50 modern név az amerikai születésű indiai csecsemők számára

Van egy népszerű mondás: „Indiát kivehetsz Indiából, de Indiát nem indiánból”! Sok indián telepedett le más országokban, például Amerikában, de továbbra is gyökerezik a kultúránkban és hagyományainkban. Különösen a csecsemők elnevezéséről van szó, az NRI -k inkább az indiai eredetű neveket részesítik előnyben a nyugati szavakkal szemben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a Top 50 indiai amerikai baba nevét lányoknak és fiúknak!

indián -amerikai baba nevek

Ezek az egyedülálló indiai nevek, amelyek az USA -ban találhatók, különböző vallásokat és kulturális háttereket takarnak. Olvassa el, hogy többet megtudjon ezekről a nevekről jelentéssel, eredettel és szimbolikával (ha van ilyen).

A legjobb 50 legjobb indiai amerikai baba név jelentése:

Általános tévhit, hogy az indiai neveket nehéz kiejteni és betűzni a nyugati világban. De ezek az indoamerikai nevek bizonyítják, hogy minden rossz. Ezek a régi vágású indiai nevek rögtönzött változatai, egyszerű kiejtési billentyűvel és hatásos jelentéssel.

A legjobb 15 indiai amerikai kisfiú neve:

Íme 15 felkapott indoamerikai kisfiúnév, amelyek anglicizált helyesírással és kiejtéssel rendelkeznek, anélkül, hogy felhígítanák a szó eredeti jelentését és szimbolikáját.

1. Aarav:

Az Aarav egy híres amerikai hindu kisfiú név, amely azt jelenti, hogy „békés” vagy „békés személy”. Ezt „ah-rav” -nak ejtik, és a szanszkrit nyelvből származik. Ennek a szónak a becenevei lehetnek „rav”, „aarvy” vagy „ravvy”, a helyesírási változat pedig „Arav”..

2. Fejlesztő:

A Dev az indoamerikai kisfiúk egyszerű neve, és „Dehv” -ként ejtik. Ez a szanszkrit eredetű szó jelentése „istenszerű”. A legtöbb indiai szülő ezt a nevet részesíti előnyben férfi gyermekeinek, mivel könnyen kiejthető és olvasható. A változatok nevei „Devan”, „Devin” stb.

3. Neel:

A „Neel” szónak több jelentése van a különböző kultúrákban. Indiai környezetben ez azt jelenti, hogy „kék szín”. Ez szimbolikusan Lord Shivát jelképezi, akit a kék nyakú Istenként ábrázolnak a méreg miatt. A Neel a „Neelakant” rövid formája, és „Neil” -ként is írható.

4. Samar:

A Samar szanszkrit eredetű név, jelentése „harcos”. A szó egy „SamaranganaSutradhara” nevű ősi szanszkrit kéziratból származik, amely a hadviselés különböző részleteiről és technikáiról szól. Ennek a névnek az amerikai változata „Sam” vagy „Sammy”.

5. Durva:

A Darsh egy hagyományos amerikai indián név a fiúknak, ami azt jelenti: „Lord Krishna”. A szó a szanszkrit „Darshan” kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy „látni”. Mivel Krisna mindenütt jelen van, és képes látni mindent a világon, „Darsh” -nak hívják.

6. Amit:

Az Amit egy indiai hindu kisfiú név, amely azt jelenti, hogy „határtalan”, „végtelen” vagy „határtalan”. Ez a szanszkrit „Amitav” szó modern változata. Ez nem minden! Amit Lord Ganesha, az elefántisten sok neve közül egy.

7. Kemény:

A durva egy észak -indiai név a fiúknak Amerikában. Szanszkrit eredetű, jelentése „boldogság” vagy „öröm”. A változat neve „Harsha”, a női testvér neve „Harshi”.

8. Jatin:

A Jatin hindu név a kisfiúk számára, ami azt jelenti, hogy „a kedvező”. A „Jatadhari” névből származik, ami azt jelenti, hogy „akinek haja van”, vagy röviden: Lord Shiva. A Jatin egyes amerikai becenevei lehetnek „Jaty”, „Jatkin” stb.

9. Ayaan:

Az Ayaan az egyik népszerű amerikai indián férfi név, amely azt jelenti, hogy „Isten ajándéka” vagy „jövő”. Ez egy urdu szó, és a muszlim fiúk elnevezésére használják. A változatok nevei „Aayan” és „Ahyan”. Érdekes módon ez az egyik felkapott név az észak -indiai közösségekben is.

