Otthoni jogorvoslatok az arcán lévő fekete foltok ellen

Sokan szembesülnek az arc sötét foltjaival, más néven fekete foltokkal. Ezáltal a bőr unalmassá és vonzóvá válik a környező emberek számára. Valójában ez az egyik fő probléma, amitől az emberek félnek. Ez akadályozza a hibátlan bőr elérésének céljait.

Ez általában az extra melanin termelés miatt történik, ami foltokhoz vezet. A jó hír azonban az, hogy néhány egyszerű és könnyű jogorvoslattal könnyedén enyhítheti ezeket a fekete foltokat, és fokozatosan teljesen kezelheti őket a bőrről. A hormonális egyensúlyhiány, a stressz és az alváshiány is néhány oka lehet a fekete foltoknak.

Otthoni jogorvoslatok az arcán lévő fekete foltok ellen

Amellett, hogy zavarba ejtő, csökkenti az ember önbecsülését, és kezelni kell ezeket az alábbi otthoni gyógymódokat. Ez biztosan látható eredményeket fog adni.

Egyszerű otthoni jogorvoslatok az arcán lévő fekete foltokhoz:

1. Használjon citromlevet:

A limonádé diéta

A citromlé természetes fehérítő tulajdonságai tökéletes választás az arc fekete foltjainak lassú eltávolítására. Ebből a folyadékból egy kevés vattakorongra vihető, és közvetlenül felvihető a fekete foltokra. Hagyja megszáradni, mielőtt lemosná. Ezt naponta kell elvégezni a legjobb eredmények elérése érdekében néhány héten belül.

2. Mandula:

áztatott-mandula

Áztass be néhány mandulát tejbe, majd kora reggel készíts belőle pasztát némi mézzel és szantálfával együtt. Ezt jól kell felvinni az arcra a következő 30 percben. Az eredmény érdekében öblítse le vízzel. Kövesse ezt naponta a fekete foltok kezelésére.

3. Szantálfa por:

szantálfa por

Nyugtató tulajdonságai mellett a szantálfa pornak lehetősége van a bőr és a fekete foltok halványítására is. Készítsen pasztát rózsavíz és glicerin felhasználásával szantálfa porral. Ezt a következő néhány percben az arcra kell felhordani, majd langyos vízzel le kell mosni a maximális eredmény érdekében.

4. Papaya használat:

Papaya - házi tippek

A papaya -ban sok enzim található, különösen a bromelain, amely csodákat tesz az arcon lévő fekete foltokkal. Amellett, hogy minden nap elfogyaszt egy tál papayát, néhányat pépesít, és jól felviszi az érintett területre. Győződjön meg róla, hogy finoman masszírozza a bőrbe. Kövesse ezt naponta, hogy megszabaduljon a csúnya jelektől.

5. Az aloe vera juice használata:

aloe vera juice

Az Aloe Vera javítja az arcot és nyugtatja a bőrt. Az aloe vera gyümölcslé jól felvihető a fekete foltokra, és egy ideig gyengéden masszírozható. Ezt a legjobb eredmény érdekében naponta kétszer kell elvégezni. Egy tiszta ruhával törölje le a levet vagy a gélt.

6. Kurkuma előny:

Természetes szépségtippek - tumeric

A kurkuma bőrvilágító szer tökéletes a fekete foltok kezelésére. Ezenkívül eltávolítja a napfoltokat és az öregségi foltokat az arcról a fekete foltokkal együtt. A kurkuma pasztát kell készíteni tejjel és citromlével. Néhány perc múlva mossa le langyos vízzel, hogy a fekete foltok megjelenjenek.

7. Burgonya:

potatto - házi tippek (2)

Vegyünk egy frissen szeletelt burgonyát, és masszírozzuk be a fekete foltokba. Ezt néhány percig hagyni kell, mielőtt vízzel le kell mosni. A burgonya és a méz maszkja is elkészíthető és felhasználható ugyanarra a célra.

8. Hagyma lé:

Hagyma

Kortyoljon be egy tiszta vattacsomót a frissen kivont hagymalébe, és vigye fel jól az arc fekete pontjaira. Ezt naponta, rendszeresen kell elvégezni, hogy elérje a kívánt eredményt és a hibátlan szépséget.

9. Író:

Író

Vigyen fel egy kis írót a fekete foltokra egy vattapamacs segítségével minden nap, vagy keverje össze némi paradicsomlével, hogy megerősítse az eredményeket. Ezt 4-5 héten keresztül naponta kell elvégezni, hogy elkezdődjön az eredmény.

10. Ricinusolaj:

Otthoni jogorvoslatok a fekete foltok ellen - ricinusolaj

A ricinusolaj gyógyító tulajdonságai kiválóan eltávolítják a fekete foltokat. Naponta kétszer, reggel és este pamutgal kell felvinni a bőrre és az arcra. Ha ezt az eljárást naponta rendszeresen megismétli, akkor végül megszabadulhat a fekete foltoktól.

11. Száraz narancshéj por:

Otthoni gyógymódok a fekete foltok ellen - száraz narancshéjpor

Az egyik legjobb bőrápoló, a száraz narancshéjpor gyümölcsöző a sötét foltok eltávolításában. Szárítsa meg a héjakat, és készítsen elő egy port, tárolja egy tartályban későbbi felhasználásra. A por és kis mennyiségű citromlé és túró keverékét kell felvinni az arc és a bőr fekete pontjaira. Frissíti a bőrt és halványítja a nem kívánt foltokat.

12. Kókuszolaj:

Otthoni jogorvoslatok a fekete foltok ellen - kókuszolaj

Az erős antioxidánsok sokasága szupererős sötét folteltávolítóvá teszi. A kókuszolajat közvetlenül a sérült területre kell felhordani, és rendszeres alkalmazása megszünteti a sötét foltokat, és megakadályozza azok visszatérését is.

13. Fehér ecet:

Otthoni jogorvoslatok fekete foltokhoz - fehér ecet

Megelőzi a pattanásokat, és kiváló gyógyír a hiperpigmentációra is. Keverjen össze egy teáskanál fehér ecetet egy kanál vízzel, és pamut segítségével vigye fel a sötét foltokra.

14. Tej és méz paszta:

Otthoni jogorvoslatok a fekete foltok ellen - tej és mézes paszta

Tej és méz keverékét kell elkészíteni. Az oldatot közvetlenül az arcon és a bőrön lévő fekete foltokra alkalmazzák, és így hagyják 5-10 percig. A tej tónusvilágosító jellege és a méz hidratáló hatása halálos kombinációt tesz lehetővé a sötét foltok leküzdésében. Ez a keverék azonnali ragyogást kölcsönöz a bőrnek, és rendszeres használatuk teljesen megvilágítja a sötét foltokat.

15. Cukorkockák:

Otthoni jogorvoslatok fekete foltokhoz - cukorkockák

Valószínűleg ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon a sötét foltoktól. Ezeknek a kockáknak a dörzsölése az érintett területen csodákat tesz, és nagyon rövid időn belül halványítja a sötét foltokat. Ezenkívül hámlasztja a bőrt, eltávolítja a foltokat a folyamat során. A glikolsav jelenléte a cukorkockákban az oka ennek a csodának.

A fekete foltok valóban ronthatják a benyomást valaki előtt. Tehát siessen, és használja ezeket a jogorvoslatokat, hogy megkapja azt a ragyogó, fiatalos bőrt, amelyre mindig is vágyott.