Futuristinen arkkitehtuuri, joka kohoaa korkealle

Nykyaikaisen maailman erittäin nopea tekninen kehitys on tuonut uusia haasteita ihmisille. Nämä on otettava huomioon kaikilla talous-, yhteiskunta- ja kulttuurielämän aloilla. Tämä vaikuttaa erityisesti nykyiseen arkkitehtuuriin. Se on ehdottomasti tulevaisuuteen suuntautuva ja nousee yhä useammin. Maailman nopean kaupungistumisen vuoksi arkkitehdit etsivät uusia ulottuvuuksia ja suunnittelevat mielikuvituksellisia visioita. Olemme jo esittäneet sinulle viisi hienoa esimerkkiä futuristisesta arkkitehtuurista. Nämä ovat maailman viisi korkeinta pilvenpiirtäjää. Tässä artikkelissa menemme askeleen pidemmälle samaan suuntaan ja näytämme sinulle seuraavat 5 hämmästyttävää rakennetta, jotka pääsevät maailman korkeimpien rakennusten luetteloon. Kaikilla näillä rakennuksilla on kuitenkin yhteisiä piirteitä – ne on suunniteltu orgaanisesti ja mielikuvituksellisesti, räjäyttävät kaikki mitat ja nousevat. Ne on rakennettu niin tarkasti, että tunnet olosi turvalliseksi siellä kuten ensi vuosisadalla.

 Erinomainen esimerkki futuristisesta arkkitehtuurista, joka johtaa meidät tulevaisuuteen

Yksi World Trade Center New Yorkin futuristinen arkkitehtuuri

Jokainen katse näihin jättiläisiin on ilo silmille ja sielulle. Niille ei ole ominaista ainoastaan ​​niiden arkkitehtuurin silmiinpistävä muotoilu, vaan ne tarjoavat myös erinomaisen energiatehokkuuden ja ovat ympäristöystävällisiä ja kestäviä. Niiden pehmeät, virtaavat muodot nousevat taivaalle ja houkuttelevat katseemme ylöspäin.

Nämä ovat futuristisia teräksestä, betonista ja lasista valmistettuja rakenteita, joiden tornit loistavat hellävaraisesti ylhäältä. Nykyaikaisessa arkkitehtuurissa yritetään jatkuvasti yhdistää älykäs muotoilu tehokkuuteen ja kestävyyteen. Tämän pyrkimyksen tuloksena on luotu ainutlaatuisia rakenteita, jotka todennäköisemmin kuuluvat tulevaisuuteen. Alla on pilvenpiirtäjiä, jotka avaavat tietä futuristiselle arkkitehtuurille.

One World Trade Center seisoo nyt tunnetulla Ground Zerolla New Yorkissa

Ground Zero One World Trade Center New Yorkin ainutlaatuinen arkkitehtuuri

 

1. Yksi World Trade Center, Yhdysvallat – 541 m

Näyttävä muoto ja korkeus (541 m) One World Trade Center ei ole vain New Yorkin korkein rakennus, vaan myös Yhdysvaltojen uusin ja korkein pilvenpiirtäjä. Amerikan vaikuttavin pilvenpiirtäjä on pystytetty alkuperäisen World Trade Centerin paikalle, joka tunnetaan nimellä Ground Zero, ja se on kuudennella sijalla maailman korkeimpien rakennusten luettelossa. Siinä on 104 kerrosta, joista 70 on toimistokerroksia. Vuonna 2014 valmistunut jättiläinen rakennettiin toiminnalliseksi rakennukseksi 11. syyskuuta 2001 tehtyjen hyökkäysten muistoksi, ja se nimettiin alkuperäisen World Trade Centerin pohjoiseksi torniksi. Rakennus tuli tunnetuksi uusiutuvan energian käytöstä, mukaan lukien sadeveden uudelleenkäyttö. Voit saada erittäin realistisen vaikutelman tästä silmiinpistävästä pilvenpiirtäjästä seuraavassa videossa.

Arkkitehtien ja New Yorkin kaupunginvaltuuston tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu viiden korkean toimistorakennuksen rakentaminen, minkä pitäisi johtaa yhteiseen kokoonpanoon One World Trade Centerin kanssa. Kansallinen 11. syyskuuta muistomerkki ja museo ovat myös osa tätä.

 Paras on vielä tulossa ……….