10. Namir:

Namir egy muzulmán kisfiú név, amely „párducot” vagy „leopárdot” jelent. Az arab nyelvből származik, és egyszerű kiejtése és helyesírása miatt alkalmas az amerikai indiánok számára.

11. Manit:

A Manit egy hindu fiú név, amely azt jelenti, hogy „nagy tiszteletben álló” vagy „aki megnyeri a szívet”. Ez a név felkapja a listát az amerikai indián nevek listáján. A helyesírási változatok: „Maneeth” és „Manith”.

12. Om:

Egyszerűen nem lehet hibázni ezzel az egyetlen szótagú indiai kisfiú névvel! Rövid formája az „Omkara”, a szent hang. A nevet a hinduk, a buddhisták és a dzsainok használják, azonban eltérő jelentéssel és konnotációval. A változatok neve: „Omkar”, „Onkar”.

13. Varun:

A Varun a „Varuna” szó, az ég és a tengerek hindu istene, korabeli változata. A tényleges névnek több jelentése is van, mint például „intelligens”, „értelmes”, „legfelsőbb” stb..

14. Yash:

A Yash stílusos név az indiai származású gyerekeknek. A szanszkrit „Yashas” szóból származik, amelynek több jelentése van, mint „siker”, „luxus”, „gazdag”, „hírnév” stb. A Yash másik kapcsolódó neve „Yashwanth”.

15. Jai:

A „Jai” szó indiai eredetű és a szanszkrit nyelvből származik. Ez azt jelenti, hogy „győzelem” vagy „győztes”. A nevet gyakran összetévesztik a „Jay” szóval- madár, hasonló kiejtés miatt. Ez a szó használható más nevekkel együtt, mint például „Jaidev”, „Jaideep” stb.

A legjobb 15 indoamerikai kislány neve:

Íme a 15 legjobb indiai név, amelyek amerikai hangzásúak és illeszkednek mindkét kultúrához. Tökéletes példái a modernséggel kevert hagyományoknak- éppen ezt keresi a baba nevében:

16. Aanya:

Az Aanya egy hindu lánynév, amelynek több jelentése van, mint „kegyes”, „barátságos” és „aki más”. Ez egy rövid és aranyos név, 2,5 szótaggal. Az egyszerű helyesírás és az olvashatóság miatt az indoamerikai kislányok egyik népszerű neve.

17. Eesha:

Az „Eesha” szó a hindu istennő „Eeshwari” nevéből származik, ami azt jelenti, hogy „Úr Shiva hitvese” vagy Parvati. Az Eesha többi jelentése: „Isten ajándéka”, „Tisztaság”. A vallási egyesület és e szó mai írásmódja alkalmassá teszi az indiai származású lányokra.

18. Disha:

Disha az egyik legjobb indiai lánynév az Egyesült Államokban. A szanszkrit nyelvből származik, ami „Irányt” jelent. Ebben a szóban két szótag van, és a férfi testvér neve „Dishant” lehet.

19. Gina:

A Gina angol hangzású indiai név a kislányoknak. Több jelentése van, mint a „királynő”, „tiszta”, „erős nő” stb. A nevet gyakran használják a „Regina” rövid változataként, olasz királyné.

20. Kajal:

A Kajal gyönyörű név az indiai származású lányoknak. Ez egy hindi szó, amely “Kohl” vagy “szemceruza” fordítást jelent. Azonban, amikor a szimbolizmusról beszél, Kajal tehetséggel, szépséggel és bájjal társul. Ennek a névnek a változatai a „Kajol” és a „Kaajal”.

21. Urvi:

Az Urvi két szótagú indiai eredetű szó, amely a „Földanya” sok név egyike. A hindu hiedelmek szerint ezt a nevet előnyben részesítik a Vrishabharasi és a KrithikaNakshtram születésű lányok, mivel a név közös kezdőbetűje „U”..

22. Tisha:

A Tisha az egyik legkeresettebb amerikai indián lánynév. Több jelentése van, mint „öröm”, „boldogság”, „erős akarat”, „túlélő” stb. A gyakori becenevek a „Tish”, „Tiya”.

23. Rija:

A „Rija” szó számos kultúrában ered, különböző jelentéssel. Indiai összefüggésben ezt a nevet tekintik Parvati istennő számos nevéhez. Ennek a szónak a változatos nevei „Ria” és „Reya”, a becenév pedig „Ri” vagy „Ray”.

