130 unikke og bedste tyrkiske babynavne til piger og drenge

Tyrkiske navne er en fornøjelse at læse. De kommer blandet med religion, kultur og tradition. Det vil ikke være for svært at vælge en, men kampen bliver rigtig hård, når du skal beslutte dig for et baby Tyrkiet navn. For at gøre dette lidt mindre byrdefuldt for dig, er vi kommet med en liste over tyrkiske babynavne med deres betydning. Det er på tide, at du tager et opkald.

Liste over tyrkiske babynavne med betydninger:

Her er nogle 20 moderne og populære tyrkiske navne til piger og drenge som følger.

Populære pigenavne på tyrkisk med betydninger:

1. Asli:

Dette er et navn for en tyrkisk baby pige og kan påstås at være et af de fineste navne for alle de tyrkiske piger. Betydningen er meget sød, hvilket betyder “oprigtig” og er velegnet til næsten alle og enhver.

2. Aysun:

Det er et af de smukkeste navne nogensinde, der er egnede til tyrkiske piger. Navnet betyder “af månens skønhed”. Hvis du har brug for noget nyt, kan dette siges at være det mest egnede for dig.

3. Dacia:

Et tyrkisk babynavn til en pige, betydningen af ​​navnet Dacia er “en kvinde fra Dacia”. Dacia er et sted af stor betydning ifølge det tyrkiske folk, og nogen derfra betragtes som ganske hellige og magtfulde.

4. Eartha:

Navnet Eartha er et ganske populært navn blandt tyrkiske piger, og det har også en smuk betydning. Eartha betyder “fra jorden”. Det skildrer nogens eksistens og hvorfra de stammer.

5. Earlene:

Navnet Earlene er noget, der passer til næsten alle og enhver. Selvom navnet er mest velegnet til tyrkiske piger, blev det brugt til at navngive et antal baby -tyrkiske drenge i gamle dage.

6. Fabia:

Fabia, der betyder “dejlig bønne” er et af de bedste navne til de tyrkiske babypiger, og det er noget, som enhver forælder vil elske at navngive deres barn.

7. Filiz:

Filiz er et meget unikt tyrkisk navn, der betyder ‘at springe op og udvikle’. Dette er et meget positivt navn til din baby pige.

8. Funda:

Hvad med dette sjældne tyrkiske pigenavn til din datter? Navnet betyder ‘den generelle tilstand af krop og sind’.

9. Gamze:

Gamze er et meget smukt tyrkisk pigenavn. Navnet betyder ‘en fordybning i en persons ansigt’. Et sødt navn, ligesom hulen!

10. Gulizar:

Navnet betyder ‘pige med kinder, der er bløde og lyserøde som en rose’. Dette er et andet klassisk tyrkisk kvindeligt navn.

11. Gulya:

Gulya betyder ‘blomst’. For den sarte lille baby pige er Gulya et godt navn.

12. Hadassah:

Dette er et navn, som alle tyrkiske piger er stolte over at kunne annoncere som deres officielle identitetsord. Navnet stammer fra myretræet og har alle de funktioner, der kræves for at imponere forældrene for at navngive deres barn med dette navn.

13. Hiranur:

Hiranur betyder ‘diamantens lys’. Navnet symboliserer udstråling og hvordan hun vil skinne lyst i livet.

14. Hande:

Ved vi ikke alle, hvordan et smil er smitsomt? Her er et tyrkisk kvindeligt navn, der præcist formidler dette. Hande betyder ‘kvinde med et smittende smil’.

15. Jale:

Jale er smuk til din baby datter. Navnet betyder ‘dug’.

16. Joozher:

Hvad med dette unikke navn? Joozher henviser til folk, der er meget lette og er søde. De har en tendens til at være tilgivende og er kendt for at bevare deres værdighedsniveau.

16. Jubaila:

Dette er et andet interessant navn, du tænker på. Navnet betyder mennesker, der er charmerende og har en god personlighed.

17. Kader:

Kader betyder ‘ren’.

18. Kiral:

Dette er et smukt tyrkisk baby pige navn. Det betyder ‘øverste leder’.

19. Lalam:

Navnet refererer til tulipanblomst. Det betyder ‘så smuk som en tulipanblomst’.

20. Miray:

Miray er også et tyrkisk muslimsk navn. Det betyder ‘glødende som månen’.

