäristöystävällisempiä, koska niiden valmistukseen käytetään paljon vähemmän energiaa.

Tuhkan käyttämisellä rakennusmateriaalina on varmasti etuja

kestävät materiaalit tuhkarakentaminen ympäristöystävällinen

Puristettu maan massa

Puristettu maa -massa on toinen ympäristöystävällinen materiaali. Siitä tehdään suuria lohkoja, joita voidaan helposti käyttää rakentamisessa. Voidaan käyttää erilaisia ​​maaperätyyppejä, mutta painopiste on savessa ja hiekassa. Seokseen lisätään kalkkia vahvuuden lisäämiseksi.

Maa rakennusmateriaalina

kestävien materiaalien maanrakennustyöt

Luonnollista elämää paperilla

Miltä paperitalo kuulostaa sinusta terminä? Innovaatiot todella varmistavat, että tämä on erittäin kestävä ja luotettava vaihtoehto. Rakenneosat on valmistettu selluloosasta. Sitä käsitellään erityisesti rakennustarkoituksiin. Tässä rakennusmenetelmässä voidaan käyttää kierrätyspaperia.

Jalostetun selluloosan lisäksi tämän tyyppisessä talossa käytetään juurihartsia. Molemmista materiaaleista valmistetut paneelit mahdollistavat modulaarisen rakenteen. Tuloksena olevat rakenteet ovat melko kevyitä, ne ovat nopeasti asennettavia ja kestäviä monella tapaa.

Jätemateriaalit

Uusiin rakennuksiin voidaan integroida monia erilaisia ​​vanhoja materiaaleja. Tämä ei ole uutinen, ja tältä osin tehdyistä innovaatioista on tullut arkipäivää. Korallia, metallia, puuta ja paperia voidaan käyttää laajalti.

Ympäristöystävällisiä innovaatioita rakennusteollisuudessa

tietysti elävien kestävien materiaalien rakennustyöt

Jäykkä polystyreenivaahto ja muut keinotekoiset tuotteet

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan jäykkää polystyreenivaahtoa voidaan pitää kestävänä. Tähän johtopäätökseen tutkijat tulivat viimeisten tutkimustensa jälkeen. Mutta tämä on vain yksi esimerkki kestävästä elämästä. Jos tuotanto on organisoitu kestävästi, keinotekoisia materiaaleja voidaan pitää myös ympäristöystävällisinä.

Jäykkä polystyreenivaahto – toinen esimerkki kestävistä materiaaleista

tietysti polystyreenivaahto on ympäristöystävällinen

korkki

Lopuksi haluamme kiinnittää huomionne korkkiin ympäristöystävällisenä vaihtoehtona muille rakennusmateriaaleille. Puita ei tuhota, kun ne louhitaan. Vain puun kuori poistetaan, mutta se kasvaa takaisin yhdeksän vuoden kuluttua. Korkki on kevyt ja kosteutta kestävä. Se tarjoaa hyvän eristyksen ja on erittäin joustava.

Käytä korkkia rakennusteollisuudessa

kestävä elävä korkki ympäristöystävällisiä materiaaleja

Niinpä perinteiselle rakennusteollisuudelle on riittävästi vaihtoehtoja, jotka saastuttavat ympäristöämme. Yhä useammat yritykset käyttävät työssään kestäviä menetelmiä. Kuluttajina meillä on myös tärkeä rooli tässä prosessissa: voimme päättää, edistävätkö ostokäyttäytymisemme kestävää vai saastuttavaa teollisuutta.

Ympäristöystävällinen elämä tarkoittaa myös rakentamista ympäristöystävällisellä tavalla

kestävät materiaalit asfalttirakentaminen