24. Nirvi:

A Nirvi egy édes hangú amerikai hindu lánynév, amely „boldogságot” vagy „felszabadulást” jelent. A szanszkrit „Nirvan” szó női változataként használják, amelynek jelentése ugyanaz. Ezt a 3 szótagú szót gyakran választják az Anuradha Nakshatrában született lányok számára.

25. Myra:

A Myra a kislányok indiai neve, hindu nyelvből származik. Több jelentése van, mint például „édes”, „arisztokrata hölgy”, „méz”, „csodálatra méltó” stb. Érdekes módon a „Myra” szó megtalálható a görög nyelvben is, amely egy aromás cserje neve.

26. Keya:

A Keya bengáli szó, jelentése „virág”. Amerikai indián kislányok keresztneveként használják, és két szótaggal rendelkezik.

27. Ishita:

Az Ishita szanszkrit származású indiai név a lányoknak, ami azt jelenti, hogy „Mester”, „Aki felsőbbrendű”. Ez egyben az Úr Durga sok neve közül, amely az „Ishitva” szóból származik. Ennek a szónak néhány aranyos beceneve az „Ishu”, „Isha”, „Ish” stb.

28. Tanya:

A „Tanya” szó szanszkrit eredetű szó, jelentése „lánya”. A névnek több jelentése is van a világ különböző kultúráiban. Például létezik egy orosz „Tanya” név, amelyet a „Tatiana” rövid alakjaként használnak, ami „tündérkirálynőt” jelent. Tehát, ha globális kilátásokkal rendelkező indiai nevet keres, ez ideális lehet.

29. Zoya:

Zoya az indoamerikai lányok muzulmán neve. Ennek a szónak a jelentése „élő”, „szeretetteljes”, „gyönyörű” stb. Perzsa és hindi nyelveken is ered.

30. Diya:

A Diya egy hindu lánynév, amely a szanszkrit nyelvből származik. Ennek a szónak két jelentése van – „lámpa” vagy „ragyogó fény”, a másik „ajándékot érdemlő”, mivel a „barkács” szóból származik, „adni”. Néhány variáns neve „Diyo”, „Divaa” stb.

A legjobb 5 iker -amerikai indián babanév:

Sok szülő jobban szereti a rímes neveket ikerbabáiknak. Mindkét névnek egyformán kell hangoznia, vagy legalábbis összefüggő jelentéssel kell rendelkeznie. Az alábbiakban felsoroljuk az ikrek 5 indoamerikai nevét:

31. Asha és Jisha:

Ha iker kislányai vannak, az Asha és Jisha elnevezés nagyon édesnek tűnhet. Mindkettő hindi eredetű név, amelyeknek jelentése van. Asha jelentése “remény”, Jisha “nagyon optimista személy” vagy “olyan személy, aki reménykedik és szenvedélyes az élethez”.

32. Divya és Navya:

Ez egy másik Rhyming név az indo -amerikai iker kislányok számára. Divya és Navya, mindkettő 5 betűs, „v-ya” szótagokkal. Szanszkrit nyelvből származnak. A „Divya” szó Isteni vagy Mennyei Ragyogást jelent, míg a „Navya” szó azt jelenti, hogy „Fiatal” és „Dicséretes”.

33. Adin és Adil:

Adin és Adil rövid és értelmes nevek az indoamerikai iker kisfiúk számára. Általában az észak -indiai és a muszlim közösségek emberei részesítik előnyben. Az „Adil” szónak sok jelentése van, például „Őszinte”, „Őszinte”, „igazságos és igazságos”. Az „Adin” viszont azt jelenti, „aki örömet és örömet ad”.

34. Himir és Mihir:

Ha egy fülbemászó nevet keres ikerfiúinak, próbálja ki Himirit és Mihirt. Ezek anagrammanevek, amelyek ellentétes jelentésűek. A „Himir” jelentése „hideg” vagy „nyugodt”, Mihir pedig „nap” vagy „tekintéllyel és hatalommal rendelkező személy”. Mindkét szó a hindi nyelvből származik.

35. Amrit és Amrita:

Sok szülő jobban szereti, ha ikergyermekeihez hasonló hangzású neveket írnak. Ha fiú és lány gyermeke van, az „Amrit” és „Amrita” nevek nagyon jól működnek. Mindkét szó szanszkrit nyelvű, és azt jelenti, hogy “elixír”, “halhatatlan”, “ambrózia” vagy “nektár”.