Yksi World Trade Center New Yorkin futuristinen arkkitehtuuri

Kiinan CTF -rahoituskeskus on vain 11 metriä alempi kuin New Yorkin World Trade Center

CTF Finance Center Kiinassa tulevaisuuteen suuntautuvaa arkkitehtuuria

2. CTF Finance Center, Kiina – 530 m

CTF -rahoituskeskus (Guangzhou Chow Tai Fook Finance Center, joka tunnetaan myös nimellä East Tower))  on uusin rakennus, jota pidetään todisteena tulevaisuuteen suuntautuneesta arkkitehtuurista Kiinassa ja myös maailmanlaajuisesti. Se sijaitsee Etelä-Kiinan Guangzhoun kaupungissa, ja se on silmäänpistävä pilvenpiirtäjä, joka lisättiin äskettäin tähän maailman korkeimpien rakennusten luetteloon. Se valmistui lokakuussa 2016. Siellä on yksi maailman nopeimmista hisseistä, joka voi saavuttaa jopa 44,7 mailia tunnissa. Kerroksia on yhteensä 111. Rakennuksessa on ostoskeskus, jossa on nimetty pysäköintipaikka 1705 autolle. Kiinalaisessa pilvenpiirtäjässä on lukuisia toimistoja. Kuudentoista korkeimmassa kerroksessa on hotelli, jossa on yhteensä 251 huonetta, joita ei ole vielä avattu.

 Valtava kilpailu arkkitehtuurista ja suunnittelusta

Arkkitehtuuri ja suunnittelu Kiina CTF Finance Center

 Upea panoraamakuva Taiwanin pääkaupungista upealla Tapei 101 -pilvenpiirtäjällä

Tapei 101 skyscraper panoramakuva pääkaupunki Taiwan

3. Tapei 101, Taiwan – 1667 jalkaa

101-kerroksinen Tapei Financinal Center (tai lyhyesti Tapei 101) sijaitsee samannimisessä kaupungissa, Taipei, Taiwanin pääkaupunki. Vuoteen 2006 asti se oli maailman korkein pilvenpiirtäjä, mutta sen jälkeen kilpailu on rakentanut muita erinomaisia ​​futuristisen arkkitehtuurin rakenteita, jotka olemme jo esitelleet teille. Kuitenkin Tapei 101, jonka korkeus on 527 m, on edelleen kadehdittava, tuskin puhua siitä, kuinka merkittävä rakennus on. Sen vaikuttava muoto erottuu upeasti koko kaupungin panoraamasta ja jopa torneista kauas kaupungin horisontin yläpuolella.

Tapei 101 -pilvenpiirtäjä kiinnittää kaikkien huomion jo kaukaa

Tapei 101 skyscraper panorama picture Capital Taiwan (2)

 Taipein korkeimmassa rakennuksessa on ainutlaatuinen sinivihreä lasiverho ja se on silmiinpistävä päivä ja yö. Rakennuksen on suunnitellut C. Y. Lee & Partners ja KTRT -yhteisyritys on suunniteltu ja rakennettu, ja se on joustava ja kestää maanjäristyksiä ja taifuuneja. Energia- ja ympäristösuunnittelun johtaja (LEED) palkitsi erikoisrakennuksen myös korkealla hinnalla. Se on esimerkki postmodernista arkkitehtuurista.

 Arkkitehtuuri, joka kuuluu enemmän tulevaisuuteen

Arkkitehtuuri Shanghain maailman talouskeskus

4. Shanghai World Financial Center, Kiina – 492 m

Nyt päästään toiseen Aasian ihmeeseen – Shanghai World Financial Center! Sinun ei pitäisi olla yllättynyt siitä, että maailman korkeimmat rakennukset ovat Kaukoidässä. Eurooppa on jo kauan sitten menettänyt kilpailun näiden maiden kanssa. Vain Shanghaissa on monia pilvenpiirtäjiä ja kaksi niistä on maailman korkeimpien rakennusten edustavassa luettelossa – Shanghai Tower (632 m korkea) ja Shanghai World Financial Center (492 m). Shanghain maailman finanssikeskus valmistui vuonna 2008. Se on modernin arkkitehtuurin symboli, joka sijaitsee Shanghain Pudongin alueella, jossa on lukuisia pilvenpiirtäjiä. Täällä sijaitsee kaupungin kansainvälinen rahoitus- ja kauppakeskus. Shanghain World Financial Centerin rakentaminen suunniteltiin osoittamaan Kiinan taloudellinen vahvuus ja osoittamaan se koko maailmalle. Se on kuitenkin täydellinen esimerkki postmodernista arkkitehtuurista.

