70+ Top latin baba nevek jelentéssel

A latin bébi nevek mindennél klasszikusabbak. A szülők gyakran örömöt okoznak, ha gyermeküket az ókori Róma klasszikus nyelvéről nevezik el. A latin sok más nyelv, például az olasz, a spanyol és a francia ihletője is. Megértjük, hogy a vallásnak kulcsszerepe van a baba elnevezésében. Ennek ellenére azoknak, akik latin kapcsolatot vagy szilárd keresztény neveket keresnek, itt van a latin baba nevek listája jelentéssel.

70+ Top latin baba nevek jelentéssel

Az alábbiakban felsoroljuk az egyedi latin babaneveket.

Népszerű latin bébi nevek lányoknak és fiúknak:

Latin fiúnevek:

1. Abantiades:

Latin eredetű, egyedi név egy kisfiú számára. Ez egy meglehetősen klasszikus név, és gyönyörű jelentéssel bír. Az Abantiades azt jelenti, hogy „Abas leszármazottja”. A név olyasmi, amellyel minden latin gyerek szeretne nevezni, ha lenne ilyen érzéke a név jelentésének megértéséhez. Nyilvánvaló, hogy ez az egyik legjobb latin név jelenleg.

2. Acastus:

A görög mitológiából származik az Acastus, az egyik mitológiai latin kisfiúnév. A név eredete a görög kultúrában található, és elég jó jelentéssel bír. Az Acastus jelentése „argonauták”. Elmondható, hogy az egyik legjobb név az összes latin baba számára.

3. Ász:

Angolszász fiúnév, az Ász név meglehetősen békés, és jelentése is hasonló. Az Ász név jelentése: egység. Leginkább a jelentése miatt, ez a név az egyik legjobb név a latin babák számára.

4. Achaeus:

Ez egy egyedülálló latin név egy fiú számára. Az Achaeus szó gyönyörű nevet képez a görög gyerekeknek, és hasonlít egy igazi görögre. Ez egy jó latin név, és a latin emberek gyakran használják. Maga a név olyan csodálatos, hogy más emberek csak a szép kiejtés miatt akarják ezt a nevet kiáltani.

5. Achilles:

Egy fiú neve a görög mitológiából írja le Achilleust, mint Trója egyik legjobb harcosát. Igazi trójai volt, és ügyes ember. Nagy megtiszteltetés lenne, ha egy latin babát ezen a néven neveznének el. Ha jó latin nevet keres, akkor ez az Ön számára megfelelő.

6. Achivus:

Ez a latin kisfiú neve gyönyörű latin név az újszülöttek számára. A név elég régi, és már régóta használják. A név jelentése „görög”. Általában a görög babákat így nevezik.

7. Achillides:

Ha valaha az egyik legjobb latin nevet keresi, akkor ez lehet a megfelelő a kisfiának. Az Achillides szó jelentése „Achilles leszármazottja”. Ez megint az egyik legrangosabb név az összes latin gyerek számára.

8. Achates:

Görög nevet keresel kisfiadnak? Ez egy nagyszerű és értelmes név. Ez az ókori görög mitológia nagy alakja volt. Ez egyenlő név Istennel, és nagyon sokat jelent a gyermek számára, ha így nevezik.

9. Bacchus:

Bacchus a költészet, a bor és a mulatság római mitológiai Istene. Latin eredetű, és jó latin név azok számára, akik vallási kapcsolatot keresnek. Gondolhatná ezt a kisfia számára.

10. Benedick:

Benedick jelentése „áldott”. Ez egy nagyon népszerű latin baba név, és erős vallási kapcsolattal rendelkezik. Mintegy tizenöt pápát neveztek el Benedickről, és jó választás lehet a baba számára. Ez egy jó bibliai latin név.

11. Dario:

Dario jelentése „vonzó”. Ez egy nagyon egyszerű latin becenév és néha hivatalos név is. Olasz eredetű, és a latin nép is használja.

12. Dexter:

Dexter latin eredetű, és azt jelenti: „jog”. A nevet ma már sok szülő elfogadja, mert kisfiának nevet ad. Ez egy jó választás lehet a kisfiad számára.

