120+ modern arab név a kisfiúnak és a lánynak

Az arabot mint nyelvet nagyon sokan beszélik. Ez a Szent Korán nyelve. Ha az iszlám istenfélő híve vagy, akkor érthető, hogy olyan nevet keres, amelynek vallási jelentősége van. Az arab csecsemőnevek listája jelentésekkel biztosan megmentője lesz a névvadászat időszakában.

arab baba nevek

Gyönyörű arab nevek lányoknak:

Vessen egy pillantást a muszlim arab név listájára a lánygyermekéhez.

1. Aaliyah:

Valószínűleg a leghíresebb Aaliyah volt az R&B énekes, akinek élete tragikusan megszakadt több mint egy évtizeddel ezelőtt, de magasra emelkedett, és az egyik legjobb név lett. Ez mennyeket és magasszülötteket jelent, és biztosíthatjuk, hogy egy Aaliyah nevű kis angyal nagyon tehetséges és áldott lenne.

2. Ada:

Ada egy nagyon egyszerű név a kislányodnak. A név jelentése “kecses”, “nemes”.

3. Asiya:

Itt van egy gyönyörű arab baba név. A név azt jelenti, hogy valaki töprengő és melankolikus. Ez a fáraó feleségének a neve is.

4. Aabish:

Aabish az iráni királynő neve. Ez a név aranyos lányodnak valóban hercegnőnek fogja érezni magát.

5. Afrika:

Aafia olyan személyt jelent, aki nyugodt és összeszedett, és mentes mindenféle gondtól. Ez egy modern arab név.

6. Aisha:

Népszerű az iszlám közösség körében, mivel Mohamed próféta kedvenc felesége. Életet és élénket jelent, Aisha gyönyörű név. A kis Aisha teljes mértékben határtalan energiával rendelkezne.

7. Ayat:

Az arab eredetű ayat egy muszlim név, amely a Korán verseinek csodáit jelenti. A kislánynak adott szép név azt jelentheti, hogy csodákat fog tenni és sikeres lesz az életben.

8. Adilah:

Csak tökéletes fórum nő a jelenben és a jövő generációiban, ennek az Adilának arab jelentése igazságos, őszinte és egyenlő. Nevezze kislányát Adilah -nak, és látni fogja, hogyan nő fel valójában Adilah -ként.

9. Aamira:

Az arab, muszlim név, Aamira csodálatos jelentéssel bír, gazdag, virágzó és élettel teli. Milyen jobb nevet kívánhat a kis hercegnőjének?

10. Badeeda:

Ez egy nagyon egyedi arab név a lányának. Okos, innovatív és kreatív személyre utal.

11. Baheela:

Baheela jelentése “gyönyörű nő”. A név azt is jelzi, hogy a lánya milyen lesz.

12. Bahnaz:

A kislányod lehet a legszerethetőbb számodra, mint bármi más ezen a világon. Ha igen, Bahnaznak nevezve arab néven minden igazságot megtesz, mert ez azt jelenti, hogy “legszerethetőbb”.

13. Dafiyah:

Íme egy szokatlan és ritka arab név a lányának. Dafiyah jelentése „hadísz női narrátor”

14. Doaa:

A Doaa azt jelenti, hogy „imádkozni” vagy „a szív hangja”. A név gyakori név az iszlám közösség körében.

15. Fatma:

Fatma „magával ragadó nő”. A név a legjobb arab név, amelyet a lányának gondolhat.

16. Faatima:

A Fatma név másik változata, a Faatima azt jelenti, hogy „lebilincselő, aki tartózkodik”.

17. Fadila:

A Fadila egyedülálló arab név. Ez azt jelenti, hogy „nő, aki nagylelkűen ad”. A név igazságérzetet kelt a babában.

18. Ghasmira:

A Ghashmira jelentése „szabadság”, „nagylelkűség”. A név azt jelzi, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy felnőjön.

19. GulBano:

Mit szólnál egy GulBano nevű névhez, ami azt jelenti, hogy „virágok hercegnője”. A név jó választás mindazoknak, akik lányaikat királynőjüknek tartják.

20. Haniya:

A Haniya jelentése „elégedett” vagy „boldog”. A név pontosan azt az érzést közvetíti, amit akkor éreztél, amikor nála voltál.

21. Hakimah:

Hakimah jelentése „bölcs és megfontolt nő”. Ha Hakimah -nak nevezte el, valójában elmondja neki, hogy milyennek kell lennie, amikor felnő, és mennyire fontosak ezek az értékek.

