Nykyiset matkavinkit: 15 maailman suurinta kaupunkia

Elämme planeetalla, jossa on 7 miljardia ihmistä. Suuret kaupungit ja asuminen niissä on loogisesti suuri kysymys. Tämä on muun muassa myös mahdollinen maailmanmatka -aihe. Miltä tuntuu olla osa niin valtavaa metropolia, jolla on suuri väestötiheys? Se olisi varmasti jännittävä ja opettavainen kokemus. Oletko utelias? Pysy sitten kanssamme virtuaalimatkallamme maailman suurimpien kaupunkien läpi.

Kriteeri, jolla olemme luokitelleet ne, on niiden perusta. Luetteloimme ne nousevassa järjestyksessä!

Vinkkejä maailmanmatkoihin: Maailman suurimmat kaupungit

Mumbai, Intia 604 km²

mumbai intia hyviä ideoita kaupunkimatkoille

Mumbai

Mumbai tunnetaan maailmanlaajuisesti kosmopoliittisena kaupunkina, jossa sinulla on vähiten tilaa itsellesi. Siellä asuu tällä hetkellä yli 24 miljoonaa ihmistä. Niiden pinta -ala on vain 944 neliökilometriä.

Moskova – 5000 km²

Moskovan maailmanmatkaideoita

Venäjän pääkaupunki Moskova

Venäjä on maailman suurin maa. Jotkut suurimmista kaupungeista sijaitsevat myös täällä. Moskovassa asuu jo noin 7 miljoonaa ihmistä. Pohja on hieman yli 5000 neliökilometriä. Asukkaiden määrä neliökilometriä kohti ei kuitenkaan ole kovin suuri. 2,9 tuhatta neliökilometrillä voidaan sietää hyvin.

New York, Yhdysvallat – 1, 2 tuhatta km²

ideoita New Yorkin maailman matkavinkkeihin

New York, Yhdysvallat

Kolmas suurin kaupunki, joka sisältää kaksi nykypäivän maailman matkailuvinkkiä, on New York. 20,8 miljoonan ihmisen kanssa on selvää, että tämä kaupunki ei nuku. Metropolin käytössä oleva alue on noin 12 tuhatta neliökilometriä. Väestötiheys on suhteellisen pieni. Tänä vuonna asukkaita on vain 1,7 tuhatta neliökilometriä kohti.

Kalkutta, Intia1, 4 tuhatta km²

calcuta intia jättiläinen kaupunki

Kalkutta, Intia

Intia on varmasti hyvä vinkki maailman matkailijoille. Tämä on maa, jossa on eniten asukkaita koko maailmassa. Jotkut suurimmista kaupungeista, kuten Kalkutta, sijaitsevat myös täällä. Kaupungissa asuu noin 17,5 miljoonaa ihmistä. Niitä on 1,4 tuhatta neliökilometriä. Väkiluku neliökilometriä kohden on erittäin korkea eli 13 tuhatta.

Manila, Filippiinit 1,8 tuhatta km²

manila filippiinit maailmanmatkailu

Filippiinien pääkaupunki Manila

Manila on Filippiinien pääkaupunki. Täällä asuu noin 23 miljoonaa ihmistä, ja niiden kaikkien pinta -ala on 1,8 tuhatta neliökilometriä. Väestötiheys on ja 12 000 ihmistä neliökilometriä kohti.

Kairo, Egypti 2,1 tuhatta km²

egypti maailmanmatkailu valtava kaupunki

Egyptin pääkaupunki Kairo

Kairossa noin 19,3 ihmistä asuu tällä hetkellä 2,1 neliökilometrin alueella. Se on hieman vähemmän kuin esimerkiksi Kalkutassa. Tällä hetkellä 9,6 tuhatta ihmistä jakaa siellä neliökilometrin.

Delhi, Intia – 2,2 tuhatta km²

delhi intia hienoja ideoita

Metropoli Pohjois -Intiassa, Delhi

Voimme tuskin kuvitella suunnittelevani maailmanmatkaa ilman Delhiä. Asukkaita oli nyt 29,6 miljoonaa. Alue tässä kaupungissa on noin 2.2 tuhat km². Väestötiheys on melko korkea, noin 13,2 ihmistä neliökilometrillä.

