Sevillan katedraali ja Columbuksen kaupungin historia

sevilla katedraali santa maria de la sede näkymät

Sevillan katedraali ja Columbuksen kaupungin historia

Santa Maria de la Sede on Sevillan katedraalin nimi. Se on Euroopan suurin goottilainen katedraali ja Kolumbuksen viimeinen talo. Viimeistä tarkoitamme siinä mielessä, että hänen sarkofagi oli siellä. Nyt hän lepää patsaiden hartioilla, jotka edustavat muita neljää erittäin voimakasta miestä.

Nämä ovat Navaran, Kastillan, Leonin ja Aragonin kuninkaat. Syy tähän kunniaan, erityisesti Sevillan katedraalissa, on vauraus, jonka se on tuonut kaupunkiin. Sieltä hän aloitti matkansa uuteen maailmaan.

Sevillan Santa Maria de la Sede -katedraali

Santa Maria de la Sede Sevillan katedraali

Tiesitkö jo nämä tosiasiat? Näiden lisäksi meillä on myös paljon muuta Sevillan katedraaliin liittyvää, josta kerromme mielellämme.

Keskiaikainen arkkitehtuuri

Sevillan katedraali Santa Maria de la Sede

Kolumbuksen matkat jatkuivat hänen kuolemansa jälkeen

Ei vain elämänsä aikana Columbus matkusti paljon. Sen jäänteet kuljetettiin meren läpi useita kertoja myöhemmin. Hänet haudattiin ensimmäisen kerran Sevillassa kuoleman jälkeen vuonna 1506. Mutta vuonna 1544 hänen kuoleman toiveensa täyttyi ja hänet tuotiin uuteen maailmaan. Vuonna 1985 hänen jäännöksensä tuotiin takaisin Espanjaan ja henkilöllisyys vahvistettiin DNA -testillä. Se tapahtui vuonna 2006. Sevillan katedraalissa on myös kuuluisa Columbuksen kirjasto. Täällä säilytetään yli kolme miljoonaa arvokasta käsikirjoitusta, mukaan lukien merenkulkijan kirjeet.

Kolumbuksen patsas katedraalissa

sevillan katedraali santa maria de la sede columbus patsas

Sevillan katedraali ja väite maailmanvallasta

Kuten juuri mainittiin, Sevillan katedraali on edelleen maailman suurin. Tämä liittyy varmasti väitteeseen maailmanvallasta. Päätös tehdä tämä tehtiin vuonna 1401. Sevillan katedraali sijaitsee moskeijan päällä, joka on alueen arabivallan hallitsija. Muodollinen rakennuspaikka oli itse asiassa se, että entinen temppeli oli lähes täysin tuhoutunut.

Sevillan katedraalin historia

Sevilla: Catedral de Santa María de la Sede

Pääasiassa katedraali rakennettiin kivestä. Materiaali on peräisin 20 eri louhoksesta samanaikaisesti. Ennen Sevillan katedraalin rakentamista vuonna 1506 se sijaitsi Istanbulissa, eli Hagia Sofiassa.

Maailman suurin katedraali

sevillan katedraali santa maria de la sede sisäänkäynti

Santa Maria de la Sede on 116 metriä korkea ja 76 metriä pitkä. Se sijaitsee 15 000 neliömetrin alueella. Sevillan katedraalin avaaminen on melko vaatimatonta arkkitehtuuriin verrattuna. Filippus I (Kastilia) kuoli vain muutama päivä aikaisemmin, ja tämä heitti varjon iloon, joka muuten liittyi tämän temppelin rakentamiseen.

Sevillan katedraali on 116 metriä korkea ja 76 metriä pitkä

sevillan katedraali santa maria de la sede

Minareetista tulee kupoli

Monet esimerkit kirkoista, joissa kupolit on muunnettu minareteiksi, tunnetaan jo Istanbulista. Täällä Sevillan katedraalissa tapahtui juuri päinvastoin. Alkuperäisen moskeijan jäänteitä löytyy edelleen. Tarkemmin sanottuna kyse on La Hiraldan tornista. Se on noin 82 metriä korkea ja rakennettu vuonna 1196. Hän liittyy legendaan arabiprinsseistä. He ovat osoittaneet rohkeutensa kiipeämällä torniin huipulle valkoisten hevostensa kanssa. Siellä on myös noin 32 metrin päällirakenne, joka on jälleen vuodelta 1568.

La Hiraldan kupoli

sevillan katedraali santa maria de la sede dome la hiralda

Puut pihalla

   Santa Maria de la Sede sevillan katedraalin sisäpiha

Kaupunkinäkymä katedraalilta

Santa Maria de la Sede sevillan katedraali kaupunkinäkymä

Kivistä tehty taideteos

sevillan katedraali santa maria de la sede moskeija

 Majesteettinen näkymä

sevilla katedraali santa maria de la sede yllä

Katedraalin sisällä

  sevillan katedraali santa maria de la sede sisäkuva

Kupoli sisäpuolelta

  sevillan katedraali santa maria de la sede dome

Entinen moskeija

Nähtävyyksiä Sevillan katedraalissa Santa Maria de la Sede


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80