22. Horiya:

A Horiyah jelentése „gyönyörű és ragyogó angyal”. A név pontosan kifejezi a lánya szépségét.

23. Husaina:

Egyszerűen fogalmazva, a lányát Husaina -nak nevezheti el, ami azt jelenti, hogy “gyönyörű”. Ez a népszerű arab név, és egyre több választás a szülők számára.

24. Ibrat:

Az Ibrat egy gyönyörű arab név a babának. A név kicsinek tűnhet, de azt jelenti, hogy „bölcsesség tanulni a tapasztalatból”.

25. Ifeta:

Ifeta jelentése „ártatlan és erényes”. Az Iftea meglehetősen ritka új arab név, amely jó választás lesz a lányának.

26. Iffah:

Az Iffah egy nagyon egyedi muszlim arab név. A név jelentése “tiszta és szerény lány”.

27. Imama:

Az Imama népszerű iszlám arab név. A név jelentése „vezetés vagy parancs”. Ez azt is jelenti, hogy „aki vezetői tulajdonságokkal rendelkezik”.

28. Jadwa:

Ha a lánya valóban Isten ajándéka volt, akkor Jadwának nevezve minden igazságot megtesz. A név jelentése “ajándék” vagy “ajándék”.

29. Jahaan:

Ez egy népszerű arab név, ami azt jelenti, hogy “ő az egész világ”.

30. Jalynne:

A Jalynee nagyon modern név. Ez egy modern amerikai név, amelyet a muszlimok is nagyrészt elfogadnak.

31. Juwariyah:

Ennek a névnek vallási kapcsolata van. Juwariyah Mohamed próféta feleségének a neve.

32. Kamilah:

A Kamilah egy arab muszlim baba név, amelyet nagyon szép hallgatni is. A név jelentése “hibátlanság vagy tökéletesség”.

33. Kaiala:

Itt van egy másik gyönyörű arab név a kislányodnak. A név jelentése „tiszta” és „kínzás”.

34. Liyana:

Liyana azt jelenti, hogy “gyengéd és finom nő”. Ez megfelelő név sok vékony nő számára, akik szintén nagyon kényesek.

35. Laiba:

A Laiba jelentése: „Menny angyala”. Van egy másik jelentése is: „a legszebb nő az összes mennyben”. Úgy hangzik, mint a lánya neve?

36. Lalma:

Lalma valójában egy olyan terület, amely csak eső ellen véd. Ez egy ritka és gyönyörű név, amire a lányának gondolnia kell.

37. Layla:

Egy arab nevet, amely éjszakát, sötét szépséget, mámort jelent, sok régi, romantikus arab költeményben használták. Ez az énekes név ma nagyon divatossá vált. Ha barna szemű, barna hajú szépsége van, nevezze el Layla-nak, és biztos, hogy mindenki csodálja..

38. Maarib:

A Maarib jelentése „végcél”.

39. Maeen:

Itt van az egyik legjobb arab név, amit a lányának gondolhat. A Maeen jelentése „vízforrás”. A víz biztos, hogy alapvető eleme az életednek a túléléshez. Ha Maeen -nek nevezi el, csak jelzi a lánya fontosságát az életében.

40. Mabrura:

A Mabrura vallásos lányt/nőt jelent, akit a Mindenható elfogad. Ennek a névnek vallási kapcsolata van, és biztosan jó név számára.

41. Nageenah:

A Nageenah drágakövet jelent. Mondd el a lányodnak, hogy mennyire értékes neked!

42. Nazo:

Hallottál már erről a névről? Nazo azt jelenti, hogy valaki gyönyörű. Nazo a 18. századi Pashtun híres női költőjének a neve is.

43. Nazra:

Itt van egy másik gyönyörű arab név a kislányának. Ez a név azt jelenti, hogy „az ember arcának ragyogása és boldogsága”.

44. Nejra:

A nejra jelentése „csillogás” vagy „ragyogás”.

45. Paksima:

A kislánya lehet az egyik legártatlanabb arca. Abban az időben talán csak Paksimának akarja nevezni, ami azt jelenti, hogy „egy ártatlan arc”.

46. ​​Pariwarsh:

A Pariwarsh minden lánynak való, akik olyan szépek, mint egy tündér.

47. Parigul:

Mit szólnál ehhez az egyedi arab névhez a lányod számára? A parigul jelentése „virágok angyala”.