City City Mexico 2,3 tuhatta km²

meksiko kaupunki loistava idea loistava kaupunki

Mexico City

Virtuaalimaailman matkavinkkeihimme maailman suurimpien kaupunkien kautta kuuluu myös Mexico City. Tällä hetkellä siellä asuu hieman alle 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin pinta -ala on noin 2,3 tuhatta km². Väestötiheys on siten noin 9 tuhatta neliökilometriä kohti. Mielenkiintoista on, että Meksiko ei ole lainkaan maailman suurimpia maita, ja silti sillä on yksi korkeimmista väestöistä.

Etelä -Korea, Soul 2,7 tuhatta km² 

Soul loistava idea maailmanmatkalle

Soul, Etelä -Korea

Se on yksi maailman moderneimmista kaupungeista, ja sen asukkaita on paljon futuristisia arkkitehtuuri -ideoita ja tarjoaa teknologiaa. Etelä -Korean pääkaupungissa on hieman alle 22 miljoonaa asukasta. Kaupungin pinta -ala on ja 2,7 tuhatta km². 7,8 ihmistä asuu neliökilometrillä.

São Paulo, Brasilia 3.1 Tuhat km²

sao paolo Brasiliassa loistava idea maailmanmatkoille

Brasilian suurin kaupunki, Sao Paulo

Maailmanmatka ilman Brasiliaa? Tuskin voit kuvitella sitä! Yksi suurimmista kaupungeista on siellä ja se on Sao Paulo. Tämän kaupungin asukasluku on 12., 252 miljoonaa ihmistä. Ne jakautuvat 3,1 tuhannen neliömetrin alueelle. Väestötiheys on 7000 ihmistä neliökilometrillä.

Jakarta, Indonesia 3,5 tuhatta km²

jacarta indonesia maailmanmatkaideoita

Jakarta, Indonesia

Jakartassa Indonesiassa asuu lähes 35 miljoonaa ihmistä. Tämän vuoksi alue ei ole kovin suuri. Sen pinta -ala on noin 3,5 tuhatta neliömetriä. Väestötiheydellä tämä tarkoittaa noin 9,7 tuhatta ihmistä neliökilometriä kohti. Sinäkään et ajattele niin?

Kanton 4 tuhatta km²

kiinalainen kaupunki ghangzhou

Guangzhou Kiina

Kiina näkyy luettelossamme useita kertoja, ja se on sanomattakin selvää. Kaupungissa asuu noin 20 miljoonaa ihmistä ja se kattaa yhteensä 4 tuhatta neliökilometriä. Toisin sanoen väestötiheys on hieman alle 5 tuhatta ihmistä neliökilometriä kohti.

Tärkein teollisuuskaupunki Shanghai, Kiina – 4 tuhatta km²

shanghai china world travel vinkkejä

Shanghai, Kiina

Toinen listallamme oleva kiinalainen kaupunki on tärkein teollisuuskaupunki Shanghai, jossa on paljon asukkaita. Väestö on 22 miljoonaa ihmistä ja alue on 4 tuhatta neliökilometriä. Täällä on 5000 ihmistä neliökilometrillä.

Peking, Kiina – 4,1 tuhatta km²

Kiina suurkaupungin maailmanmatkailu

Kiinan kaupunki Peking

On selvää, että Kiinan suurkaupungeilla on samankaltaisia ​​piirteitä, ja siksi he pääsivät listallemme peräkkäin. Pekingissä on noin 9,5 miljoonaa asukasta ja sen alue on hieman pienempi kuin Moskovan alue. Täällä asuu noin 4,6 tuhatta ihmistä neliökilometriä kohden.

Tokio, Japani 8,2 tuhatta km²

Tokyo Japan World Travel vinkkejä

Japanin metropoli Tokio

Tokio olisi loistava tapa lopettaa maailmanmatka, eikö niin? On myös loogista käydä maailman suurimmassa kaupungissa tällaisen matkan aikana. Siellä asuu noin 38 miljoonaa ihmistä. Niiden yhteinen alue on noin 8,1 tuhatta km². Väestötiheyttä voitaisiin kuitenkin verrata pienempiin kaupunkeihin, kuten Pariisiin Ranskassa. Se on noin 4,6 tuhatta ihmistä neliökilometrillä.