21. Lignende:

Dette usædvanlige navn refererer til den blide vind, der blæser i årets varmeste sæson.

22. Nehir:

Nehir betyder ‘flod’.

23. Nazik:

Nazik betyder en, der er slank eller er en sart person.

24. Necla:

Navnet betyder ‘kvindeligt barn’. Det betyder også ‘kohorte’.

25. Nuray:

Et andet tyrkisk islamisk navn, Nuray refererer til månes lysstyrke.

26. Olcay:

Navnet betyder ‘mester eller erobrer’.

27. Ozge:

For virkelig at give hendes unikke navn, vil dette være et godt valg. Selve navnet betyder unikt og sjældent.

28. Pasa:

Pasa angiver en rang i det militære system.

29. Pembe:

Pembe er en lyserød person.

30. Pinar:

Dette er et navn, der refererer til en kilde med vand eller springvand. Det tyder på, at personens energi altid vil være i live.

31. Rahsheda:

Dette er et traditionelt tyrkisk navn, der betyder ‘opretstående’.

32. Roshan:

Navnet betyder ‘lysstyrke’.

33. Rezan:

Rezan betyder ‘en klar og lys kvinde’.

34. Reyhan:

Reyhan betyder ‘et plantnavn’.

35. Safiye:

Safiye er et smukt tyrkisk navn. Det betyder ‘en ægte person’.

36. Sefa:

Sefa er også et tyrkisk kaldenavn. Det betyder ‘nydelse’.

37. Sevgili:

Sevgili er et meget yndigt navn for din datter. Det betyder ‘skat’.

38. Sevnic:

Sevnic betyder ‘glæde’ eller ‘glæde’.

39. Shahinaz:

Shahinaz er et smukt tyrkisk muslimsk navn. Navnet betyder ‘en elsket eller smuk pige’.

40. Shakirat:

Shakirat er en værdsættende person.

41. Sumeyye:

Dette er et virkelig smukt navn, du kan sætte til din datter. Dette betyder ‘hende, der er højt over andre’.

42. Tansu:

Tansu betyder ‘daggryets vand’. Det indikerer en følelse af friskhed.

43. Toulin:

Toulin betyder ‘et cirkulært lysbånd omkring månen’.

44. Tubba:

Tubba er et tyrkisk oprindelsesnavn, der betyder ‘rent og flittigt menneske’.

Populære tyrkiske navne til drenge med betydninger:

1. Alp:

Dette er et kort, men meget effektivt navn for alle børnene derude. Navnet er velegnet til de tyrkiske baby drenge og har en meget imponerende betydning. Betydningen af ​​navnet er “heroisk”.

2. Arslan:

Dette tyrkiske navn er egnet til en dreng. Betydningen af ​​navnet Arslan er “løve”. Således vil dette navn være egnet til et modigt barn. Navnet er mest passende for en modig knægt.

3. Berk:

Navnet er ganske vidunderligt, og det vil være godt for din dreng. Navnet er lige så kraftfuldt og prestigefyldt som betydningen. Berk betyder generelt en mand, der har enorm styrke. Navnet var en af ​​de ting, der blev givet som en ære for kongens sønner i ældre tider.

4. Belgin:

Belgin er af tyrkisk oprindelse og et navn til en lille dreng. Her er et navn, der er helt rent som meningen. Ja! Betydningen af ​​navnet er kun “ren”. For den anstændige udtale og den smukke betydning er dette navn noget, der vil være egnet til alle og enhver (mandlige børn) derude.

5. Cade:

Betydningen af ​​ordet Cade er “cirkulær”. Det hævdes at være et af de mest brugte navne i den nuværende tid, og for alle de gode høreegenskaber er det noget, som alle foretrækker at blive kaldt af. Navnet er helt velegnet til enhver mand.

6. Cael:

Navnet er et ganske sødt navn for alle de mandlige børn født i tyrkiske familier. Betydningen af ​​navnet Cael er ‘cirkulær’. Navnet bruges også i andre lande. Det lyder godt og har også en ret god betydning.

7. Cahil:

Cahil er et mandligt Tyrkiet -navn, der er meget moderne og stilfuldt. Navnet betyder ‘en ung og naiv mand’.

8. Candon:

Candon betyder ‘en oprigtig og ærlig mand’.

