Postmoderni arkkitehtuuri – mitä arkkitehtonista tyyliä pidät arkkitehtitalossasi?

arkkitehti talo postmoderni arkkitehtuuri harmaa julkisivu

Robert Venturin Vanna Venturin talon postmoderni arkkitehtuuri

 Yksi tunnetuimmista nimistä postmodernissa arkkitehtuurissa on Robert Venturi. Vuonna 1950 hän rakensi talon äidilleen. Tänään haluaisimme esitellä tämän rakenteen sinulle. Näin voit oppia hieman lisää tästä tärkeästä 1900 -luvun arkkitehdistä.

Vuosisata. Samaan aikaan haluamme vakuuttaa teille, että arkkitehtitaloilla on edelleen suuri kysyntä ja että jopa individualistit voivat löytää unelmakotinsa..

Jos etsit asiantuntevia talonmyyjiä, jotka rakentavat yksilöllisesti suunniteltuja arkkitehtitaloja, sinun kannattaa katsoa portaaleja, kuten ImmobilienScout24. Siellä tapaat varmasti monia asiantuntijoita, jotka voivat täyttää toiveesi. Ylläpidetään korkeimpia standardeja, jotka eivät ainoastaan ​​suojele ympäristöä, vaan ennen kaikkea lompakkoasi. Ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi kotia!

Alla näet, kuinka vertauskuvallinen Vanna Venturin talo rakennettiin …

Tauko modernismista

Talo on erottuva 1900 -luvun arkkitehtuurihistoriasta ja Robert Venturin työstä, ja juuri tässä vaiheessa hänen tauko modernismista tuli. Voit silti tunnistaa monia tämän merkkejä sen arkkitehtonisesta tyylistä. Tällaisia ​​ovat vaakasuoraan ympäröivät nauhaikkunat ja yksinkertaiset julkisivut. Tiedämme tämän muun muassa Mies van der Rohen ja Frank Lloyd Wrightin teoksista. Robert Venturi löysi kuitenkin myös runsaasti tilaa koriste -elementeille.

arkkitehti talo postmoderni arkkitehtuuri harmaa julkisivu

Perinteiden palauttaminen

Juuri mainitut koriste -elementit liittyivät talon perinteisiin rakennusmuotoihin. Näitä ovat viilumainen katto ja arcade-muotoinen sisäänkäynti. Tämän jatkaminen oli postmodernismin perusta.

arkkitehtitalo postmoderni arkkitehtuuri pieni katettu terassi vanna venturi -talo

Vanna Venturin talon rakentaminen alkoi vuonna 1959, kun arkkitehti oli 34 -vuotias.

Tuolloin hän työskenteli jo Denise Scott Brownin ja Louis Kahnin kanssa.

Valinta monien eri mallien välillä

Mutta Robert Venturi joutui suuntautumaan uudelleen tänä aikana, on olemassa muutamia argumentteja tämän puolesta. Esimerkiksi talossa oli monia erilaisia ​​malleja. Lopulta valittu on käännetty radikaalimmin kohti postmodernia arkkitehtuuria.

Talo valmistui vuonna 1964. Muutamaa vuotta myöhemmin postmoderni arkkitehtuuriliike saavutti huippunsa. Katsoja muistaa eniten luultavasti monumentaalisen päätyseinän ja sen päällä olevan ylisuurin savupiipun.

arkkitehtitalo postmoderni arkkitehtuuri Venturi -talo

Epätavallinen tapa integroida perinteiset elementit rakennukseen

Perinteiset elementit tulkittiin epätavallisella tavalla, tyypillistä Robert Venturin postmodernille teokselle. Esimerkiksi päätypäässä on suuri aukko keskellä. Pääty on myös sijoitettu rakennuksen pitkänomaisen eikä lyhyemmän sivun päälle. Komponenttien hierarkia on siis täysin sekaisin.

Päätyaukko nousee pitkänomaisen käytävän yläpuolelle. Sisäänkäynti ei kuitenkaan ole, kuten voisi odottaa, sen lopussa. Se asennettiin sivulle.

Inspiraationa Michelangelon Porta Pia Roomassa

Scott Brownin mukaan Vanna Venturin talon sisäänkäynti sai inspiraationsa Michelangelon Porta Piasta Roomassa. Tämä on klassinen esimerkki, jossa etu- ja takaosa eivät liity toisiinsa.

arkkitehtitalo postmoderni arkkitehtuuri vanna Venturi talon sivuprofiili

Väri

Toinen mielenkiintoinen näkökohta Vanna Venturin talon postmodernin arkkitehtuurin arvioinnissa on sen väri. Aluksi se oli harmaa.

Mutta sitten talo maalattiin kirkkaan vihreäksi.

arkkitehti talo postmoderni arkkitehtuuri vihreä julkisivu

Sisustus

Sisällä on viisi huonetta. Olohuone sijaitsee keskeisellä paikalla. Ruokasali ja erillinen keittiö ovat sivussa. Tilava makuuhuone ja säilytystila mahtuivat myös.

Tämä amerikkalaisen postmodernin arkkitehtuurin kuvake on tällä hetkellä myynnissä. Toivottavasti ei liian kauan.

     arkkitehtitalo postmoderni arkkitehtuuri vanna Venturi -talo   arkkitehtitalo vanna venturi -talo olohuoneen takka

arkkitehtitalo postmoderni arkkitehtuuri portaikko vanna venturi -talo

arkkitehtitalo vanna venturi -talo toinen kerros

arkkitehtitalo postmoderni Robert Venturi makuuhuone