10 leghatékonyabb otthoni jogorvoslat a bőrön lévő forróságok kezelésére

A forralások, amelyeket leggyakrabban hőforrásként ismernek, időnként mindannyiunkat zavarnak, és nem sokan ismerjük ugyanazokat a valódi okokat és kezeléseket. A forrásokat orvosilag lokalizált bőrfertőzésnek minősítik, amely vörös foltokként kezdődik, kiemelkedő csomók a bőrön. Lassan a mag keményedik, amikor a vörös folton belül genny képződik és felhalmozódik, ami felforralja.

Otthoni jogorvoslatok a hő kezelésére forr a bőrön

A források okai:

Annak ellenére, hogy a forrásokat fertőzésnek minősítik, a legtöbb forrás nem igazán fertőzés alapú, valójában a test túlzott hője miatt alakul ki, amely felbukkan, fájdalmas forrásokat okozva. Néhány forrás a hőtermelő élelmiszerek túlzott fogyasztása miatt következik be, mint például a mangó, a jack gyümölcs vagy a dobhártya stb., Míg egyes források fertőző jellegűek a baktériumok növekedésével. Sok oka lehet a bőrforralásnak, de a kiváltó ok extra fehérvérsejtek képződése a szervezetben, amelyek összegyűlnek a bőr egy pontján.

Hol jelennek meg gyakran?

Hőforrások vagy bőrkiütések gyakran megjelennek a test érzékeny pontjain vagy több hőtermelő területen, például fenéken, hónaljban, háton, lábakon vagy fejbőrön, ahol több verejték képződik.

Legyen az izzadság vagy a test túlzott hője a külső hőmérséklet emelkedése vagy a meleg ételek bevitele miatt, hőforrások jelennek meg.

Bár egyes hőforrások orvosi beavatkozást igényelnek, az elsődleges szakaszokban azonosított hőforrások többsége a legjobb otthoni gyógymódokkal gyógyítható. Itt összeállítottuk a legígéretesebb hőforrós kezelés otthoni orvoslási listáját, hogy gyors választ adhassunk minden típusú bőrre..

A 10 legjobb otthoni gyógymód a bőr forralásához:

1. Neem paszta:

A természetes gyógyhatású neem számos betegség kezelésére és hőforrások kezelésére is használható! Az indiai lila, mint ismeretes, a neem antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nagy erőfeszítés nélkül segítenek a források megfelelő kezelésében.

Előkészítési utasítások:

 • Tépje ki a neem leveleit
 • Mossa meg őket tisztán, és készítsen belőle pasztát.

Egy másik módszer a neem megoldás elkészítése

 • Vegyünk néhány tisztán mosott neemlevelet
 • Tegye őket egy forrásban lévő víz edényébe
 • Várja meg, amíg az oldat 1/3 -ra csökken. Hagyjuk kihűlni, majd használjuk.

Használati irányelvek:

Neem Paste

 • Vigye fel a neem pasztát a forrásokra, és hagyja, amíg megszárad és el nem fogy.
 • Folytassa addig, amíg a forralás megszáradni nem kezd.

Neem megoldás

 • Vegye be a neem oldatot, és gyakran öblítse le vele az érintett területeket.

Mellékhatások:

A Neem rendelkezik a legjobb gyógyító tulajdonságokkal, és nincs olyan, hogy ez bármilyen mellékhatást okozhat.

2. Teafaolaj:

A teafaolaj olyan esszenciális olaj, amely természetesen magas antibakteriális, antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és tökéletes a bőr bármely fertőzésének, beleértve a forrásokat is. A teafaolaj kellemes illatáról ismert, és sok gyógynövényes bőrápoló termék előállításához használják. Ez hatékonyan gyógyítja a hőforrásokat és hólyagokat.

Előkészítési utasítások:

A teafaolaj könnyen beszerezhető kis palackokban. Bár valamivel magasabb az ára, érdemes megvenni! Ne felejtse el a teafaolaj tiszta formáját választani.

Használati irányelvek:

Vegyünk egy tiszta vattacsomót, mártsuk bele a teafaolajba, majd a vattacsomót közvetlenül pattintsuk a forrásokra.

Ismételje meg naponta 4-5 alkalommal, amíg a hő fel nem forr.

