Tato Architectsin valkoinen läpinäkyvä talo Yamasakissa

valkoinen läpinäkyvä talo Aasian suunnittelu

Tato Architectsin valkoinen läpinäkyvä talo Yamasakissa

Tämä moderni koti Tato Arkkitehdit on vuonna 2012 suunniteltu hanke, joka sijaitsee Yamasakissa, Prefettura di Hyōgossa, Japanissa. Yläkerrassa on kolme läpinäkyvää rakennetta vierashuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja aurinkohuoneeseen.

Nämä läpinäkyvät rakennusmateriaalit tarjoavat myös pohjakerrokseen auringonvaloa.

Alkuperäinen, ainutlaatuinen, kompakti suunnittelijaprojekti

Valkoinen läpinäkyvä talo aasia

”Tämä on talo Hyogon läänin pohjoisosassa, jonka omistaa pari ja heidän kaksi lastaan. Rakennustyömaata ympäröivät vuoret, taivas on pilvinen täällä useimpina päivinä. Halusin luoda kirkkaan ja vakaan sisäilman ja kehitin suunnitelman kolmesta mökistä, jotka on järjestetty 1,8 metriä korkealle harmaalle pohjalevylle. Pohjakerroksen tasoa laskettiin 760 mm maanpinnan alapuolelle kiinteän kellarin luomiseksi ja vakaamman lattialämmitysjärjestelmän takaamiseksi ”, sanoo yksi arkkitehdeistä..

Nauti upeasta näkymästä luontoonvalkoinen läpinäkyvä talo aasia poikkeuksellinen

Yläpiha

”Perustinlevylle järjestin kolme mökkiä – yhden kylpyhuoneeseen, yhden aurinkohuoneeseen ja yhden vierashuoneeseen. Kylpyhuoneen mökki ja aurinkotuoli tuovat pohjakerrokseen valaistuksen ja ilmanvaihdon. Ne muodostavat tietyssä mielessä sisäpihan. Aurinkohuone kerää lämpöä erityisen hyvin talvella ja poistaa lämmön kesällä tuulesta viiden moottoroidun ikkunan läpi. Näissä kolmessa mökissä ei ole asuintilaa, mutta ne peittävät pohjalevyn lattian.

Rakenne koostuu kolmesta mökistä

Valkoinen läpinäkyvä aasialaisten mökkien talo

 materiaaleja

Aaltopahvipolykarbonaattipaneeleita käytetään kylpyhuoneen ja aurinkotalon hytin ulkoseiniin päästämään auringon säteilyä. Aaltopaneelien ja rakenteen väliin asetetaan kosteutta ja vettä sietävä ja lämpöä pidättävä seinäverhous. Sisäseinät on valmistettu eristävästä polykarbonaattipaneelikerroksesta. Kylpyhuoneen katto ja seinät on lisäksi täytetty PET -pullojen lämpöeristysmateriaalilla.

Tämän perheen kaksi lasta leikkivät ulkona

valkoinen läpinäkyvä talo aasia lasten pelit

  Ainutlaatuinen ja näyttävä rakennusrakennevalkoinen läpinäkyvä talo aasia design tuoli

Ruokailutila talossa – yksinkertaiset, puukalusteet

valkoinen läpinäkyvä rakennusrakenne aasia design ruokailutilaYksi kolmesta mökistä – erittäin pitkä riippuvalaisin  Valkoinen läpinäkyvä talo Aasian design -kota

Keittiön työtaso, pesuallas, pieni ruokapöytä – huone on auringonvalossa

valkoinen läpinäkyvä rakennusrakenne aasia design keittiö

Kaksi mustaa nojatuolia – aikaa rentoutumiseen

Valkoinen läpinäkyvä talo aasia design nojatuolit Valkoinen läpinäkyvä talo Aasian suunnittelupöytä    Seinähyllyt ja seinään kiinnitetty laajennettu puulevy toimivat työpöytänä Valkoinen läpinäkyvä talo Aasian seinähyllytSuunnitelma talon ensimmäisestä kerroksestaValkoinen läpinäkyvä talo aasia design pohjakerros pohjapiirros