Hogyan készítsünk bébiételt?

Hogyan készítsek bébiételt? Ez egy széles körben elterjedt kérdés, amelyet minden új anya feltesz. Mindenki tudja, hogy a szilárd anyagok bevezetése a baba számára nemcsak izgatott, hanem zavaró is az anyák számára. Tehát ebben a cikkben megvizsgáltam a legjobb tippeket a saját bébiétel elkészítéséhez.

Az egyedi bébiétel elkészítése egyszerű, hatékony és gazdaságos. Az előrecsomagolt bébiételekre fordított pénz alternatívájaként friss termékeket, húst és gabonaféléket használhat fel, amelyek kéznél vannak.

Hogyan készítsünk bébiételt

A legjobb tippek a bébiétel elkészítéséhez:

1. Vásárlási utasítások:

• Amikor elkezdi a szilárd anyagot csecsemőjének, akkor a legjobb étel fogyaszthatja azokat az ételeket, amelyeket otthon, tiszta alapanyagokból készítenek. Az előrecsomagolt bébiétel a legjobb, ha ritkán étkezik, vészhelyzet esetén, vagy egy jobb étkezés összetevőjeként.

• Vásároljon bio gyümölcsöket és zöldségeket. Kicsi legyen méltó peszticidmentes ételekhez. Dörzsölje tovább a gyümölcsöket és a zöldségeket zöldségkefével. Vágja le a felesleges zsírt a baromfiról a hússal együtt.

2. Tippek az előkészítéshez:

• A legjobb, ha rizses gabonafélékkel kezdjük, majd folytatjuk a főtt gyümölcsök és zöldségek pürésítését, például almát, sütőtököt, körtét, burgonyát és borsót.

• Rendezze el azokat az elemeket, amelyeket bébiételhez kíván csavarni. A gyümölcsöket és zöldségeket alaposan megmossuk. Távolítsa el a héjakat, a magokat és a gödröket. Vágja le a kemény, egyébként szálkás részeket.

• Kerülje a burgonya és a tök hámozását. A bőrrel való főzés segít megvédeni a tápanyagokat.

• A gabonaféléket is pürésítik vagy őrlik egy élelmiszer -malomban.

• A marhahús és a baromfi elkészítéséhez a főzést megelőzően távolítsa el a bőrt, és vágja le a zsiradékot. Ezután a főtt húst turmixgépben pürésítsük.

3. Főzési módszerek:

Mikrohullámú sütés: A mikrohullámú sütő használata bébiételek készítéséhez lehetővé teszi, hogy kis mennyiségeket készítsen. Mivel az étel egyenlőtlenül főzhet a mikrohullámú sütőben, győződjön meg arról, hogy az elkészített étel következetesen korábban készül, mint a pürésítés, mivel a nyers étel körülbelül texturált ételt képes előállítani.

Sütés: A baba zöldségeinek száraz sütése hatalmas módszer a zöldség ízének erősítésére, és nem kell hozzá semmit, csak vizet. Próbálja ki az édesburgonyát, a sárgarépát, a burgonyát, a kukoricát és a paszternákot. A húshoz kevés vízzel pépesítsük.

Gőzölgés: Ez a nagyszerű módszer a bébiételek főzésére kevés vízben, mert minden tápanyagot megtart, mint a forralás. Kerülje az étel túlfőzését. Öntsük a főzővizet, miközben pürét készítünk.

Ne tegyen bele vajat, cukrot, sót vagy további fűszereket.

4. Élelmiszer -tárolás:

• Ha egyszer háztartási bébiételeket készít és főz, általában minden étkezésnél többet főz, mint amire szüksége van, és ezért óvatosan kell tárolnia, hogy a baba később el tudja fogyasztani..

• A főzés megkezdése előtt válassza ki a megfelelő tárolóedényeket, és gondosan tisztítsa meg őket, valamint hogy minden tömítés megfelelően működjön.

• Könnyen tárolhatja a házi készítésű élelmiszereket használt, kereskedelmi forgalomban lévő bébiétel -üvegekben, különben kicsi, fagyasztótartályokban és műanyag edényekben. Ne feledje, hogy ne csomagolja az üvegeket a tetejére, mivel az élelmiszer fagyás közben kitágul.

• A frissen főtt és pépesített ételeket is ürítse ki jégkockatartón. Kabát celofán csomagolással és fagyasztással. Ezt követően vegye ki a fagyasztott élelmiszer kockákat a tálcából, és gyűjtse össze légmentesen lezárható fagyasztózacskókban. Szükség esetén egyszerre távolítson el egy adag méretű kockát.

További fontos tippek:

  •   Tegyünk bele kevés anyatejet, különben vizet, hogy hígítsuk a pépesített banánt és a burgonyát.
  •   A konyhai robotgép értékes befektetés, mivel mindkettőt pürésíti, ráadásul megerőlteti az élelmiszereket.
  •   Kerülje el a sütést, ami káros zsírokat ad hozzá az élelmiszerekhez.