9. Cenk:

Cenk er et meget modigt navn. Dette tyrkiske mænds navn betyder ‘en der vinder krig’.

10. Cetin:

Cetin betyder ‘ham der er stærk og hård’.

11. Da:

Da er et af de navne, der specifikt er egnede til tyrkiske baby drenge. Betydningen af ​​navnet er smuk, og man vil finde dette navn ganske velegnet til at navngive deres tyrkiske baby dreng med. Betydningen af ​​navnet Da opnår, og derfor kan det siges at være et af de bedste navne for alle de tyrkiske babyer (drenge).

12. Demir:

Demir betyder ‘en der er lavet af jern’. Dette tyrkiske baby boy navn formidler, hvordan han skal være stærk og fremstå som en meget modig-hearted person.

13. Duman:

Duman betyder ‘en der er støttende og hjælpsom’. Et passende navn til din lille dreng, der vil vokse op til at være en godhjertet.

14. Hver:

Dette navn er også et andet godt navn for tyrkiske drenge. Betydningen af ​​dette navn er “brun hest”. Det er klart, at det er en af ​​de ting, som kvinder foretrækker at ringe til en fyr ved. Navnet bruges til at navngive de fleste tyrkiske baby drenge, og for alle de gode egenskaber ved dette navn anses det for at være et af de bedste navne nogensinde for tyrkiske babyer.

15. Jarl:

Earl er et engelsk oprindelsesnavn for en dreng. Navnet er ganske prestigefyldt og har også en god betydning. Earl betyder “kriger”, og for alle de gode funktioner er dette navn noget, som alle foretrækker at have. Hvis du leder efter noget helt nyt og egnet til din adfærd, så vil dette navn give dig det krigerlignende billede.

16. Eadric:

Navnet Eadric bruges også til at navngive mange drenge i andre kulturer. Det kan siges, at dette er et af de bedste navne til at navngive tyrkiske baby drenge, og for dets enorme popularitet er det det rigtige navn for sandsynligvis enhver tyrkisk fyr derude. Det betyder “velhavende monark”.

17. Ørn:

Navnet anses for at være et anstændigt navn for tyrkiske baby drenge. Navnet er enkelt, og betydningen er den samme som navnet. Du hørte det rigtigt! I dette tilfælde betyder Eagle kun ørn fuglen.

18. Edric:

Edric betyder en robust mand ’.

19. Efe:

Efe er en storebror. Hvis din baby dreng, tror du, kan blive en ældre bror på et tidspunkt, så er dette et godt navn for ham.

20. Eldar:

Eldar betyder ‘en der er født til at kæmpe med ild’.

21. Emir:

Emir er et tyrkisk mænds navn, der betyder ‘en prins eller en kommandør’.

22. Enver:

Enver er et unikt navn til din baby dreng. Det betyder ‘lyst’.

23. Eymen:

Et andet sjældent navn, Eymen betyder ‘mere heldig, heldig og lovende’.

24. Fai:

Hvis du har brug for et anstændigt tyrkisk navn, så er dette noget nyt og godt for din baby tyrkiske dreng. Her har vi endnu et kort og simpelt navn til de fleste baby -drenge derude. Navnet er ganske velegnet til alle drenge derude, der har tyrkisk oprindelse. Fai betyder initial.

25. Galip:

Galip betyder ‘vinder eller en der vil overvinde’.

26. Gyula:

Gyula er en ungarsk kongelig titel og er egentlig ikke et tyrkisk navn. Men det bliver nu vedtaget af mange tyrkiske forældre.

27. Hackett:

Dette navn er til drengene og anses for at være et af de mest passende navne for det køn. Navnet viser et fysisk udseende, og betydningen af ​​dette navn vil bestemme en persons næse. Hackett betyder dybest set en person med en kroget næse.

28. Hakan:

Hakan betyder ‘kejser’.

29. Halil:

Halil er et tyrkisk oprindelsesnavn til din lille dreng. Det betyder ‘intim ven’. Navnet findes også på arabisk. Det betyder ‘barm ven’.

30. Hidir:

Hidir er et tyrkisk islamisk navn.

31. Kaan:

Kaan betyder ‘kongernes konge/hersker’.

32. Karawan:

Karawan er mere et udtryk, der bruges til at afværge det onde øje. Navnet er sentimentalt forbundet med den tyrkiske kultur.

33. Latifah:

Latifah er et tyrkisk mænds navn, der betyder elegance.

