50 moderne navne til amerikanskfødte indiske babyer

Der er et populært ordsprog, “Du kan tage en indianer ud af Indien, men ikke Indien ud af en indianer”! Der er mange indianere, der bosatte sig i andre lande som Amerika, men stadig er forankret i vores kultur og traditioner. Især når det kommer til at navngive deres babyer, foretrækker NRI’er indiske oprindelsesnavne frem for de vestlige ord. I denne artikel vil vi undersøge Top 50 indiske amerikanske babynavne til piger og drenge!

indianamerikanske babynavne

Disse unikke indiske navne, der findes i USA, dækker forskellige religioner og kulturelle baggrunde. Læs med for at finde ud af mere om hvert af disse navne med betydninger, oprindelse og symbolik (hvis nogen).

Top 50 bedste indiske amerikanske babynavne med betydninger:

Det er en almindelig misforståelse, at indiske navne er svære at udtale og stave i den vestlige verden. Men disse indoamerikanske navne beviser, at det hele er forkert. De er improviserede versioner af de gammeldags indiske navne med en let udtalenøgle og effektive betydninger.

Top 15 Indian American Baby Boy Navne:

Her er 15 trendindiske indamerikanske baby boy navne, der har en angliciseret stavning og udtale uden at fortynde den oprindelige betydning og symbolik af ordet.

1. Aarav:

Aarav er et berømt amerikansk hinduistisk drengenavn, der betyder “fredelig” eller en “person, der er i fred”. Det udtales som “ah-rav” og stammer fra sanskritsproget. Kælenavne på dette ord kan være “rav”, “aarvy” eller “ravvy”, og variantstavningen er “Arav”.

2. Dev:

Dev er et simpelt navn for indo -amerikanske baby -drenge og udtales som “Dehv”. Dette sanskrit afledte ord betyder “gudlignende”. De fleste indiske forældre foretrækker dette navn for deres mandlige børn, da det er let at udtale og læse. Variantnavnene er “Devan”, “Devin” osv.

3. Neel:

Ordet “Neel har flere betydninger i forskellige kulturer. I den indiske sammenhæng betyder det “blå farve”. Dette repræsenterer symbolsk Lord Shiva, der er afbildet som den blåhalsede gud på grund af gift. Neel er en kort form for “Neelakant” og kan også staves som “Neil”.

4. Samar:

Samar er et sanskrit afledt navn, der betyder “kriger”. Ordet stammer fra et gammelt sanskritmanuskript kaldet “SamaranganaSutradhara”, der taler om de forskellige detaljer og teknikker i krigsførelse. Den amerikanske version af dette navn er “Sam” eller “Sammy”.

5. Darsh:

Darsh er et traditionelt amerikansk indisk navn for drenge, hvilket betyder “Lord Krishna”. Ordet stammer fra sanskritudtrykket “Darshan”, hvilket betyder “at se”. Da Krishna er allestedsnærværende og har magten til at se alt i verden, kaldes han “Darsh”.

6. Amit:

Amit er et indisk hinduistisk navn på en babydreng, der betyder “ubegrænset”, “uendeligt” eller “grænseløst”. Det er en moderne variant af sanskritordet “Amitav”. Det er ikke alt! Amit er et af de mange navne på Lord Ganesha, elefantguden.

7. Hård:

Harsh er et nordindisk navn for drenge i Amerika. Det er af sanskrit oprindelse, hvilket betyder “lykke” eller “glæde”. Variantnavnet er “Harsha”, og det kvindelige søskendes navn er “Harshi”.

8. Jatin:

Jatin er et hinduistisk navn for baby drenge, hvilket betyder “den lykkelige”. Det stammer fra navnet “Jatadhari”, der betyder “en, der har mat hår” eller kort sagt, Lord Shiva. Nogle af de amerikanske øgenavne til Jatin kan være “Jaty”, “Jatkin” osv.

9. Ayaan:

Ayaan er et af de populære amerikanske indiske mandlige navne, der betyder “en gave fra Gud” eller “fremtid”. Det er et urduord og bruges til at navngive muslimske drenge. Variantnavnene er “Aayan” og “Ahyan”. Interessant nok er dette også et af de populære navne i nordindiske samfund.