A legjobb 5 unisex indo -amerikai babanév:

Sok indiai név létezik, amelyek fiúknak és lányoknak egyaránt alkalmasak. A nemek semleges jelentése és kiejtése alkalmassá teszi őket mindkét nem számára. Íme a legjobb 5 választásunk:

36. Aarya:

Az Aarya mindkét nem egyik legnépszerűbb indiai amerikai neve. Szanszkrit eredetű, és azt jelenti, hogy „nemes jellemű személy” vagy „aki tisztel másokat”. A változatok nevei „Aria”, „Ariya” vagy „Aryo”.

37. Geet:

A Geet indiai név Punjab és más észak -indiai közösségek lányainak és fiúinak. A hindi eredetű szó jelentése „dal”. Azonnal népszerűvé válik, miután a „Geet” karaktert Kareena Kapoor játssza a „Jab We Met” című filmben..

38. Kiran:

A Kiran unisex név a szanszkrit „Kirana” szóból származik, ami „fénysugarat” jelent. Ez egy hindu név. Néhány híresség és híres ember, akiknek ez a neve, Kiran Bedi, Kiran Kher, Kiran Kumar (férfi), Kiran Powar (férfi).

39. Ishu:

Ishu egy hindu unisex név, ami azt jelenti, hogy „fénysugár”, „gyönyörű ember”. Ez egy 2 szótagú szó, amely a hindi nyelvből származik, és nem-semleges jelentéssel bír.

40. Jiva:

A Jiva egy modern indiai amerikai név, ami azt jelenti: “élet”. A szanszkrit „Jeev” szóból származik, ami azt jelenti, hogy „élni” vagy „lélegezni”.

10 indián indián babanév:

Bár a gyerekeink indiai származásúak, nagyon amerikaiak. Tehát teljesen logikus az indián kultúra ihlette nevet választani. Íme a 10 legjobb név, jelentése:

41. Chenoa:

A Chenoa őslakos amerikai név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy „galamb”.

42. Kimi:

A Kimi egy gyönyörű kislány név, ami indián nyelven „titkot” jelent.

43. Aponi:

Az Aponi egy őslakos amerikai szó a „vajas” kifejezésre, és a kislányok neveként is használható.

44. Imala:

Az „Imala” szó indián eredetű, ami azt jelenti, hogy „fegyelmező” vagy „erős gondolkodású személy”.

45. Doba:

Ez egy egyszerű hangzású név a kislányoknak, ami azt jelenti, hogy nincs háború. Az amerikai anyanyelvből származik, és tökéletes a mai időkben!

46. ​​Elsu:

Az Elsu indián kisfiú név, ami azt jelenti, hogy „repülő sólyom”. Szimbolikusan azt jelenti, hogy az égre kell törekedni és új magasságokat skálázni az életben.

47. Jair:

A Jair egy elegáns hangzású név kisfiúknak, akik az őslakos amerikai nyelvből származnak. Ez azt jelenti, hogy „olyan ember, aki ragyog az életében”.

48. Nova:

A Nova népszerű név a kisfiúknál, ami azt jelenti, hogy „új”. Tökéletes azoknak a szülőknek, akik izgatottan várnak arra, hogy új fejezetet bontsanak életükben.

49. Powa:

A Powa szó azt jelenti, hogy gazdag vagy luxus. Ha azt szeretné, hogy gyermeke pazar életet éljen, akkor ez a legjobb, ha elnevezi!

50. Tyee:

A Tyee, akit „Taiee” -ként ejtenek, egy őslakos szó, ami azt jelenti, hogy „főnök”. Ezt a nevet gyakrabban használják a törzsi csoportok vezetőjének címének.

Mielőtt kiválasztaná az indiai amerikai nevek egyikét a babájának, figyeljen néhány pontra. A névnek könnyen kiejthetőnek kell lennie mindenki számára az iskolában, nem lehet negatív jelentése, vagy nem hangozhat kínos kifejezésnek vagy szónak. Ne feledje, hogy gyermeke azonosságáról van szó egy másik országban, mint ahol bennevelték. Ezért győződjön meg arról, hogy a név hosszú távon örömet és boldogságot hoz, nem pedig sajnálatot.!

Jogi nyilatkozat: A fent említett indoamerikai nevek némelyike ​​nem felel meg az amerikai kontextusnak, és eltérő megértéshez vagy kiejtési módhoz vezethet. Fontos, hogy alaposan mérlegelje az összes szempontot, mielőtt kiválasztaná gyermekének egyik ilyen babanevét.