34. Mehmet:

Mehmet er et meget smukt baby boy navn på tyrkisk. Det betyder ‘prisværdig hersker’.

35. Mert:

Mert betyder ‘mand’ eller ‘mandig’. Det er af persisk oprindelse. Et navn, der passende tjener den lille dreng, der vil vokse op til at være en mand.

36. Metin:

Metin betyder at have eller udøve magt eller autoritet.

37. Murat:

Hvis din søn er en sand drøm, vil Murat være et godt valg. Det betyder ‘ønske går i opfyldelse’.

38. Neval:

Neval betyder ‘ny by’. Det betyder også ‘original’.

39. Omer:

Omer betyder en, der er en taler, som også har succes.

40. Ozge:

Dette er et meget tankevækkende navn. Hvis du leder efter et meget unikt navn, er dette navn det helt rigtige. Det betyder ‘et unikt og anderledes individ’.

41. Roshan:

Roshan betyder ‘lys’.

42. Safet:

Safet er et populært tyrkisk babynavn, der betyder ‘bedste del’ eller ‘sandt’.

43. Sevket:

Sevket er et tyrkisk navn, der betyder magt og værdighed.

44. Sukru:

Sukru betyder ‘taknemmelig’.

45. Tabib:

Tabib er læge. Navnet antyder, at din baby vil være en frelser på millioner.

46. ​​Tarkan:

Tarkan betyder en, der er modig og stærk.

Tyrkiske navne til tvillingebabyer:

1. Abbas og Basak:

 • Abbas er et godt navn for en dreng, og det er navnet på en martyr. Det betyder også ‘agter’. Det er et maskulin navn givet i regioner som Pakistan, Iran og Egypten også.
 • Basak er et tyrkisk oprindelsesnavn givet til piger i Tyrkiet. Betydningen af ​​Basak er ‘hvede’.

2. Berna og Bedir:

 • Bedir er af tyrkisk og persisk oprindelse og er et godt valg for en dreng. I tyrkisk oprindelse betyder det “fuldmåne”.
 • Berna er et tyrkisk oprindelsesnavn for en baby pige. Betydningen af ​​Berna er “ung kvinde”. Det refererer også til en stærk og modig bjørn. Andre variationer af dette navn inkluderer Bernadette på fransk.

3. Cahit og Candan:

 • Cahit er et tyrkisk drengenavn. Betydningen af ​​Cahit er ‘hårdtarbejdende’. Dette er et meget populært valg for drenge i Tyrkiet.
 • Candan er af tyrkisk oprindelse og kan bruges til både drenge og piger. Det er et populært valg for drenge. Betydningen af ​​Candan er ‘oprigtigt’.

4. Emin og Fatin:

 • Emin, et tyrkisk navn for en baby dreng, står for ærlighed og ‘selvsikkerhed’. Det stammer fra tyrkisk. Dette navn har en smuk betydning og lyder trendy.
 • Fatin, et andet tyrkisk oprindelsesnavn for en baby dreng, betyder klog og smart. Det er også meget udbredt på arabisk, hvor det betyder ‘intelligent’.

5. Abay og Abi:

 • Abay betyder ‘at være talentfuld’. Navnet er et meget traditionelt navn og er populært ikke kun på tyrkisk, men også på andre sprog.
 • Abi betyder ‘storebror’ på tyrkisk. Dette navn er også berømt på hebraisk, hvor det betyder ‘far’.

6. Demir og Deniz:

 • Demir betyder ‘en der er lavet af jern’. Det angiver styrke og vitalitet.
 • Deniz betyder ‘hav af lykke’.

7. Guney og Gyula:

 • Guney betyder ‘syd’ og er et sjældent tyrkisk babynavn. Hvis du leder efter et sådant tyrkisk navn, kan dette være valget.
 • Gyula er en ungarsk kongelig titel, der også berømt bruges af tyrkerne.

8. Kahraman og Karawan:

 • Kahraman er et meget unikt tyrkisk navn at støde på. Det betyder ‘helt’.
 • Karawan er mere et udtryk, der er tæt knyttet til følelser fra den tyrkiske kultur. Det bruges som et udtryk for at afværge det onde øje.

10. Tanju og Tansu:

 • Tanju er et meget populært tyrkisk navn, der betyder en, der er velsignet af Allah.
 • Tansu betyder ‘daggryets vand’.

