Mies Van der Rohe Award 2015 – 5 finalistia

Mies Van der Rohe Award 2015 -finalistit

2015 Mies Van der Rohe -palkinto – ehdokkaat

Mies van der Rohe -palkinto on termi, josta kaikki modernia arkkitehtuuria rakastavat ovat erittäin kiinnostuneita. 25. helmikuuta 2015 julkistettiin jälleen finalistit. Kaikkiaan heitä oli viisi ja heidät valittiin lyhyestä 40 hankkeen luettelosta.

Mies Van der Rohe -palkinto 2015

Mies Van der Rohe -palkinto

Palkintoseremonia järjestetään 8. toukokuuta tänä vuonna ja se tapahtuu Mies van der Rohen Barcelonan paviljongissa. Edellisenä päivänä hakijat esittävät hankkeensa tuomaristolle. Mutta katsotaan mitä ehdokkaat ovat. Varmasti jokainen teistä haluaa spekuloida hieman siitä, kenellä on parhaat mahdollisuudet. Sillä välin tuomaristo ei tee mitään muuta. Mutta näet kaiken läheltä. Menet kaikkiin kohteisiin tarkistaaksesi ne henkilökohtaisesti tarvittavien ominaisuuksien suhteen.

Nämä ovat 5 finalistia

finalistit Mies Van der Rohe Award 2015

Perustelut

Mies Van der Rohe -palkinto perustettiin vuonna 2007. Tämä on Euroopan unionin, Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja Mies van der Rohen säätiön aloite. Sitä pidetään yhtenä mantereen tärkeimmistä arkkitehtuuripalkinnoista. Tästä hyötyvät erityisesti kahden viime vuoden aikana luodut hankkeet. Aiemmat tämän palkinnon voittaneet projektit ovat tanskalaisen arkkitehtitoimiston Henning Larsenin Harpa -konserttisali ja konferenssikeskus Reykjavikissa yhteistyössä islantilaisen käytännön Batteríiðin ja taiteilija OlafurElíassonin kanssa sekä David Chipperfield Architectsin suunnittelema Neues -museo Berliinissä. ja Julian Harrap.

Tämän vuoden hankkeet

Mies Van der Rohe -palkinnon finalistit 2015

Ravenburgin taidemuseo, Lederer Ragnarsdóttir Oei on ensimmäinen nimitys. Tämä historiallisessa Ravensburgin kaupungissa rakennettu projekti edustaa symbioosia vanhoista ja uusista elementeistä ja sopii täydellisesti kaupungin historialliseen ympäristöön. Samaan aikaan se tarjoaa kuitenkin nykyaikaisille ihmisille kaikki mahdolliset mukavuudet.

Ravensburgin taidemuseo

Mies Van der Rohe -palkinnon Ravensburgin taidemuseo, Lederer Ragnarsdóttir Oei

BIG-Bjarke Ingels Groupin Tanskan merimuseo Helsingissä on seuraava finalisti. Siitä on kehittynyt kaupungin uusi kulttuurikeskus viime vuosina. Se on integroitu kaupungin satamarakenteeseen. Se näyttää jaetulta polulta, joka ulottuu seinille. Suunnittelu sisältää myös kolme siltaa, joista jokainen on kahdella tasolla.

Tanskan merimuseo

Mies Van der Rohe -palkinto Tanskan merimuseo

Integroitu kaupungin satamarakenteeseen

Merimuseo BIG Bjarke Ingels Group Helsinki Mies Van der Rohe -palkinto

On myös ehdolla Archea Associatin Antinori -viinitila (San Casciano Val di Pesa, Firenze, Italia). Tämä majoituspaikka sijaitsee Firenzen ja Sienan välissä Chiantin kukkuloilla. Tavoitteena oli integroida tämä erittäin moderni kiinteistö saumattomasti maaseutuympäristöön.

Antinorin viinitila

Mies Van der Rohe -palkinto Antinorin viinitila Archea Associati

Jossain Firenzen ja Sienan välissä

Mies Van der Rohe -palkinto Antinorin viinitila San Casciano Val di Pesa Firenze

Säilytä viinitynnyreitä

antinori -viinitila Mies Van der Rohe -palkinto

Innovatiivinen viinikellari

martini antinori -viinitilan finalistit Mies Van der Rohe -palkinto

Seuraava esimerkki tulee Keski -Euroopasta. Kyse on Szczecinin filharmonikot (Puola: Szczecin) Puolassa. Tässäkin, kuten muidenkin ehdokkaiden kohdalla, onnistuneella viittauksella alueen arkkitehtuuriin näyttää olleen tärkeä rooli. On monia koristeellisia uusgoottilaisia ​​elementtejä. Siellä on myös useita tilavia klassisia rakennuksia. Yläosan suuret kattovalaisimet rikastavat edelleen rakennuksen ulkoasua.

Szczecinin filharmonikot Puolassa

Mies Van der Rohe -palkinnon filharmonikot, Szczecin, Puola

Moderni arkkitehtuuri

Mies Van der Rohe -palkinto Szczecinin filharmonikot Szczecinissä

Täysin valkoinen ja hieman läpinäkyvä

Mies Van der Rohe -palkinto Szczecinin filharmonikko Szczecinissä Puolassa

Saw Swee Hock Student Center O’Donnell + Tuomeylta Lontoon kauppakorkeakoululle on viides kohde, joka pääsi ehdokkuuteen. Arkkitehtuurin täytyy symboloida halua muuttaa tämä paikka tieteellisen vaihdon keskukseksi. Liike sisällä ja ulkona hitsataan visuaalisesti yhteen yksikköön. Tämä toimii muun muassa tiilijärjestelyn haarukan muotoisen rakenteen ansiosta. Näin päästät enemmän valoa sisään. Rakennuksella on myös kiehtova kasvava vaikutus yöllä.

Saw Swee Hockin opiskelijakeskus

Mies Van der Rohe Award Saw Swee Hock Student Center

Jäljittele liikettä

Mies Van der Rohe -palkinnon saha Swee Hock

Haarukan muotoinen rakenne tiilijärjestelyssä

Mies Van der Rohe Award Saw Swee Hock -rakennus

Päästä enemmän valoa

Mies Van der Rohe Award Saw Swee Hock -terassi