48. Parseng:

Szeretitek csillagokról elnevezni? Nos, akkor a neve Parseng legyen, ami egy csillag neve.

49. Raahi:

Raahi utazó és jó társ. Életed során a lányod mindig Raahi lesz.

50. Radia:

A Radia egy újabb arab muszlim baba név. Azt jelenti: “elégedett” vagy “tartalom”.

51. Rihanna:

A népszerű énekesnő Rihanna miatt híres név arab eredetű és édes bazsalikomot jelent. Töltse életét édes bazsalikom és egy belső szépségű gyermek gyönyörű illatával, és hívja Rihannának.

52. Saadat:

A Sadaat minden idők nagyon modern és legnépszerűbb arab neve. Azt jelenti: „áldás”. Egy név, amely jelzi, hogy a lánya Isten áldása.

53. Saahirah:

A Saahirah azt jelenti, hogy „Föld” vagy forrás, amely folyamatosan áramlik.

54. Sabiqah:

A Sabiqah valójában egy szó a szindhi nyelvből. A nyelvet Pandzsáb egyes részein beszélik. A kifejezés jelentése „múlt”.

55. Safeta:

Egy másik egyedi arab név, a Safeta azt jelenti, hogy tiszta vagy tiszta. Ez valószínűleg egy egyszerű név, amelyet a lányának adhat.

56. Szaha:

A Saha egy iszlám arab baba név. Arab nyelven azt jelenti, hogy „tanú”.

57. Taara:

Nagyon édes név, a Taara azt jelenti, hogy csillag vagy szem alma. Megpróbálja elmagyarázni a szülőknek a lánya fontosságát.

58. Taahira:

A Taahira név jelentése „tiszta” vagy „tiszta”. A Taahira egy népszerű arab név, amelyet nagyon régóta választanak.

59. Tabaan:

A Tabaan jelentése “csodálatos”.

60. Zara:

A Zara népszerű név arab eredetű, de széles körben használják a nyugati világban. Ez a név a hercegnőt és a virágzást jelenti, és elit státuszt nyert, amikor Anne hercegnő kisbabájának adta. Hívd fel Zara kis hercegnődet, és hagyd, hogy egy magabiztos, kecses hölgy legyen belőle.

61. Zaina:

A Zaynab egyszerű változata, Zaina származása arab. Ez az egzotikus név azt jelenti, hogy gyönyörű. Nevezze el imádnivaló babáját Zaynának, és nézze meg, ahogy nő a szépsége.

Legjobb arab babanevek fiúknak:

Íme néhány elgondolkodtató és kreatív név a kisfiának.

62. Aamir:

Szintén Amir, arabul származik, és herceget, uralkodót vagy virágzó embert jelent. A leghíresebb Aamir a bollywoodi sztár, Aamir Khan. Nevezze el imádnivaló hercegét, és fényes jövő vár rá, talán sikeres vállalkozó vagy hasonló.

63. Abdul:

Elég hagyományos muszlim név, és nagyon gyakori a muszlim világban, és gyakran olyan nevekkel egészítik ki, mint Rahman. A név arab és azt jelenti, hogy Isten szolgája. Egy olyan névvel, mint Abdul, kisfia meglehetősen nyugodt és csendes gyermek lehet, aki hajlandó segíteni és kedves lenni.

64. Abbász:

Ez egy arab fiúnév, amely a Koránhoz kapcsolódik. A név népszerű az iszlám világban. Oroszlánt jelent, szigorú és szigorú. Ha kisfiát Abbásznak nevezi el, az azt jelentheti, hogy erős lesz, mint az oroszlán testében és jellemében.

65. Ali:

Egy nagyon elterjedt arab eredetű muszlim név, Allah variáns formája. Ez azt is jelenti, hogy emelkedett vagy magas. A minden idők legnagyobb bokszolója, Muhammad Ali állította ezt a nevet. A kisfiú Ali -nak szólítása reményt ad arra, hogy nagy magasságokba fog átlépni.

66. Ahmed:

Ez a név is elég népszerű lett az utóbbi időben. Keresztnévként vagy vezetéknévként használják, gyökerei arabok, és azt jelenti, hogy dicséretes. Ez Mohamed próféta másik neve is. Kétségtelen, hogy egy imádnivaló, Ahmed nevű baba sok mindent megtesz azért, hogy megcsodálják és bókokat kapjanak érte.