10. Namir:

Namir er et muslimsk navn på en dreng, der betyder en “panter” eller en “leopard”. Det er afledt af det arabiske sprog og egnet til amerikanske indianere på grund af sin enkle udtale og stavning.

11. Manit:

Manit er et hinduistisk drengenavn, der betyder “højt respekteret” eller “den, der vinder hjertet”. Dette navn trender diagrammerne på listen over amerikanske indiske navne. Varianten stavemåder er “Maneeth” og “Manith”.

12. Om:

Man kan simpelthen ikke gå galt med dette indiske stavelsesnavn til baby drenge! Det bruges som en kort form til “Omkara”, den hellige lyd. Navnet bruges dog af hinduer, buddhister og jains med forskellige betydninger og konnotationer. Variantnavne er “Omkar”, “Onkar”.

13. Varun:

Varun bruges som en nutidig version af ordet “Varuna”, himmelens og havets hinduistiske gud. Selve selve navnet har flere betydninger som “intelligent”, “fornuftig”, “suveræn” osv. Det er et ord på 3 stavelser, og variantnavnene er “Varuna”, “Waruna” og “Barun”.

14. Yash:

Yash er et stilfuldt navn til børn af indisk oprindelse. Det stammer fra sanskritord “Yashas”, som er forbundet med flere betydninger som “succes”, “luksus”, “velhavende”, “berømmelse” osv. Et andet beslægtet navn for Yash er “Yashwanth”.

15. Jai:

Ordet “Jai” er af indisk oprindelse og stammer fra sanskritsproget. Det oversættes til “Victory” eller “Victorious”. Navnet forveksles ofte med ordet “Jay”- en fugl på grund af lignende udtale. Dette ord kan bruges sammen med andre navne som “Jaidev”, “Jaideep” osv.

Top 15 indo amerikanske baby pige navne:

Her er de 15 bedste indiske navne, der lyder amerikanske og passer ind i begge kulturer. De er perfekte eksempler på traditioner blandet med modernitet- lige hvad du leder efter i din babys navn:

16. Aanya:

Aanya er et hinduistisk pigenavn, der har flere betydninger som “Nådig”, “Venlig” og “en der er anderledes”. Det er et kort og sødt navn med 2,5 stavelser. Den enkle stavemåde og lette læsbarhed gør det til et af de populære navne på indo -amerikanske babypiger.

17. Eesha:

Ordet “Eesha” stammer fra det hinduistiske gudinde navn “Eeshwari”, der betyder “Consort of Lord Shiva” eller Parvati. De andre betydninger af Eesha er “Gave fra Gud”, “Renhed”. Den religiøse sammenslutning og nutidens stavning af dette ord gør det passende for piger fra indisk oprindelse.

18. Disha:

Disha er et af de bedste indiske pigenavne i USA. Det stammer fra sanskrit -sproget, hvilket betyder “retning”. Der er to stavelser i dette ord, og det mandlige søskende navn kan være “Dishant”.

19. Gina:

Gina er et engelsk lydende indisk navn for babypiger. Det har flere betydninger som “dronning”, “ren”, “magtfuld kvinde” osv. Navnet bruges ofte som en kort version af “Regina”, et italiensk ord for dronning.

20. Kajal:

Kajal er et smukt navn til piger af indisk oprindelse. Det er et hindi -ord, der oversættes til “Kohl” eller “Eyeliner”. Men når han taler symbolsk, er Kajal forbundet med talent, skønhed og charme. Varianterne af dette navn er “Kajol” og “Kaajal”.

21. Urvi:

Urvi er et to-stavet indisk oprindelsesord, som er et af de mange navne på “Moder Jord”. I henhold til hinduistisk overbevisning foretrækkes dette navn for piger født i Vrishabharasi og KrithikaNakshtram, da det har “U” som det almindelige startbogstav i navnet.

22. Tisha:

Tisha er et af de mest eftertragtede amerikanske indiske pigenavne. Det har flere betydninger som “glæde”, “lykke”, “stærk vilje”, “overlevende” osv. De almindelige kælenavne er “Tish”, “Tiya”.