Mellékhatások:

A teafaolaj a teafa természetes kivonata, és nincsenek relatív mellékhatásai, kivéve, ha a kiválasztott olajpalacknak ​​más kombinációja van. Tehát okosan válasszon!

3. Hagyma:

A hagyma, amely ízt ad az ételek receptjeinek, gyógyászati ​​értékéről is ismert. Gazdag antioxidánsokkal és más egészséggazdagító értékekkel a hagyma kivételes zöldség. A hagyma antiszeptikus tulajdonságai csodákat tesznek a bőrön és hatékonyan gyógyítják a bőrt.

Előkészítési utasítások:

 • Hámozzon meg egy közepes méretű hagymát és mossa meg.
 • Vágja ketté.
 • Fedje le a hagymát tiszta és vékony textíliával.

Használati irányelvek:

 • Tegye a textíliával borított hagymát a bőrre közvetlenül 3-4 alkalommal naponta
 • Ismételje meg mindaddig, amíg a hő teljesen el nem tűnik.

Mellékhatások:

 • Mivel a hagyma savas jellegű, égő érzést okozhat a forralás során. De ez nem tekinthető mellékhatásnak. Ez a gyógyítás része.

4. Epsom fürdősó:

Úgy gondolják, hogy az Epsom -só képes eltávolítani minden negatívumot és felfrissíteni az energiákat. Az epsomi sót természetes gyógymódnak tekintik számos betegség, különösen a bőrrel kapcsolatos betegségek, például a hőforrások ellen.

Előkészítési utasítások:

 • Készítsen áztatást vízből és Epsom -sókból. Ezt kell használni a jó áztatáshoz a következő 15-20 percben.
 • Minden nap áztathat egy meleg vízzel és epsom -sóval töltött fürdőkádban, hogy megszabaduljon minden betegségtől. Legyen az testfájdalom, testkiütés vagy forróság, az Epsom -só jó munkát végez a megkönnyebbülésben.

Használati irányelvek:

Minden nap áztathat egy meleg vízzel és epsom -sóval töltött fürdőkádban, hogy megszabaduljon minden betegségtől. Legyen az testfájdalom, testkiütés vagy forróság, az Epsom -só jó munkát végez a megkönnyebbülésben.

Ha nincs türelme és ideje fürdőkádban áztatni, akkor hagyja, hogy a forrás, ahol a forralás megjelent, borítsa be az áztatót.

Mellékhatások:

Ennek a gyógymódnak nincsenek lehetséges hatásai.

5. Kurkuma:

A kurkuma gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonsága, valamint a vértisztító hatás rövid időn belül elűzi a forrásokat.

Előkészítési utasítások:

 • Vegyünk egy pohár meleg tejet, és adjunk hozzá fél teáskanál kurkuma.
 • Vagy csak egy csipet tiszta kurkuma, és adjunk hozzá néhány csepp olajat vagy mézet, vagy friss gyömbérrel, hogy sűrű pasztát kapjunk.

Használati irányelvek:

 • Igyon egy pohár tejet minden este, és keverjen hozzá egy kis kurkuma. Ez segít abban, hogy hatékonyan kezelje bőrét.
 • Ellenkező esetben használja a pasztát a forralás napján, amíg el nem tűnnek. A legjobb eredmény érdekében tartsa lezárva a csomagot.

Mellékhatások:

Ennek a gyógymódnak nincsenek lehetséges mellékhatásai.

6. Fokhagyma:

A fokhagyma csípős illatú és erős ízű, valójában nagyon jó egészségjavító. Amellett, hogy a fokhagyma csodálatos összetevő a szív és a máj egészségének javítására, a fokhagyma rendkívül hatékonyan kezeli a hőforrásokat.

Előkészítési utasítások:

Vegyünk néhány hámozott fokhagymagerezdet, mossuk meg és készítsünk belőle pasztát. A fokhagyma hője felnyitja a forrázást, felszabadítva a benne keletkező gennyeket, és ezáltal hatékonyan gyógyítja a bőrt.

Használati irányelvek:

Naponta kétszer vigye fel a fokhagymás pasztát a forrásokra, és nézze meg, hogy eltűnnek.

Mellékhatások:

Ennek a gyógymódnak nincsenek lehetséges mellékhatásai.