67. Baashir:

Az arab baba név Baashir azt jelenti, aki bátorságáról és hűségéről ismert. Baashir egy arab baba, jelentése olyan nehéz.

68. Bacha:

Mit szólnál ahhoz, ha magas követelményeket támasztanál a fiaddal szemben? Bacha egy név, amely egyben Pashtun híres vezetőjének neve is. A név azt is jelenti, hogy “király”.

69. Badih:

Itt van egy másik átgondolt és kreatív név a fiának. Ez a név azt jelenti, hogy „képes improvizálni”, vagy szellemes és kreatív.

70. Cahil:

A Cahil egy modern iszlám név a kisfiú számára. Ez azt jelenti, hogy „fiatal és naiv ember”. Úgy hangzik, mint a fia neve?

71. Kalifa:

A kalifa inkább egy híres iszlám cím, amelyet embereknek adnak vagy adnak, de népszerű arabul.

72. Daaim:

A Daaim egy nagyon egyedi modern arab név. Ez azt jelenti, hogy „tartós személyiség”, és egyfajta kívánság tőled, hogy ő is ilyen maradjon.

73. Daanish:

A daanish azt jelenti, hogy „tele van tudással”. Ez egy elgondolkodtató név a fiadnak.

74. Damurah:

A Damurah azt jelenti, hogy „fényszikra” vagy „tűz”.

75. Faadhil:

Faadhil nagyon nagylelkű és dicséretes ember. A név azoknak a szülőknek szól, akik Faadhilként szeretnék fiukat nevelni.

76. Faarih:

Faarih örömmel teli ember. Áldd meg a fiadat, hogy örömteli életet élhessen, ha így nevezi el.

77. Ghalib:

Egy nagyon klasszikus iszlám arab babanév, a Ghalib jelentése „győztes”.

78. Gazár:

Ez a név arab eredetű, és etikettet vagy modort jelent.

79. Hussain:

Hussaint általában a babákról nevezik el az iszlám híres vezetőjéről. A név arab eredetű és nagyon népszerű.

80. Haasim:

A Hassim inkább kívánság, mint név. Haasim azt jelenti, aki nagy lelkesedéssel és buzgalommal éli az életet. A Hasim egy legújabb arab baba név.

81. Harkirat:

A Harkirat jelentése: „aki Isten dicséretéről énekel”.

82. Hazeem:

A Hazeem egy másik népszerűen hallott arab baba név. Ez azt jelenti, hogy „bölcs és intelligens ember”. Névnek hangzik számára?

83. Ibrahim:

Minden idők nagyon népszerű neve, az Ibrahim azt jelenti, hogy „sok nemzet atyja”. Az Ibrahim leggyakoribb változata Ebrahim néven íródott.

84. IbadurRehman:

Ez a név vallási egyesülettel rendelkezik. IbadurRehman: valakit, aki Allah imádója vagy Allah odaadó szolgája.

85. Ijaz:

Az Ijaz egy másik legújabb arab baba név. Ez azt jelenti, hogy “csoda”, “csodálkozás”.

86. Ikhlaaq:

Ikhlaaq jó viselkedésű és erkölcsi értékekkel rendelkező embert jelent. Úgy hangzik, mint a fia neve?

87. Immad:

Ha a fia mindig a segítségedre lesz, Immad a megfelelő név. Az Immad jelentése „oszlop” vagy „támogatás”.

88. Jaabir:

A jó tanácsadó számára, akiről a jövőben kiderülhet, Jaabir jó név lehet. Jaabir jelentése „jó tanácsadó”.

89. Jaalib:

A Jaalib egy legújabb arab név, ami azt jelenti, hogy „akinek van indítéka”.

90. Jahid:

Az arab kisfiú, Jahid törekvő és szorgalmas ember. Jahid jó név lehet a fiadnak.

91. Kabir:

A Kabir semleges név, és valójában nem tartozik az arab nyelvhez vagy az iszlámhoz. A név jelentése “nagy”.

92. Kadir:

A Kadir jelentése „fénysugár”. Ez azt jelzi, hogy a fiad lehet a fénysugarad számodra a legsötétebb időkben.

93. Kian:

Ez a név az ír Cian egyik változata, de arab gyökerekkel is rendelkezik. A népszerűségi ranglétrán emelkedve a név királyt vagy generációkat jelent. Ez egy szép, divatos név egy kisfiúnak, és könnyen csúszik a nyelv. A Kian névvel készítse fel gyermekét barátságos vezetőnek és hűséges baráti társaságnak.