23. Riya:

Ordet “Riya” stammer fra mange kulturer med forskellige betydninger. I den indiske sammenhæng anses dette navn for at være et af de mange navne på gudinde Parvati. Variantnavne på dette ord er “Ria” og “Reya” og kaldenavnet er “Ri” eller “Ray”.

24. Nirvi:

Nirvi er et sødtklingende amerikansk hinduistisk pigenavn, der betyder “lyksalighed” eller “befrielse”. Det bruges som en kvindelig variant af sanskritordet “Nirvan”, som har samme betydning. Dette 3 -stavelsesord vælges ofte for piger født i Anuradha Nakshatra.

25. Myra:

Myra er et indisk navn på babypiger, der stammer fra det hinduistiske sprog. Det har flere betydninger som “sød”, “en aristokratisk dame”, “honning”, “beundringsværdig” osv. Interessant nok findes ordet “Myra” også på det græske sprog, som er navnet på en aromatisk busk.

26. Keya:

Keya er et bengalsk ord, der betyder “blomst”. Det bruges som fornavn til amerikanske indiske babypiger og har to stavelser.

27. Ishita:

Ishita er et sanskrit afledt indisk navn for piger, hvilket betyder “Master”, “En der er overlegen”. Det er også et af de mange navne på Lord Durga, der kommer fra ordet “Ishitva”. Nogle af de søde kaldenavne på dette ord er “Ishu”, “Isha”, “Ish” osv.

28. Tanya:

Ordet “Tanya” er et sanskritord, der betyder “datter”. Navnet har også flere betydninger i forskellige kulturer i verden. For eksempel er der et russisk navn “Tanya”, der bruges som en kort form for “Tatiana”, der betyder en “feedronning”. Så hvis du leder efter et indisk navn med et globalt udsyn, kan dette være ideelt.

29. Zoya:

Zoya er et muslimsk navn for indo -amerikanske piger. Betydningen af ​​dette ord er “levende” “kærlig”, “smuk” osv. Det stammer fra både persisk og hindi sprog.

30. Diya:

Diya er et hinduistisk pigenavn, der stammer fra sanskritsproget. Der er to betydninger for dette ord – “lampe” eller “skinnende lys” og den anden “fortjener gaver”, da det kommer fra ordet “Diy”, der betyder “give. Nogle af dens variantnavne er “Diyo”, “Divaa” osv.

Top 5 Twin American Indian Baby Navne:

Mange forældre foretrækker rimede navne til deres tvillingebabyer. Begge navne skal lyde ens eller mindst have relaterede betydninger. Nedenfor er angivet 5 indoamerikanske navne til tvillinger:

31. Asha og Jisha:

Hvis du har to babypiger, kan det lyde rigtig sødt at navngive dem Asha og Jisha. Begge er hindi -oprindelsesnavne, der har beslægtede betydninger. Asha betyder “håb”, og Jisha betyder “en meget optimistisk person” eller “en person, der har håb og passion for at leve”.

32. Divya og Navya:

Dette er et andet sæt af rimende navn til indo -amerikanske tvillingebabypiger. Divya og Navya, begge har 5 bogstaver med “v-ya” som de almindelige stavelser. De stammer fra sanskritsproget. Ordet “Divya” betyder guddommelig eller himmelsk genialitet, mens ordet “Navya” betyder “ung” og “rosende”.

33. Adin og Adil:

Adin og Adil er korte og meningsfulde navne til indo -amerikanske tvillingebaby -drenge. De foretrækkes normalt af mennesker i nordindiske og muslimske samfund. Ordet “Adil” har mange betydninger, som “Oprigtigt”, “Ærligt”, “en der er fair og retfærdig”. “Adin” betyder på den anden side “en der giver glæde og glæde”.

34. Himir og Mihir:

Hvis du leder efter et par iørefaldende navne til dine tvillingedrenge, så prøv Himir og Mihir. De er anagramnavne, der har modsatte betydninger. “Himir” betyder “kold” eller “en der er rolig” og Mihir betyder “sol” eller “person med autoritet og magt”. Begge ord stammer fra det hindi -sprog.

35. Amrit og Amrita:

Mange forældre foretrækker at have lignende klingende navne til deres tvillingebørn. Hvis du har et dreng- og pigebarn, fungerer navnene “Amrit” og “Amrita” ganske godt. Begge ord er fra sanskritsprog og betyder “eliksir”, “udødelig”, “ambrosia” eller “nektar”.