13. Evander:

Az Evander hagyományos latin név a kisfiúk számára. Azt jelenti, hogy „jó ember”. Evander szintén Godin római mitológia. Erős latin eredete és kapcsolata van a mitológiában.

14. Eloi:

Ha a baba valóban Isten ajándéka, és úgy gondolja, hogy Eloi jó választás lesz a névre. Eloi jelentése „kiválasztott”. Latin eredetű, és az Eligius rövidítése is.

15. Germanus:

A Germanus jelentése „testvéri”, és a latin németekből származik, ahol „hajtást” vagy „rügyet” jelent. Ez a latin kisfiúnév a legjobb a gyermekének, ha túl szociális és szereti az embereket.

16. Hektor:

Hector klassz latin név. Ez azt jelenti, hogy „állhatatos”, és a görög legendából származik. Hector a trójai háború hőse is. Ez a név egy jó név lehet a harcos gyermekének!

17. Illan:

Kisfiad örökké „fiatal és fiatalos” lesz, ha ezt a nevet viseli. A név csak ezt jelenti. Latin eredetű, és egy másik népszerű névválasztás a szülők körében gyermekük számára.

18. Jove:

Mi lesz Jove -val? A Jove egy nagyon modern latin név a fiúk számára. Azt jelenti, hogy „az ég atyja”, „fenséges”. Erős latin kapcsolattal rendelkezik, és még egy jó választás lehet a baba szűkítésére.

19. Janus:

Itt van egy másik bibliai latin név a kisfiadnak. A Janus azt jelenti, hogy boltív. A római mitológia szerint Janust a kezdetek és befejezések Istenének tekintik. Janust kétarcú fejként ábrázolják. A név és a konnotáció nagyon erős.

20. Justin:

Justin volt talán a legnépszerűbb latin férfi név. A nevet annyira túlzottan használták a nyolcvanas évek végén, hogy a szülők gondolták, hogy szünetet tartanak a név elfogadásában. Most Justin felbukkant, és ismét népszerű választás.

21. Konstantin:

Konstantin valaki vagy valami, ami állandó vagy szilárd. A név latin eredetű, és a hely népszerű neve.

22. Liandro:

A Liandro egy nagyon népszerű névválasztás a szülők körében. Latin eredetű, jelentése „oroszlánszerű”. Mit szólnál ehhez a latin fiúhoz a babádhoz??

23. Oroszlán:

Ez a név soha nem fog meghalni. Az Oroszlán jó név bármikor. A név jelentése „oroszlán”, és erős latin kötődéssel rendelkezik. Ez egy népszerű pápa neve is. Az oroszlán vallási és művészeti alkotás is.

24. Magnus:

A Magnus, akárcsak a szó, azt jelenti: „nagyszerű”. Ezt a modern latin nevet Norvégia és Svédország több királyának is nevezték.

25. Nardo:

A Nardo jelentése „erős”. Mind német, mind latin eredetű. Ez egy klasszikus latin becenév és egy kisfiú hivatalos neve.

26. Pál:

Ez a név mindazoknak, akik vallási kapcsolatot keresnek gyermekük nevében. Pál azt jelenti, hogy „kevés”, de nagy jelentősége van a Bibliában. Pál apostol és evangélista volt. A korszak fontos vezetője is volt.

27. Férfi:

Van egy kisfiad, aki nagyon csendes és nyugodt? Pax legyen a neve. A Pax jelentése „békés”. Latin eredetű, és jó latin kisfiú név.

28. Phoebus:

A név jelentése „ragyogó”. Latin eredetű. Phoebus a görög mitológiában Apolló jelképe volt. Ez jó név lehet a kisfiadnak.

29. Rhesus:

Rhesus Trákia mitikus királya. Erős latin eredetű.

30. Salvator:

A Salvator jelentése „megváltó”. Erős latin eredetű, és a latin szülők körében előnyös választás. Ezen gondolkozhatna.

31. Toland:

Toland jelentése „dicséretes”. Latin eredetű, és az egyik legnépszerűbb latin babanév. Csak két szótagból áll, így könnyen írható.

32. Valentino:

Valentino jelentése „erős” és „bátor”. Latin eredetű, és egy spanyol város neve is. A Valentino egy egyedülálló latin babanév.