Korkea estetiikka, ergonomia ja ympäristöystävällisyys yhdessä

Shanghain maailman talouskeskus

Shanghai World Financial Centerissä on 101 kerrosta, ja siinä on hotellihuoneita, toimistoja, kokoushuoneita, näköalatasanteita ja ostoskeskuksia. Rakennuksen pohja on korkeintaan 24 m korkea, ja se on verhottu raaka graniitilla. Korkean esteettisen syyn lisäksi on myös puhtaasti käytännön syitä – joten koko rakenne näyttää vakaalta ja torni on suojattu maanjäristyksiltä. Päärunko on verhottu lasiseinäseinällä, jossa taivas heijastuu ja parantaa rakennuksen ja sen arkkitehtuurin WOW -vaikutusta. Shanghain pilvenpiirtäjässä on silmiinpistävä ominaisuus, joka on noin 50 m leveä portaali, joka sijaitsee ylimmissä kerroksissa. Ajatuksena on vähentää rakennuksen yläosan valtavaa kuormitusta voimakkaassa tuulessa. Tämän ainutlaatuisen muodon vuoksi tätä pilvenpiirtäjää kutsutaan edelleen “pullonavaajaksi”, jossa on paljon huumoria. Sen suunnittelu ja rakentaminen kiehtovat paikallisia ja vierailijoita päivittäin.

 Hongkongin pilvenpiirtäjä hohtaa sinertävästi jopa yöllä

Hongkong yöllä

  1. Kansainvälinen kauppakeskus, Hongkong – 484 m

Hongkongin kansainvälinen kauppakeskus on viimeinen pilvenpiirtäjä esityksessämme tänään. Se on 484 m korkea, siinä on 108 kerrosta ja se valmistui vuonna 2010. Torni on tehty toimistojen suunnitelmien mukaan Kohn Pedersen Fox ja Wong Ouyang. Rakennuksessa on täydellinen neliön muotoinen pohjaratkaisu, se nousee tyylikkäästi ja on suljettu tasakatolla. Sen julkisivu houkuttelee kaikkia Hongkongin silmiä, koska se on täysin verhoiltu sinertävällä lasilla. Rakennuksen alemmissa kerroksissa on tilava pysäköintialue, nykyaikainen ostoskeskus ja monia toimistoja. Sky 100 on 100. kerroksessa sijaitsevan katselualustan nimi. Ritz-Carlton Hotel Hong Kong sijaitsee 15 ylimmässä kerroksessa. Sen 83 hissin ansiosta kerrostalo mahdollistaa helpon kuljetuksen vieraille, jotka haluavat käydä maailman korkeimmalla uima-altaalla ja juoda juomia läheisessä baarissa.

Kuulostaako tämä kaikki sinusta liian futuristiselta? Mutta se on moderni todellisuus, joka on mahdollistettu tulevaisuuteen suuntautuneen, nerokkaan arkkitehtuurin ansiosta.

 Näkymä Hongkongin keskustaan

Arkkitehtuuri Hongkongin keskusta

Hongkong

 Alakerrassa on pysäköintialue, ostoskeskus ja lukuisia toimistoja.

Hongkongin moderni arkkitehtuuri

Hongkongin arkkitehtuurin pilvenpiirtäjä

Hongkongin arkkitehtuuri yöllä

Kaukoidän arkkitehtuuri murtaa muotin ja tarjoaa upeita visioita

CTF Finance Center Kiinan arkkitehtuurin tulevaisuus

 Shanghain taloudellinen ja kaupallinen keskus ylhäältä katsottuna

Shanghain maailman talouskeskus

Näyttävä pilvenpiirtäjä Shanghaissa

Shanghai World Financial Centerin moderni arkkitehtuuri

New York – kaupunki, joka ei koskaan nuku ……

New York One World Trade Centerin arkkitehtuuri

New York One World Trade Centerin arkkitehtuuri

New York One World Trade -arkkitehtuuri

Tapei 101 auringonlaskun aikaan

Tapei 101 arkkitehtuuri Taiwan

 Taipein tunnusomainen symboli on sen pilvinen pilvenpiirtäjä

Tapei 101 Moderni arkkitehtuuri Taiwan