94. Eszterga:

A lath arab eredetű név. Azt jelenti, hogy „oroszlán”.

95. Lawin:

Lawin jelentése “fiatalember”.

96. Musztafa:

A Mustafa egy nagyon népszerű muszlim arab név. Azt jelenti, hogy „a kiválasztott”. Musztafa Mohamed próféta jelképe is.

97. Maheer:

Maheer bátor és bátor ember.

98. Malang:

A malang jelentése „misztikus”, és nem arab eredetű név.

99. Mohamed:

Ez a név Muhammad egyik változata, és valószínűleg a legelterjedtebb fiúnév a muszlim világban. A próféta és az iszlám hit alapítójának neve dicséretes és dicsőített. Ha kisfiát Mohamednek nevezi el, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel bókokat kaphat és nagy tiszteletben tarthatja.

100. Naseefa:

A Naseefa jelentése „titokban beszélt beszéd”.

101. Nadeem:

Egy másik arab eredetű név, amely népszerű mind a muszlim, mind a keresztény arab közösségekben. A Nadeem bizalmas vagy barát. Egy kedves név egy imádnivaló kisfiú számára, amely kilátásba helyezi, hogy őszinte és hű barát lesz.

102. Nijaz:

A Nijaz azt jelenti, hogy „kívánság” vagy „szükség”. Ez is “akar”.

103. Ovais:

Ovais a próféta társának neve. A név az Owais név változata, és azt is jelenti, hogy „kis farkas”.

104. Omar:

Elég divatos férfi név, Omar az arab Umr -ből származik, ami életet jelent, népes és virágzó. Adja meg ugráló babájának az Omar nevet, és nézze meg, hogy hosszú és boldog élete lesz.

105. Parwaiz:

A Parwaiz jelentése „siker vagy győzelem”. Ez azt is jelenti, hogy „dicséretes”.

106. Pazir:

Pazir mindenki szemében jó ember. Ez egy egyedülálló és új arab név, amelyre gondolnia kell.

107. Raahim:

A Raahim nagyon népszerű név jelentése: „könyörületes és irgalmas.

108. Raheeq:

Raheeq okos és jóképű férfi.

109. Rakeem:

Itt van egy név, amelyet a Korán ihletett. A név a Raqeem egyik változata. A név jelentése „együttérző”, és Raheemből származik.

110. Rameel:

Rameel jelentése „Isten irgalma”.

111. Saeed:

A Saeed népszerű iszlám név, jelentése „boldog” vagy „szerencsés”.

112. Sabghta:

Ez egy meglehetősen ritka muszlim arab név, ami azt jelenti, hogy „igaz hit” és „Allah színe”.

113. Sair:

Sair szenvedélyes és lelkes ember. Ez a név biztosan áldás lesz a fiad számára.

114. Tafeef:

A Tafeef jelentése „Isten dicsérete vagy himnusza”.

115. Taahir:

Egy nagyon híres és ismert név, a Taahir jelentése tisztaság vagy szerénység. A név arab eredetű.

116. Ubaid:

Az Ubaid jelentése „hűséges”. Ez a név arab eredetű.

117. Ubaida:

Ubaida közeli rokonságban álló Ubaid név. Ez azt jelenti, hogy “Isten szolgája”.

Unisex arab nevek:

arab baba nevek

118. Nour:

A Nour fényt jelent, és nagyon modern név a gyermeke számára.

119. Farah:

Nagyon klassz és stílusos név, a Farah dicsőséget és dicséretet jelent.

120. Arayan:

Ez a név több eredetű, perzsa, arab és ír. A név ajtót jelent a mennybe.

121. Zayn:

Egy másik modern név, Zayn, szépséget és kegyelmet jelent.

122. Jamal:

A Jamal név azt jelenti, hogy gyönyörű, és nem-semleges név.

123. Siham:

A Siham név egyedi és ritka lehet. Jelentése: nyíl. Az arab „sahem” szóból származik.

124. Ehsan:

Az Ehsan kiváló és tökéletességet jelent.

A legtöbb név szoros kapcsolatban áll a vallási szöveggel és magával a prófétával. Bár az egész névvadászat fárasztó lehet, a gyönyörű arab nevek listája biztosan segít a lánya vagy fia nevének rendezésében. Átmegy! Reméljük, hogy csak a legjobbakat találja meg.