Pent -katto – erittäin älykäs katon muoto kotiisi

Shed katto yksikerroksinen talo lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Miksi valita yksikattoinen katto?

Katto pään päällä, suojelu ja turva – se on itse asiassa suuri onni, jota emme useinkaan arvosta. Mutta kaikki katot eivät ole samanlaisia. Katon muotoja on eri puolilla maailmaa. Maantieteellisillä leveysasteillamme tunnetuimmat tyypit ovat yksikattoinen katto, satulakatto, kippikatto, mansardikatto, vajakatto ja hinattava katto.

Olet luultavasti nähnyt jokaisen näistä muodoista ennen, mutta et ehkä tiennyt, miten niitä kutsutaan. Vaikka katto on klassikko ja se on ollut suosittu jo pitkään, tänään haluaisimme keskittyä kattokattoon.

Tämä katon muoto on nykyään erittäin suosittu modernissa arkkitehtuurissa

katto katto yhden perheen talo moderni arkkitehtuuri

Se on katon muoto, joka koostuu pohjimmiltaan kaltevasta katon pinnasta, jonka alareunaa kutsutaan räystäksi ja ylempää harjannetta. Loogisesti pidempää, tätä harjanteen seinää kutsutaan korkeaseinäksi. Yksinkertaisen yksikattoisen katon lisäksi voit usein nähdä offset -katon. Tässä vaihtoehdossa kaksi katon pintaa rakennetaan yleensä vastakkain.

Yksikattoinen katto on ollut pitkään Euroopan arkkitehtonisessa historiassa. Ennen kaikkea kuitenkin vain joidenkin rakennuksen osien, kuten basilikoiden, orielien tai laajennusten, sivukäytävän yläpuolella. Vasta teollistumisen jälkeen monopitch -kattoja käytettiin yksittäisten rakennusten pääkattoina, pääasiassa tuotantohallien ja autotallien kattamiseksi.

Suorat linjat ja tyylikäs muotoilu

kattokatto ylellinen huvila moderni suora

Vasta 1900 -luvun puolivälissä monopitch -katto alkoi näkyä yhä useammin asuinrakennuksissa. Selvä etu viistoihin kattoihin verrattuna on se, että kattokattojen alla olevaa tilaa voidaan käyttää täysikerroksisena. Itse pystytys on myös halvempaa ja helpompaa. Lähes kaikki mahdolliset pinnoitteet ovat mahdollisia näille katoille – kattotiilistä ja liuskekivestä kattohuopaan, peltiin, vihreisiin kattoihin ja eristyskerroksiin.

Yksikattoinen katto tarjoaa myös täydelliset olosuhteet energiansäästölle ja uusiutuvien energialähteiden käytölle. Katon suunta on erittäin suotuisa kesällä ja talvella. Asennetut aurinkokuntajärjestelmät ja aurinkosähkömoduulit takaavat riittävän energian sähkölle ja kuumalle vedelle. Lisäksi kattorakenteinen talo säästää myös paljon sadevettä, mikä vähentää veden kulutusta entisestään.

Toivomme, että sinulla on nyt paljon selkeämpi käsitys siitä, mitä yksikattoinen katto tarkoittaa. Jos haluat rakentaa uuden talon pian tai vain puutarhatalon itse, muista, mitä sinun on tiedettävä artikkelistamme, ja mieti tarkkaan, minkä katon muodon sinun pitäisi valita.

     Tyylikäs yhden perheen koti

Shed katto laatta sileä yksikerroksinen talo

Söpö ja vieraanvarainen, puulla verhottu

kattokalteva kalteva katopinta puubetoni

Vaatimaton tukevilla puupalkeilla ja gabioneilla

viistot katto tasainen gabion nurmikko

Kaksikerroksinen rinteessä

Katon puiset julkisivupalkit kalteva pinta

Puupanelointi ja tilavat terassit

katto puinen julkisivuverhous kaksikerroksinen

Sitä rakennetaan ahkerasti

yksikattoinen kattorakenne kalteva katon pinta

Hiljaisuutta ja rauhaa metsässä

Vajakattorakenne puiset palkit lasi lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Offset pent -katto

kirjoituspöytä katto moderni arkkitehtuuri puu kolme kerrosta

Taitava rakenne ja tyylikäs ulkonäkö

pult -katto moderni puiset kattopalkit viisto katto

Minimalistinen arkkitehtuuri ja tyyli

katon kalteva taso moderni talo