Top 5 Unisex Indo American baby navne:

Der er mange indiske navne, der er velegnede til både drenge og piger. Den kønsneutrale betydning og udtale gør dem passende for begge køn. Her er vores top 5 valg:

36. Aarya:

Aarya er et topindisk amerikansk navn for begge køn. Det er af sanskrit -oprindelse og oversættes til “en person med den ædle karakter” eller “den, der respekterer andre”. Variantnavne er “Aria”, “Ariya” eller “Aryo”.

37. Geet:

Geet er et indisk navn for piger og drenge fra Punjab og andre nordindiske samfund. Det hindi -oprindelige ord betyder “sang”. Det bliver øjeblikkeligt populært efter karakteren “Geet” spillet af Kareena Kapoor i ‘Jab We Met’.

38. Kiran:

Kiran er et unisex navn, der stammer fra sanskritordet “Kirana”, der betyder “lysstråle”. Det er et hinduistisk navn. Nogle af de berømtheder og berømte personer, der har dette navn, er Kiran Bedi, Kiran Kher, Kiran Kumar (han), Kiran Powar (han).

39. Ishu:

Ishu er et hinduistisk unisex navn, der betyder “lysstråle”, “smuk person”. Det er et 2-stavelsesord, der stammer fra det hindi-sprog og har en kønsneutral betydning.

40. Jiva:

Jiva er et moderne indisk amerikansk navn, der betyder “liv”. Det stammer fra sanskritordet “Jeev”, der betyder “at leve” eller “at trække vejret”.

10 indianske indiske babynavne:

Selvom vores børn er af indisk oprindelse, er de i høj grad amerikanere. Så det giver perfekt mening at vælge et navn inspireret af den indianske kultur. Her er de 10 bedste navne med betydninger:

41. Chenoa:

Chenoa er et oprindeligt amerikansk navn for babypiger, hvilket betyder en “due”.

42. Kimi:

Kimi er et smukt navn på en baby pige, som betyder “hemmelig” på det indianske sprog.

43. Aponi:

Aponi er et indfødt amerikansk ord for “butterfuly” og kan bruges som et navn til babypiger.

44. Imala:

Ordet “Imala” er af indiansk oprindelse, hvilket betyder “en disciplinær” eller en “stærk person”.

45. Doba:

Dette er et enkelt lydende navn til babypiger, hvilket betyder “ingen krig”. Det stammer fra indfødt amerikansk sprog og er perfekt i nutidens tid!

46. ​​Elsu:

Elsu er et indfødt amerikansk drengnavn, der betyder “en flyvende falk”. Symbolsk betyder det at sigte mod himlen og skalere nye højder i livet.

47. Jair:

Jair er et stilfuldt klingende navn til baby -drenge, der stammer fra det oprindelige amerikanske sprog. Det oversættes til “en person, der skinner i sit liv”.

48. Nova:

Nova er et populært navn for baby drenge, hvilket betyder “nyt”. Det er perfekt til de forældre, der er begejstrede for at udfolde et nyt kapitel i deres liv.

49. Powa:

Ordet “Powa” betyder “velhavende” eller “luksus”. Hvis du ønsker, at dit barn skal leve et overdådigt liv, er det bedst at navngive ham!

50. Tyee:

Tyee, udtales som “Taiee” er et oprindeligt ord, der betyder “chef”. Dette navn bruges oftere en titel til ledelse af stammegrupperne.

Inden du vælger et af disse indianamerikanske navne til din baby, skal du være opmærksom på nogle punkter. Navnet skal være let at udtale for alle i skolen, bør ikke have negative betydninger eller lyde som et pinligt udtryk eller ord. Husk, det handler om dit barns identitet i et andet land, end du er opvokset i. Så sørg for, at navnet bringer glæde og lykke i stedet for beklagelse i det lange løb!

Ansvarsfraskrivelse: Nogle af de indo-amerikanske navne, der er nævnt ovenfor, passer muligvis ikke til den amerikanske kontekst og kan føre til forskellig forståelse eller udtalemåde. Det er vigtigt at overveje alle aspekterne grundigt, inden du vælger et af disse babynavne til dit barn.