11. Truong og Tuncay:

 • Truong refererer til et kollegium eller eng.
 • Tuncay henviser derimod til månen.
 • Twin tyrkiske navne til baby piger

12. Akara og Akasma:

 • Akara betyder ‘hovedguddom’. Det betyder også, hvem der er klar til at tage risici og elsker udfordringer. Personen vil også elske ændringer.
 • Akasma betyder ‘hvid klatrerose’, hvilket angiver bevidstheden.

13. Banou og Burcu:

 • Banou betyder ‘kvinde’. Det betyder også ‘prinsesse’.
 • Burcumeans; en duftende kvinde ‘.

14. Deniz og Dicle:

 • Deniz betyder ‘hav af lykke’.
 • Dicle betyder ‘livstilførsel’.

15. Esma og Elma:

 • Esma er et tyrkisk oprindelsesnavn for en baby pige. Betydningen af ​​Esma er ‘Guds egenskaber’. Esma har også attributter på gammelfransk og spansk, hvor det betyder ‘elsket, anset for at elske eller at elske og smaragd’.
 • Elma er et tyrkisk navn på en baby pige, hvilket betyder en sød frugt. Dette er også et perfekt tyrkisk navn, der lyder meget engelsk.

Tyrkiske unisex navne:

1. Akara:

dette navn betyder ‘Hovedguddom’. Det betyder også ‘En der elsker forandringer og udfordringer, men tager for mange risici.’

2. Akay:

Akay er et smukt tyrkisk babynavn. Det betyder ‘nær en fuldmåne eller et fuldt månes lysende lys, fuldmåne’.

3. Deniz:

Hav af lykke. Dette navn er meget populært.

4. Kiral:

Kiral betyder ‘øverste leder’.

5. Olcay:

navnet betyder ‘mester, erobrer, leder, sejrherre’.

6. Ozge:

dette navn er også unikt, ligesom personen. Det betyder ‘et unikt og anderledes individ’.

7. Roshan:

Roshan betyder ‘lysets lysstyrke’.

8. Shakirat:

Shakirat er en værdsættende person.

9. Tansu:

Tansu betyder ‘daggryets vand’.

Tyrkiske muslimske babynavne:

1. Abdullah:

Navnet betyder ‘en der tilbeder Gud’. Det betyder også ‘en slave til Gud’. Dette er et navn til baby dreng.

2. Abidin:

Abidin betyder ‘en der tilbeder religion’ og kan være en god for din søn.

3. Adam:

Dette tyrkiske muslimske navn er forbundet med religion. Det betyder profeten Adam. Adam er et populært navn på en dreng.

4. Ahmet:

Navnet Ahmet betyder ‘takke Gud’. Ahmet er et godt navn til din søn.

5. Celal:

Det betyder ‘herlighed, Guds majestæt’. Celel er et populært navn for piger.

6. Cennet:

Navnet Cennet betyder ‘himlen’. Cennet er et moderne baby pige navn.

7. Erdem:

Navnet Erdem er et tyrkisk islamisk navn, der betyder ‘dyd’. Erdem er et navn for pigerne.

8. Faik:

Det betyder ‘overlegen’. Faik er et navn for drengene.

9. Gokce:

Gokce er navnet på mor til Gazi -grundlæggeren af ​​det osmanniske imperium.

10. Habib:

Habib betyder ‘kærlig mand’. Det er et navn til baby dreng.

Tyrkiske navne, der lyder engelsk:

1. Erol:

Et tyrkisk navn for en dreng, der betyder ‘modig’.

2. Enver:

Et tyrkisk navn for en dreng, der betyder meget lyst og smukt.

3. Neylan:

Et tyrkisk navn for en pige, der betyder opfyldt ønske.

4. Naila:

Et tyrkisk navn for en pige, der betyder vellykket.

5. Ozlem:

Et tyrkisk navn for en pige, der betyder længsel.

6. Temin:

Et tyrkisk navn til en dreng, der betyder at gøre sikker.

Fra en lang liste med tyrkiske oprindelsesnavne kan det nu være let at vælge de rigtige. Hvis du elsker at have et unisex -navn, er det også tilgængeligt for dig. Nogle af dem er virkelig traditionelle og dybt forbundet med tyrkisk kultur, mens andre er meget moderne og trendy.