Le Corbusier- Nero-kohtalo

Le Corbusierin taide

Tietoja Le Corbusierista ja hänen panoksestaan ​​maailmanarkkitehtuurissa

Charles Edouard-Jeanneret-Gris, joka tunnetaan paremmin nimellä Le Corbusier, ei ollut kanssamme noin 50 vuoden ajan. Hän jätti tämän maailman ikuisesti 27. elokuuta 1965. Siitä huolimatta se on paljon läsnä jokapäiväisessä elämässämme kuin ihmiset voisivat kuvitella. Hänen näkemyksensä arkkitehtuurista on muuttanut perusteellisesti koko maailman, jossa elämme.

Le Corbusier on yksi maailmanarkkitehtuurin merkittävimmistä edustajista. Hänen teoksensa ovat saavuttaneet suuren suosion moniin muihin kollegoihinsa verrattuna.

Le Corbusierin oli määrä suunnitelmien mukaan ottaa isänsä liiketoiminta haltuunsa ja korjata hienoja kellokoneita

Le Corbusier kirja

“Starchitect” – tähtiarkkitehti

Jossain vaiheessa arkkitehtuurin historiassa ilmestyi englanninkielinen termi “Starchitect”. Se luotiin vain Le Corbusierin kaltaisille ihmisille juhlimaan uskomatonta suosiotaan. On erityisen huomionarvoista, että Le Corbusierista tuli erityisen kuuluisa ja tunnettu ennen Internetin aikakautta. Se on erittäin vaikeaa! Silloin uutiset ylittivät meren melkein yhtä hitaasti kuin ihmiset. Ajatelkaa kuinka kuuluisa hän olisi ollut nykyään.

Parlamenttirakennus ja maamerkki Chandigarhissa, Intiassa 

Le Corbusier -teräsbetoni

Toisen maailmansodan jälkeen nero ja hänen kumppaninsa suunnittelivat ainutlaatuisia huonekaluja Pariisin studiossaan

Le Corbusier huonekalut

Kuten kaikkia muita kuuluisia henkilöitä, tätä arkkitehtiä paitsi rakastettiin, myös vihattiin, kadehdittiin, hyökkättiin ja ymmärrettiin väärin samanaikaisesti. Ihmiset puhuivat hänestä uudestaan ​​ja uudestaan ​​suurella tunteella, jopa hänen kuolemansa jälkeen.

Suunnittelija muotoili 1920 -luvulla viisi kohtaa, joista tuli uuden arkkitehtuurin keskeisiä piirteitä

Le Corbusier kolme

Hän ottaa salanimensä isoäitinsä nimestä, mikä tarkoittaa “korppi”

Le Corbusierin syntymäpaikka

Hänen kotikaupunkinsa La Chaux-de-Fonds

Jos vierailet Le Corbusierin kotikaupungissa, Sveitsin kaupungissa La Chaux-de-Fondsissa, opit paljon hänen työstään ja yleensä ymmärrät sen paremmin. Voit selvästi tunnistaa, että tässä on monien hänen ideoidensa juuret. Tämä on täysin loogista. Lopulta arkkitehti asui täällä 29 -vuotiaaksi asti.

Täällä Le Corbusier avasi ensimmäisen arkkitehtitoimistonsa.

Lähdettyään Sveitsistä Corbusier työskenteli myös Argentiinassa, Japanissa ja Intiassa

Le Corbusierin oikeuspalatsi Intiassa

La Chaux-de-Fonds tunnettiin vuosisadan alussa kellojen kaupunkina. Puolet maailman tuotannosta valmistettiin täällä! Kuvittele vain!

Paikallisten kellojen suosio ei liittynyt vain korkealaatuiseen tekniseen työhön. Sveitsiläiset kellot olivat myös niin suosittuja, koska niiden valmistamiseen käytettiin paljon käsityötä. Tämä antoi sinulle ainutlaatuisen luonteen.

Le Corbusier oli taiteilija, arkkitehti ja suunnittelija, joka käsitteli väsymättä

Le Corbusier Villa Jeanneret Perret

Juuri tällä alalla nuori Charles-Edouard työskenteli, kunnes hän alkoi käsitellä arkkitehtuuria. Ajan tunne ja halu tarttua siihen oli varmasti erittäin tärkeä rooli hänen jatkotoimissaan.

Kuten monet nerot, lahjakas sveitsiläinen oli aikaansa edellä

Le Corbusier sw

Luonnollinen valo

Toinen erittäin mielenkiintoinen ominaisuus La Chaux-de-Fondsille, Le Corbusierin kotikaupungille, liittyi luonnonvaloon. Maisema on rakennettu niin, että suuri osa siitä virtaa siihen. Tämä puolestaan ​​helpotti arkkitehdin luovaa työtä. Rakennukset itse olivat kadulle päin, ja niissä oli suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Heillä oli tämä avoimuus, joka myöhemmin muotoili voimakkaasti Le Corbusierin arkkitehtuuria ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Ronchampin Notre Dame, joka on rakennettu 50 -luvulla, on yksi modernin tyylin kuuluisimmista rakennuksista

Le Corbusierin kappeli, Notrdame, Ranska 1955

Villa Jeanneret-Perret (myös Maison Blanche)

Valkoinen talo tunnetaan edelleen Corbusierin koelaboratoriona, jossa hän teki ensimmäiset askeleensa konstruktivismiin

Le Corbusier Villa Jeanneret Perret -ikkuna

Tämän nimen takana on Villa Jeanneret-Perret Le Corbusiersin ensimmäinen projekti. Tämä on hänen vanhempiensa koti. Se sijaitsee myös La Chaux’ssa, kuten sveitsiläiset kutsuvat arkkitehdin kotikaupunkia. Rakentaminen valmistui vuonna 1912.

Tässä kehitettiin suunnittelukieli, jolla oli sitten erittäin vahva vaikutus hänen polkuunsa arkkitehtina.

Ensimmäinen taide, jonka nuori Corbusier teki, oli kellotaulujen maalaus

Le Corbusierin kello

Jo hänen vanhempiensa talossa näkyy pyrkimys integroida ulkoalue sisustukseen. Samaan aikaan sisätilojen erotus on järjestetty siten, että se tarjoaa runsaasti tilaa erilaisiin muunnoksiin.

Ulkoalueelle silmiinpistäviä ovat hyvin harkitut polut, jotka johtavat taloon ja “ylempään” puutarhaan.

Le Corbusier oli fanaatikko, jonka poliittiset mieltymykset eivät olleet salaisia

Le Corbusier optimoitu

Sisäänkäynnit ovat lähes näkymättömiä ensi silmäyksellä. Vasta vihjeen tai huolellisen harkinnan jälkeen huomaa, että se on sellainen asia. Tämä antaa käsitteelle tietyn mystiikan, joka on tyypillistä myös Le Corbusierin myöhemmälle arkkitehtuurille.

Puiset ristikkorakenteet erottuvat puutarhasta.

Villa Jeanneret-Perretin jälkeen Le Corbusier jätti hyvästit kotikaupungilleen ja kehitti oppimansa täällä monissa muissa paikoissa ympäri maailmaa.

50 vuotta Cobusierin kuoleman jälkeen vain monumentaaliset rakennukset muistuttavat hänen kekseliäisyydestään

Le Corbusier Villa Jeanneret Perret bauhaus