33. Victoro:

Victoro jelentése „hódító”. Ez a latin baba név egyedülálló és népszerű.

Latin kislány nevek:

Latin babanevek

34. Balbina:

A kislány neve olasz és lengyel eredetű. A Balbina név jelentése „erős”, és az egyik legjobb névnek számít a gyerekek számára. Ha valami olyat keres, ami rendkívül jól hangzik a fülének, akkor mondja ki ezt hangosan a gyermeke számára.

35. Adria:

Itt egy egyedülálló latin lánynév. Az Adria gyönyörű név minden latin lány számára, és azt jelenti, hogy „nő Adriából”, az Adriai -tenger vidéke, ami azt is jelenti, hogy „sötét”.

36. Adrienn:

Ez egy újabb jó név a latin kislányoknak. A név annyira vonzó a jelentés mellett (az adriai nő), hogy bárki imádni fogja hangosan. Egy ilyen nevű hölgy már egészen kicsi korától egészen magabiztos lesz.

37. Alba:

Az Alba igazán nagy név a lányoknak. A latin lányok általában fehérek a bőrszínükben, ezért ez a név (Alba = fehér vagy tisztességes) teljesen megfelelő lesz a latin lányok számára. Bármely szülő hajlandó lesz ezen a néven nevezni gyermekeit (kislányok).

38. Bea:

Bea egy rövid és édes latin kislány név, amire gondolhat. Azt jelenti: „örömhordozó”, és erős latin kapcsolata van. A név is könnyen kivehető.

39. Beatrice:

A Beatrice név szerint népszerű lett a Shakespeare -darab „A sok ado semmiről” című darabja után. A nevet sok latinul beszélő és szülő vette fel.

40. Caca:

Caca a Szív istennője. A római mitológia szerint Caca Giant Cacus nővére. A Föld istennőjeként a Herkules -mesében nagyon kicsi szerepet játszottak le.

41. Calida:

Íme egy kedves névjavaslat gyönyörű kislányodnak. A Calida azt jelenti, hogy „gyönyörű”, és jó választás lesz a kedves lányának.

42. Damara:

A Damara név jelentése “gyengéd”. Damara tanult nő volt a bibliai utalásokban. A latin lánynév jó választás a baba számára.

43. Eleta:

Eleta egy klasszikus legjobb latin baba név a lányának. A név jelentése „választott” és latin eredetű.

44. Eleana:

Eleana a „Nap leányát” jelenti. Azoknak a szülőknek, akik vallási konnotációt keresnek, ez egy jó javaslat lehet.

45. Fabianna:

A Fabianna a Fabian női változata. A név ihlette a Fabius római családnevet. Latin eredetű, és valószínűleg egy modern latin név, amire gondolni kell.

46. ​​Fania:

A Fania jelentése „szabad”. A név nagyon népszerű volt a latinul beszélők körében, és latin eredetű is. Ez lehet egy jó latin név a kislányodnak.

47. Gloria:

A Gloria egy másik népszerű latin név. Jelentése „dicsőség” vagy „hírnév”. Spanyol eredetű. Azonban a latinul beszélők is egyre inkább elfogadják.

48. Kegyelem:

A névhez hasonlóan a Grace egy klasszikus latin lánynév, amelyre gondolhat. Nem megy ki a divatból, és továbbra is népszerű javaslat sok kislány számára.

49. Ibolya:

Az Ibolya jelentése „virág”, és nagyon egyedi és ritka név, amelyre gondolni kell. Latin eredetű. A szó magyarul ibolyát jelent.

50. Jana:

Jana jelentése „Isten ajándéka”. Héber eredetű és ír kapcsolattal rendelkezik. A nevet manapság sok latinul beszélő is használja.

51. Joana:

Joana John egyik változata, vagy inkább Joana John női változata. Mind angol, mind latin eredetű, és erre gondolhat a latin -amerikai baba nevének kiválasztásakor.

52. Joyce:

Joyce jelentése „vidám”, „örömteli”. A Jocelyn lehetséges változata is. Mind latin, mind angol eredetű, így egy másik jó javaslat a latin -amerikai baba számára.