7. Kukorica liszt:

A kukoricaliszt természetes nedvszívó, és kiválóan alkalmas hőforralók gyógyítására. A kukoricaliszt természetesen nagyon ragacsos és nedvszívó jellegű. Ezért ezt forralásos kezelés otthoni gyógymódként használják.

Előkészítési utasítások:

Forraljuk fel körülbelül fél csésze vizet, és adjunk hozzá kukoricalisztet, hogy sűrű massza legyen. Hűtsük le.

Használati irányelvek:

 • Vegye ki a kihűlt kukoricadarát, és egyenletesen vigye fel a forrásokra.
 • Fedje le a területet egy ruhával.
 • Végezze el naponta 2-3 alkalommal a hatékony eredmény érdekében.

Mellékhatások:

Mivel természetes élelmiszer -összetevő, nem lesz mellékhatása.

8. Meleg borogatás:

A források otthoni gyógyító módszerének jó módja, ha meleg vízzel mártott mosogatórongyot viszünk rá. A nagyobb előny érdekében hozzáadhat egy kis sót a vízhez.

Előkészítési utasítások:

 • Öntsön nagy mennyiségű vizet egy közepes méretű edénybe és melegítse fel.
 • Amint a víz felmelegszik, kapcsolja ki a lángot, és öntse a vizet egy másik edénybe
 • Adjon sót a vízhez, és tartson kéznél friss ruhát.

Használati irányelvek:

 • A legjobb eredmény érdekében mártsa a friss ruhát a forró sós vízbe, és meleg borogatásként használja a forralást.
 • Ezt egy ülésen 10 percig kell elvégezni
 • Ismételje meg naponta legalább 6 -szor a gyors enyhülés érdekében.

Mellékhatások:

A víznek és a sónak nincs mellékhatása. Ügyeljen azonban arra, hogy mártsa az ujját, hogy ellenőrizze a víz melegét. Néha, amikor a víz nagyon forró, megégetheti a bőrt.

9. Köménymag:

A köménymag, amelyet legjobban fűszerként és emésztési problémákra is használnak, szintén kiválóan gyógyítja a bőr forrásait. Mivel a természetes ködítőszer, a kömény elősegíti a hő felforralását és gyors szárítását.

Előkészítési utasítások:

 • Vegyünk egy evőkanál köménymagot, és áztassuk be egy csésze vízbe.
 • Ha már puhák és szépek, finom sűrű masszává őröljük őket.

Használati irányelvek:

 • Vigye fel a köménypasztát a forrásokra csomagként, és hagyja megszáradni.
 • Ismételje addig, amíg a forróság el nem tűnik.

Mellékhatások:

A köménymagnak nincs mellékhatása a bőrre.

Gyors választási tippek:

Ha gyakran szenved a fájdalmas hőforrásoktól a hónalj, a lábak, a fejbőr, a fenék, a mell, a hát vagy a comb környékén, amelyek a legérzékenyebb helyek, itt van néhány gyors tipp, amelyek segítségével kiválaszthatja és követheti a hőforrások elűzését. és megakadályozzák a fájdalmas bőr forrását.

 • Keserű tök: Ez a zöldség, amely rendkívül keserű ízű, de megfelelő módon főzve ízlelőbimbókat okoz, valójában antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Készítsen gyümölcslevet friss keserű ívekből, facsarjon bele bőséges mennyiségű citromlevet a keserű íz kiegyensúlyozásához, és vegye be minden nap, hogy megtisztítsa a testét és megakadályozza a forróságot..
 • Ecet: Az ecet, amely kiváló ízfokozó, csodálatos tisztítószer is. Nem csak az, hogy az ecet kivételesen képes a hőforrásokon dolgozni, és felpattanni. Áztasson be egy vattacsomót vagy egy barna papírt ecetbe, és tegye a tűzre. Kötözze be és hagyja. Ha néhány óra múlva kinyitja a kötést, látni fogja, hogy a forralás megszárad és leesik.

Most, hogy elkészítette a forralásos kezelés otthoni orvoslási listáját, csak menjen tovább, és használja ezeket, és menjen fájdalommentesen, amikor hőforrásokról van szó. Ha ezt a cikket informatívnak találta, írja meg véleményét az alábbiakban.