53. Kara:

A Kara jelentése „tiszta”, és latinul jó és népszerű név a kislány számára. Latin eredetű is.

54. Kaarina:

Ez az egyik leggyakrabban használt latin név. Karina jelentése „tiszta”. A név olyan csodálatos, a jelentéssel együtt, hogy minden latin férfi szeretni fogja, ha egy nőt így neveznek.

55. Lara:

A Lara név klasszikus, minden idők kedvenc neve sok szülőnek. Lara jelentése „vidám”, „boldog” és latin eredetű. A mitológia szerint római nimfa is volt, akiről úgy tartották, hogy elárulta Jupiter és Juturna szerelmi viszonyát.

56. Larita:

A Larita jelentése „védelem”. A név latin eredetű, és a lares -ből származik, egy római háztartási Istenből, akiket az otthon és a mezők biztonságos őrzőinek tekintettek..

57. Mejastas:

A Mejastas, ahogy sejtette, azt jelenti, hogy „királyi viselkedés”. Majestas római becsületistennőként is ismert volt.

58. Olinda:

Olinda jelentése „illatos”. A név latin eredetű és jó latin lánynév.

59. Paula:

Paula jelentése „kicsi”, és gyakran a „Pál” változatának tekintik. Latin eredetű, és jó választás azoknak a szülőknek, akik vallási kötődés alapján szeretnék elnevezni gyermeküket.

60. Regine:

Regine jelentése „királynő”. A név latin eredetű, és gyakran használják a görögök és a spanyolok is.

61. Sabrina:

A Sabrina egy olyan név, amely sok bájt hordoz magában. A névnek latin és spanyol kapcsolata van. Sabrina kelta istennő volt.

62. Sancia:

A Sancia név latinul ijedt. A Sancia népszerű név a latinul beszélők körében, és így jó választás lehet kislányának.

63. Sabah:

Elmondható, hogy minden idők leggyakrabban használt latin lányneve. A névnek szép jelentése van (délelőtt), és főleg a belső jelentés miatt a nevet olyan széles körben használják. Ha valami teljesen csábító dolgot keres, akkor ez lehet a megfelelő a gyermeke számára.

64. Sabra:

Ennek a névnek a jelentése: Sabra Cactus. Ha az egyik legkülönlegesebb nevet keresi a latin nyelvben, amelyet nem annyira használnak, akkor nevezze el szerető lányát ezzel. A latin kislányok egyik legjobb nevének tartják.

65. Sachi:

Sachi jelentése „áldott gyermek”. A név meglehetősen valami, és minden kislánynak jó lesz. A nevet gyakran használják, és a gyönyörű kiejtés miatt a latin gyerekek egyik legjobb nevének tekintik.

66. Valda:

Valda erős nő lesz! Csakúgy, mint Valda jelentése, amely „erős nő”. A név latin eredetű.

67. Verdad:

Ez a latin nőnév „igazat” jelent, és jó választás aranyos kislányának. A név latin eredetű.

68. Waiola:

A kislány latin eredetű neve, és e név jelentése „ibolya virág”. Nyilvánvaló, hogy ez az egyik lenyűgöző név valaha, és akit így neveznek, megfelelőnek találja. Ha jó névre gondol, akkor ez lehet az Ön számára.

69. Walentyna:

Az egyik legmítikusabb név itt található a latin kislányoknak. A névnek súlyos jelentése van, és különösen a kiejtés miatt elmondható, hogy az egyik legjobb latin név a lányok számára.

70. Wanda:

A név a vandál törzsre vonatkozik, egy nagy kelet -germán törzsre, és a latin lányok egyik legjobb nevének tekintik. Ha hajlandó megadni gyermekének az egyik legjobb nevet valaha, akkor ez lehet az egyik legjobb név a számára.

Latin baba nevek ikreknek:

1. Lilliana és Evelina:

A kislány latin eredetű neve, ami azt jelenti, hogy „liliom”. Ez a név elterjedt, és az egyik legkedveltebb név, amelyet egy lánynak adnak.

Evelina az „Evelyn” egyik változata, amely „életet” jelent. A lányok egyik legstílusosabb és legmodernebb babanevének tartják. Ez is a régi német Avelina név egyik formája, és Fanny Burney „Evelina” című regénye tette híressé.

2. Adrianna és Mariana:

A Mariana latin eredetű név egy leánygyermek számára, ami azt jelenti, hogy „a tenger csillaga vagy a kegyelem”. Ez is Mária és Marianne egyik formája. Ez a név divatos, és divatos névnek tekintették egy lány számára.

Adrianna latin eredetű és egy gyönyörű név egy kislánynak. Azt jelenti: „Hadriából”. Ez azt is jelenti, hogy „sötét”, és az Adriai -tenger vidékére utal. Ha a lánya heves és hozzáértő, akkor ez egy alkalmas neki.

3. Roman és Luna:

A római latin eredetű fiúnév, amely „római polgárt” jelent. Sok szent kapta ezt a nevet. Ez egy nagyon divatos név egy fiú számára. Ki ne ismerné a „Roman” -t a Fast and Furious sorozatból?

A Luna egy gyönyörű latin név egy lánynak, jelentése „hold”. Ez a Hold istennőjének, Artemisznek a többi neve. Ez a név egyre elterjedtebb és stílusos név. Ha a baba szeret a figyelem középpontjába kerülni, és a világod középpontja, akkor ez a név illik legjobban a lányodhoz.

4. Victor és Nova:

Victor jelentése: „bajnok” latin eredetű, és nagyszerű választás egy kisfiú számára. Ez azt is jelenti, hogy „hódító”. A kereszténységben azt használják, hogy Krisztus győzelmét jelképezze a halál felett. Ez egy népszerű név a szent számára is. A név kevésbé hagyományos, mégis stílusos.

A Nova egy kislány latin neve. A Nova jelentése „új” vagy „fiatal”. Csillagászati ​​szempontból a Nova egy olyan csillag, amely óriási energiát szabadít fel és rendkívül fényes lesz. Történelmileg a Nova a legtöbb szülő kedvenc választása volt.

5. Marcus és Silas:

A Marcus latin eredetű név a fiúk számára. Azt jelenti, hogy „a Marsnak szentelt”. A görög mitológiában ez a „Mars” származéka, a termékenység Istene, akiről március tavaszi hónapját nevezték el. Marcus visszatérő kedvenc volt, és az évek során népszerűvé vált. Silas latin eredetű és egy kisfiú neve. Ez a Silvanus rövid formája a Bibliából, ami erdőt vagy erdőt jelent. Szilás a Bibliában (misszionárius, aki elkísérte Pált) azt jelentette, hogy „három vagy harmadik”.

6. Benedek és Dominic:

Ez a latin eredetű név Benedict fiúnak azt jelenti: „áldott”. Ez a név nagyon gyakori volt a pápák körében, és leginkább a római katolikusok használják. A “Benedictus” szóból származik, ami “áldottat” jelent.

Dominic latin eredetű kisfiú neve. Ennek a névnek a jelentése: „Úr”. Ezt a nevet általában egy vasárnap született fiúnak adják, amelyet „Úr napjának” neveznek. Dominic egy elegáns név egy kisfiúnak.

Latin eredetű, amerikanizált nevek:

1. Natalie:

Natalie egy nagyon karácsonyi név egy kislánynak. Latin eredetű, a „Natale” szóból származik, ami „születésnapot” vagy „Krisztus születésnapját” jelenti. Ez egy nagyon divatos név a lányok számára, és híres színészek és énekesek, mint például Natalie Portman, Natalie Cole és Natalie Wood fényesnek látták Amerikát..

2. Bennett:

Bennett francia és latin eredetű fiúnév. Ez Benedek egy másik formája, ami azt jelenti: „áldott”. Az ilyen nevű híres ikonok közül néhány Bennett Miller, Tony Bennett és Bennett Jackson.

Ez a cikk a latin bébi nevekről jelentéssel megkönnyítette volna a névvadászatot! A nevek többnyire az összes lehetséges név listája, amelyek vallási és nem vallásos kapcsolatban állnak. Egyszerűen ki kell választania azt, amelyik legjobban illik ikeréhez, kisfiához vagy kislányához.